דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?
-
@אנונימי2 אני מאמין שעד היום הם גם השקיעו חלק מהון של ההפקדות בשוק ההון (לפחות באג"ח)
התכנית עכשיו להבנתי מדובר בתוכנית שתכלול הפקדה לקופת גמל/השתלמות
בנוסף לתשלום מראש על ההלוואה עתידית (הפקדה בלע"ז)
מה שיתן להם יכולת לשווק את זה כפתרון מושלם@בוטח-בה מז'תאמרת
ברור שעד היום הם השקיעו [אבל לעצמם, ז"א הגדלת ההון של הגמ"ח, ומשכורות למנהלים ומתפעלים, תבחר אתה את הסדר], חוץ מהשקעות סולידיות שמובן מאליו [לא מידיעה אישית] שהם משקיעים [בכפוף להערכות אקטואריות כמה כסף נדרש להיות נזיל], יש למשל [מידיעה אישית] מסלולים [לא רשמיים] שהם מלווים בהית"ע ללווים פרטיים בריבית יחסית נמוכה ביחס לשוק [משהו בין 3-4 אחוז].
מובן מאליו שהבשורה [אם] תהיה [זה] בהשקעות שהתשואה [בניכוי...] תהיה למפקידים -
@בוטח-בה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
אני מאמין שעד היום הם גם השיקוע חלק מהון של ההפקדות בשוק ההון (לפחות באג"ח)
מה שיתן להם יכולת לשווק את זה כפתרון מושלםלפי דבריך מה שעד היום עשו הרבה אברכים ליטאים, שגם הפקידו בשוק ההון, וגם בגמ''ח המרכזי, יהיה תחת קורת גג אחת.
הם יצטרכו מודל מספיק משכנע, כדי לגרום לציבור לעשות הכול דרכם, ולא שיפקידו דרך בתי ההשקעות עצמם.
מזכיר קצת את הסיפור על קודאק [הייתה יצרנית המצלמות הגדולה בעולם] שנזכרה לפתח מצלמה דגיטלית רק אחרי שהסוסים ברחו מהאורווה,
כמובן זה לא עזר לה, ותקופה קצרה אח''כ נסתם עליה הגולל. -
@בוטח-בה מז'תאמרת
ברור שעד היום הם השקיעו [אבל לעצמם, ז"א הגדלת ההון של הגמ"ח, ומשכורות למנהלים ומתפעלים, תבחר אתה את הסדר], חוץ מהשקעות סולידיות שמובן מאליו [לא מידיעה אישית] שהם משקיעים [בכפוף להערכות אקטואריות כמה כסף נדרש להיות נזיל], יש למשל [מידיעה אישית] מסלולים [לא רשמיים] שהם מלווים בהית"ע ללווים פרטיים בריבית יחסית נמוכה ביחס לשוק [משהו בין 3-4 אחוז].
מובן מאליו שהבשורה [אם] תהיה [זה] בהשקעות שהתשואה [בניכוי...] תהיה למפקידים@המבקר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
שהם מלווים בהית"ע ללווים פרטיים בריבית יחסית נמוכה ביחס לשוק [משהו בין 3-4 אחוז].
מובן מאליו שהבשורה [אם] תהיה [זה] בהשקעות שהתשואה [בניכוי...] תהיה למפקידיםלא מסתבר שהם ישקיעו בעצמם, ואת התשואה הזאת הם יספקו למשקיעים,
בשביל להיות בית השקעות זה תהליך ארוך, הם יצטרכו הרבה אישורים רגלוטריים מרשות שוק ההון, ועוד.
וגם תשואה של 3 /4 אחוז ריבית מהלוואות זה לא מה שמדבר אל הציבור, הם יצטרכו מסלול מנייתי כל שהוא. -
אני מאמין שעד היום הם גם השיקוע חלק מהון של ההפקדות בשוק ההון (לפחות באג"ח)
מה שיתן להם יכולת לשווק את זה כפתרון מושלםלפי דבריך מה שעד היום עשו הרבה אברכים ליטאים, שגם הפקידו בשוק ההון, וגם בגמ''ח המרכזי, יהיה תחת קורת גג אחת.
