דילוג לתוכן

הצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל'

שוק ההון והשקעות
34 14 1.2k 15
  • שמעתי בשם מומחה השקעות מוכר על אסטרטגיה נוספת,
    מעניין מה תגיבו עליה ...
    הרעיון הוא:
    א. להפקיד כעת כשהשוק בשיא רק בהפקדה חודשית לפי גובה החיסכון.
    ב. כשהשוק ירד ב 20% לקחת הלוואה של 100,000 ולהפקיד.
    ג. כשהשוק ירד ב 30% לקחת הלוואה של 300,000 ולהפקיד.
    ד. כשהשוק ירד ב 40% לקחת הלוואה ככל שניתן ולהפקיד.

@שואף-לדעת
    גם אני שמעתי את זה,
    אני לא מתחבר לסכומים מסויימים.
    אבל הרעיון בהחלט נכון.
    בשעת מעשה אף פעם לא יודעים האם הירידות הסתיימו.

• @שואף-לדעת
    גם אני שמעתי את זה,
    אני לא מתחבר לסכומים מסויימים.
    אבל הרעיון בהחלט נכון.
    בשעת מעשה אף פעם לא יודעים האם הירידות הסתיימו.

@צמיחה מה הסכומים לדעתך?
    יש כאן צורך בסיסי משום שאברך עם 4 בנות בממוצע לא יספיק לו הוראת קבע, אפילו של 3,000 ש"ח לחודש.

• @שמיל-שמיל
    מצד שני, הפקדת הו"ק אפשר להפסיק בעת קושי, וזו שאלה גדולה האם חוזרים להפקיד. אבל במשכנתא חייבים לעמוד בהחזרים.
    דבר נוסף, משכנתא אפשר לקחת גם ל-30 שנה, ואז ההחזר החודשי יותר נמוך, ואת הכסף צריכים אחרי 15 שנה או 20 או 25 ולאו דוקא אחרי 30 שנה.
    מה שאומר שאם את סכום ההחזר החודשי למשכנתא היו משקיעים, לא היו מגיעים לאותה תשואה.

@צמיחה כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

מצד שני, הפקדת הו"ק אפשר להפסיק בעת קושי, וזו שאלה גדולה האם חוזרים להפקיד. אבל במשכנתא חייבים לעמוד בהחזרים.

זה אחד המעלות של שוק הנדל''ן

• אף אחד לא יכול לצפות אם הירידות יעצרו מהר ומתי השוק יעלה שוב. לא קשור אם זה קורונה או אינפלציה. הקורונה תיאורטית הייתה יכולה לשתק את הכלכלה לתקופה ארוכה מאד, ואינפלציה לפעמים היא לתקופה קצרה.
    מי שמחכה... מחכה....
    בלי תירוצים. יורד, מכניסים!

• @צמיחה מה הסכומים לדעתך?
    יש כאן צורך בסיסי משום שאברך עם 4 בנות בממוצע לא יספיק לו הוראת קבע, אפילו של 3,000 ש"ח לחודש.

@שואף-לדעת כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

@צמיחה מה הסכומים לדעתך?

אא"כ הוא יעשה את זה מיד אחרי החתונה.

• @שואף-לדעת כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

@צמיחה מה הסכומים לדעתך?

@צמיחה כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

הרבה אברכים אין להם מודעות כזו מיד אחרי החתונה (הלוואי שלי הייתה...)
    כן אפשר לצפות מהם, להתחיל לחסוך מיד במשכורת הראשונה (כל סכום שהוא, גם 50 ש"ח חודשיים)
    לא בהכרח לחתן את הילדים שעוד לא נולדו... אלא כי יש הרבה מטרות בחיים שהם צריכים כסף בשבילם.

• @צמיחה כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

הרבה אברכים אין להם מודעות כזו מיד אחרי החתונה (הלוואי שלי הייתה...)
    כן אפשר לצפות מהם, להתחיל לחסוך מיד במשכורת הראשונה (כל סכום שהוא, גם 50 ש"ח חודשיים)
    לא בהכרח לחתן את הילדים שעוד לא נולדו... אלא כי יש הרבה מטרות בחיים שהם צריכים כסף בשבילם.

@אפ_על_פי_כן הבעיה כמובן בלי להכליל אבל זוג צעיר שמביאים או עתידים להביא לו כמה מאות אלפים במתנה מתקשה מבחינה פסכולוגית להבין שצריך לעמול באיזה שהוא צורה עליו ןלכן צריך כמה שנים עד שיבינו מה המשמעות של כסף.

