דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?
-
יש תפיסה מאד נפוצה אצלנו:
העסקנים יעזרו לי לחתן ילדים.
החכים ימצאו פתרונות דיור לדור הצעיר.
בית ההשקעות ידאג שאני ארוויח.
איצ'ה דז'יאלובסקי יציל אותי מהונאות.אנשים שזו התפיסה שלהם- אף פעם לא יגעו רחוק.
וכשהפנטזיות שלהם לא מתקיימות - הם כועסים על כל העולם, כי "מגיע להם" ואיך זה לא קרה,
וכל בנאדם שני מבחינתם רמאי.אז בבקשה:
אף אדם לא יעזור לך חוץ מאתה לעצמך.
אל תבנה על שום פיתרון קסם.
אף אחד לא חייב לך כלום.
לכולם יש אינטרסים.ומשמעות מעשית -
לא כל מי שמציע לך עיסקה בלתי משתלמת- הוא רמאי.
אף אחד לא "חייב" ליידע אותך בשום דבר, ואם לא יידע- הוא לא עשה לך עוול.
אם אתה רוצה להרוויח, גם הצד שכנגד צריך להרוויח.
לא כל אחד מאנ"ש - ניתן לסמוך עליו.
לא כל בנאדם הוא: או צדיק גמור או רשע מרושע. -
@מתכנן-פיננסי
לאיפה הלכו 45 מליון ש"ח אלו?
האם יתכן שזו הסיבה שהם אומרים - שהגמ"ח הוא איננו פירמידה ולא תלוי במשקיעים חדשים?@אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
האם יתכן שזו הסיבה שהם אומרים - שהגמ"ח הוא איננו פירמידה ולא תלוי במשקיעים חדשים?- לא יודע, יכול להיות שבאמצעות משכורות או דברים אחרים.
- לדעתי זה עדיין פירמידה כי זה חלק קטן מסך ההון.
-
@אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
האם יתכן שזו הסיבה שהם אומרים - שהגמ"ח הוא איננו פירמידה ולא תלוי במשקיעים חדשים?- לא יודע, יכול להיות שבאמצעות משכורות או דברים אחרים.
- לדעתי זה עדיין פירמידה כי זה חלק קטן מסך ההון.
@מתכנן-פיננסי כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
לא יודע, יכול להיות שבאמצעות משכורות או דברים אחרים.
לדעתי זה עדיין פירמידה כי זה חלק קטן מסך ההון.קח בחשבון שזו ריבית בנק ישראל רק בשנים האחרונות...
שנים קודמות כסף שהופקד בבנק לא הביא כאלו רווחים. -
העסקנים יעזרו לי לחתן ילדים.
החכים ימצאו פתרונות דיור לדור הצעיר.
בית ההשקעות ידאג שאני ארוויח.
איצ'ה דז'יאלובסקי יציל אותי מהונאות.אנשים שזו התפיסה שלהם- אף פעם לא יגעו רחוק.
וכשהפנטזיות שלהם לא מתקיימות - הם כועסים על כל העולם, כי "מגיע להם" ואיך זה לא קרה,
וכל בנאדם שני מבחינתם רמאי.אז בבקשה:
אף אדם לא יעזור לך חוץ מאתה לעצמך.
אל תבנה על שום פיתרון קסם.
אף אחד לא חייב לך כלום.
לכולם יש אינטרסים.ומשמעות מעשית -
לא כל מי שמציע לך עיסקה בלתי משתלמת- הוא רמאי.
אף אחד לא "חייב" ליידע אותך בשום דבר, ואם לא יידע- הוא לא עשה לך עוול.
אם אתה רוצה להרוויח, גם הצד שכנגד צריך להרוויח.
לא כל אחד מאנ"ש - ניתן לסמוך עליו.
לא כל בנאדם הוא: או צדיק גמור או רשע מרושע.@אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
זה לא נכון, רוב האנשים הנורמטיביים בעולם הם כאלו!