הם יצטרכו מודל מספיק משכנע, כדי לגרום לציבור לעשות הכול דרכם, ולא שיפקידו דרך בתי ההשקעות עצמם.
מזכיר קצת את הסיפור על קודאק [הייתה יצרנית המצלמות הגדולה בעולם] שנזכרה לפתח מצלמה דגיטלית רק אחרי שהסוסים ברחו מהאורווה,
כמובן זה לא עזר לה, ותקופה קצרה אח''כ נסתם עליה הגולל.@סמארט-הון זה לא חייב להיות 'הכל' דרכם, זה אמור להיות משהו שמשולב עם הקונספט של ההלואות
אופציה אפשרית, זה לפנות לציבור הגדול שאין לו כ"כ מודעות והוא לא השקיע עד היום, וברצון לגרום לו שלא לפנות בכלל ל'בנקל' ולשוק ההון, הם יציעו שההפקדה תהיה עם תשואה במקביל לזכות ההלואה, ז"א תשואה על הקרן [שתגדיל את ההלואה, או תגדיל את המענק, או תרחיב את פריסת התשלומים, או שלשתם יחד] ויחד עם זאת זכות להלואה. -
נראה לי שהציבור לא טיפש, ממ"נ אם הם סוברים שזה טוב אז למה הכנסתם לציבור תרבות רעה של הסתמכות על הלוואות וחובות עתק, ואם זה לא טוב אז מה אתם נכנסים לדבר בעייתי.
@ניסן-עציוני כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
זה לא יהיה תחת המיתוג של הגמח אלא חברה חיצונית, ששייכת לגמח המרכזי
הרגולטור יאכל אותם לפני שהם יחשבו להתחיל, כל פעולה שיהיה בה ריח של השקעה מחייבת אותם לעמוד בתנאים של בית השקעות ובאותו רגע יעצרו להם את האופציה של לתת הלוואות, ואם תגיד שהם יעשו את זה דרך חברת בת, תהיה רגוע שיד שמשון ישלחו חוקרים לברר את הדבר ולהגיש נגדם תביעה על זה, שהרי זה איסור דאורייתא לטענתם המשכילה.
בקיצור, עורבא פרח
-
נראה לי שהציבור לא טיפש, ממ"נ אם הם סוברים שזה טוב אז למה הכנסתם לציבור תרבות רעה של הסתמכות על הלוואות וחובות עתק, ואם זה לא טוב אז מה אתם נכנסים לדבר בעייתי.
@ניסן-עציוני כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
זה לא יהיה תחת המיתוג של הגמח אלא חברה חיצונית, ששייכת לגמח המרכזי
הרגולטור יאכל אותם לפני שהם יחשבו להתחיל, כל פעולה שיהיה בה ריח של השקעה מחייבת אותם לעמוד בתנאים של בית השקעות ובאותו רגע יעצרו להם את האופציה של לתת הלוואות, ואם תגיד שהם יעשו את זה דרך חברת בת, תהיה רגוע שיד שמשון ישלחו חוקרים לברר את הדבר ולהגיש נגדם תביעה על זה, שהרי זה איסור דאורייתא לטענתם המשכילה.
בקיצור, עורבא פרח
@אבי-ה-נערה
קודם הטרימנולגיה שלך לגבי הגמחי"ם למינהם קצת קיצונית בלשון המעטה
אני גם חושב שיש ברעיון של הגמחים טעות אסטרטגית
אבל מכאן עד "להכניס ציבור לתרבות רעה" (הציבור חיי כבר שנים עם מושג הלוואות) ו"ישלחו חוקרים להגיש נגדם תביעה שהרי זה איסור דאורייתא" יש קצת הבדל
אני חושב שזה לא רק שאתה מקצין בעובדות יש כאן גם זילזול באנשי ציבור וברבנים שעומדים מאחורי זהלגופם של דברים אתה טוען שהכל עורבא פרח
רק העובדות הם שהגמ"ח המרכזי הוא גוף רציני ומקצועי ושהוא הבין שיש דרישה מהציבור לחסכונות אמיתיים לחתונות הילדים הוא פותח מסלול כזה
זה יכול להיות כמו ארגון בנקל
וזה יכול להיות סוג של בית השקעות פרטי שכמו שאתה אומר יש הרבה ביוקרטיה בענין אבל טובי המומחים בציבור החרדי עובדים איתם על זה
ונכון להיום הלוואה מבית השקעות כמו מיטב הראל וכו' נתונה לבעיה קשה של ריבית (למיטב ידיעתי לפי הרבה פוסקים אין עדיין פתרון להיתר עסקה שההלוואה מכלל העמיתים)
והם יכתבו שהם נותנים לך את זה בהידור והקרן שלך תמשיך להתמנףאני לא קיבלתי את התוכניות שלהם
אבל אני יודע שזה לא ממש עורבא פרח -
אני מניח שהם עושים את זה באיחור.
