השקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !
-
@סמארט-הון
סליחה
אתה מתפרץ לדלת פתוחה....
אתה חדש כאן בפורום
והעיסקה נדונה כאן ב 165 פוסטים.... תוכל ללמוד על העיסקה שם.
את כל האזהרות שלך כבר כתבו.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
הדבר האחרון שאני ממליץ זה ללכת לסיור ולשמוע לאיש מכירות, ולראות מצגות
זה באמת הדבר האחרון שעשיתי אחרי 3 חודשים... בהם התייעצתי עם הרבה מאוד. ועשיתי בדיקות רבות מאוד.
השיחה עם האיש מכירות הייתה הסיומת והיא הוסיפה לי המון, לא כי אני מאמין לו אלא כי בדקתי לפניו ואני מספיק מנוסה.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
ואת כל האמת דירות טובות ועסקאות משתלמות, לא מוכרים ב10/90, גם לא למתווך הכי מוצלח במדינה, מוכרים במחיר שוק.
הם לא מוכרים לו ב 10/90 כי הוא מוצלח,
אלא כי הוא מוכר להם בפרויקטים אחרים שפחות מוצלחים. אז הם מצ'פרים אותו בפרויקט הזה.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
לא שאין עסקאות שוות,
אבל הם נדירות מאוד.מסכים לחלוטין.
קשה מאוד למצוא עסקאות שוות.אגב אם השם שלך בשוק זה דומה לשם שלך כאן...
אז אחד החברים שלי התייעץ איתך בצורה כללית על העיסקה הספציפית הזו, ודי שיבחת אותה בלי להכיר את הפרטים, ואמרת לו שגם אתה שיווקת שם והצעת לו משהו דומה ...
אם זה לא אתה אני מתנצל מעומק הלב.כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
אם זה לא אתה אני מתנצל מעומק הלב.
@סמארט-הון
אם בכל אופן זה כן אתה. או שזה לא אתה אבל אתה משווק השקעות נדלן ומקצוען
נראה לי שחברי הפורום ישמחו מאוד מאוד לשמוע ממך הצעות.
יש כאן לא מעטים שרוצים להשקיע ולא יודעים איך.
אני לא מתווך מקצוען כלל, אני עובד עם אחד מקצוען.
ואם כמו שאתה נשמע שאתה באמת מקצוען.
אז חסר כאן מישהו כזה בפורום .
אתה יכול להוסיף בחינם (לעת עתה...) חתימה שתפנה לאתר או למייל שלך להצעות.
ואשמח מאוד אם אברכים ירוויחו בזכותך בנדלן... -
@סמארט-הון
סליחה
אתה מתפרץ לדלת פתוחה....
אתה חדש כאן בפורום
והעיסקה נדונה כאן ב 165 פוסטים.... תוכל ללמוד על העיסקה שם.
את כל האזהרות שלך כבר כתבו.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
הדבר האחרון שאני ממליץ זה ללכת לסיור ולשמוע לאיש מכירות, ולראות מצגות
זה באמת הדבר האחרון שעשיתי אחרי 3 חודשים... בהם התייעצתי עם הרבה מאוד. ועשיתי בדיקות רבות מאוד.
השיחה עם האיש מכירות הייתה הסיומת והיא הוסיפה לי המון, לא כי אני מאמין לו אלא כי בדקתי לפניו ואני מספיק מנוסה.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
ואת כל האמת דירות טובות ועסקאות משתלמות, לא מוכרים ב10/90, גם לא למתווך הכי מוצלח במדינה, מוכרים במחיר שוק.
הם לא מוכרים לו ב 10/90 כי הוא מוצלח,
אלא כי הוא מוכר להם בפרויקטים אחרים שפחות מוצלחים. אז הם מצ'פרים אותו בפרויקט הזה.@סמארט-הון כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
לא שאין עסקאות שוות,
אבל הם נדירות מאוד.מסכים לחלוטין.
קשה מאוד למצוא עסקאות שוות.אגב אם השם שלך בשוק זה דומה לשם שלך כאן...
אז אחד החברים שלי התייעץ איתך בצורה כללית על העיסקה הספציפית הזו, ודי שיבחת אותה בלי להכיר את הפרטים, ואמרת לו שגם אתה שיווקת שם והצעת לו משהו דומה ...
אם זה לא אתה אני מתנצל מעומק הלב.@משהמשה כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
אגב אם השם שלך בשוק זה דומה לשם שלך כאן...
אם זה לא אתה אני מתנצל מעומק הלב.אני לא עוסק במקצוע הנ''ל.
והשם שלי אינו קשור לכל מידע אחר, פרט לפורום הזה.עם כל זה אני חוזר ומזהיר, שאף אחד לא יעיז ללכת על שום עסקה בנדל''ן להשקעה.
במיוחד בהקפים האלה לפני התייעצות עם יועץ מטעמו.הזדעזתי במיוחד ממה שכתבת שהדבר הכי חשוב זה לשמוע את האיש מכירות, ולהשתכנע.
וגם להציע לקחת משכנתא על ההון העצמי בשביל ה10%
זה התאבדות כלכלית,
מי שאין לו 10% מהעסקה שלא יעיז לגשת אליה.לגופה של העסקה יתכן והעסקה היא עסקה מעולה,
ואני מסכים שיש עסקאות מעולות,
ונראה שבדקת את הדבר.
עכ''פ גם עסקה הכי טובה שיש היא לא טובה לכל אחד,
צריך לבדוק עם יועץ משכנתא מטעמך, שאתה יכול לסיים את העסקה, [גם אם המחיר לא יעלה בכלל]הדבר הראשון לשהייתי ממליץ לכל א' לבדוק בעצמו זה את המחיר של דירות מקבילות ברשות המיסים, ואם העסקה יותר זולה מהשוק יש עניין ללכת להתייעץ.
אם העסקה במחיר השוק, הרי כל השוק לפניך, יש מלא דירות ולא חייב את הפרוייקט הזה.
הסמך על תשואה עתידית [חוץ מפינוי בינוי בשלבים מתקדמים מאוד, הוא ספק, במיוחד שהשוק עכשיו לא בקטע לעלות, בשום אופן.נ''ב אני יעבור על האשכול בהזדמנות הקרובה.
