דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
36 6 83 6
  • שלום לכול חברי הפורום היקרים
    יש נושא שמטריד אותי הרבה זמן ואני רוצה לעלות כאן את הנושא
    הנושא הוא עד כמה כדאי להשקיע בבינה מלאכותית ואני יסביר
    כידוע הבינה מלאכותית פרצה לחיינו בשנים האחרונות וכרגע היא רק עולה ועולה כי כל הזמן יש לה חידושים וכו'
    ואני שואל האם באמת זה דבר שיעלה ויעלה או שאנחנו נמצאים כרגע בבועה שבסוף תתפוצץ
    מצד אחד יש לה הרבה מאוד חידושים שלא היו והיא מחדשת כל הזמן דברים
    אבל מצד שני אולי אנחנו נותנם לה כוח הרבה יותר גדול ממה שיש לה באמת ולפתע נגיע למקום שנבין אולי אנחנו חיים בהזויות אולי אנחנו קצת מדמיינים (ברור שהבינה היא חידוש שלא היה אבל עדיין...)
    תודה רבה

האמת ששאלה דומה יש לי על הS&P 500 הרי רוב מתבסס שם על 7 החברות הגדולות.... אבל זה לנושא אחר....

• שלום לכול חברי הפורום היקרים
    יש נושא שמטריד אותי הרבה זמן ואני רוצה לעלות כאן את הנושא
    הנושא הוא עד כמה כדאי להשקיע בבינה מלאכותית ואני יסביר
    כידוע הבינה מלאכותית פרצה לחיינו בשנים האחרונות וכרגע היא רק עולה ועולה כי כל הזמן יש לה חידושים וכו'
    ואני שואל האם באמת זה דבר שיעלה ויעלה או שאנחנו נמצאים כרגע בבועה שבסוף תתפוצץ
    מצד אחד יש לה הרבה מאוד חידושים שלא היו והיא מחדשת כל הזמן דברים
    אבל מצד שני אולי אנחנו נותנם לה כוח הרבה יותר גדול ממה שיש לה באמת ולפתע נגיע למקום שנבין אולי אנחנו חיים בהזויות אולי אנחנו קצת מדמיינים (ברור שהבינה היא חידוש שלא היה אבל עדיין...)
    תודה רבה

האמת ששאלה דומה יש לי על הS&P 500 הרי רוב מתבסס שם על 7 החברות הגדולות.... אבל זה לנושא אחר....

• @אבי-ר.
    שכוייח גדול
    אבל זה באמת מלחיץ לאיפה נלך
    בעצם הוא די מסכים איתי לא?

• @אבי-ר.
    שכוייח גדול
    אבל זה באמת מלחיץ לאיפה נלך
    בעצם הוא די מסכים איתי לא?

@האדם-חושב
    דבר ראשון צריך לומר שאף אחד לא יודע באמת מה יהיה וא"א לתזמן את השוק.
    אלא שכיון שיש כאן סימנים שמעידים על בועה אני אישית חושב שיש לנקוט יותר זהירות,
    ואני לא חושב שזה סיבה להימנע מלהשקיע, בפרט שעדיין יכול להיות עוד עליות,
    אלא שלא הייתי שם עכשיו סכומים גדולים בפעם אחת אלא בפריסה וכך יורד הסיכון, כיון שגם אם הבועה תתפוצץ אתה תמשיך להפקיד כשהמדד יהיה זול, ואם לא תתחיל עכשיו לא תעשה את זה גם כשהמדד יהיה זול יותר כי תפחד שהוא ימשיך לרדת, לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.

נ.ב. ברור לי שאחריי יעלו כאלה ויתווכחו ויאמרו שעכשיו זה שונה, ואני גם מסכים עם זה,
    אלא שעדיין יש כאן בועה, ועצם זה שמתווכחים איתה זה הבועה בעצמה.