הם קלטו רק עכשיו שהזיזו להם את הגבינה.
-
@אבי-ה-נערה
אבל מכאן עד "להכניס ציבור לתרבות רעה" (הציבור חיי כבר שנים עם מושג הלוואות) ו"ישלחו חוקרים להגיש נגדם תביעה שהרי זה איסור דאורייתא" יש קצת הבדל
אני חושב שזה לא רק שאתה מקצין בעובדות יש כאן גם זילזול באנשי ציבור וברבנים שעומדים מאחורי זהלגופם של דברים אתה טוען שהכל עורבא פרח
רק העובדות הם שהגמ"ח המרכזי הוא גוף רציני ומקצועי ושהוא הבין שיש דרישה מהציבור לחסכונות אמיתיים לחתונות הילדים הוא פותח מסלול כזה
וזה יכול להיות סוג של בית השקעות פרטי שכמו שאתה אומר יש הרבה ביוקרטיה בענין אבל טובי המומחים בציבור החרדי עובדים איתם על זה
ונכון להיום הלוואה מבית השקעות כמו מיטב הראל וכו' נתונה לבעיה קשה של ריבית (למיטב ידיעתי לפי הרבה פוסקים אין עדיין פתרון להיתר עסקה שההלוואה מכלל העמיתים)
והם יכתבו שהם נותנים לך את זה בהידור והקרן שלך תמשיך להתמנףאני לא קיבלתי את התוכניות שלהם
אבל אני יודע שזה לא ממש עורבא פרח@בוטח-בה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
הציבור חי על הלוואות וזה דבר חשוב ויעוין באהבת חסד באריכות רבה בגודל הזכות לתת הלוואות: אין מצווה שאני אקח הלוואה אלא שאני אתן הלוואה, ואותם גמחים - בקמפיינים שעולים מיליוני שקלים כבר עשרות שנים דוחפים לנו להתרגל לקחת הלוואות, במקום לשים את אותם מיליונים בשביל לחנך את הציבור להתכונן כראוי בצורה שהם לא יצטרכו הלוואות ואם הם כן יצטרכו אז יש גמחים קהילתיים שמצווה על כל אחד לשים חלק מכספו שם ולעזור לציבור (לא לעזור ל'יתד נאמן' במימון קומיקסים).
זה תרבות רעה על כל המשתמע מכך, ואתה מוזמן לפגוש את השווער שלי ולראות את מצבו הקשה, אחרי שהוא דמיין שהגמחים יסדרו אותו ואז הוא שקע בהחזרי חובות שגם אדם אמיד לא יעמוד בהם.
ולגבי ה'ישלחו חוקרים' זה נאמר בציניות על 'יד שמשון' שהם מתנגדים לשוק ההון כידוע, והם הראשונים שיתקפו את הגמח המרכזי על צעד שכזה ולא הציבור. -
@אבי-ה-נערה
אבל אני יודע שזה לא ממש עורבא פרח@בוטח-בה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
@אבי-ה-נערה
אבל מכאן עד "להכניס ציבור לתרבות רעה" (הציבור חיי כבר שנים עם מושג הלוואות) ו"ישלחו חוקרים להגיש נגדם תביעה שהרי זה איסור דאורייתא" יש קצת הבדלוכמו שניתן לראות כאן ועיי"ש.