אשמח לגילוי נאות אם יש לך רווחים מהשיווק. -
@משהמשה כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
פשוט חבל לפספס.
מעולם לא התלהבתי מעיסקה כמו מהעיסקה הזו !!!!עדיין לא השתכנעתם, אני מבין , השוק היום קשה.
אם בכל זאת תרצו לשמוע עוד מה אתם צריכים לעשות.
א. לשלוח לי מייל לכתובת A054840548@gmail.com
ב. לכתוב בהודעת המייל התחייבות על תשלום תיווך אם תשלימו את העיסקה - התיווך כולל יועץ משכנתא ועו"ד.
ג. אתן לכם את הפרטים של המתווך ממנו תוכלו לשמוע עוד הרבה על העיסקה.
ד. הכי מומלץ להגיע לסיור בפרויקט ולשמוע מאיש המכירות שם מה יש לו לומר ולראות את המצגות
זה דבר שלא ראיתי בשום מקום !!! וכל זה לא מחייב אתכם בכלום, לא השתכנעתם לא שילמתם
והכי חשוב את כל הנתונים שאני כותב ושהמתווך או איש המכירות נ -
אני לא הוצאתי שקל מהכיס... למעט רכבת לירושלים....
חבל שלא הכנסת את זה לכלל ההוצאות על הדירה, אני הייתי מוסיף גם איזה אייסקפה על הדרך

בכל אופן ברוך שובך!! [אא"כ זה גיחה זמנית..]
-
אני לא הוצאתי שקל מהכיס... למעט רכבת לירושלים....
חבל שלא הכנסת את זה לכלל ההוצאות על הדירה, אני הייתי מוסיף גם איזה אייסקפה על הדרך

בכל אופן ברוך שובך!! [אא"כ זה גיחה זמנית..]
@שמיל-שמיל
הוא בנה ע"ז שתיתן לו...
-
אגב אם השם שלך בשוק זה דומה לשם שלך כאן...
אם זה לא אתה אני מתנצל מעומק הלב.אני לא עוסק במקצוע הנ''ל.
והשם שלי אינו קשור לכל מידע אחר, פרט לפורום הזה.עם כל זה אני חוזר ומזהיר, שאף אחד לא יעיז ללכת על שום עסקה בנדל''ן להשקעה.
במיוחד בהקפים האלה לפני התייעצות עם יועץ מטעמו.הזדעזתי במיוחד ממה שכתבת שהדבר הכי חשוב זה לשמוע את האיש מכירות, ולהשתכנע.
וגם להציע לקחת משכנתא על ההון העצמי בשביל ה10%
זה התאבדות כלכלית,
מי שאין לו 10% מהעסקה שלא יעיז לגשת אליה.לגופה של העסקה יתכן והעסקה היא עסקה מעולה,
ואני מסכים שיש עסקאות מעולות,
ונראה שבדקת את הדבר.
עכ''פ גם עסקה הכי טובה שיש היא לא טובה לכל אחד,
צריך לבדוק עם יועץ משכנתא מטעמך, שאתה יכול לסיים את העסקה, [גם אם המחיר לא יעלה בכלל]הדבר הראשון לשהייתי ממליץ לכל א' לבדוק בעצמו זה את המחיר של דירות מקבילות ברשות המיסים, ואם העסקה יותר זולה מהשוק יש עניין ללכת להתייעץ.
אם העסקה במחיר השוק, הרי כל השוק לפניך, יש מלא דירות ולא חייב את הפרוייקט הזה.
הסמך על תשואה עתידית [חוץ מפינוי בינוי בשלבים מתקדמים מאוד, הוא ספק, במיוחד שהשוק עכשיו לא בקטע לעלות, בשום אופן.נ''ב אני יעבור על האשכול בהזדמנות הקרובה.
אשמח לגילוי נאות אם יש לך רווחים מהשיווק.@סמארט-הון
כל מה שכתבת כבר נטחן עד דק כאן באשכול. ואני לא אחזור שוב ושוב על אותם דברים.
גם בתקופה שלא הייתי כאן אנשים שלחו מיילים ושאלו שאלות וקיבלו תשובות.
מי שרצה להתקדם כבר עשה את זה מזמן.
מי שהעסקה מעניינת אותו אך כמובן שיש לו הרבה שאלות וחששות
יכול לשלוח לי למייל ואענה בל"נ על כל שאלה - לא מתחייב להיות זמין במייל כל הזמן אבל תוך יום יומיים.כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
שלום לכולם
התגעגעתי ....
ואני כותב פוסט בודד לספר לכם על העיסקה
זה עדיין רלוונטי.
ואחרי 3 חודשים של בדיקות דרישות וחקירות.
ואחרי שהייתי בשטח וראיתי בעיני חתמתי עליה סוף סוף....
ולאור הניסיון שלי בנדלן אני מרשה לעצמי לומר ש...
אין עסקה כזו !!!
לא בנדלן ולא בשוק ההון.זה משהו שקשה מאוד למצוא גם כשהנדלן היה רותח בכל הארץ ובפרט עכשיו שכל הארץ בהמתנה...
השוק הזה של החוצניקים בירושלים לוהט מאוד מאוד.
לפרויקט הספציפי הזה יש מאפיינים שאין לשום פרויקט אחר.
ואחרי שהדירות בו ימכרו
לקוח שמתעניין במשהו כזה לא ימצא שום דבר דומה !!!!
משרד המכירות שמוכר את הפרויקט הוא ממשרדי התיווך הגדולים בירושלים שמוכרים ללקוחות בחו"ל.
ניתנת הסבת ערבות.
ונציג המשרד מתחייב למכור לך את הנכס בכל זמן שתרצה יש לו לקוחות מחו"ל כל הזמן
לדבריו תוך חודשיים מהזמן שביקשת הוא מוכר בקלות ובמחיר טוב.
ואם שמגיע לקוח שמתעניין בסוג נכס שיש לך הוא מפנה אותו אילך גם בלי שביקשת.