ושוב אדגיש שכמובן שאף אחד לא יכול לדעת מה יהיה, וכמובן שאין כאן ייעוץ כי אני כלל לא יועץ השקעות, אלא בעקבות שאלתך העלתי את רחשי ליבי בעניין.

• @האדם-חושב
    דבר ראשון צריך לומר שאף אחד לא יודע באמת מה יהיה וא"א לתזמן את השוק.
    אלא שכיון שיש כאן סימנים שמעידים על בועה אני אישית חושב שיש לנקוט יותר זהירות,
    ואני לא חושב שזה סיבה להימנע מלהשקיע, בפרט שעדיין יכול להיות עוד עליות,
    אלא שלא הייתי שם עכשיו סכומים גדולים בפעם אחת אלא בפריסה וכך יורד הסיכון, כיון שגם אם הבועה תתפוצץ אתה תמשיך להפקיד כשהמדד יהיה זול, ואם לא תתחיל עכשיו לא תעשה את זה גם כשהמדד יהיה זול יותר כי תפחד שהוא ימשיך לרדת, לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.

נ.ב. ברור לי שאחריי יעלו כאלה ויתווכחו ויאמרו שעכשיו זה שונה, ואני גם מסכים עם זה,
    אלא שעדיין יש כאן בועה, ועצם זה שמתווכחים איתה זה הבועה בעצמה.

ושוב אדגיש שכמובן שאף אחד לא יכול לדעת מה יהיה, וכמובן שאין כאן ייעוץ כי אני כלל לא יועץ השקעות, אלא בעקבות שאלתך העלתי את רחשי ליבי בעניין.

@אבי-ר.
    אבל אתה בעצם מסכים עם זה
    רק בשביל לתרגל את ההשקעות אז מומלץ כן להשקיע
    הבנתי נכון?

• כן, ולא רק,
    כיון שאם מדובר בהשקעה לטווח ארוך, גם אם תהיה נפילה היא תתקן את עצמה יפה,
    כי זה ברור שהשוק מתקדם רציני, אלא שהשוק מתמחר את זה יותר מידי, והתיקון יחזיר את השוק לפרופורציות.

אדגיש שאני לא באמת מבין בזה. ויש כאן כאלה שמבינם יותר ממני ואולי עוד מעט יוסיפו את דעתם, ובכל זאת כתבתי מה שאני חושב, ויותר כצופה מן הצד שלפעמים רואה את הדברים בצורה נכונה יותר.

• כן, ולא רק,
    כיון שאם מדובר בהשקעה לטווח ארוך, גם אם תהיה נפילה היא תתקן את עצמה יפה,
    כי זה ברור שהשוק מתקדם רציני, אלא שהשוק מתמחר את זה יותר מידי, והתיקון יחזיר את השוק לפרופורציות.

אדגיש שאני לא באמת מבין בזה. ויש כאן כאלה שמבינם יותר ממני ואולי עוד מעט יוסיפו את דעתם, ובכל זאת כתבתי מה שאני חושב, ויותר כצופה מן הצד שלפעמים רואה את הדברים בצורה נכונה יותר.

@אבי-ר.
    אבל עם מדובר על בלון הרבה יותר משמעותי אולי מתמחרים אותו בצורה בכלל לא פורפורצינלית שהוא לא יכול בכלל לתקן את עצמו כי אין קשר בין מה שהשוק נותן לו היום למה שזה באמת
    אבל נמתין למומחים בנושא....

• רק תיקח בחשבון - שגם אם באמת יש כאן בועה וסופה להתפוצץ,
    אף אחד לא יודע מתי זה יקרה. בכתבה עצמה מדובר על מומחה שהזהיר מבועה ובסוף זה היה כעבור 3 שנים...
    (אגב בכל רגע נתון אפשר למצוא מומחה שמזהיר מקריסה 😉 וכתבתי כאן באיזה אשכול, על ידיד שכבר 4-5 שנים מספר לי בפנים מודאגות מדי כמה שבועות, על מומחה X ומומחה Y שאמר שעכשיו ממש עכשיו כל שומר נפשו ירחק משוק ההון... בינתיים ב- 5 שנים האחרונות עשיתי תשועה שמתקרבת ל- 100% ).