@אבי-ה-נערה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
למה הכנסתם לציבור תרבות רעה של הסתמכות על הלוואות וחובות עתק,
אני חושב שהציבור בכל מקרה היה שם, (גם סבא שלי היה מגלגל הלוואות מחתונות הילדים)
והם באו ומאוד עזרו לציבור בהלוואות גדולות והחזרים קטנים שזה דבר נפלא ממש.@אבי-ה-נערה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
כבר עשרות שנים דוחפים לנו להתרגל לקחת הלוואות,
לא חושב שהם דחפו מישהו לקחת את ההלוואה,
הם כן דחפו לתרום לגמ"ח ולקבל אופציה לקבל הלוואה.@אבי-ה-נערה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
במקום לשים את אותם מיליונים בשביל לחנך את הציבור להתכונן כראוי בצורה שהם לא יצטרכו הלוואות
אין שום חוכמה בלומר לאחרים מה הם היו צריכים לעשות!
יש גמחים קהילתיים שמצווה על כל אחד לשים חלק מכספו שם ולעזור לציבור
א. הם לא נותנים כאלה סכומים וודאי לא בכאלה החזרים.
ב. אין סיבה שהציבור ישים שם את כספו לולי זה שיש פרסומות ואופציה להלוואה.
(ובכ"א אני לא מבין מה ההבדל בין הגמחים??) -
@אבי-ה-נערה
אבל מכאן עד "להכניס ציבור לתרבות רעה" (הציבור חיי כבר שנים עם מושג הלוואות) ו"ישלחו חוקרים להגיש נגדם תביעה שהרי זה איסור דאורייתא" יש קצת הבדלוכמו שניתן לראות כאן ועיי"ש.
למה הכנסתם לציבור תרבות רעה של הסתמכות על הלוואות וחובות עתק,
והם באו ומאוד עזרו לציבור בהלוואות גדולות והחזרים קטנים שזה דבר נפלא ממש.@אבי-ה-נערה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
כבר עשרות שנים דוחפים לנו להתרגל לקחת הלוואות,
לא חושב שהם דחפו מישהו לקחת את ההלוואה,
הם כן דחפו לתרום לגמ"ח ולקבל אופציה לקבל הלוואה.@אבי-ה-נערה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
במקום לשים את אותם מיליונים בשביל לחנך את הציבור להתכונן כראוי בצורה שהם לא יצטרכו הלוואות
אין שום חוכמה בלומר לאחרים מה הם היו צריכים לעשות!
יש גמחים קהילתיים שמצווה על כל אחד לשים חלק מכספו שם ולעזור לציבור
א. הם לא נותנים כאלה סכומים וודאי לא בכאלה החזרים.
ב. אין סיבה שהציבור ישים שם את כספו לולי זה שיש פרסומות ואופציה להלוואה.
(ובכ"א אני לא מבין מה ההבדל בין הגמחים??)@אבי-ר. כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
וכמו שניתן לראות כאן ועיי"ש.
אכן כשנכווים (קרובים מדרגה ראשונה) אז צועקים, לא מדייקים בגובה הדציבלים.
@אבי-ר. כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
והם באו ומאוד עזרו לציבור בהלוואות גדולות והחזרים קטנים שזה דבר נפלא ממש.זה עוול לומר את מה שאתה אומר, רוב האברכים עד לפני שנתיים היו בטוחים שמקבלים מענק מהגמחים ומעולם לא הוצג לו באותיות קידוש לבנה כמה החזרים יהיו לו והוא מעולם לא חישב איך ניתן להחזיר גובה כזה של החזרים.
וסבא שלך לא חסך עשרות שנים בשביל לחתן את הילדים ובסוף זכה בהלוואות ענק שאין יכולת לעמוד בהחזרים שלהם (אין, נקודה) אלא סבא שלך מכורח המציאות הוצרך לגלגל קצת וזה הגיוני והוא גם מסתמא התכונן לזה.והסיבה שכל הגמחים לא קורסים היא אחת: הציבור לא לוקח לחתונות של הילדים השלישי והלאה את הזכות להלוואה ולכן נשאר להם הרבה כסף בקופה בשביל לשרוד.
-
וכמו שניתן לראות כאן ועיי"ש.
אכן כשנכווים (קרובים מדרגה ראשונה) אז צועקים, לא מדייקים בגובה הדציבלים.
