דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
14 3 40 3
  • שלום לכול חברי הפורום היקרים
    יש נושא שמטריד אותי הרבה זמן ואני רוצה לעלות כאן את הנושא
    הנושא הוא עד כמה כדאי להשקיע בבינה מלאכותית ואני יסביר
    כידוע הבינה מלאכותית פרצה לחיינו בשנים האחרונות וכרגע היא רק עולה ועולה כי כל הזמן יש לה חידושים וכו'
    ואני שואל האם באמת זה דבר שיעלה ויעלה או שאנחנו נמצאים כרגע בבועה שבסוף תתפוצץ
    מצד אחד יש לה הרבה מאוד חידושים שלא היו והיא מחדשת כל הזמן דברים
    אבל מצד שני אולי אנחנו נותנם לה כוח הרבה יותר גדול ממה שיש לה באמת ולפתע נגיע למקום שנבין אולי אנחנו חיים בהזויות אולי אנחנו קצת מדמיינים (ברור שהבינה היא חידוש שלא היה אבל עדיין...)
    תודה רבה

האמת ששאלה דומה יש לי על הS&P 500 הרי רוב מתבסס שם על 7 החברות הגדולות.... אבל זה לנושא אחר....

• שלום לכול חברי הפורום היקרים
    יש נושא שמטריד אותי הרבה זמן ואני רוצה לעלות כאן את הנושא
    הנושא הוא עד כמה כדאי להשקיע בבינה מלאכותית ואני יסביר
    כידוע הבינה מלאכותית פרצה לחיינו בשנים האחרונות וכרגע היא רק עולה ועולה כי כל הזמן יש לה חידושים וכו'
    ואני שואל האם באמת זה דבר שיעלה ויעלה או שאנחנו נמצאים כרגע בבועה שבסוף תתפוצץ
    מצד אחד יש לה הרבה מאוד חידושים שלא היו והיא מחדשת כל הזמן דברים
    אבל מצד שני אולי אנחנו נותנם לה כוח הרבה יותר גדול ממה שיש לה באמת ולפתע נגיע למקום שנבין אולי אנחנו חיים בהזויות אולי אנחנו קצת מדמיינים (ברור שהבינה היא חידוש שלא היה אבל עדיין...)
    תודה רבה

האמת ששאלה דומה יש לי על הS&P 500 הרי רוב מתבסס שם על 7 החברות הגדולות.... אבל זה לנושא אחר....

• @אבי-ר.
    שכוייח גדול
    אבל זה באמת מלחיץ לאיפה נלך
    בעצם הוא די מסכים איתי לא?

• @אבי-ר.
    שכוייח גדול
    אבל זה באמת מלחיץ לאיפה נלך
    בעצם הוא די מסכים איתי לא?

@האדם-חושב
    דבר ראשון צריך לומר שאף אחד לא יודע באמת מה יהיה וא"א לתזמן את השוק.
    אלא שכיון שיש כאן סימנים שמעידים על בועה אני אישית חושב שיש לנקוט יותר זהירות,
    ואני לא חושב שזה סיבה להימנע מלהשקיע, בפרט שעדיין יכול להיות עוד עליות,
    אלא שלא הייתי שם עכשיו סכומים גדולים בפעם אחת אלא בפריסה וכך יורד הסיכון, כיון שגם אם הבועה תתפוצץ אתה תמשיך להפקיד כשהמדד יהיה זול, ואם לא תתחיל עכשיו לא תעשה את זה גם כשהמדד יהיה זול יותר כי תפחד שהוא ימשיך לרדת, לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.

נ.ב. ברור לי שאחריי יעלו כאלה ויתווכחו ויאמרו שעכשיו זה שונה, ואני גם מסכים עם זה,
    אלא שעדיין יש כאן בועה, ועצם זה שמתווכחים איתה זה הבועה בעצמה.

ושוב אדגיש שכמובן שאף אחד לא יכול לדעת מה יהיה, וכמובן שאין כאן ייעוץ כי אני כלל לא יועץ השקעות, אלא בעקבות שאלתך העלתי את רחשי ליבי בעניין.