ככה שאם החלטת להשקיע, אין זמן נכון או זמן לא נכון, פשוט תיכנס לשוק.

@אבי-ר. כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.

זה בכל מקרה עיצה טובה.
    ואם את משקיע במדדי מניות רחבים לטוח זמן ארוך - כנראה שתחזיר לעצמך את כל הסכום ותצא ברווח- גם בנפילה של 50%.

• @אבי-ר.
    אבל עם מדובר על בלון הרבה יותר משמעותי אולי מתמחרים אותו בצורה בכלל לא פורפורצינלית שהוא לא יכול בכלל לתקן את עצמו כי אין קשר בין מה שהשוק נותן לו היום למה שזה באמת

@האדם-חושב
    לא חושב שזה בכלל לא פרופורציונלי, שהרי באמת יש כאן התקדמות גדולה של השוק, רק שנראה לי שהציבור קצת יותר מידי התלהב ע"ז, וזה בועה שעלולה להתפוצץ.

@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

עם זה אני מסכים לגמרי...

אף אחד לא יודע מתי זה יקרה. בכתבה עצמה מדובר על מומחה שהזהיר מבועה ובסוף זה היה כעבור 3 שנים...
    (אגב בכל רגע נתון אפשר למצוא מומחה שמזהיר מקריסה 😉 וכתבתי כאן באיזה אשכול, על ידיד שכבר 4-5 שנים מספר לי בפנים מודאגות מדי כמה שבועות, על מומחה X ומומחה Y שאמר שעכשיו ממש עכשיו כל שומר נפשו ירחק משוק ההון... בינתיים ב- 5 שנים האחרונות עשיתי תשועה שמתקרבת ל- 100% ).

זה בכל מקרה עיצה טובה.
    ואם את משקיע במדדי מניות רחבים לטוח זמן ארוך - כנראה שתחזיר לעצמך את כל הסכום ותצא ברווח- גם בנפילה של 50%.

@אפ_על_פי_כן
    אבל על תשכח שזה דבר הרבה יותר משעותי מכל בלון אחר
    מדובר על משהו שמעריכים אותו בצורה הרבה יותר משמעותית מהרבה דברים אחרים

זה בכל מקרה עיצה טובה.

@אפ_על_פי_כן
    גם איתך אני מסכים לגמרי עם כל מילה.

ואני חושב שגם אתה מסכים שמה שהיה לא מוכיח על מה שיהיה,
    ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות, ואם זה כן גורם לך לחשוב שכך ימשיך להיות זה בדיוק בועה, שהציבור יותר מידי סומך על השוק, וכשיש בועה בסוף היא מתפוצצת,
    אם כי אני חושב שכאן הפיצוץ לא יהיה כמו בהסטוריה אלא שאח"כ השוק יחזור להמשך עליה בצורה יותר הגיונית.

• @אפ_על_פי_כן
    גם איתך אני מסכים לגמרי עם כל מילה.

ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות, ואם זה כן גורם לך לחשוב שכך ימשיך להיות זה בדיוק בועה, שהציבור יותר מידי סומך על השוק, וכשיש בועה בסוף היא מתפוצצת,
    אם כי אני חושב שכאן הפיצוץ לא יהיה כמו בהסטוריה אלא שאח"כ השוק יחזור להמשך עליה בצורה יותר הגיונית.

ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות.

נכון... הבאתי את הדוגמא רק כדי להראות משהו על הטבע האנושי..
    ושאם בנאדם רוצה להצליח במקסימום בשוק ההשקעות, כדאי לסנן רעשי רקע

• @אבי-ר. כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות.

