דילוג לתוכן

פרשת המן - אז והיום.

השתדלות
5 4 289 4
  • הכל התחיל מאברך מוכשר אחד, דתן שמו.
    בלמדנות ישיבתית הוא פיצח את השיטה, במקום לבזבז את מנת המן היומית,
    בואו ונתחיל להשקיע, נשים בצד חלק וכך נבטיח את עתידנו,
    מפה לשם זה התגלגל, והפך לתופעה נפוצה,
    בזה אחר זה הוקמו חברות, ששיווקו מרכבות מעופפות או קרקעות מעבר לעמוד הענן,
    ובתמורה למנות מן, יכולתם לקבל מניות באותן חברות מבטיחות,
    מומחי כלכלה ממגזר הערב רב, התנוססו בגאון על עמודי הפרסומות,
    במטרה לשוות נופך מקצועי להשקעה.
    כשהזהירו גדולי ישראל מאותם השקעות מפוקפקות,
    זלזלו החוסכים, וענו לעצמם מה רבנים מבינים בהשקעות, הרווח כאן מובטח, ובלי לקחת סיכונים אף אחד לא נהיה עשיר.
    למרבה הצער, ביום שלמחרת התברר גודל האסון,
    המיזמים קרסו בזה אחר זה, וההשקעות כולן מלאו רימה ותולעה,
    ובמקום למצוא זהב העלו המשקיעים חרס בחכתם.
    חלפו מספר ימים, והנה ערב שבת קודש,
    גדולי ישראל יצאו במכתב ברור וחד משמעי,
    על כל איש ואיש להיערך לשבת, ולשמור מהמן ליום השביעי,
    בברכתם ועידודם של גדולי ישראל, הוקם הארגון "שבת בנקל"
    שעסק בהסברה אודות חשיבות העניין, וסייע לבני ישראל להיערך כיאות לשבת המלכה,
    ואז צצו להם המתנגדים,
    הרי כולנו זוכרים איך נגמרו ההשקעות הקודמות, טענו בצדקנות,
    מקובלנו מגדולי הדורות מימים ימימה, שאין לעסוק כלל במחשבה על העתיד,
    וכך נלחמו בתוקף ביוזמת "שבת בנקל"
    גם לנוכח מכתביהם המפורשים של גדולי ישראל, לא זזו מעמדתם והמשיכו בשלהם,
    חלף לו יום, והנה השבת פורשת כנפיה על מחנה בני ישראל,
    ובבוקרו של יום, כשבאו אותם השמרנים להביא מזון לפי הטף,
    גילו שוקת שבורה, עולליהם שאלו לחם ואין.
    הם נאלצו ליטול הלוואות גמ"ח בהחזרים קשים מנשוא,
    או למצער להזדקק לטובת הציבור וארגוני החסד, רק כדי לשרוד את היום.
    "עד אנא מאנתם וכו' "

• כתיבה משובחת!

• וואו @ביזנייעס ממש מדהים

• יפה אהבתי!

• חריג שאין מתנגדים...

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    1 פוסטים
    104 צפיות
    ש
    אי שם במרתף קטן באחת מערי אירופה, אחרי אין ספור ניסיונות, כישלונות והצלחות, הצליחו ג'וש והארי להגיע לתוצאה המושלמת... בירה שלדעתם תהיה הכי טעימה בעולם. כמובן שהם בחנו, בדקו, שתו וטעמו מכל הבירות שיש בשוק, ולבסוף הגיעו לתוצאה המושלמת מבחינתם. אך הם ידעו שייקח להם הרבה זמן להיכנס לשוק, מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים של בירות וטעמים שונים ומגוונים. ️ מוחם החל לתור אחר פתרון קסם שיכניס אותם לשוק בצורה מהירה ובלי הרבה הוצאות. לאחר שעשו סיעור מוחות וחשיבה מחדש, הם הגיעו למסקנה: לא נצטרך שלטי חוצות, פרסומות או תשדירים, אלא בקבוקי בירה ריקים... כל ערב, ג'וש והארי שילמו לחבורת נערים שיפזרו בקבוקי בירה ריקים עם סמל המותג שלהם בפתח של מסעדות ובתי מרזח. לאחר זמן לא רב, החל גל ביקוש של מותג הבירה שלהם, ומפה הכל היסטוריה – החברה שלהם צמחה לממדי ענק שהם לא דמיינו לעצמם! אז מה קרה לנו פה? 🧐 אנחנו, בני האדם, כשאנחנו באים לבחון מוצר חדש, מתנהגים בחשדנות ומנסים לברר לעומק. אבל ברגע שאנחנו רואים כמות של אנשים שנוהרים לקנות את המוצר, אז אנחנו עושים אחד ועוד אחד: אם כולם רצים לקנות, אז בטח הם בדקו את האמינות והאיכות, אז אני אחסוך לעצמי עבודה ופשוט אקנה כמו כולם. ‍️ אבל פה טמונה הנקודה הקריטית, במיוחד בעולם של הרשתות החברתיות שמגבירות את הנהירה של ההמונים. אנחנו צריכים להיות חכמים יותר ולשאול את עצמנו: האם אני קונה את המנייה בגלל שכולם קונים? האם אני חושב כך בגלל שכולם חושבים? 🧠 או שבדקתי, התעמקתי וחקרתי, ואפילו לקחתי בחשבון שהרוב עושה כך – אבל ההחלטה באה משכל ולא מנהירה? ️ לקבלת תוכן פיננסי איכותי ניתן להצטרף לפורום הפיננסי במייל khny887@gmail.com או בווצאפ 0506719079
  • 9 הצבעות
    3 פוסטים
    256 צפיות
    ד
    זה באמת מעניין מה שאתה אומר רק יכול להיות שהדור שלנו הוא דור שתרבות היא שינויים וקבלה שלהם ואולי אולי אצלינו זה לא יקרה ההיתקעות בתפיסות ישנות
  • 2 הצבעות
    53 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    @השומר כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": @משהמשה זה רעיון מעולה אבל גם בהשכרה לעובדים זרים אין ודאות לכל הזמן זה עדין משתלם והייתי מוסיף לחפש באזור מתפתח להתחדשות עירונית או לי רכבת קלה וכו... לא דיברתי על השכרה לעובדים זרים סתם מה שיש בפ"ת זה השכרה לחברות בנייה, יש המון אתרי הבנייה בפ"ת שצריכים לשכן את הפועלים הסיניים וכו' שלהם ואם יש לך דירה ליד הרכבת הקלה... אז זה כל אתרי הבנייה בגוש דן ותמיד תמיד תהיה שם בנייה.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    774 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    405 צפיות
    צ
    @אנונימי2 א"א להמליץ לך בפורום על כזה דבר, אבל בהחלט הגישה נכונה שחברות AI הם העתיד [יותר נכון הווה, והעתיד זה בכלל אנרגיה]. מצד שני תמיד יש את החשש שרק כמה חברות מסויימות יצליחו לכבוש את השוק, וכל השאר... אם אתה עושה את זה כחלק מהפיזור שלך, אבל א"א להמליץ לך על איזה סכום וכמה אחוזים מהתיק. השאלה היא האם אתה מבין את הסיכונים, או שברור לך שרק AI ואין לך שום צד אחר בכלל. כי AI זה לא שום קוד להצלחה ועליית ערך המנייה.