• @האדם-חושב
    דבר ראשון צריך לומר שאף אחד לא יודע באמת מה יהיה וא"א לתזמן את השוק.
    אלא שכיון שיש כאן סימנים שמעידים על בועה אני אישית חושב שיש לנקוט יותר זהירות,
    ואני לא חושב שזה סיבה להימנע מלהשקיע, בפרט שעדיין יכול להיות עוד עליות,
    אלא שלא הייתי שם עכשיו סכומים גדולים בפעם אחת אלא בפריסה וכך יורד הסיכון, כיון שגם אם הבועה תתפוצץ אתה תמשיך להפקיד כשהמדד יהיה זול, ואם לא תתחיל עכשיו לא תעשה את זה גם כשהמדד יהיה זול יותר כי תפחד שהוא ימשיך לרדת, לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.

נ.ב. ברור לי שאחריי יעלו כאלה ויתווכחו ויאמרו שעכשיו זה שונה, ואני גם מסכים עם זה,
    אלא שעדיין יש כאן בועה, ועצם זה שמתווכחים איתה זה הבועה בעצמה.

ושוב אדגיש שכמובן שאף אחד לא יכול לדעת מה יהיה, וכמובן שאין כאן ייעוץ כי אני כלל לא יועץ השקעות, אלא בעקבות שאלתך העלתי את רחשי ליבי בעניין.

@אבי-ר.
    אבל אתה בעצם מסכים עם זה
    רק בשביל לתרגל את ההשקעות אז מומלץ כן להשקיע
    הבנתי נכון?

• כן, ולא רק,
    כיון שאם מדובר בהשקעה לטווח ארוך, גם אם תהיה נפילה היא תתקן את עצמה יפה,
    כי זה ברור שהשוק מתקדם רציני, אלא שהשוק מתמחר את זה יותר מידי, והתיקון יחזיר את השוק לפרופורציות.

אדגיש שאני לא באמת מבין בזה. ויש כאן כאלה שמבינם יותר ממני ואולי עוד מעט יוסיפו את דעתם, ובכל זאת כתבתי מה שאני חושב, ויותר כצופה מן הצד שלפעמים רואה את הדברים בצורה נכונה יותר.

• כן, ולא רק,
    כיון שאם מדובר בהשקעה לטווח ארוך, גם אם תהיה נפילה היא תתקן את עצמה יפה,
    כי זה ברור שהשוק מתקדם רציני, אלא שהשוק מתמחר את זה יותר מידי, והתיקון יחזיר את השוק לפרופורציות.

אדגיש שאני לא באמת מבין בזה. ויש כאן כאלה שמבינם יותר ממני ואולי עוד מעט יוסיפו את דעתם, ובכל זאת כתבתי מה שאני חושב, ויותר כצופה מן הצד שלפעמים רואה את הדברים בצורה נכונה יותר.

@אבי-ר.
    אבל עם מדובר על בלון הרבה יותר משמעותי אולי מתמחרים אותו בצורה בכלל לא פורפורצינלית שהוא לא יכול בכלל לתקן את עצמו כי אין קשר בין מה שהשוק נותן לו היום למה שזה באמת
    אבל נמתין למומחים בנושא....

• רק תיקח בחשבון - שגם אם באמת יש כאן בועה וסופה להתפוצץ,
    אף אחד לא יודע מתי זה יקרה. בכתבה עצמה מדובר על מומחה שהזהיר מבועה ובסוף זה היה כעבור 3 שנים...
    (אגב בכל רגע נתון אפשר למצוא מומחה שמזהיר מקריסה 😉 וכתבתי כאן באיזה אשכול, על ידיד שכבר 4-5 שנים מספר לי בפנים מודאגות מדי כמה שבועות, על מומחה X ומומחה Y שאמר שעכשיו ממש עכשיו כל שומר נפשו ירחק משוק ההון... בינתיים ב- 5 שנים האחרונות עשיתי תשועה שמתקרבת ל- 100% ).

