דילוג לתוכן

הבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות'

השתדלות
17 12 369 12
  • מחר יפורסם בעיתון 'יתד נאמן' הבהרה דרמטית והיסטורית מאת מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו שליט"א נגד אנשים עם מניעים זרים, המסלפים את דברי קודשו בכל דרך ומנסים להפיץ בשמו כביכול הוא מנתגד לכך שאברכים עמלי תורה יעשו השתדלות מועטת ויחסכו בהוראת קבע דרך קופת גמל או קרן השתלמות לחתונות ילדיהם, וכפי שהנסיון הרב שלנו מוכיח, זה לא מוציא את הראש מהלימוד והסיכון בהשקעה במדד פאסיבי לטווח ארוך כמעט ולא קיים. (בשונה מהשקעות אקטיביות / מינופים מסוכנים שבהוראת רבותינו שליט"א אנו מתרחקים ומזהירים).
    ראויים הדברים להתפרסם ולהיות עוד כלי במהפך הציבורי שארגון בנקל חרט על דגלו וחסדי ה' גם קוצר את פירות המאמצים!
    image.png
    הבהרה ממרן הגר''ד לנדו שליט''א נגד המסלפים את דבריו וטוענים שהוא נגד השתדלות.png

• איך הצליחו לפקפק בזה אחרי הסרטון הזה ?

• מי שהצליח אחרי הסרטון יצליח גם אחרי הבהרה.

• אתה מתכוון מי שמנסה...

להצליח לא יצליחו!!!

• סתם מעניין
    מישהו שמע משהו קונקרטי בשם הגרד"ל נגד השקעות?

• סתם מעניין

אני משער שהיה.
    אבל מסתפק האם אני כל כך מנותק, או שהיח"צ שלהם כושל....

• מחר יפורסם בעיתון 'יתד נאמן' הבהרה דרמטית והיסטורית מאת מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו שליט"א נגד אנשים עם מניעים זרים, המסלפים את דברי קודשו בכל דרך ומנסים להפיץ בשמו כביכול הוא מנתגד לכך שאברכים עמלי תורה יעשו השתדלות מועטת ויחסכו בהוראת קבע דרך קופת גמל או קרן השתלמות לחתונות ילדיהם, וכפי שהנסיון הרב שלנו מוכיח, זה לא מוציא את הראש מהלימוד והסיכון בהשקעה במדד פאסיבי לטווח ארוך כמעט ולא קיים. (בשונה מהשקעות אקטיביות / מינופים מסוכנים שבהוראת רבותינו שליט"א אנו מתרחקים ומזהירים).
    ראויים הדברים להתפרסם ולהיות עוד כלי במהפך הציבורי שארגון בנקל חרט על דגלו וחסדי ה' גם קוצר את פירות המאמצים!
    image.png
    הבהרה ממרן הגר''ד לנדו שליט''א נגד המסלפים את דבריו וטוענים שהוא נגד השתדלות.png

@ארגון-בנקל
    הבהרה זו יוצאת נגד ת"ח חשוב מאוד המקורב מאד למרן הגרד"ל,
    איך יצליחו ליישב את הסתירה והאם אנו לקראת מחלוקת גרסאות?

• אז כנראה שהוא שמע דברים מסוימים ממרן הגרד"ל, והוסיף מדיליה ולכן נאלצו להוציא הבהרה לאפוקי ממה שאמר.

• אני לא מכניס את עצמי במחלוקת הגירסאות כי אני לא שמעתי כלום, אבל אפשר להגיד שאין מחלוקת, צריך להשקיע, כי אנחנו לא בעלי דרגה של מידת בטחון כזאת גדולה
    האם אותו אחד שהבין משהו אחר הבין שאסור להשקיע או שזה חוסר בבטחון?

