דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.3k 105 100.7k 102
  • פוסט זה נמחק!
  • @משהמשה אולי תסביר לציבור מה זלזול יש כאן
    אנכי לא כל כך הבנתי ודעתך ה"ניטרלית" בנושא זה כבר ידועה

@יעקב-בן-אשר אני לא השתמשתי בביטוי הזה כמו שאתה כותב... על כל מי שלא בדעתי.
    כן כתבתי אותו על הטרנד הצעיר החדש שיש מישהו שאחראי לו ומלבה אותו.

המשמעות של המשפט שאיצ'ה כתב זה שיש רבנים שהם לטובת הציבור.
    ויש רבנים שבעל המכרה גייס אותם לטובתו.
    לא מדברים ככה על רבנים.

אגב לא כתבתי שאני ניטרלי. אין לי שום מושג בהשקעה הזו.
    אני לא אוהב את צייד המכשפות שעושים בכיכר העיר...
    אם הייתה בעיה בהשקעה הזו כבר טיפלו בה די והותר אני ממש לא מבין מה התועלת לטעון עוד ועוד
    יכול להיות שכמו שרב נחמן סבר שמותר לו להלקות ברבים למען ישמעו ויראו.
    כך דעת הדיינים שתומכים בכך.
    ואם זו דעתם דעת תורה כמובן שלא רלוונטי מה אני חושב.
    אבל מותר לי לשאול .

• אסטרטגית, אני מציע לר' איצ'ה לא להגיב בעת הזאת מהסיבה הפשוטה ביותר, כי לא אני ולא אתה יודעים מה יהיה כתוב במסקנות הרב הייזלר שליט"א, כל משתתפי הפורום משני הצדדים הרי הם אנונימיים, ויוכלו לצאת לרחוב גם אם לא יהיו התוצאות כפי שהם ציפו, אבל אתה שיצאת בשמך המלא, שווה לך להמתין קצת עד שיתבהרו הענינים,
    רק אם נאמר שגם הניק שכתוב איצ'ה הוא בעצם גם אנונימי ולא הוא כותב כאן....

@מתבגר-מבולבל
    מצטרף וחותם על העצה שלך, לכל מי שלא יודע מה מסקנות הרב הייזלר או את דעת יתר הדיינים - לשמור על שתיקה.
    גם אני רוצה לשתוק, אך נאלץ להגיב לפרסומי אלה שמרעישים ללא שום ידיעה- והופכים למכשול למשפחות נוספות.

בניגוד אליהם, אני כן יודע את מסקנות הרב הייזלר.

נ.ב: אהבתי מאוד את שם המשתמש המתאים ובלי להסתתר. חילך לאוריתא!

• @איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

בשל בקשת הרבנים שאותם גייסו בעלי המכרות

הרב איצ'ה
    אני קצת פחות אלמוני כאן בפורום .
    והמשפט הזה אם היה נכתב על ידי משתמש אחר היה גורם לחסימה מיידית שלו.
    זה שאתה עתיר זכויות לא מתיר לך להתבטא כך.
    מדובר בדיינים גדולים וידועי שם.
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה א. אלמוני הכוונה למי שמסתתר תחת עט ספרותי ולא מזדהה בשמו המלא
    ב. איזה זלזול ראית בכבודו של הרב הייזלר אדרבה ר’ איצ'ה ממתין לפי בקשתו של הרב היזלר בפרסום הדוחו"ת המלאים שבזה היו מסתתמות כל טענות כל הניקים החדשים שמתחדשים כאן חדשות לבקרים.

• @יעקב-בן-אשר אני לא השתמשתי בביטוי הזה כמו שאתה כותב... על כל מי שלא בדעתי.
    כן כתבתי אותו על הטרנד הצעיר החדש שיש מישהו שאחראי לו ומלבה אותו.

המשמעות של המשפט שאיצ'ה כתב זה שיש רבנים שהם לטובת הציבור.
    ויש רבנים שבעל המכרה גייס אותם לטובתו.
    לא מדברים ככה על רבנים.

אגב לא כתבתי שאני ניטרלי. אין לי שום מושג בהשקעה הזו.
    אם הייתה בעיה בהשקעה הזו כבר טיפלו בה די והותר אני ממש לא מבין מה התועלת לטעון עוד ועוד
    יכול להיות שכמו שרב נחמן סבר שמותר לו להלקות ברבים למען ישמעו ויראו.
    כך דעת הדיינים שתומכים בכך.
    ואם זו דעתם דעת תורה כמובן שלא רלוונטי מה אני חושב.
    אבל מותר לי לשאול .