ככה שאם החלטת להשקיע, אין זמן נכון או זמן לא נכון, פשוט תיכנס לשוק.

@אבי-ר. כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.

זה בכל מקרה עיצה טובה.
    ואם את משקיע במדדי מניות רחבים לטוח זמן ארוך - כנראה שתחזיר לעצמך את כל הסכום ותצא ברווח- גם בנפילה של 50%.

• @אבי-ר.
    אבל עם מדובר על בלון הרבה יותר משמעותי אולי מתמחרים אותו בצורה בכלל לא פורפורצינלית שהוא לא יכול בכלל לתקן את עצמו כי אין קשר בין מה שהשוק נותן לו היום למה שזה באמת

@האדם-חושב
    לא חושב שזה בכלל לא פרופורציונלי, שהרי באמת יש כאן התקדמות גדולה של השוק, רק שנראה לי שהציבור קצת יותר מידי התלהב ע"ז, וזה בועה שעלולה להתפוצץ.

@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

עם זה אני מסכים לגמרי...

אף אחד לא יודע מתי זה יקרה. בכתבה עצמה מדובר על מומחה שהזהיר מבועה ובסוף זה היה כעבור 3 שנים...
    (אגב בכל רגע נתון אפשר למצוא מומחה שמזהיר מקריסה 😉 וכתבתי כאן באיזה אשכול, על ידיד שכבר 4-5 שנים מספר לי בפנים מודאגות מדי כמה שבועות, על מומחה X ומומחה Y שאמר שעכשיו ממש עכשיו כל שומר נפשו ירחק משוק ההון... בינתיים ב- 5 שנים האחרונות עשיתי תשועה שמתקרבת ל- 100% ).

זה בכל מקרה עיצה טובה.
    ואם את משקיע במדדי מניות רחבים לטוח זמן ארוך - כנראה שתחזיר לעצמך את כל הסכום ותצא ברווח- גם בנפילה של 50%.

@אפ_על_פי_כן
    אבל על תשכח שזה דבר הרבה יותר משעותי מכל בלון אחר
    מדובר על משהו שמעריכים אותו בצורה הרבה יותר משמעותית מהרבה דברים אחרים

זה בכל מקרה עיצה טובה.

@אפ_על_פי_כן
    גם איתך אני מסכים לגמרי עם כל מילה.

ואני חושב שגם אתה מסכים שמה שהיה לא מוכיח על מה שיהיה,
    ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות, ואם זה כן גורם לך לחשוב שכך ימשיך להיות זה בדיוק בועה, שהציבור יותר מידי סומך על השוק, וכשיש בועה בסוף היא מתפוצצת,
    אם כי אני חושב שכאן הפיצוץ לא יהיה כמו בהסטוריה אלא שאח"כ השוק יחזור להמשך עליה בצורה יותר הגיונית.

(וגם לגבי האתר ההוא אני מסכים איתך, במקרה אתמול השתעממתי ונכנסתי אליו, ובתחילה רק הבאתי את הכתבה, אח"כ עם התקדמות הדברים כתבתי את דעתי האישית וניתן לחלוק עליה)

• @אפ_על_פי_כן
    גם איתך אני מסכים לגמרי עם כל מילה.

ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות, ואם זה כן גורם לך לחשוב שכך ימשיך להיות זה בדיוק בועה, שהציבור יותר מידי סומך על השוק, וכשיש בועה בסוף היא מתפוצצת,
    אם כי אני חושב שכאן הפיצוץ לא יהיה כמו בהסטוריה אלא שאח"כ השוק יחזור להמשך עליה בצורה יותר הגיונית.

(וגם לגבי האתר ההוא אני מסכים איתך, במקרה אתמול השתעממתי ונכנסתי אליו, ובתחילה רק הבאתי את הכתבה, אח"כ עם התקדמות הדברים כתבתי את דעתי האישית וניתן לחלוק עליה)

ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות.