• אני לא מכניס את עצמי במחלוקת הגירסאות כי אני לא שמעתי כלום, אבל אפשר להגיד שאין מחלוקת, צריך להשקיע, כי אנחנו לא בעלי דרגה של מידת בטחון כזאת גדולה

@שששששש כתב בהבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות':

אני לא מכניס את עצמי במחלוקת הגירסאות כי אני לא שמעתי כלום, אבל אפשר להגיד שאין מחלוקת, צריך להשקיע, כי אנחנו לא בעלי דרגה של מידת בטחון כזאת גדולה

אותו אחד פרסם דברים שהיה משמע מהם שר' דוב נגד כל השקעות לאברכים למעט פנסיה.

• לא ראיתי את הפרסום מהגרד"ל נגד השקעות
    אבל כמדומה, שאין נידון כלל אם מותר ליחידים להשקיע
    כי ברור שתמיד היו יחידים שהשקיעו [ומהם, מגדולי הת"ח - למי שיודע]
    הנידון הוא על העיסוק הפומבי והגורף לכלל האברכים
    שבזה חל שינוי בשנים האחרונות, עם אפשרויות ופלטפורמות חדשות.
    ובזה ההבהרה הנוכחית, היא ממוצעת
    ז"א לא הוראה גורפת לכלל האברכים 'צאו להשקיע ב'בנקל' אך בהחלט נותן מקום ולגיטימציה לענין למי שמתאים לו - אחר שיקול דעת בנוגע לכאו"א

• לא ראיתי את הפרסום מהגרד"ל נגד השקעות
    אבל כמדומה, שאין נידון כלל אם מותר ליחידים להשקיע
    כי ברור שתמיד היו יחידים שהשקיעו [ומהם, מגדולי הת"ח - למי שיודע]
    הנידון הוא על העיסוק הפומבי והגורף לכלל האברכים
    שבזה חל שינוי בשנים האחרונות, עם אפשרויות ופלטפורמות חדשות.
    ובזה ההבהרה הנוכחית, היא ממוצעת
    ז"א לא הוראה גורפת לכלל האברכים 'צאו להשקיע ב'בנקל' אך בהחלט נותן מקום ולגיטימציה לענין למי שמתאים לו - אחר שיקול דעת בנוגע לכאו"א

@המבקר שים לב שההבהרה באופן מובהק נגד המפרסמים נגד השקעות ולא בעד השקעות,
    משמע הפרסום בעד היה נכון ומה שלא הוא הפרסום נגד,

שינוי הפרטים המדובר לענ"ד הוא בעיקר בין השקעות אקטיביות לפסיביות,
    יתכן שיש יחידי סגולה שפטורים מההשתדלות הזאת, וכאלו שזה יוציא להם את הראש מהלימוד,
    בכל מקרה ברור שהנטייה היא מובהקת בעד כמו שאפשר לראות בסרטון המפורסם.

(גם במאמר הנ"ל אין טיעונים ברורים נגד השקעות במדדים באופן כללי אלא רק רוח הדברים נשמע כך.)

• אני שמתי לב למשהו אחר מאוד מרגיז
    שצמוד למודעה הזאת יש הצעה לקבוצת רכישה שהשתמשה בזמנו במכתב הרבנים של בנקל ברמייה וגם הרב ברוורמן יצא נגד ההצעה שלה ועדיין פרסומת שלה מתנוססת ביום שלישי בעיתון המחולק חינם בושה וכלימה

• סתם מעניין

@ביזנייעס כתב בהבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות':

סתם מעניין

@הקול-השפוי כתב בהבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות':

@שששששש כתב בהבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות':

אני לא מכניס את עצמי במחלוקת הגירסאות כי אני לא שמעתי כלום, אבל אפשר להגיד שאין מחלוקת, צריך להשקיע, כי אנחנו לא בעלי דרגה של מידת בטחון כזאת גדולה

אותו אחד פרסם דברים שהיה משמע מהם שר' דוב נגד כל השקעות לאברכים למעט פנסיה.

שקר הוא לא כתב כזה דבר מעולם
    מצורף המתכב המקורי של הרב יעקב לנדו אחיין של הרב דב לנדו שלומד איתו חברותא כל מוצ"ש במשך יותר מ40 שנה, כולל שני המכתבים מר' דב, ומה שהוא מעיד שהוא דיבר עם רב דוב

וכל מה שהוא כתב שם שעל אף שזה וודאי השתדלות להשקיע, אם זה מוציא מהלימוד אז זה לא השתדלות, בהברה שנכתבה "לבקשתו" של רב דב אין שום סתירה לזה[מכתב מרן מוקלד.docx]
    יתרה מזו הוא מעודד השקעה דרך קרן השתלמות שאין בזה התעסקות.