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

צייד מכשפות זה לדייק כל מיני דיוקים מדברי @איצ-ה-דז-אלובסקי כאילו זה אחד מהראשונים
    צייד מכשפות זה מה שעשה כאן אחד הניקים האנונימיים שהעלה צילום מסך להכפיש אותו שעל זה נאמר ארור מכה רעהו בסתר
    ובנוסף הנסיון של חלק מהכותבים להפוך את הנושא של המכרות לכן @איצ-ה-דז-אלובסקי או לא ולצייר את זה שבלעדיו כל החיים היו ורודים וזהב היה נשפך בחוצות הוא מטופש

• פוסט זה נמחק!

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה
    גם לי אין שום מושג בהשקעה הזאת,
    אבל רק כדי להרגיע אותך, אני לא חושב שהיה כאן איזשהו זלזול ברבנים,
    ואדרבא @איצ-ה-דז-אלובסקי טען בס"ה שגם הרבנים שהם גייסו לא חלקו על הדו"ח, ואדרבא זה בא לומר שהרבנים עושים לפי הבנתם במקרה ולא לפי מי שגייס אותם.

(ובלי קשר רק תסביר לי מה הפשט שבבוררות כל צד מביא רב מצידו ועוד אחד שמוסכם על שני הצדדים?)

• פוסט זה נמחק!
  • [[topic:post-is-deleted]]

@משהמשה תחשוב לבד ,כרגע זה אולי יפול ,אם הרב ברוורמן יגיד שזה עוקץ כולם בודאות יפלו ,ואין ספק מוציא מידי ודאי

• פוסט זה נמחק!
  • @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

צייד מכשפות זה לדייק כל מיני דיוקים מדברי @איצ-ה-דז-אלובסקי כאילו זה אחד מהראשונים
    צייד מכשפות זה מה שעשה כאן אחד הניקים האנונימיים שהעלה צילום מסך להכפיש אותו שעל זה נאמר ארור מכה רעהו בסתר
    ובנוסף הנסיון של חלק מהכותבים להפוך את הנושא של המכרות לכן @איצ-ה-דז-אלובסקי או לא ולצייר את זה שבלעדיו כל החיים היו ורודים וזהב היה נשפך בחוצות הוא מטופש

@יעקב-בן-אשר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מה 'בסתר' אם זה סטטוס שגלוי לעין כול?
    לא מכפיש רק מביא את דעתו 'הגלויה' בסטטוס על מה שנאמר שם

@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אם יש כאן מישהו שחושב שהוא מפסיד את ממונו, ניחא.
    אבל לא ראיתי כאן אחד בפורום שהוא אחד מהם, אז מה זה הלהט הזה להתערב, ולהשמיע דעות בנושא.

גם אני לא ראיתי, רק ראיתי שיש למעלה מ9K צפיות על האשכול הזה, כך שהגיוני שביניהם יש כמה כאלה,
    ובפורום עצמו יש בס"ה 1166 ניקים ולא כולם פעילים.

פוסט זה נמחק!
    פוסט זה נמחק!
  • אני חושב שהתועלת בפורום ובשרשור הזה הוא גדול לאין שיעור, כי רוב המשתמשים פה בפורום הם אנשים שיש להם מושג או שניים בהשקעות (בלשון המעטה)
    וממילא הם משמשים כשגרירים על כל השקעה שרק ישנה, (אצלי לבד בבימה"ד שואלים אותי רבות על כל סוג השקעה שאפשר לחשוב)
    כך שההשפעה חורגת הרבה מגבולות הפורום..
    כך שהדיון אם משהו פה ישקיע בעקבות האשכול הוא מיותר.
    ולדעתי זה כל הסיבה שמשתדלים כל כך למנוע את הדיון פה, וד"ל.

• פוסט זה נמחק!
  • אני חושב שהתועלת בפורום ובשרשור הזה הוא גדול לאין שיעור, כי רוב המשתמשים פה בפורום הם אנשים שיש להם מושג או שניים בהשקעות (בלשון המעטה)
    וממילא הם משמשים כשגרירים על כל השקעה שרק ישנה, (אצלי לבד בבימה"ד שואלים אותי רבות על כל סוג השקעה שאפשר לחשוב)
    כך שההשפעה חורגת הרבה מגבולות הפורום..
    כך שהדיון אם משהו פה ישקיע בעקבות האשכול הוא מיותר.
    ולדעתי זה כל הסיבה שמשתדלים כל כך למנוע את הדיון פה, וד"ל.

פוסט זה נמחק!

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

פוסט זה נמחק!
    פוסט זה נמחק!