נכון... הבאתי את הדוגמא רק כדי להראות משהו על הטבע האנושי..
    ושאם בנאדם רוצה להצליח במקסימום בשוק ההשקעות, כדאי לסנן רעשי רקע

• @אבי-ר. כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ולכן לא כ"כ רלוונטי מה שעשית ב5 שנים האחרונות.

נכון... הבאתי את הדוגמא רק כדי להראות משהו על הטבע האנושי..
    ושאם בנאדם רוצה להצליח במקסימום בשוק ההשקעות, כדאי לסנן רעשי רקע

@אפ_על_פי_כן
    ושוב אומר שאני מסכים עם זה לגמרי, אלא שאני חושב שבהחלט כדאי לדון בזה ברצינות.

• בכל מקרה,
    אם מנהלי הארגון החשוב בנקל היו מתייעצים איתי...
    לדעתי שיתחילו כבר מעכשיו להכין את הניוזלטרים והעלונים המושקעים
    שמסבירים לציבור -
    למה לא להיבהל מהמשבר הנוכחי ולא למשוך בירידות
    ++ גרפים, ציורים, ציטוטים
    כי בועה או לא בועה - הנפילה בוא תבוא יום אחד.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    194 צפיות
    אבי ה-נערהא
    @שבתי-בבית-ה ביקשתי מGPT בשבילך למרות ירי טילים ומצב בטחוני רגיש, הבורסה בת"א ממשיכה לעלות, כשהמשקיעים מתעלמים מהסיכונים ומתמקדים בתרחישים אופטימיים. הכסף המוסדי שזורם לשוק תורם לעליות, אך קיימת אזהרה: תרחישים שליליים רבים, כמו מלחמות, פגיעה בתשתיות, וגירעון תקציבי - אינם מתומחרים כראוי. תוספת שלי: כולם אוהבים ווינרים, כשנתחיל לדשדש או להנזק מעבר לסטנדרט הבורסה תגיב אחרת.
  • איפה לשמור כסף בצד?

שוק ההון והשקעות חיסכון השקעות כסף בצד
    17
    0 הצבעות
    17 פוסטים
    399 צפיות
    ס
    @אמת-מארץ-תצמח כתב באיפה לשמור כסף בצד?: לקנות בבנק קרן כספית מצטרף להמלצה. אין סיבה שלא לקנות דרך הבנק, דוקא קרן כספית. כמובן שאם הוא יבחר בהמשך לקנות קרן אחרת ודאי שעדיף אז לפתוח חשבון בבית השקעות, להמנע מהעמלות הגבוהות של הבנק. אולם בקרן כספית אין בבנק עמלות.
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    742 צפיות
    ס
    תמונה אחת שווה אלף מילים אזרח אמריקאי ושוק ההון, כל מה שצריך לדעת! מיסוי אמריקאי: מהו מס PFIC המאיים? מיסוי אמריקאי: מהו מס עזבון? בני זוג שאחד אמריקאי ואחד לא, על שם מי לפתוח חשבון השקעות? קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי השקעות זרים לבתי השקעות ישראלים קניית קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי ההשקעות הישראלים עדכונים חשובים בקרנות S&P 500 פופולריות + טיפ רוצים להפטר ממס רווח הון? כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    246 צפיות
    טריידרט
    @מפתח_בינה כתב בבינה מלאכותית בהשקעות. עקיצה מתוחכמת?: בשוק ההון כבר מזמן משתמשים ב"בינה מלאכותית" שזה בעצם אלגוריתמים שסורקים כל הזמן את השוק ומנסים לנבא מה הצעד הבא. ממה שקראתי קצת, החידוש עבור סחר בבורסה ע"י הבינה מלאכותית מעבר לאלגוריתם המוכר, הוא ניתוח מלל ולא רק נתונים, לדוגמה, להכניס גם ציוצים של טראמפ בטוויטר או חדשות על פתיחת מלחמה בין הודו לפאקיסטן לתוך שקלול האלגוריתם.