דילוג לתוכן

האם להכפיל חסכון לכל ילד או להוסיף 57 ש"ח לחסכון חודשי

שוק ההון והשקעות
3 3 95 3
  • כולם היום ממליצים להכפיל את החסכוןלכל ילד
    אך חבר שאל אותי למה לא עדיף להוסיף את ה57 ש"ח האלו לקופת חיסכון
    אמנם יש בזה דמי ניהול וכדו'
    אך בסופו של יום נניח שהחיסכון הוא 100 ואני מוסיף עוד 57 נמצא הפקדה של 157 שח
    והריבית דריבית אולי תכסה ואף תניב רווח גדול יותר על הדמי ניהול
    אשמח לחוות דעת של המשתפים

• זה ממש לא משנה בכמה קופות אתה מפקיד את הכסף וגם אם תחלק את החיסכון לשקל דרך מלא מקומות אפקט הריבית דריבית יעבוד אותו דבר בדיוק

• כולם היום ממליצים להכפיל את החסכוןלכל ילד
    אך חבר שאל אותי למה לא עדיף להוסיף את ה57 ש"ח האלו לקופת חיסכון
    אמנם יש בזה דמי ניהול וכדו'
    אך בסופו של יום נניח שהחיסכון הוא 100 ואני מוסיף עוד 57 נמצא הפקדה של 157 שח
    והריבית דריבית אולי תכסה ואף תניב רווח גדול יותר על הדמי ניהול
    אשמח לחוות דעת של המשתפים

@יום-הדין
    עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך.

מה זה אומר זה לא אומר הרבה,

אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם.

(אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות)

ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו'

או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    24 פוסטים
    181 צפיות
    בואו חשבון.ב
    @שמש-מרפא כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: זו דוגמה לא הכי מוצלחת. אתה מדבר על הממונפות שצמודות לחברות ספציפיות (במקרה הזה חברה בעייתית בפני עצמה). הסיכוי שהS&P ירד במעל 60% קיים אבל לא ממש גבוה, בוודאי ביחס לתנודתיות של חברה ספציפית וספקולטיבית. זה באמת פוסט שכתבתי במקום אחר, העתקתי אותו לכאן כי הוא עם נתונים מדויקים. באתי לומר שבעוד למסיס יש צורך בעליה של 200 אחוז כדי לחזור למחקה יש צורך של הרבה הרבה יותר מפי 2. אקח דוגמא ממחקי מדדים. בעוד מדד הנאסדק (קרן QQQ) עשתה תשואה של 98 אחוז בחמש שנים האחרונות המחקה שלה פי 2 עשתה תשואה של 151 אחוז, והמחקה פי 3 עשתה רק של 141.
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    244 צפיות
    ס
    @המבקר כתב ב'חיסכון לכל ילד' על שם ילד מיוחד, איך לנהל אותו?: אין גם משמעות לגבי מיסוי? לא. יש מס רווח הון על חסכון לכל ילד כמו כל השקעה אחרת. @שמח-לעזור כתב ב'חיסכון לכל ילד' על שם ילד מיוחד, איך לנהל אותו?: המעלה היחידה בהכפלת החיסכון על פני השקעה רגילה היא… פסיכולוגית (ודמי ניהול ביחס לחלק מהחלופות) לא מדוייק. אין שום דמי ניהול על חסכון לכל ילד עד גיל 21, וגם לאחר מכן דמי ניהול זולים משמעותית מכל חלופה אחרת, וזה בהחלט סכום מכובד.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    156 צפיות
    צ
    @יעקב-פר לא לשכוח להגיש אח"כ בקשה להחזר מס, על מס רוחי הון. [אם באמת יש זכאות, כגון נקודות זיכוי שלא מנוצלות, כפי שמצוי בגיל 18 שאין עבודה] רק שסביר להניח שלא מדובר כאן על סכום גבוה בכלל.
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    99 צפיות
    טריידרט
    @משהמשה כתב באני כבר מפקיד לגמ"ח, להפסיק את ההפקדות?: האם יש מקום שמאפשר הפקדות בסכום קטן ומנהל עבור כל הלקוחות את ההשקעה כמו סוחרי נדלן למי שמחפש סיכוי מוגבר בסיכון מוגבר (מעל המוכר) - מובחרים במדד ה"נאסדאק", המדד מרכיב את 100 החברות החזקות בארה"ב, לרוב בתחום הטכנולוגיה, שם עיקר התנודיות וגם עיקר הכסף, ובכל זאת מדובר במדד מפוזר על פני כלל החברות הגדולות והבינוניות, כך שזה מאזן סיכון משמעותי, [image: 1748573874872-2ef75648-1904-45f6-bbd1-753929be06e9-image.png] [image: 1748573927886-ff2e596e-e527-4374-97ed-c50864cf0124-image.png]
  • 4 הצבעות
    10 פוסטים
    349 צפיות
    טריידרט
    @גמל-און כתב במיי-גמל - השוואת מסלולי השקעה: @טריידר אתה מצליח להבין מה שרשום באקסל? לא