@אייזנבאך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@מתכנן-פיננסי יש כאן אין ספור אשכולות עם דיונים מרתקים ומועילים, ח"ו לא לסגור אף אחד מהאשכולות הענייניים, מלבד אשכול זה שמזמן עבר כל גבול, ואין בזה שום תועלת

מסכים איתך ב-100% שהדיון פה הפך מדיון ענייני לדיון של השמצות, וזה נובע בעיקר ממשתמשים כמוך ואחרים,
    שניסו בכל דרך להפוך את הדיון מענייני לדיון בגופו של אדם, ולצערי בהצלחה לא מבוטלת...

נושאים מוצעים

• מי מצטער על חלום?

שוק ההון והשקעות שוק ההון בועה
    1
    8 הצבעות
    1 פוסטים
    105 צפיות
    תכנון נכוןת
    החלום שלא קרה הרבה אנשים היום פוחדים להשקיע בשוק ההון. השוק בשיא, כולם מדברים על "בועה", וכל מי שחושב להכניס כסף נתקף בחשש: מה יהיה אם ירד? האם אני מסוגל להחזיק מעמד במשבר, או שאני אמכור בדיוק ברגע הכי גרוע, ואפסיד את מה שחסכתי שנים? זה חשש אמיתי. אבל יש לו תרופה - לא כלכלית, אלא נפשית. ואני רוצה לשתף אותה. מה שלא קרה, לא קרה לך בואו נדמיין רגע: אתם ישנים, וחולמים חלום. בחלום התעשרתם - קיבלתם ירושה, זכיתם בפיס, עשיתם עסקה מצוינת. אתם מרגישים את השמחה, אתם כבר מתכננים מה תעשו עם הכסף. ואז אתם מתעוררים, ומבינים שזה היה רק חלום. האם אתם עצובים? לא ממש. כי שום דבר לא היה שלכם מלכתחילה. לא הפסדתם כלום - פשוט חלמתם. עכשיו קרה לי דבר דומה, פעמיים, בעולם ממשי לגמרי - לא בשינה, אלא בהחלטות נדל"ן. פעם אחת הייתי בטוח שדירה מסוימת שרציתי לקנות שווה הרבה יותר ממה שהציעו לי, והלכתי בעצת אחרים וירדתי מהעסקה - ובדיעבד התברר שהיא באמת נמכרה במחיר גבוה משמעותית ממה שיכולתי לקנות בו. פעם שנייה ויתרתי מרצון על השקעה, כדי לא להסתכסך עם חבר קרוב שרצה לקנות את אותו הנכס - והנכס הזה הניב לו רווח גדול. בשני המקרים היה לי "פתח" מלא להתעשר, וזה נסגר. יכולתי לחיות עם זה שנים ולהתייסר: "מה היה קורה אילו...". אבל זה בכלל לא כואב לי. ולא כי אני אדם מיוחד בלי רגשות - אלא כי הבנתי משהו. זה לא היה שלי - זה היה חלום ההזדמנויות האלה מעולם לא היו "שלי" באמת. הן היו אפשרות, מחשבה, דמיון של עתיד - בדיוק כמו החלום בלילה. אם בסוף זה לא קרה, סימן שזה לא היה אמור לקרות. בורא העולם נתן לי חלום שנראה מוחשי במיוחד - נראה קרוב, נראה ודאי - אבל בסופו של דבר זה נשאר חלום. ומי מצטער על חלום? התובנה הזו לא נועדה רק להרגיע אותי לגבי דירות שלא קניתי. היא כלי עבודה של ממש - ואני חושב שהיא בדיוק מה שחסר לאנשים שמפחדים להשקיע היום בשוק ההון. איך זה מתרגם להשקעות נניח שיש לכם מטרה ברורה וחשובה - לדוגמה, לחסוך לנישואי הילדים בכבוד. אתם פותחים תיק השקעות, ומתחילים לחסוך לטווח ארוך. השוק, בעזרת ה', עולה לאורך זמן - ככה זה עובד בהשקעה סבלנית. אבל בדרך יהיו ירידות. זה לא "אם", זה "מתי". ובדיוק ברגע הירידה מתעורר הפחד הגדול ביותר: למכור הכול כדי "להציל את מה שנשאר". וזו בדיוק הנקודה שבה החוסן הנפשי קובע הכול. כי מי שנכנס להשקעה עם התובנה הזו - שהכסף שהוא משקיע הוא כמו חלום, ואם בסוף הוא יפסיד אותו, סימן שזה בכלל לא היה אמור להיות שלו - הוא לא ימכור בפאניקה. הוא ידע: "אם, חלילה, אני אצא מפה עם הפסד - זה אומר שזה היה חלום מוחשי שהתברר כחלום. לא הייתי אמור לקבל את זה". והידיעה הזו, פרדוקסלית ככל שתישמע, היא בדיוק מה שנותן את השקט הדרוש כדי לא למכור, ודווקא בגלל זה - לתת לכסף הזדמנות אמיתית לצמוח. אבל יש תנאי אחד הגישה הזו עובדת רק אם באמת אפשר "להתעורר מהחלום" בלי שהחיים יתמוטטו. ולכן יש כלל ברזל: משקיעים רק כסף שאפשר להרשות לעצמכם להפסיד. לא ממונפים, לא בהלוואות, לא בכסף שאתם צריכים למחר. כי אם ההשקעה היא כסף שאתם באמת יכולים לאבד מבלי שהעולם יקרוס - אז ה"חלום" נשאר חלום נעים, וגם אם הוא לא יתגשם, לא נשבר שום דבר אמיתי. וכשיודעים שאפשר לחיות גם בלי זה - דווקא אז יש הכי הרבה סיכוי שזה יישאר, יצמח, ובעזרת ה' יגיע בדיוק לאן שהתכוונתם מלכתחילה. נכון שאינו דומה חלום שעוד לא השקעתי בה כסף, לבין חלום שכבר הושקעו בו בו כספים, אבל בסוף זה אותו חלום.. 'קל לומר את זה עכשיו, לפני שהמשבר בא - אבל אני מקווה שהקו הזה יהיה לי ולאחרים לעזר גם ברגע האמת'.
  • כסף על הרצפה

