דילוג לתוכן

ביטוח חיים - האם הפוליסה ממשיכה בדירה אחרת?

כלכלת המשפחה
19 7 299 7

נושאים מוצעים

• ביטוח לאומי לבחורי ישיבות

כלכלת המשפחה ביטוח לאומי
    6
    1 הצבעות
    6 פוסטים
    106 צפיות
    חופש כלכליח
    עובד משק בית זה הכי זול
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    284 צפיות
    ביזנייעסב
    תשמע כאן הוא אומר שבבנק עצמו זה נשאר לנצח
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    405 צפיות
    אבי ר.א
    @שמיל-שמיל אני חושב שעדין ההבדל ברור.
  • 0 הצבעות
    30 פוסטים
    991 צפיות
    chavy7032C
    בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה, והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים: עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן עד כאן הכול ברור ️ אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי: העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק. כלומר – הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע, והוא גם לא יכול "לשחק" איתו. העוגן חייב להיות מבוסס על גורם: חיצוני אובייקטיבי שלא תלוי בבנק לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א): "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל." אז מה כן נשאר למשא ומתן? המרווח זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע — ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע. ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא: אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת. תפרקו אותה: מה העוגן מה המרווח כי מי שמבין את ההבדל — מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ️
  • איך לחשב אם משתלם לי לעשות ביטוח??

הועבר כלכלת המשפחה ביטוח
    7
    1 הצבעות
    7 פוסטים
    217 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר כתב באיך לחשב אם משתלם לי לעשות ביטוח??: @הקול-השפוי כתב באיך לחשב אם משתלם לי לעשות ביטוח??: (ראה כאן) שם מדובר בחברות ביטוח למוצרי חשמל ביתיים, אני התכוונתי להארכת האחריות אצל היבואן. זה באמת עסקה שהיא כנראה משתלמת במידה זו או אחרת מהסיבה שכתבתי. בנוסף היבואנים עושים את זה כחלק מהשיווק של המוצר מה שמסביר עוד למה זה משתלם גם לנו וגם להם.