לדבריו השבוע הוא פנה למשקיע ישראלי שקנה בפרוייקט ממש בהתחלה וניסה לשכנע אותו למכור ללקוח חוצניק שרצה דוקא דירה עם המאפיינים שיש לאותו משקיע.
אבל המשקיע לא רוצה למכור כעת - ובצדק.המחירים כעת בפרויקט הם כ 40 אלש"ח למ"ר.
פרויקטים פשוטים הרבה יותר בשכונות שהתבססו כבר כשכונות של חוצניקים מוכרים כיום ב 60 אלש"ח !!!
בחשבון פשוט אם אתם קונים דירה ב 2 מיליון ומשלמים 10% 200 אלש"ח
המחיר אמור לעלות בתוך שנים בודדות בכמיליון ש"ח.
זו לא תחזית ולא הערכה זה ניתוח מקצועי ונכון של נתונים קיימים.
השכונה הזו יש לה נתונים מדהימים שבגלל הבנייה האוכולוסיה החוצניקית שמגיעה, ועוד כמה פרטים חשובים מאוד, תשתווה מאוד בקרוב לשכונות הוותיקות
והמחיר של הפרויקט הזה יהיה לכל הפחות כמו פרויקטים פשוטים בשכונות הוותיקות - וכמו שאמר לי איש המכירות זו הערכה סולידית.
כמו כן מעט לאחר סיום המכירות ניתן יהיה למכור כל דירה למשקיעים מחול בכ 150 אלש"ח יותר ממחירה היום.
כך שאין לכם סיכון על הקרן.פשוט חבל לפספס.
מעולם לא התלהבתי מעיסקה כמו מהעיסקה הזו !!!!עדיין לא השתכנעתם, אני מבין , השוק היום קשה.
ב. לכתוב בהודעת המייל התחייבות על תשלום תיווך אם תשלימו את העיסקה - התיווך כולל יועץ משכנתא ועו"ד.
ד. הכי מומלץ להגיע לסיור בפרויקט ולשמוע מאיש המכירות שם מה יש לו לומר ולראות את המצגות
זה דבר שלא ראיתי בשום מקום !!! וכל זה לא מחייב אתכם בכלום, לא השתכנעתם לא שילמתם
והכי חשוב את כל הנתונים שאני כותב ושהמתווך או איש המכירות נותן לכם
אפשר לבדוק לבד, לא צריך להאמין לשום דבר.
ואם קצת תבדקו ותבררו מי משרד התיווך שעומד מאחורי הפרויקט תוכלו לסמוך על ההבטחה שלו למכור בקלות בבא העת.גם אם אין לכם דרך להביא את הכסף לפי מה שנראה לכם...
יועץ המשכנתאות הוא מיוחד ביותר וינפיק לכם משכנתא על 10% ממחיר הדירה.
ואפשר גם להוציא סכום שיכסה לכם את ההוצאות הנלוות.
אני לא הוצאתי שקל מהכיס... למעט רכבת לירושלים....ויותר מזה לא צריך לשלם
יש הלוואת הקבלן של 30% ממחיר הדירה.
שאותה צריך לפרוע (בלי ריבית) סמוך למועד האיכלוס וקרוב למועד תשלום היתרה.
אבל בע"ה תצליחו למכור קודם, ואם אתם לא מאמינים תשבו עם המתווך הירושלמי ותנסו לאתגר אותו...
מה יקרה אם חלילה תהיה קטסטרופה ולא תצליחו למכור כתבתי כאןעוד כמה פרטים שכתבתי בעבר תוכלו לראות.
כאן
וכאןואחר בקשת מחילה מכבוד משתתפי הפורום.
אחרי אשכול כל כך ארוך בנושא.
אני לא מתכוון לענות לשאלות בפורום אפשר לשלוח לי למייל.
מי שרציני יקבל את התשובות כשיגיע לבדוק.
אבל תאמינו לי שיש תשובה לכל שאלה.
בדקתי מכל זוית אפשרית ככל שידי מגעת. -
בעקבות הנידון לעיל –
עברתי על כל ההודעות בעניין העסקה וכתבתי את מסקנותיי [אשמח שתגיבו, תחלקו .תאירו ותעירו]א. מי יכול להכנס לעסקה.
בהשקעה אפשר להשקיע את הכסף שלך, ואפשר למנף להשקיע כסף מהלוואות, בשוק ההון היועצים לא ממליצים למנף כלל.
ובנדל''ן בגלל שהסיכון נמוך יותר, בנק ישראל מתיר למנף 75% בהשקעה ראשונה, וגם אם נרצה למתוח את החבל מי שאין לו 15% מהעסקה. שלא יתקרב אליה כלל, אין לו מרווח נשימה לטעויות.זה לא דעתי כי אני מפחד מעסקאות נדל''ן, זה דעה שכל יועץ השקעות יגיד לכם בשום אופן לא ממנפים מאה אחוז, לא בנדל''ן ובוודאי שלא בשוק ההון.
ב. מהות העסקה.
מחיר העסקה - הפרטים שהובאו לעיל לא מספיקים לגבש מידע האם העסקה במחיר השוק, פחות ממחיר השוק, או גבוהה ממחיר השוק. [ולכן כל א' יבדוק ברשות המיסים מחיר של דירות מקבילות מה העלות למטר, באותה שכונה ואותם נתונים, לא לפי ההבטחות העתידיות]
תשואת העסקה - ע''פ דברי המשווק
אקדים הקדמה קצרה, בהשקעות נדל''ן יש 3 אפשרויות לניתוח נתונים, כדי להשיג תשואה מקסימלית.