שוק ההון והשקעות נדלן השקעות פסכולוגיה
    2
    6 הצבעות
    2 פוסטים
    242 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @שמעון-יוחאי-חסן כהמשך לכסף על הרצפה--- מצרף את נתוני בנק ישראל שפורסמו בימים האחרונים [מאתר SPONSER] ג"כ בהקשר זה: נתוני בנק ישראל לחודש פברואר 2026 חושפים כי הציבור הישראלי מחזיק כ-225 מיליארד שקל בחשבונות העו"ש סכום אדיר שרובו אינו נושא ריבית כלל למרות סביבת הריבית הגבוהה בעוד שהפקדה בפיקדונות לטווח של חצי שנה עד שנה יכולה להניב ריבית ממוצעת של 3.88%, הריבית על פיקדונות יומיים נמוכה משמעותית ועומדת על 1.25% בלבד
  • 2 הצבעות
    2 פוסטים
    184 צפיות
    ד
    א. הזהב בתקופה האחרונה לא מתנהג כמו נכס גידור ולכן התנועה שלו מאוד לא צפויה . ב. כל רגע במלחמה הזו בין אם היא תצליח להפיל את המשטר או לא מקרב את הסיכוי לרגיעה במזרח התיכון = פחות מלחמות = זהב יורד .
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    748 צפיות
    ב
    @יושב-בגנים כתב באיזו השקעה יותר מסוכנת? מכרה באתיופיה או קרקעות חקלאיות עם סיכוי להפשרה?: @חופש-כלכלי רק לי זה מרגיש שמישהו מעדיף שיפסיקו לדבר על המכרות וניסה להעביר נושא? ההיפך הוא הנכון, מכיוון שהנושא קיבל תאוצה ויש הרבה ענין סביבו, בישקתי להכפיל את הענין. מזה ומזה אל תנח ידיך
  • כמה מחשבות על חובת ייעוץ והשקעה נבונה

שוק ההון והשקעות
    2
    4 הצבעות
    2 פוסטים
    210 צפיות
    פ
    הכי פשוט להשקיע בשוק ההון בצורה סולידית לטווח ארוך, ואז גם אין צורך בייעוץ. אפשר להתחיל עם קופ״ג להשקעה או קרן השתלמות בבנקל הם נותנים דמי ניהול סבירים, ולהמשיך ללמוד ע״י קריאה ושמיעה יש כבר כמה קווים בתחום הכלכלה כמו הקו החדש עולם הכלכלה שנפתח לאחרונה 03-5004545, ולאט לאט להתקדם למסחר עצמאי אופציות מינופים וכו׳. יש היום המון יועצים גם חלקם כותבים מאוד יפה בכל מיני מקומות, חלק מזה זה העתקות מאתרים אחרים כמו הסולידית בניסוח מחודש, אבל הייעוץ שלהם לא משהו או שזה רלוונטי לאותו זמן, גם נתקלתי ביועצים שמצהיר שהם ללא אינטרסים, בפועל הלקוח קיבל תנאים מאוד גרועים בדמי ניהול.