בנוסף בניגוד להברה שנכתבה "לבקשתו" הרב יעקב לנדו פרסם מכתב בכתב יד של רב דב...
    מכתב מרן מוקלד.docx
    (/assets/uploads/files/1769521298309-מכתב-מרן-מוקלד.docx)

• זה שמישהו חברותא של ר' דב זה לא אומר שכל דבריו קדושים ונכונים.

המציאות היא שדווקא ימים ספורים אחרי שפרסם איזה מאמר בנושא, ר' דב ניסח הבהרה וביקש להכניס את זה לעיתון.

נ. ב. בנוגע לקטע מכתב ידו של מרן שליט"א, זה לא חתום ואין על זה תאריך, משמע שר' דב לא כתב את זה כהוראה אלא נכתב לאיזה מטרה מסויימת, אולי להראות לאיזה אברך מסויים....

• זה שמישהו חברותא של ר' דב זה לא אומר שכל דבריו קדושים ונכונים.

המציאות היא שדווקא ימים ספורים אחרי שפרסם איזה מאמר בנושא, ר' דב ניסח הבהרה וביקש להכניס את זה לעיתון.

נ. ב. בנוגע לקטע מכתב ידו של מרן שליט"א, זה לא חתום ואין על זה תאריך, משמע שר' דב לא כתב את זה כהוראה אלא נכתב לאיזה מטרה מסויימת, אולי להראות לאיזה אברך מסויים....

@חכם-הדור ההבהרה בשמו היא לא יותר ברורה ממה שהוא כתב בכתב ידו. משהו כללי ובעיקר שלא ניתן למחוק את זה לגמרי ולהגיד שאסור בכלל להשקיע בשום מקום (מה שגם לא כתוב במקור). מה שברור זה שהוא כותב להתייעץ עם רב המתמחה.
    לפחות ממה שהרב קסלר (כמדומני שזה היה הוא, אולי זה היה הרב ברוורמן) אמר בכנס של גמ"ח יד שמשון הוא היה ממש נגד כל המצב הזה של ההשקעות של אברכים.

• אני לא מבין מה רוצים מכל העניין

במכתב כתוב שבשוק ההון עלולים לאבד את כל ממונו (מה שלא בדיוק נכון במסלולים המוכרים).
    ב'פרשנות' מופיעים דברים שר'דב לא כתב ולא אמר אף פעם כפי שכותב הרב הכותב:
    מתוך הדברים שדנתי לפני מרן שליט"א הבנתי
    וכן: מאחר שהבאתי דברי מרן דודי שליט"א מפי כתבם ומפי אמרם, רצוני להרחיב מעט ולפרש הדברים,

מה שנכון זה, ש מי שסוחר בשוק ההון עלול להפסיד את כל כספו וכך גם מובן המכתב שזה מוציא מהלימוד
    מי ש'חוסך' בגמ"ח המרכזי יוצא מהלימוד?
    מי שהעביר את החיסכון לכל ילד שלו ל S&P יוצא מהלימוד????
    זו דעתם של קבוצה מסויימת שכבודה במקומה מונח אבל לסלף את דברי גדולי ישראל עם פרשנויות עצמיות ו'הרחבות'????
    ר' דב לנדוי הבהיר את עצמו פעמים רבות בצורה נחרצת בנושא הזה ויש אנשים שזה לא תואם את השקפתם...
    ועוד מילה לסיום,
    אם יש מי שחושב שאברכי הכוללים מתפרנסים מהכוללים שיפקח את עיניו מקובל שכל ילד עולה כ אלף ש"ח לחודש תוסיפו על זה הוצאות מגורים וחתונות ילדים אני לא מכיר כוללים שמאפשרים את זה אשמח לגלות..

נושאים מוצעים