והם באו ומאוד עזרו לציבור בהלוואות גדולות והחזרים קטנים שזה דבר נפלא ממש.זה עוול לומר את מה שאתה אומר, רוב האברכים עד לפני שנתיים היו בטוחים שמקבלים מענק מהגמחים ומעולם לא הוצג לו באותיות קידוש לבנה כמה החזרים יהיו לו והוא מעולם לא חישב איך ניתן להחזיר גובה כזה של החזרים.
וסבא שלך לא חסך עשרות שנים בשביל לחתן את הילדים ובסוף זכה בהלוואות ענק שאין יכולת לעמוד בהחזרים שלהם (אין, נקודה) אלא סבא שלך מכורח המציאות הוצרך לגלגל קצת וזה הגיוני והוא גם מסתמא התכונן לזה.והסיבה שכל הגמחים לא קורסים היא אחת: הציבור לא לוקח לחתונות של הילדים השלישי והלאה את הזכות להלוואה ולכן נשאר להם הרבה כסף בקופה בשביל לשרוד.
זה עוול לומר את מה שאתה אומר, רוב האברכים עד לפני שנתיים היו בטוחים שמקבלים מענק מהגמחים ומעולם לא הוצג לו באותיות קידוש לבנה כמה החזרים יהיו לו והוא מעולם לא חישב איך ניתן להחזיר גובה כזה של החזרים.
דווקא שהציעו לי כן היה ברור שאצטרך להחזיר וכמה.
ומה עדיף הלוואה שאבא שלי לקח מהגמ"ח או משכנתא שהשווער לקח מהבנק??ואני חושב שזה ממש עוול לדבר כך על הגמחים שעשו ועושים חסד גדול עם הציבור. (והלוואי שהציבור לא יצטרך אותם)
-
בעניין הגמח המרכזי ואושר בכבוד הם איבדו כבר את גדולתם הציבור התפכח הן בהבט של השקעות בשוק ההון והן שזה לא חסד מכל הסיבות שדוברו כאן.
סתם שאלה שצריכים לדון בה עם ת"ח שמבינים בתחום האם זה נקרא חסד שהכסף שלי הולך להלוואה או מענק כשהאדם
יכל לעשות משהו פשוט אחר ולהרוויח אף יותר אני מכוון גם לערבים שרוב היתומים שנצרכים לזה בתשלום לביטוח חיים של ההורה יכלו לקבל אותו סכום ואף יותר ולמי שיש יותר ילדים היה מוסיף 30 שקל בחודש על הביטוח האם לזה יקרא חסד??? -
בעניין הגמח המרכזי ואושר בכבוד הם איבדו כבר את גדולתם הציבור התפכח הן בהבט של השקעות בשוק ההון והן שזה לא חסד מכל הסיבות שדוברו כאן.
סתם שאלה שצריכים לדון בה עם ת"ח שמבינים בתחום האם זה נקרא חסד שהכסף שלי הולך להלוואה או מענק כשהאדם
יכל לעשות משהו פשוט אחר ולהרוויח אף יותר אני מכוון גם לערבים שרוב היתומים שנצרכים לזה בתשלום לביטוח חיים של ההורה יכלו לקבל אותו סכום ואף יותר ולמי שיש יותר ילדים היה מוסיף 30 שקל בחודש על הביטוח האם לזה יקרא חסד???@השומר דובר בזה רבות,
הגמ"ח המרכזי, זה חסד בכל מקרה, גם הורה שמחתן את ילדיו יכול לעשות זאת מכספי מעשרות לכל הדעות (הדיון הוא רק על השקעה).
כך גם בנוגע לערבים, זה חסד שאדם עושה לילדיו,
וכבר דנו בזה רבות. -
יכל לעשות משהו פשוט אחר ולהרוויח אף יותר אני מכוון גם לערבים שרוב היתומים שנצרכים לזה בתשלום לביטוח חיים של ההורה יכלו לקבל אותו סכום ואף יותר ולמי שיש יותר ילדים היה מוסיף 30 שקל בחודש על הביטוח האם לזה יקרא חסד???@השומר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
כל לעשות משהו פשוט אחר ולהרוויח אף יותר אני מכוון גם לערבים שרוב היתומים שנצרכים לזה בתשלום לביטוח חיים של ההורה יכלו לקבל אותו סכום ואף יותר ולמי שיש יותר ילדים היה מוסיף 30 שקל בחודש על הביטוח
ערבים זה כסף שהולך ליתומים בצורה הכי מהודרת של מצוות צדקה
רק שא"א לחייב ציבור שלם לתרם לכל יתום מבלי שיצטרכו לבזות אותם בעלונים וכו' (וגם אז לא יגייסו מי יודע מה) אז לכן בנו את התוכנית בצורה כזו
אבל אתה רוצה לומר שבמקום צדקה יעשו ביטוחי חיים? זה לא השוואה
גם אם התוצאה אותה תוצאה@השומר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
האם לזה יקרא חסד???