נכון... הבאתי את הדוגמא רק כדי להראות משהו על הטבע האנושי..
    ושאם בנאדם רוצה להצליח במקסימום בשוק ההשקעות, כדאי לסנן רעשי רקע

@אפ_על_פי_כן
    ושוב אומר שאני מסכים עם זה לגמרי, אלא שאני חושב שבהחלט כדאי לדון בזה ברצינות.

• בכל מקרה,
    אם מנהלי הארגון החשוב בנקל היו מתייעצים איתי...
    לדעתי שיתחילו כבר מעכשיו להכין את הניוזלטרים והעלונים המושקעים
    שמסבירים לציבור -
    למה לא להיבהל מהמשבר הנוכחי ולא למשוך בירידות
    ++ גרפים, ציורים, ציטוטים
    כי בועה או לא בועה - הנפילה בוא תבוא יום אחד.

• קשה להגיד שהשוק במחירים שלו כרגע הוא בועה כן אפשר להגיד שישנם הרבה אזורים בועתיים בשוק .
    לגבי השקעה אקטיבית בבינה מלאכותית אתה חייב לחשוב אלו סקטורים הולכים להרוויח מזה ולאו דווקא אינבידיה שגם היא מדפיסה כסף בקצבים מטורפים.
    אני חושב שהאופציות הם לחפש סקטורים שיהנו מההתפתחות ולאו דווקא חברות ולחפש דווקא סקטורים שכרגע העין לא עליהם כמו אנרגיה גרעינית חשמל דאטה סנטרים . לסיכום אני אגיד כך בבהלה לזהב מי שהרוויחו לא היו הכורים שלו אלא דווקא ספקים של מוצרים נלווים וכך גם היה בדוט קום החברה שהמציאה את האינטרנט לא זו שהרוויחה , וכן מה שאומר זה נורא קשה אבל צריך לזכור שבשביל להרוויח כסף צריך לעשות מה שאחרים לא יודעים לעשות .

• קשה להגיד שהשוק במחירים שלו כרגע הוא בועה כן אפשר להגיד שישנם הרבה אזורים בועתיים בשוק .
    לגבי השקעה אקטיבית בבינה מלאכותית אתה חייב לחשוב אלו סקטורים הולכים להרוויח מזה ולאו דווקא אינבידיה שגם היא מדפיסה כסף בקצבים מטורפים.
    אני חושב שהאופציות הם לחפש סקטורים שיהנו מההתפתחות ולאו דווקא חברות ולחפש דווקא סקטורים שכרגע העין לא עליהם כמו אנרגיה גרעינית חשמל דאטה סנטרים . לסיכום אני אגיד כך בבהלה לזהב מי שהרוויחו לא היו הכורים שלו אלא דווקא ספקים של מוצרים נלווים וכך גם היה בדוט קום החברה שהמציאה את האינטרנט לא זו שהרוויחה , וכן מה שאומר זה נורא קשה אבל צריך לזכור שבשביל להרוויח כסף צריך לעשות מה שאחרים לא יודעים לעשות .

@דוד-בן-זיקרי
    אני חושב שכולם פה הסבירו מאוד יפה כמה חשוב להיזהר שמשקעים וכו'
    אבל עם משהו יכול להתייחס לתוכן העניין
    האם זה באמת בועה או שזה באמת כצעקתה הרי בסוף כולם מסכימים שמדובר על משהו ששוק ההון לא יתמודד איתו מדובר על משהו גדול ורחב כ"כ

• @האדם-חושב @אבי-ר. @דוד-בן-זיקרי @אפ_על_פי_כן
    יש את הסל Roundhill Generative AI & Technology ETF
    הוא מאגד בתוכו את חברות הAI המובילות והוא מנוהל ע"י מומחים
    שמזהים את החברות הטובות ומכניסים בתוכו
    לא רק חברות אמריקאיות
    זה סל ולא מניה ספציפית
    דמי ניהול קצת גבוהים
    תשואות ממש יפות

• @האדם-חושב @אבי-ר. @דוד-בן-זיקרי @אפ_על_פי_כן
    יש את הסל Roundhill Generative AI & Technology ETF
    הוא מאגד בתוכו את חברות הAI המובילות והוא מנוהל ע"י מומחים
    שמזהים את החברות הטובות ומכניסים בתוכו
    לא רק חברות אמריקאיות
    זה סל ולא מניה ספציפית
    דמי ניהול קצת גבוהים
    תשואות ממש יפות

@אנונימי2
    מי החברה המנפיק? באיזו בורסה?