- פינוי בינוי – הדירה בתהליך מתקדם מאוד של פינוי בינוי, זה מעלה את הפרמיה, אבל הרווח העתידי יכול להיות בטוח במקרים מסויימים. (אזורי ביקוש, ובשלב סופי של הוצאת היתר בניה)
- מחיר זול – עיר או שכונה מסויימת שהמחיר בה זול בפער, לעומת הערים והשכונות המקבילות. אם אין חיסרון מובהק בעיר זה נובע מעודף היצע זמני, שהוא בוודאי יתאזן בסוף תקופת ההיצע. [לדוג' חריש]
- נדידת אוכלוסיה מבוססת – יש נדידה של אוכלוסיה יותר מבוססת ועשירה לאזור, מה שיעלה את רמות המחיר של הנדל''ן באזור. [כגון התחרדות באזורי מצוקה, ועוד]
המשווקים טוענים שהרווח הצפוי בפרוייקט הוא ע''פ סעיף 3, החסרונות בסעיפים 2 ו3 הוא שבמידה וההיצע בשכונה יהיה גבוה יותר מהמצב העכשווי, לא תקרה עליית מחירים, והם גם יכולים לרדת. והחיסרון הנוסף בהסתמכות על סעיף 3 שלפעמים זה תהליך שיכול לקחת תקופה ארוכה, וקשה לניבוי, יש הרבה שכונות וערים שהיו בטוחים שהם יתחרדו, ובפועל זה לא קרה, כגון קריית מנחם. [יוצאת דופן היא בית שמש לפני 5 שנים שלמרות היצע ענק, נדידת הציבור מהערים המרכזיות אליה יצרו עליית מחירים, בגלל נדידה מוגברת מאוד]
ג. עלות העיסקה
מחיר הקניה – תיווך ועו''ד 116,000
מחיר החזקה – ריבית ל5 שנים 100.000 [על סכום של 400.000]
עלות מכירה – 116.000
אייס קפה - ורכבת -
25ד. מס שבח
במידה ויש ברשותינו דירה, עלות הקניה היא 8% שזה 320,000.
[יתכן ויש דרכים לא לשלם, אבל צריך לבדוק לעומק, לא בכל מקרה זה אפשרי, וגם אם כן מאוד מסובך]ה. הון עצמי
ההון העצמי שנדרש לעסקה כזאת בפועל, ולא לפי הבטחות וכו' הוא 1,200,000
סכום ההחזר החודשי – אם הבאנו מיליון מאתיים מהכיס, הוא 14.000 . מה שכן מסתבר שהשכירות תהיה באזור ה8,000 כך שמספיק 6,000.המלצות שכל יועץ הנדל''ן, ומדריך כלכלי ימליצו לכם.
לא להכנס לעסקה אם אין לכם את היכולת להתקרב לסכומים הנ''ל הן בהון עצמי, והן בהחזר החודשי.
ו. הסיכונים בגישה של כניסה ללא הון עצמי
עוד 5 שנים – הטענה שחזרה לכל אורך הדרך שיש עוד 5 שנים, היא מבוססת הבטחה בלבד, אם יסיימו את הבניה עוד 3 שנים, מה תעשה. [במגדלים ופרויקטים גדולים זמני העבודה מתקצרים, התפוקה של העובדים הזרים פנטסתית]
שוק של חוצניקים – כמה זה מעצבן לשמוע את זה בתור טענה וודאית, נכון שהשוק בירושלים לא הגיב בירידות, כמו במרכז, אבל הוא ירד, יש מבצעי קבלנים, והמחיר לא עלה.
הדולר ירד – השקל התחזק והעלות של קניית דירה עלתה בעשרות אחוזים לחוצניקים מה שמק' עליהם לקנות.
היציע גדול – לציבור הספציפי שהוזכר יש כמות מאוד גדולה של פרויקטים בביצוע, ובשרוול, כמות ענקית באזור קטמון, בפרט, ובכל ירושלים בכלל, כך שעליית המחיר בסימן שאלה ענק.בהגלל הספר – סליחה על האריכות,
נראה שהנושא נידוש ונדוש, ודעתי לא הייתה חסרה, אבל כיוון שהייתה כאן טרמנולוגיה ודמוגגיה מסוכנת, הרגשתי חובה להגיב, ולהציג את הדברים באור שונה.
להוציא לזות שפתיים - המשווק בתחילת דבריו [בפוסטים הראשונים] הצהיר שמי שלא יכול לגמור את העסקה שלא יכנס, ואם זה היה ברור עד עכשיו, לא הייתי כותב, אבל בגלל שדבר זה הושמט בכל ההודעות האחרונות והיה משמעות שגם למי שאין את האפשרות להיכנס, ולגמור את העסקה מהונו האישי, שיבוא, כתבתי את מה שכתבתי. [ומקווה שכיוונתי לדבריו שהציע בתחילה, שהעסקה מיועדת רק למי שיש לו לפחות מיליון הון עצמי נזיל, והכנסות של מעל 6,000 מיותרים בוודאות כל חודש, ויש לו אפשרות לגמור את העסקה ולקבל משכנתא.
מתנצל אם מישהוא נפגע מהדברים, אני לא יכול להמליץ, ואסור לי להמליץ, וגם אני לא מביע דעה על גוף העסקה המוצעת, אם היא טובה או לא. רק השתדלתי להציג את הדברים באור שאני רואה אותם.
לגבי כל הבדיקות שנעשו - עברתי על הרעיונות איך למרוח, לגלגל, ואם קורה קטסטרופה, כלשון המשווק שהמחיר נשאר במקום, איך למרוח את זה עוד חודשים שלוש,
וגם עם כל ''הרעיונות והקומבינות'' שהובאו לעיל, תצליחו למרוח את זה עוד כמה חודשים, מקסימום, אין לו רעיון איך למרוח את זה ליותר זמן.
וכל זה אם הבנק יאשר לכם משכנתא של 14,000, תצטרכו לדווח על הכנסות של 45,000, זה לא פשוט, ותשכחו שתצליחו להוציא כזאת משכנתא אם אין לכם הכנסות של 25 -30 בפועל.כך שמאוד יתכן שתצטרכו למכור בהפסד של מאות אלפי שקלים, אא''כ אתם יכולים לעמוד בעסקה לתקופה של 7/8 שנים, שאז זה נושא אחר.
אם יש טענות ותשובות או דברים שאחרים בדקו וטעיתי, או שניתן לבררם ולצרפם, אשמח
-
בעקבות הנידון לעיל –
עברתי על כל ההודעות בעניין העסקה וכתבתי את מסקנותיי [אשמח שתגיבו, תחלקו .תאירו ותעירו]א. מי יכול להכנס לעסקה.
