דילוג לתוכן

הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית

שוק ההון והשקעות
66 13 1.4k 9
  • @משקיע-זהיר-מידי
    בעלי הפורום כבר הודיעו שכל הנכתב כאן בפורום אינו ייעוץ.
    ואני סומך ע"ז.

@צמיחה כל אחד וההחלטה שלו
    יש הרבה שכן שמים גילוי נאות בחתימה.

• @צמיחה כל אחד וההחלטה שלו
    יש הרבה שכן שמים גילוי נאות בחתימה.

@משקיע-זהיר-מידי
    סתם לידיעתך הפלא השמיני מיוחס לאיינשטיין אבל זה לא נכון שהוא אמר את זה

לשיקולך...

• @משקיע-זהיר-מידי
    סתם לידיעתך הפלא השמיני מיוחס לאיינשטיין אבל זה לא נכון שהוא אמר את זה

לשיקולך...

@הברסלבר כנראה קראת בריפרוף מלמעלה.

כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:

מבלי להיכנס לנכונות הייחוס

• מאמר מעניין בתועלת במיצוע
    נכון שהוא מדבר על הסיכויים בשנה סטנדרטית, ואולי אנחנו נמצאים על סך קריסה
    מנגד כבר כמה שנים אומרים את זה…
    לשיקולכם

@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:

מאמר מעניין בתועלת במיצוע

קודם כל תשנה את הכיתוב למאמר מעניין בגנות המיצוע.

יש כמה נקודות שם שצריך להשים לב:

1. הוא מדבר על מקרה רגיל שיש 77% שהשוק יעלה מול 23% שהוא יירד (מה שלא מדויק בכלל במצב השוק כיום).
    2. הוא מדבר אך ורק בכסף שיש לך, לא בהלוואה בשביל להיכנס בבת אחת.
    3. הוא מדבר באדם שכל ההשקעות שלו זה מאה אחוז בטהרת ההשקעה הפסיבית ושיודע בדיוק מה הטווח שבו הוא צובר נכסים ומתי הוא מתחיל לשמר נכסים (בשום פנים ואופן לא בחיסכון לטווח בינוני לחתונת הילדים). והוא מכניס סכומים גדולים באופן שוטף לשוק ההון כך שההשקעה הקבועה שלו מקזזת את ההשקעה החד פעמית, וההנחה היא שיהיו לו עוד כמה השקעות חד פעמיות מהכנסות לא צפויות שזה עצמו מהווה גורם מיצוע.
    4. הוא מדבר מול חלופה של להשאיר את הכסף במצב מזומן עד ההכנסה למדד.

לכן להקיש מזה לאדם שרוצה לקחת הלוואה בשביל להרוויח עוד כמה שנות ריבית דריבית (הפלא השמיני) או לאדם שיש לו פנסיה מ30 שנה ועכשיו הוא שמע על הS&P ורוצה לתקן את הטעות שלו אבל הכסף בנתיים נמצא במסלול שבהרבה מקרים מניב כרגע יותר מהS&P זה לא רלוונטי.

• @שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:

מאמר מעניין בתועלת במיצוע

קודם כל תשנה את הכיתוב למאמר מעניין בגנות המיצוע.

יש כמה נקודות שם שצריך להשים לב:

1. הוא מדבר על מקרה רגיל שיש 77% שהשוק יעלה מול 23% שהוא יירד (מה שלא מדויק בכלל במצב השוק כיום).
    2. הוא מדבר אך ורק בכסף שיש לך, לא בהלוואה בשביל להיכנס בבת אחת.
    3. הוא מדבר באדם שכל ההשקעות שלו זה מאה אחוז בטהרת ההשקעה הפסיבית ושיודע בדיוק מה הטווח שבו הוא צובר נכסים ומתי הוא מתחיל לשמר נכסים (בשום פנים ואופן לא בחיסכון לטווח בינוני לחתונת הילדים). והוא מכניס סכומים גדולים באופן שוטף לשוק ההון כך שההשקעה הקבועה שלו מקזזת את ההשקעה החד פעמית, וההנחה היא שיהיו לו עוד כמה השקעות חד פעמיות מהכנסות לא צפויות שזה עצמו מהווה גורם מיצוע.
    4. הוא מדבר מול חלופה של להשאיר את הכסף במצב מזומן עד ההכנסה למדד.

לכן להקיש מזה לאדם שרוצה לקחת הלוואה בשביל להרוויח עוד כמה שנות ריבית דריבית (הפלא השמיני) או לאדם שיש לו פנסיה מ30 שנה ועכשיו הוא שמע על הS&P ורוצה לתקן את הטעות שלו אבל הכסף בנתיים נמצא במסלול שבהרבה מקרים מניב כרגע יותר מהS&P זה לא רלוונטי.

@משקיע-זהיר-מידי לא כתבתי מסקנות
    אלא רק חומר מעניין להעשרת ידע 😉

1. לזה היה כוונתי שאולי אנחנו על סף קריסה, אבל מנגד כבר כמה שנים אומרים את זה
    2. ההבדל בין מינוף ללא, הוא תלוי טווח השקעה ויכולת עמידה בירידות (שוב, לא כותב מסקנה)
    3. לא ראיתי שזה דווקא שיהיו עוד פעימות
    4. ברור שזה מצמצם את הסיכון, אבל עדיין הרעיון של הימור על תשואה חוסר מול החלופה הבטוחה, נשאר על מקומו
  • @המבקר ואם מישהו ייקח את זה כיעוץ ויחליט לתבוע אותי?
    האתר יהיה מחוייב לתת לו את הפרטים שלי.
    זה לא קשור לייחוס חשיבות אלא לחששנות ואגב הוספתי את השורה הזו אחרי שמישהו האיר לי הערה הפוכה אז אני מתחיל כבר להתבלבל.