• @אנונימי2
    מי החברה המנפיק? באיזו בורסה?

אוקיי עונה לעצמי:
    החברה היא Roundhill Investments
    הניהול הוא אקטיבי, לא מדובר במחקה מדד פסיבי.

זה פרטי הקרן מאתר החברה:
    dbfb8544-3372-4e45-9b6b-1038b9931264-image.png

הבורסה: ניו יורק
    דמי ניהול די יקרים כפי שניתן לראות.
    אלו החברות הגדולות שהקרן מחזיקה:
    d02f73ca-b17e-4deb-a461-1e66148283af-image.png

מענין לראות מה ההבדלים בין קרן זו לסתם מדד נאסדק... החברות נשמעות לי די חופפות...

• וזה עדיין לא עונה על השאלה שלי....

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    73 צפיות
    ב
    ע"פ גי פי טי סך הקרן שהושקעה 240,000 ערך צפוי לפני מס 663,402 רווח צפוי לפני מס 423,402 מס רווחי הון (25%) 105,850 סך התשואה הצפויה לאחר מס 557,552
  • 6 הצבעות
    10 פוסטים
    673 צפיות
    קל זכותק
    @פושט-רגל-מרמה-ד לא הבנתי את הטיעון, מה הסיבה לברוח מהשקעות בנדל"ן
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    104 צפיות
    רחל עומסיר
    שוק ההון הישראלי מזנק - אבל מה זה אומר על ההשקעות שלנו? הבורסה לא ראתה שבוע כזה הרבה זמן: מדד ת"א 35 זינק בצורה חדה השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות הזרים וכל זה - בצל המערכה המורכבת מול איראן התוצאה? רבים שואלים האם צריך לשנות מסלול השקעה? אולי לנצל את העליות? והתשובה שלי : דווקא עכשיו חשוב להישאר יציבים. שוק ההון בנוי מתנודות. המשקיע החכם - הוא משקיע פסיבי, זה שנשאר נאמן לאסטרטגיה שבנה מראש: מסלול המתאים לגיל לרמת הסיכון למטרות שלך שוק ההון תמיד עולה ויורד. מי שמנסה לתזמן אותו – מפסיד. מי שנצמד לאסטרטגיה – מרוויח לאורך זמן. התגובה לעליות בשוק, ממש כמו לירידות - לא צריכה להיות אימפולסיבית אלא בתבונה והתמדה. אם יש לכם אסטרטגיה - תנו לה לעבוד. אם אתם לא בטוחים שהיא מתאימה - זה הזמן לבדוק. לסיכום הזמן להשקיע- זה כשיש לך תוכנית. לא כשיש כותרת בעיתון. [image: 1750759712744-12327d71-f8cd-4281-ab28-0f49ae950f6a-image.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1750759765690-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    743 צפיות
    ס
    תמונה אחת שווה אלף מילים אזרח אמריקאי ושוק ההון, כל מה שצריך לדעת! מיסוי אמריקאי: מהו מס PFIC המאיים? מיסוי אמריקאי: מהו מס עזבון? בני זוג שאחד אמריקאי ואחד לא, על שם מי לפתוח חשבון השקעות? קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי השקעות זרים לבתי השקעות ישראלים קניית קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי ההשקעות הישראלים עדכונים חשובים בקרנות S&P 500 פופולריות + טיפ רוצים להפטר ממס רווח הון? כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    259 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.