יש מיעוט אנשים שעוברים את השינוי התודעתי מעצמם, יש עוד חלק מהאנשים שע"י חינוך וכיו"ב יוכלו ג"כ לעבור את זה.
ויש חלק גדול מאד מבנ"א [לאו דוקא אצלינו] שהם באופי 'ראש קטן' לגבי ההתנהלות הכלכלית, ובאופן כללי הם יעשו את מה שכולם עושים, והם 'כמעט' לא מסוגלים לעשות את הדברים האלו בעצמם. וזה מאד נחוץ עבורם הארגונים המוסדיים שיעשו עבורם את העבודה הזו. רק חשוב שיעשה באופן הוגן ונכון. -
@אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
זה לא נכון, רוב האנשים הנורמטיביים בעולם הם כאלו!
יש מיעוט אנשים שעוברים את השינוי התודעתי מעצמם, יש עוד חלק מהאנשים שע"י חינוך וכיו"ב יוכלו ג"כ לעבור את זה.
ויש חלק גדול מאד מבנ"א [לאו דוקא אצלינו] שהם באופי 'ראש קטן' לגבי ההתנהלות הכלכלית, ובאופן כללי הם יעשו את מה שכולם עושים, והם 'כמעט' לא מסוגלים לעשות את הדברים האלו בעצמם. וזה מאד נחוץ עבורם הארגונים המוסדיים שיעשו עבורם את העבודה הזו. רק חשוב שיעשה באופן הוגן ונכון.@המבקר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
ויש חלק גדול מאד מבנ"א [לאו דוקא אצלינו] שהם באופי 'ראש קטן' לגבי ההתנהלות הכלכלית, ובאופן כללי הם יעשו את מה שכולם עושים, והם 'כמעט' לא מסוגלים לעשות את הדברים האלו בעצמם. וזה מאד נחוץ עבורם הארגונים המוסדיים שיעשו עבורם את העבודה הזו. רק חשוב שיעשה באופן הוגן ונכון.
לא דובר על ראש קטן,
דובר על אנשים שבטוחים שהח"כ 'שלנו' והעסקנים 'שלנו' אמורים לדאוג להם,
ואיזה חוצפה שגוף כלשהו דואג לאינטרסים של עצמו ולא לאינטרסים שלהם. -
@המבקר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
ויש חלק גדול מאד מבנ"א [לאו דוקא אצלינו] שהם באופי 'ראש קטן' לגבי ההתנהלות הכלכלית, ובאופן כללי הם יעשו את מה שכולם עושים, והם 'כמעט' לא מסוגלים לעשות את הדברים האלו בעצמם. וזה מאד נחוץ עבורם הארגונים המוסדיים שיעשו עבורם את העבודה הזו. רק חשוב שיעשה באופן הוגן ונכון.
לא דובר על ראש קטן,
דובר על אנשים שבטוחים שהח"כ 'שלנו' והעסקנים 'שלנו' אמורים לדאוג להם,
ואיזה חוצפה שגוף כלשהו דואג לאינטרסים של עצמו ולא לאינטרסים שלהם.@אפ_על_פי_כן אבל זה באמת הטבע האנושי בכל מקום, תראה בכל מקום בעולם כמה האנשים מזדעזעים וכועסים לגלות שהפוליטיקאים מושחתים... ז"א האנשים באמת רוצים להאמין שהאנשים למעלה דואגים לו.
לכן צריכים להיות 2 גישות במקביל. א. להעביר את המסר לכמה שיותר אנשים, אם אין אני לי מי לי. ב. לדאוג כמה שאפשר.. שהאנשים למעלה יתנהגו ביושר ובאחריות -
כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
וזהו!!! - מטרת ארגון בנקל הגיעה ליעודה - לעורר את ציבור בני התורה לנושא.
ובעצם
ממש לא!!!