בהשקעה אפשר להשקיע את הכסף שלך, ואפשר למנף להשקיע כסף מהלוואות, בשוק ההון היועצים לא ממליצים למנף כלל.
ובנדל''ן בגלל שהסיכון נמוך יותר, בנק ישראל מתיר למנף 75% בהשקעה ראשונה, וגם אם נרצה למתוח את החבל מי שאין לו 15% מהעסקה. שלא יתקרב אליה כלל, אין לו מרווח נשימה לטעויות.זה לא דעתי כי אני מפחד מעסקאות נדל''ן, זה דעה שכל יועץ השקעות יגיד לכם בשום אופן לא ממנפים מאה אחוז, לא בנדל''ן ובוודאי שלא בשוק ההון.
ב. מהות העסקה.
מחיר העסקה - הפרטים שהובאו לעיל לא מספיקים לגבש מידע האם העסקה במחיר השוק, פחות ממחיר השוק, או גבוהה ממחיר השוק. [ולכן כל א' יבדוק ברשות המיסים מחיר של דירות מקבילות מה העלות למטר, באותה שכונה ואותם נתונים, לא לפי ההבטחות העתידיות]
תשואת העסקה - ע''פ דברי המשווק
אקדים הקדמה קצרה, בהשקעות נדל''ן יש 3 אפשרויות לניתוח נתונים, כדי להשיג תשואה מקסימלית.
- פינוי בינוי – הדירה בתהליך מתקדם מאוד של פינוי בינוי, זה מעלה את הפרמיה, אבל הרווח העתידי יכול להיות בטוח במקרים מסויימים. (אזורי ביקוש, ובשלב סופי של הוצאת היתר בניה)
- מחיר זול – עיר או שכונה מסויימת שהמחיר בה זול בפער, לעומת הערים והשכונות המקבילות. אם אין חיסרון מובהק בעיר זה נובע מעודף היצע זמני, שהוא בוודאי יתאזן בסוף תקופת ההיצע. [לדוג' חריש]
- נדידת אוכלוסיה מבוססת – יש נדידה של אוכלוסיה יותר מבוססת ועשירה לאזור, מה שיעלה את רמות המחיר של הנדל''ן באזור. [כגון התחרדות באזורי מצוקה, ועוד]
המשווקים טוענים שהרווח הצפוי בפרוייקט הוא ע''פ סעיף 3, החסרונות בסעיפים 2 ו3 הוא שבמידה וההיצע בשכונה יהיה גבוה יותר מהמצב העכשווי, לא תקרה עליית מחירים, והם גם יכולים לרדת. והחיסרון הנוסף בהסתמכות על סעיף 3 שלפעמים זה תהליך שיכול לקחת תקופה ארוכה, וקשה לניבוי, יש הרבה שכונות וערים שהיו בטוחים שהם יתחרדו, ובפועל זה לא קרה, כגון קריית מנחם. [יוצאת דופן היא בית שמש לפני 5 שנים שלמרות היצע ענק, נדידת הציבור מהערים המרכזיות אליה יצרו עליית מחירים, בגלל נדידה מוגברת מאוד]
ג. עלות העיסקה
מחיר הקניה – תיווך ועו''ד 116,000
מחיר החזקה – ריבית ל5 שנים 100.000 [על סכום של 400.000]
עלות מכירה – 116.000
אייס קפה - ורכבת -
25ד. מס שבח
במידה ויש ברשותינו דירה, עלות הקניה היא 8% שזה 320,000.
[יתכן ויש דרכים לא לשלם, אבל צריך לבדוק לעומק, לא בכל מקרה זה אפשרי, וגם אם כן מאוד מסובך]ה. הון עצמי
ההון העצמי שנדרש לעסקה כזאת בפועל, ולא לפי הבטחות וכו' הוא 1,200,000
סכום ההחזר החודשי – אם הבאנו מיליון מאתיים מהכיס, הוא 14.000 . מה שכן מסתבר שהשכירות תהיה באזור ה8,000 כך שמספיק 6,000.המלצות שכל יועץ הנדל''ן, ומדריך כלכלי ימליצו לכם.
לא להכנס לעסקה אם אין לכם את היכולת להתקרב לסכומים הנ''ל הן בהון עצמי, והן בהחזר החודשי.
ו. הסיכונים בגישה של כניסה ללא הון עצמי
עוד 5 שנים – הטענה שחזרה לכל אורך הדרך שיש עוד 5 שנים, היא מבוססת הבטחה בלבד, אם יסיימו את הבניה עוד 3 שנים, מה תעשה. [במגדלים ופרויקטים גדולים זמני העבודה מתקצרים, התפוקה של העובדים הזרים פנטסתית]
שוק של חוצניקים – כמה זה מעצבן לשמוע את זה בתור טענה וודאית, נכון שהשוק בירושלים לא הגיב בירידות, כמו במרכז, אבל הוא ירד, יש מבצעי קבלנים, והמחיר לא עלה.
הדולר ירד – השקל התחזק והעלות של קניית דירה עלתה בעשרות אחוזים לחוצניקים מה שמק' עליהם לקנות.
היציע גדול – לציבור הספציפי שהוזכר יש כמות מאוד גדולה של פרויקטים בביצוע, ובשרוול, כמות ענקית באזור קטמון, בפרט, ובכל ירושלים בכלל, כך שעליית המחיר בסימן שאלה ענק.בהגלל הספר – סליחה על האריכות,
נראה שהנושא נידוש ונדוש, ודעתי לא הייתה חסרה, אבל כיוון שהייתה כאן טרמנולוגיה ודמוגגיה מסוכנת, הרגשתי חובה להגיב, ולהציג את הדברים באור שונה.