@משקיע-זהיר-מידי כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:

זה לא קשור לייחוס חשיבות אלא לחששנות
    זאת גם הסיבה והמקור לשיטה שלך.
    החששנות יתר.

• @משקיע-זהיר-מידי כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:

החששנות יתר.

@מכונת-חישוב

@מכונת-חישוב כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:

החששנות יתר.

זה שמי וזה חתימתי אני לא מתכחש לזה.
    ואני עדיין אוחז שהשיטה שלי יותר נכונה משיטת רודפי הפלא השמיני בלי לעצור לחשוב.

• לקחת הלוואה בשביל להשקיע זה רעיון גרוע, אבל כסף שיש לך להשקיע אז כמה שיותר מוקדם יותר טוב למאמר המלא הקישו כאןשוק ההון המדריך המקצועי.pdf

• לקחת הלוואה בשביל להשקיע זה רעיון גרוע, אבל כסף שיש לך להשקיע אז כמה שיותר מוקדם יותר טוב למאמר המלא הקישו כאןשוק ההון המדריך המקצועי.pdf

@שלמה-ק נא לצרף גילוי נאות שהמאמר הזה משווק חשבון השקעה פרטי, שמטבע הדברים יש שדרישה או רווח למפנה מהכנסה של סכום גדול חד פעמי.
    עכ"פ מן הראוי לכתוב לפחות דעתי היא ש...

@שלמה-ק למה זה רעיון גרוע?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    149 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    @מתכנן-פיננסי @צמיחה אין לי כח פשוט להמשיך ולדון בנושא. תמשיכו לייעץ כמו כולם, לכולם, וכך ייראו התיקים של כולם... כמו של כולם חוזר שוב ובזה אסיים: למי שיכול לישון בלילה, ורוצה באמת להרוויח ולחתן ילדים בכבוד בעזרת שוק ההון, עשו חשבון עם עצמכם, כמה כסף אתם יכולים לשים בצד כל חודש. עכשיו קחו הלוואה (תתחילו מסכום קטן ל3-5 שנים. תראו איך זורם לכם.) שההחזר שלה תהיה שווה למה שאתם יכולים בצד. את הסכום הזה שימו בקרן ממונפת. נכון, יכול להיות שיתרחש עליכם משבר 2008 או קורונה, ועדיין בסבירות גבוהה זה יקרה אחרי שכבר תרוויחו הרבה. וגם אם לא, תמתינו בסבלנות. מי שיודע להפסיד גם מרוויח. כמובן, אל תקחו הלוואות שאתם לא יכולים לעמוד בהם. בכל אופן, תמיד עלול להתרחש סיבוך. ומי שרוצה לעשות מה שיועצים רגילים עושים, ש"יערבב", תרתי משמע. קוראים לזה פיזור. מרווחים במקום אחד הרבה ובמקום שני מפסידים. או ההיפך... שיתאזן. יועצים רגילים זה דבר מעולה לאנשים רגילים, שמרוויחים רגיל. אם אתם אנשים חזקים שיכולים לישון היטב בלילה גם כשאתם מפסידים, לכו על ממונף. ועוד דבר קטן וחשוב על יועץ טוב... יועץ טוב זורם עם התחושות והיכולות של הלקוח, ולא אומר "אף אחד" לא יכול לישון וכדו'. יועץ טוב מתאים את הסיכון ללקוח ולא נועל את הלקוח ב"שטויות" שלו. פגשתי כמה יועצים. יש בנאליים ויש שיוצאים מהקופסה ומבינים את הלקוח שעומד מולם. יועץ טוב לא מציע ללקוח שמקים רשתות ענק לקנות דוכן מסטיקים בבית ספר, ולא ההיפך.
  • 2 הצבעות
    18 פוסטים
    546 צפיות
    ס
    @משקיע-זהיר-מידי כתב בהורדת הריבית: מה המשמעות על השקעה בקרן כספית?: אתה מדבר על פק"מ בלי אפשרות למשיכה? אז זה לא מקביל לקרן כספית אפשרות משיכה חודשית, אבל אתה לא תתווכח עם בנקאי בשביל חודש, רוב המפקידים מפקידים ליותר. מה שאין כן קרן כספית לא מפקידה ליותר מ90 יום בשום אופן.
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    417 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    447 צפיות
    צ
    @שמואל בהיגיון אתה צודק, אבל זכורני ששמעתי מאהרן סלומון שכן אפשר לשנות, צריך לבדוק את זה.
  • 16 הצבעות
    7 פוסטים
    1k צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @טריידר חזק ביותר!! אני תמיד טוען שהסיבה שבציבור האברכים יש יותר נפילות בהשקעות מפוקפקות, זה בגלל שהם מעולם לא עבדו על כסף, והם חושבים שיש כסף קל. מי שעובד יודע ש"בזעת אפך תאכל לחם" וכסף לא גודל על העצים. אגב- יש מקרה אחד שכן יש שמה כסף קל והוא: לשכנע אחרים שיש כסף קל.