תפקידם עתה להיות לציבור האברכים לעיניים בוחנות ומעמיקות על התוכנית והשלכותיה
שאין כאן עוד איזה עקיצה / נישול רווחים מאברכים תמימים במסווה של תוכנית גנדריוזית.....@מ.-יפה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
שאין כאן עוד איזה עקיצה / נישול רווחים מאברכים תמימים במסווה של תוכנית גנדריוזית.....
לא הייתי מסכים עם ההגדרה הזו..
נכון שיש אנשים שהסתבכו עם ההחזרים ואפי' יותר.
אבל -
א. א"א להתעלם שזו הייתה האופציה ה(כמעט) יחידה לחתן ילדים בדור של האבא שלי ושל אבות חברי לישיבה ולכוילל.
ב. גם אם לא הרווחת כסף יש בין זה לבין ''עקיצה נישול'' וכדו' מרחק רב. -
@מתכנן-פיננסי
האם יתכן שזו הסיבה שהם אומרים - שהגמ"ח הוא איננו פירמידה ולא תלוי במשקיעים חדשים?@אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
@סמארט-הון כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
לעניינו, הם עשו הון תועפות, וגם אם כוונתם לש''ש רק עלות הפירסום שלהם בשנה עשרות מיליוני שקלים, [תברר על המחיר לפרסם ביתד]
-
@השומר
ההלווא תהיה כנראה ללא ריבית דבר ראשון
דבר שני בהשקעה עצמית כבר בילד הראשון אתה מוציא מהקופה חלק גדול מהכסף
ובתוכנית זה יוצא בפריסה של 10 שנים בערך -
@החושב כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
חברים בואו נחכה שהתוכנית יהיה סגור על עצמו הכל פה חצי אפוי
מרגיש לי כמו לשבת בספסל האחורי של האוטובוס ולדחוף שיסע מהר,
אולי באמת כדאי להמתין שהפרטים יהיו יותר ברורים ואז נוכל לקיים דיון יותר ענייני. -
@החושב כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
חברים בואו נחכה שהתוכנית יהיה סגור על עצמו הכל פה חצי אפוי
מרגיש לי כמו לשבת בספסל האחורי של האוטובוס ולדחוף שיסע מהר,
אולי באמת כדאי להמתין שהפרטים יהיו יותר ברורים ואז נוכל לקיים דיון יותר ענייני.@אבי-ר. גם אם אתה יושב בכסא הקדמי של האוטובוס לא תצליח לדחוף אותו פשוט צריך לצאת מהאוטבוס לבחון אוביקטיבית ולהבין שאי אפשר להמציא שוב את הגלגל רק לעטוף אותו באריזה חדשה ולהגיד שזה משהו חדש וטוב יותר.
אני לא משווק אף קורס להשקעות ולא יועץ אבל כדאי לכל מי שעוד לא מבין בהשקעות לשלם כמה אלפי שקלים על יעוץ או קורס ממוקד בנושא ולעשות מה שטוב לו ולתוכניותיו, וגם להרוויח יותר מאשר ללכת אחרי העדר בכל תקופה משהו אחר. בהצלחה לכל עמך בית ישראל. -
מרגיש שיש משתמשים שהם במחילה, כמו הרל"ביסטים, יעני בסגנון אתה הראש אתה אשם, וכל מה שהגמחי"ם למיניהם רק יצייצו בכיוון הם כבר יהיו נגד.
כי כבר היה לעולם וכו' וכו' וכו'
ולעומת זאת יש אנשים שמה שמעניין אותם זה לחתן את הילדים עם מינימום הוצאות והשתעבדויות 'כבדות' ועד עכשיו הלכו על מה שיש, וכשאפשר לשכלל את השיטה ולחסוך עוד קצת ולהרוויח עוד קצת אז הם מקבלים את היזמים/הפועלים בברכה. -
@סמארט-הון הגאונות היחידה ששוב ישכנעו את כולם שלכתחילה מכספי מעשרות וככה אתה לא חוסך לחתונות הילדים מהתזרים הפנוי מי שסובר שאפשר יעשה את זה לבד ומי שלא שגם יעשה לבד מספו האישי ויתן צדקה לעניים.