כן! זה ציווי הבורא וזה היופי של היהדות!
-
@השומר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
כל לעשות משהו פשוט אחר ולהרוויח אף יותר אני מכוון גם לערבים שרוב היתומים שנצרכים לזה בתשלום לביטוח חיים של ההורה יכלו לקבל אותו סכום ואף יותר ולמי שיש יותר ילדים היה מוסיף 30 שקל בחודש על הביטוח
ערבים זה כסף שהולך ליתומים בצורה הכי מהודרת של מצוות צדקה
רק שא"א לחייב ציבור שלם לתרם לכל יתום מבלי שיצטרכו לבזות אותם בעלונים וכו' (וגם אז לא יגייסו מי יודע מה) אז לכן בנו את התוכנית בצורה כזו
אבל אתה רוצה לומר שבמקום צדקה יעשו ביטוחי חיים? זה לא השוואה
גם אם התוצאה אותה תוצאה@השומר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
האם לזה יקרא חסד???
כן! זה ציווי הבורא וזה היופי של היהדות!
@בוטח-בה למה זה לא השוואה בביטוח חיים אדם עושה חסד עם ילדיו במקרה שנצרך חלילה ומחשבון מלמעלה שעשיתי יכוללהשאר לו גם עודף לצדקה, אגב מכמה מקרים שאני שמעתי לצערי מקרוב אחד הקופות שעושות את התוכנית די מקשות ולפעמים לא מאשרות את כולם מסיבות שונות או משונות בביטוח חיים אין שום תנאים.
-
למי שלא הבין את כוונתי באתי לדון מה נקרא חסד עם יכל להיות לו אופציה שווה או יותר טובה כמובן באופן פשוט.
לדעתי הכיוון של התשובה שבאופן כללי כדאי לעודד דרכים יותר טובות כשאין וכל הציבור שם אולי כדאי להמשיך עד שאנשים ישרים והגיונים כמו ארגון בנקל ירימו את הפפה לעוד יוזמות. -
@בוטח-בה למה זה לא השוואה בביטוח חיים אדם עושה חסד עם ילדיו במקרה שנצרך חלילה ומחשבון מלמעלה שעשיתי יכוללהשאר לו גם עודף לצדקה, אגב מכמה מקרים שאני שמעתי לצערי מקרוב אחד הקופות שעושות את התוכנית די מקשות ולפעמים לא מאשרות את כולם מסיבות שונות או משונות בביטוח חיים אין שום תנאים.
-
אם כבר אתה מביא את ארגון בנקל
זה דוגמא לארגון שהעמיד פתרון לחיסכון
ועשה זאת בצורה מכובדת ויפה מבלי להתנגח בגמחי"ם
יש לך פתרונות שייתרו את "ערבים"
לגיטימי
אבל לטעון שזה לא חסד זה כבר קצת עיוות ערכי היהדותוד"א אם כבר בעניין ערבים יש את ארגון למחייתם שבנה תוכנית מדהימה בשקיפות מלאה
-
אם כבר אתה מביא את ארגון בנקל
זה דוגמא לארגון שהעמיד פתרון לחיסכון
ועשה זאת בצורה מכובדת ויפה מבלי להתנגח בגמחי"ם
יש לך פתרונות שייתרו את "ערבים"
לגיטימי
אבל לטעון שזה לא חסד זה כבר קצת עיוות ערכי היהדותוד"א אם כבר בעניין ערבים יש את ארגון למחייתם שבנה תוכנית מדהימה בשקיפות מלאה
-
@בוטח-בה מה זה משנה למי משלמים אם בסוף היתומים יוצאים עם הכסף ואפילו יותר. חוץ מזה רמזתי על בעיות נוספות שאני מכיר מכלי ראשון.