להוציא לזות שפתיים - המשווק בתחילת דבריו [בפוסטים הראשונים] הצהיר שמי שלא יכול לגמור את העסקה שלא יכנס, ואם זה היה ברור עד עכשיו, לא הייתי כותב, אבל בגלל שדבר זה הושמט בכל ההודעות האחרונות והיה משמעות שגם למי שאין את האפשרות להיכנס, ולגמור את העסקה מהונו האישי, שיבוא, כתבתי את מה שכתבתי. [ומקווה שכיוונתי לדבריו שהציע בתחילה, שהעסקה מיועדת רק למי שיש לו לפחות מיליון הון עצמי נזיל, והכנסות של מעל 6,000 מיותרים בוודאות כל חודש, ויש לו אפשרות לגמור את העסקה ולקבל משכנתא.
מתנצל אם מישהוא נפגע מהדברים, אני לא יכול להמליץ, ואסור לי להמליץ, וגם אני לא מביע דעה על גוף העסקה המוצעת, אם היא טובה או לא. רק השתדלתי להציג את הדברים באור שאני רואה אותם.
לגבי כל הבדיקות שנעשו - עברתי על הרעיונות איך למרוח, לגלגל, ואם קורה קטסטרופה, כלשון המשווק שהמחיר נשאר במקום, איך למרוח את זה עוד חודשים שלוש,
וגם עם כל ''הרעיונות והקומבינות'' שהובאו לעיל, תצליחו למרוח את זה עוד כמה חודשים, מקסימום, אין לו רעיון איך למרוח את זה ליותר זמן.
וכל זה אם הבנק יאשר לכם משכנתא של 14,000, תצטרכו לדווח על הכנסות של 45,000, זה לא פשוט, ותשכחו שתצליחו להוציא כזאת משכנתא אם אין לכם הכנסות של 25 -30 בפועל.כך שמאוד יתכן שתצטרכו למכור בהפסד של מאות אלפי שקלים, אא''כ אתם יכולים לעמוד בעסקה לתקופה של 7/8 שנים, שאז זה נושא אחר.
אם יש טענות ותשובות או דברים שאחרים בדקו וטעיתי, או שניתן לבררם ולצרפם, אשמח
@סמארט-הון
חלק גדול מהדברים שכתבת נכונים - וכמו שהערת אני בעצמי כתבתי כבר כמה פעמים כאן באשכול זה.
ראשית אני אמנם קניתי ב 4 מיליון, אבל המלצתי לקנות לאברך צעיר ב 2.5 מיליון, ועדיף 2 אברכים יחד כמו שכתבתי בפוסטים קודמים.
אני לא משווק, אני יהודי שיושב ולומד ומחתן את ילדיו בכבוד
הסיבה שפרסמתי כאן את העיסקה היא בעיקר כי חשוב לי שכמו שאני הצלחתי לחתן כך יוכלו אחרים.
וכפי שהצהרתי אקבל מעט אחוזים מהמתווך על מי שיגיע דרכי וכך אחסוך קצת בהוצאות.
מכיון שכבר שלחתי מספיק למתווך וכבר לקחתי משכנתא וכו'.
אין לי עניין לשכנע בשבילי, גם אם ארוויח כמה גרושים אני לא עובד וזה לא מה שמושך אותי.
חבל לי מאוד שאברכים יבהלו מהמנגינה של הדברים שלך ושל עוד כמה צדיקים. שרוצים למנוע מכאלו שעושים טעויות בשוק הנדלן ובגלל זה מבריחים את כולם, מה שנקרא לשפוך את המים יחד עם התינוק.
זה חבל לי מאוד.
אבל מיציתי את העניין
הבנתי שכאן תמיד יהיה מי שיכתוב את אותם הדברים שאני כותב אבל במקום לומר לאברך בא תבדוק תזהר אבל תשקיע ותחתן את ילדיך בכבוד ובקלות.
המנגינה הנשמעת היא תברח תברח מנדלן כל שוק הנדלן מסוכן נוראאאא
תשקיע ב S&P ולדברי חלק מהכותבים כאן תוכל לחתן ולדברי חלק אחר זה לא יספיק לך.
יש דרך להזהיר אבל גם לעודד להשקיע, הפחדה היא ודאי לא דרך ראויה !!!!
אין לי כח להתווכח.
אני אחזור שוב על מה שכתבתי.
ודאי שהעיסקה הזו לא מתאימה לכל אחד, בכלל לא.
אבל למי שהיא מתאימה אין עיסקה כזו בשוק, היא הכי ריווחיות והכי בטוחה.
מה שכתבת בנוגע לשוק החוצניקי התשובה שלך בפוסט הראשון נכונה לשוק הצרפתי והתשובה בפוסט השני נכונה גם לאמריקאי אבל לא נכונה בנוגע לעיסקה הספציפית הזו.
יש לה מעלות שאין אותם בפרויקטים שהזכרת.
אגב הערב התפללתי מעריב בבית כנסת בפאתי ב"ב והיה שם עיתון בשבע עם כתבה על משלחת של רבנים דתלי"ם מגדולי הרבנים, שנסעו לקהילות הדת"ל בארה"ב בכדי לעזור לאלו שרוצים להגיע לארץ ומתקשים בגלל חוסר במוסדות חינוך לציבור האמריקאי דת"ל ועוד.
לא מדובר בכתבת תדמית של משווקי נדלן, אלא במסע של רבנים בגלל ההתעוררות הרבה שיש בציבור הזה להגיע לארץ , ולפתור את הבעיות שיש להם על הדרך.
הפרויקט המדובר פונה ישירות לציבור הזה.
ושוב בנוגע לכל העיסקה.
מי שרצה כבר קיבל תשובות אישיות במייל, ומי שירצה יוכל לקבל.
בבקשה רק מי שרציני לא לשלוח שאלה בשביל השאלה. -
@סמארט-הון
חלק גדול מהדברים שכתבת נכונים - וכמו שהערת אני בעצמי כתבתי כבר כמה פעמים כאן באשכול זה.
ראשית אני אמנם קניתי ב 4 מיליון, אבל המלצתי לקנות לאברך צעיר ב 2.5 מיליון, ועדיף 2 אברכים יחד כמו שכתבתי בפוסטים קודמים.
אני לא משווק, אני יהודי שיושב ולומד ומחתן את ילדיו בכבוד
הסיבה שפרסמתי כאן את העיסקה היא בעיקר כי חשוב לי שכמו שאני הצלחתי לחתן כך יוכלו אחרים.
