דילוג לתוכן

האם להכפיל חסכון לכל ילד או להוסיף 57 ש"ח לחסכון חודשי

שוק ההון והשקעות
3 3 131 3
  • כולם היום ממליצים להכפיל את החסכוןלכל ילד
    אך חבר שאל אותי למה לא עדיף להוסיף את ה57 ש"ח האלו לקופת חיסכון
    אמנם יש בזה דמי ניהול וכדו'
    אך בסופו של יום נניח שהחיסכון הוא 100 ואני מוסיף עוד 57 נמצא הפקדה של 157 שח
    והריבית דריבית אולי תכסה ואף תניב רווח גדול יותר על הדמי ניהול
    אשמח לחוות דעת של המשתפים

• זה ממש לא משנה בכמה קופות אתה מפקיד את הכסף וגם אם תחלק את החיסכון לשקל דרך מלא מקומות אפקט הריבית דריבית יעבוד אותו דבר בדיוק

• כולם היום ממליצים להכפיל את החסכוןלכל ילד
    אך חבר שאל אותי למה לא עדיף להוסיף את ה57 ש"ח האלו לקופת חיסכון
    אמנם יש בזה דמי ניהול וכדו'
    אך בסופו של יום נניח שהחיסכון הוא 100 ואני מוסיף עוד 57 נמצא הפקדה של 157 שח
    והריבית דריבית אולי תכסה ואף תניב רווח גדול יותר על הדמי ניהול
    אשמח לחוות דעת של המשתפים

@יום-הדין
    עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך.

מה זה אומר זה לא אומר הרבה,

אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם.

(אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות)

ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו'

או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    30 פוסטים
    662 צפיות
    מ
    @בן-עליה בסדר. אז גם אני לא מבטיח...
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    158 צפיות
    צ
    @12345 תעבור על הקובץ ותגיד מה יצא לך חסכון לכל ילד כל המידע.pdf
  • 0 הצבעות
    62 פוסטים
    635 צפיות
    ב
    @צמיחה כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: @מבין-עניין כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: הרבה בילבולים ופילפולים.... מי שהשקיע בממונף ב10-20 שנה אחרונות, עשה המון. אני אישית הייתי בממונף פי2 ועברתי לפי 3 לפני כמה שנים. רווה הרבה נחת. הנה כמה דוגמאות לממונפות שאני מכיר. תסתכלו בהיסטוריה ולא תחשבו פעמיים כמובן רק למשקיעים לטווח רחוק ולא לבעלי לב חלש. https://www.bizportal.co.il/tradedfund/quote/performance/1146976 https://www.bizportal.co.il/tradedfund/quote/generalview/1146976 מי אמר שקשה לחתן ילדים???!!!! פשוט במקום לדבר ולהתפלפל, שימו כסף בהשקעות מממונפות וקנו קצת נדל"ן אני לא מכיר מומחה אחד שממליץ לרבים על קניית קרנות ממונפות. אני לא מכיר מישהו שנשאר שממונפות כ"כ הרבה זמן. בירידות גדולות קשה להישאר שם. גם לאנשים שאינם בעלי לב חלש. והסיפורים מפורסמים. השאלה שלי באה אחרי זה שכתבו שלא נשארים הרבה זמן וכן הקישורים שהובאו שגם היו לזמן קצר אם אנחנו מסתכלים על ממונפות לזמן קצר סביר להניח שת"א 35 יקפוץ בזמן הקרוב
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר
  • כיסוי משכנתא או השקעה בקופת גמל?

שוק ההון והשקעות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    295 צפיות
    צ
    @איש-אחד שאלה זו שאלו את אבנר סטפק ביום ראשון בב"ב, והוא ענה שאם המשכנתא נלקחה מלפני כמה שנים ומעלה, בזמן שהיו משכנתאות טובות, אז ודאי שהתשובה להשקיע את הכסף. ואם המשכנתא נלקחה בקופה האחרונה, זה תלוי מה תמהילי המשכנתא, וברוב המסלולים התשובה תהיה שעדיף להשקיע את זה ולא לכסות את המשכנתא.