@השומר
יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה. -
@השומר
יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה.@שבתי-בבית-ה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה.
לפי הפרטים של התוכנית המדוברת רק חלק קטן מהסכום החודשי יהווה תשלום לגמ"ח ואת הכסף הזה יש פוסקים שסוברים שמותר לתת מכספי מעשרות
שאר הכסף יהיה הפקדה לשוק ההון שאז צריך לסמוך על הפוסקים שמתירים לחסוך לילדים מכספי מעשרות -
מרגיש שיש משתמשים שהם במחילה, כמו הרל"ביסטים, יעני בסגנון אתה הראש אתה אשם, וכל מה שהגמחי"ם למיניהם רק יצייצו בכיוון הם כבר יהיו נגד.
כי כבר היה לעולם וכו' וכו' וכו'
ולעומת זאת יש אנשים שמה שמעניין אותם זה לחתן את הילדים עם מינימום הוצאות והשתעבדויות 'כבדות' ועד עכשיו הלכו על מה שיש, וכשאפשר לשכלל את השיטה ולחסוך עוד קצת ולהרוויח עוד קצת אז הם מקבלים את היזמים/הפועלים בברכה.@שבתי-בבית-ה אין לי שום דבר אישי נגד אף אחד פשוט הייתי רוצה שכל יהודי ימקסם את האפשרויות להשקעה והיום ברוך השם זה לא כל כך קשה. אגב אני גם לא אוהב מתווכים נער הייתי וגם.... ובכל עניני השתמשתי בשרותי תיווך רק שנתנו לי ערך לעיסקה וכמובן יש מקרים כאלה אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה וכן בכל עניין.
-
@שבתי-בבית-ה אין לי שום דבר אישי נגד אף אחד פשוט הייתי רוצה שכל יהודי ימקסם את האפשרויות להשקעה והיום ברוך השם זה לא כל כך קשה. אגב אני גם לא אוהב מתווכים נער הייתי וגם.... ובכל עניני השתמשתי בשרותי תיווך רק שנתנו לי ערך לעיסקה וכמובן יש מקרים כאלה אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה וכן בכל עניין.
@השומר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
ובכל עניני השתמשתי בשרותי תיווך רק שנתנו לי ערך לעיסקה וכמובן יש מקרים כאלה אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה וכן בכל עניין.
כל הצעת תיווך שלא נותנת ערך, היא עקיצה מבחינתך? וואלה
-
@שבתי-בבית-ה אין לי שום דבר אישי נגד אף אחד פשוט הייתי רוצה שכל יהודי ימקסם את האפשרויות להשקעה והיום ברוך השם זה לא כל כך קשה. אגב אני גם לא אוהב מתווכים נער הייתי וגם.... ובכל עניני השתמשתי בשרותי תיווך רק שנתנו לי ערך לעיסקה וכמובן יש מקרים כאלה אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה וכן בכל עניין.
אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה
ובנוסף לדברי @אפ_על_פי_כן אני חושב שא"א לומר שאין ערך כשאתה מקבל היום התחייבות להלוואה בסכום מסוים בזמן החתונה, ועוד ללא ריבית.
-
אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה
ובנוסף לדברי @אפ_על_פי_כן אני חושב שא"א לומר שאין ערך כשאתה מקבל היום התחייבות להלוואה בסכום מסוים בזמן החתונה, ועוד ללא ריבית.
-
@אבי-ר. ממי ללוות לא חסר אבל לשלם את הריבית מראש בדמות הפקדה זה חסד מיוחד שהומצא רק בציבור שלנו.
@שבתי-בבית-ה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה.
כי רק בציבור שלנו קיים המושג מצווה דאורייתא.