וכפי שהצהרתי אקבל מעט אחוזים מהמתווך על מי שיגיע דרכי וכך אחסוך קצת בהוצאות.
מכיון שכבר שלחתי מספיק למתווך וכבר לקחתי משכנתא וכו'.
אין לי עניין לשכנע בשבילי, גם אם ארוויח כמה גרושים אני לא עובד וזה לא מה שמושך אותי.
חבל לי מאוד שאברכים יבהלו מהמנגינה של הדברים שלך ושל עוד כמה צדיקים. שרוצים למנוע מכאלו שעושים טעויות בשוק הנדלן ובגלל זה מבריחים את כולם, מה שנקרא לשפוך את המים יחד עם התינוק.
זה חבל לי מאוד.
אבל מיציתי את העניין
הבנתי שכאן תמיד יהיה מי שיכתוב את אותם הדברים שאני כותב אבל במקום לומר לאברך בא תבדוק תזהר אבל תשקיע ותחתן את ילדיך בכבוד ובקלות.
המנגינה הנשמעת היא תברח תברח מנדלן כל שוק הנדלן מסוכן נוראאאא
תשקיע ב S&P ולדברי חלק מהכותבים כאן תוכל לחתן ולדברי חלק אחר זה לא יספיק לך.
יש דרך להזהיר אבל גם לעודד להשקיע, הפחדה היא ודאי לא דרך ראויה !!!!
אין לי כח להתווכח.
אני אחזור שוב על מה שכתבתי.
ודאי שהעיסקה הזו לא מתאימה לכל אחד, בכלל לא.
אבל למי שהיא מתאימה אין עיסקה כזו בשוק, היא הכי ריווחיות והכי בטוחה.
מה שכתבת בנוגע לשוק החוצניקי התשובה שלך בפוסט הראשון נכונה לשוק הצרפתי והתשובה בפוסט השני נכונה גם לאמריקאי אבל לא נכונה בנוגע לעיסקה הספציפית הזו.
יש לה מעלות שאין אותם בפרויקטים שהזכרת.
אגב הערב התפללתי מעריב בבית כנסת בפאתי ב"ב והיה שם עיתון בשבע עם כתבה על משלחת של רבנים דתלי"ם מגדולי הרבנים, שנסעו לקהילות הדת"ל בארה"ב בכדי לעזור לאלו שרוצים להגיע לארץ ומתקשים בגלל חוסר במוסדות חינוך לציבור האמריקאי דת"ל ועוד.
לא מדובר בכתבת תדמית של משווקי נדלן, אלא במסע של רבנים בגלל ההתעוררות הרבה שיש בציבור הזה להגיע לארץ , ולפתור את הבעיות שיש להם על הדרך.
הפרויקט המדובר פונה ישירות לציבור הזה.
ושוב בנוגע לכל העיסקה.
מי שרצה כבר קיבל תשובות אישיות במייל, ומי שירצה יוכל לקבל.
בבקשה רק מי שרציני לא לשלוח שאלה בשביל השאלה.@משהמשה חבל שאתה לא עונה
-
@משהמשה חבל שאתה לא עונה
@הקול-השפוי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
@משהמשה חבל שאתה לא עונה
אני באמת שמח שאתה שואל... למה אני לא עונה,.
אני מציע שאתה תענה את התשובה.
זו תשובה כללית על גיוון הדעות בפורום.....
לא רק אלי ולא רק בנושא זה, תבדוק לאן נעלמו חברי פורום רבים אחרי שדעתם...
אולי זו העת לחשבון נפש מה דעתך הרב @הקול-השפוי שליט"א -
@הקול-השפוי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
@משהמשה חבל שאתה לא עונה
אני באמת שמח שאתה שואל... למה אני לא עונה,.
אני מציע שאתה תענה את התשובה.
זו תשובה כללית על גיוון הדעות בפורום.....
לא רק אלי ולא רק בנושא זה, תבדוק לאן נעלמו חברי פורום רבים אחרי שדעתם...
אולי זו העת לחשבון נפש מה דעתך הרב @הקול-השפוי שליט"א@משהמשה אין לי מושג על מה אתה מדבר
איזה חברי פורום עזבו "אחרי שדעתם..."
ומה זה קשור אלי
זה נכון שהיו לי כמה ביקורות בקשר לדברים שנכתבו על ידך
אבל כך דרכו של פורום
זכותם של אנשים להביע את דעתם ומי שנבהל מזה בעיה שלו
זה שהרבה אנשים חשבו אחרת ממך זה לא בהכרח אמור לגרום לך לפסול אותם אלא אולי לחשוב שוב -
@משהמשה אין לי מושג על מה אתה מדבר
ומה זה קשור אלי
זה נכון שהיו לי כמה ביקורות בקשר לדברים שנכתבו על ידך
אבל כך דרכו של פורום
זכותם של אנשים להביע את דעתם ומי שנבהל מזה בעיה שלו
זה שהרבה אנשים חשבו אחרת ממך זה לא בהכרח אמור לגרום לך לפסול אותם אלא אולי לחשוב שוב@הקול-השפוי כתב בהשקעה בטוחה רווח של עד מיליון ש"ח עם משכנתא או הון עצמי נמוך !:
ומה זה קשור אליאולי באמת כדאי לך
אולי לחשוב שוב
תנסה להתבונן
אתן לך דוגמא קלה
איזה יחס קיבל מי שפרסם מיזם אדיר על אתר חדש על הפריפריה...
תקרא מה הגיבו בהתחלה....
וזה עוד משהו שבאג'נדה של הפורום, כשיש דברים שהם לא באג'נדה של הפורום....
חבל שנכנסתי לזה אבל לפחות לעתיד אולי יהיה חשבון נפש.
אל תגיב מיד תחשוב יום יומיים.... -
שלום לכולם
התגעגעתי ....
זה עדיין רלוונטי.
אין עסקה כזו !!!
לא בנדלן ולא בשוק ההון.זה משהו שקשה מאוד למצוא גם כשהנדלן היה רותח בכל הארץ ובפרט עכשיו שכל הארץ בהמתנה...
ואחרי שהדירות בו ימכרו
משרד המכירות שמוכר את הפרויקט הוא ממשרדי התיווך הגדולים בירושלים שמוכרים ללקוחות בחו"ל.
ניתנת הסבת ערבות.
לדבריו השבוע הוא פנה למשקיע ישראלי שקנה בפרוייקט ממש בהתחלה וניסה לשכנע אותו למכור ללקוח חוצניק שרצה דוקא דירה עם המאפיינים שיש לאותו משקיע.
פרויקטים פשוטים הרבה יותר בשכונות שהתבססו כבר כשכונות של חוצניקים מוכרים כיום ב 60 אלש"ח !!!
השכונה הזו יש לה נתונים מדהימים שבגלל הבנייה האוכולוסיה החוצניקית שמגיעה, ועוד כמה פרטים חשובים מאוד, תשתווה מאוד בקרוב לשכונות הוותיקות
והמחיר של הפרויקט הזה יהיה לכל הפחות כמו פרויקטים פשוטים בשכונות הוותיקות - וכמו שאמר לי איש המכירות זו הערכה סולידית.
כמו כן מעט לאחר סיום המכירות ניתן יהיה למכור כל דירה למשקיעים מחול בכ 150 אלש"ח יותר ממחירה היום.
ואם קצת תבדקו ותבררו מי משרד התיווך שעומד מאחורי הפרויקט תוכלו לסמוך על ההבטחה שלו למכור בקלות בבא העת.גם אם אין לכם דרך להביא את הכסף לפי מה שנראה לכם...
אבל בע"ה תצליחו למכור קודם, ואם אתם לא מאמינים תשבו עם המתווך הירושלמי ותנסו לאתגר אותו...
מה יקרה אם חלילה תהיה קטסטרופה ולא תצליחו למכור כתבתי כאןעוד כמה פרטים שכתבתי בעבר תוכלו לראות.
כאן
אחרי אשכול כל כך ארוך בנושא.אני לא מתכוון לענות לשאלות בפורום אפשר לשלוח לי למייל.
בדקתי מכל זוית אפשרית ככל שידי מגעת. -
ומה זה קשור אליאולי באמת כדאי לך
אולי לחשוב שוב
תנסה להתבונן
אתן לך דוגמא קלה
איזה יחס קיבל מי שפרסם מיזם אדיר על אתר חדש על הפריפריה...
תקרא מה הגיבו בהתחלה....
וזה עוד משהו שבאג'נדה של הפורום, כשיש דברים שהם לא באג'נדה של הפורום....
חבל שנכנסתי לזה אבל לפחות לעתיד אולי יהיה חשבון נפש.
אל תגיב מיד תחשוב יום יומיים....@משהמשה בדיוק הבאת דוגמה טובה, האשכול על מרכז הפריפריה.
האשכול התחיל בהודעה על אתר חדש ומעולה,
האתר היה חסר תוכן, וזה היה נראה שיווק זול של דבר שאין בו כלום,
בנוסף לדעתי יש מקום לחשוש במקרים שיש אינטרסים כלכליים מהטיות,
כתבתי את דעתי,
ואפשר לראות איך ענו לי כמה וכמה אנשים כולל פותח האתר והביעו את דעתם האחרת, כך נהיה דיון פורה שבו עלו טענות והתקבלו תשובות.במקרה של האשכול הזה אתה מצד אחד ומצד שני הרבה מאוד אנשים שחושבים אחרת.
הדיון כאן פורה מאוד ואנשים שואלים שאלות נכונות, וכדאי לענות לגופם של דברים ולא של אנשים.
ושוב כאחד שנמצא בפורום לא הרבה זמן אחרי היוולדו אני לא מכיר כאן ניקים שעזבו בגלל שלא כיבדו את דעתם. -
שלום לכולם
התגעגעתי ....
זה עדיין רלוונטי.
אין עסקה כזו !!!
ואחרי שהדירות בו ימכרו
ניתנת הסבת ערבות.
כאן
אחרי אשכול כל כך ארוך בנושא.אני לא מתכוון לענות לשאלות בפורום אפשר לשלוח לי למייל.
בדקתי מכל זוית אפשרית ככל שידי מגעת.@משהמשה
חבל שאלה התחושות שלך, (אם כי אני מבין...)אני חושב שהרבה מאוד מחברי הפורום מאוד נהנו מהדברים שלך וגם אם לא כתבו את זה, וגם אם לא עשו עם זה מעשה,
נראה לי שרוב ככל האברכים כאן בפורום הם אברכים צעירים יחסית, כך שלא בוער להם להיכנס לעסקאות גדולות כאלה,
וודאי שלא קל לדחוף אותם לזה,
ובשונה משוק ההון ששם לא מדובר בעסקאות גדולות אלא על הוצאה חודשית מסויימת כל אחד לפום חורפיה דיליה,
וגם שמסבירים להם שכל הענין בשוק ההון זה הזמן, לכן זה יותר מושך אותם לפעולה,
אלא שמאוד הגיוני שבשנים הבאות כשהציבור כאן יתקרב יותר לשלב שלפני חתונות הילדים,
אז כל המאמרים הרבים שכתבת כאן ישפיעו והם ילכו להשקיע גם בנדל"ן, (עם הכסף שיהיה להם משוק ההון...)והנה תראה את התגובות על מה שכתבת בלקראת תחילת זמן החורף מסתיימת לי הרוטציה היו שלום
(ניתן לראות שם שגם @הקול-השפוי כותב שם שהוספת לנו המון) -
אני באופן אישית מאוד החכמתי מהדברים גם של אלו שבעד להשקיע בדירות וגם אלו שהיו נגד השקעות אלו מכל מיני סיבות
ברמה האישית הייתי שמח להשקיע בזה אבל הענין הוא שהלוואה צריך להחזיר ואם אני קונה דירה על הניר אני צריך לראות איך אני חזיר את זה
ודירה מוכנה כמו שכתבתי למעלה הבעיה מתחילה שאנשים לא מספיק מכירים יוע נדל"ן ויוע משכנתא אמינים וטובים