• @אפ_על_פי_כן הבעיה כמובן בלי להכליל אבל זוג צעיר שמביאים או עתידים להביא לו כמה מאות אלפים במתנה מתקשה מבחינה פסכולוגית להבין שצריך לעמול באיזה שהוא צורה עליו ןלכן צריך כמה שנים עד שיבינו מה המשמעות של כסף.

@השומר כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

@אפ_על_פי_כן הבעיה כמובן בלי להכליל אבל זוג צעיר שמביאים או עתידים להביא לו כמה מאות אלפים במתנה מתקשה מבחינה פסכולוגית להבין שצריך לעמול באיזה שהוא צורה עליו ןלכן צריך כמה שנים עד שיבינו מה המשמעות של כסף.

אתה חושב שזה בגלל שקיבל 'מאות אלפים' לדירה, הוא מתקשה מבחינה פסיכולוגית לחסוך?
    אני לא ראיתי את זה סביבי (וזה גם לא נכון עליי)
    לדעתי זה יותר מכל עניין של חינוך
    יש זוצים ש'מנסים לטרוף את העולם' וזוצים עם ראש אחר
    הנושא מעניין בלי ספק
    אבל נראה לי שאנחנו סוטים מנושא האשכול המקורי

• @השומר כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

הנושא מעניין בלי ספק

@אפ_על_פי_כן ברור שיש השפעה לרעה על אדם שלא עבד מעולם
    ופתאום מקבל חצי מיליון או יותר בלי שעבד על זה דקה

זה שיש אברכים שחוסכים זה למרות, וודאי שלא בגלל

• @השומר כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

הנושא מעניין בלי ספק

@אפ_על_פי_כן אני מסכים בהחלט שהמסקנא ההכרחית זה חינוך פיננסי טוב.

• @אפ_על_פי_כן ברור שיש השפעה לרעה על אדם שלא עבד מעולם

@שמח-לעזור כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

אני מדבר על להתחיל לחסוך ממלגת הכוילל\מעבודת האישה, בוא זה כן כסף שעבדו עליו...
    אני לא כ"כ מסכים איתך על ההשפעה הרעה,
    בזמן שמדובר בזוגות שחיים בחברה שבה הדבר מקובל מאד - ובעצם כל הזוצים סביבם קיבלו אחד המרבה ואחד הממעיט - זה לא גורם להם לעוף על עצמם
    ובאיזשהו מקום, מאד ממריץ אותם להעניק בבוא העת לילדיהם בדומה למה שהם קיבלו בזמנו
    בשונה מקהילות שבהם הזוצ לא קיבל כמעט כלום, גם כשיולדו לו 6 בנות הוא לא מרגיש צורך להתאמץ במיוחד...

אבל אני מבין את זווית הראיה שלך. יש בזה משהו. (גם אם לא הסכמתי.)

• @שמח-לעזור כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

אני מדבר על להתחיל לחסוך ממלגת הכוילל\מעבודת האישה, בוא זה כן כסף שעבדו עליו...
    אני לא כ"כ מסכים איתך על ההשפעה הרעה,
    בזמן שמדובר בזוגות שחיים בחברה שבה הדבר מקובל מאד - ובעצם כל הזוצים סביבם קיבלו אחד המרבה ואחד הממעיט - זה לא גורם להם לעוף על עצמם
    ובאיזשהו מקום, מאד ממריץ אותם להעניק בבוא העת לילדיהם בדומה למה שהם קיבלו בזמנו
    בשונה מקהילות שבהם הזוצ לא קיבל כמעט כלום, גם כשיולדו לו 6 בנות הוא לא מרגיש צורך להתאמץ במיוחד...

אבל אני מבין את זווית הראיה שלך. יש בזה משהו. (גם אם לא הסכמתי.)

@אפ_על_פי_כן ברור שבציבור הליטאי שנותנים סכום יחסית גדול זה יישר אותם בהמשך הדרך לתרבות הקהילתית הזאת אבל בעומק שהראש יתישב להבין את משחק הכסף האמיתי בלי חינוך לוקח זמן.

• @אפ_על_פי_כן ברור שבציבור הליטאי שנותנים סכום יחסית גדול זה יישר אותם בהמשך הדרך לתרבות הקהילתית הזאת אבל בעומק שהראש יתישב להבין את משחק הכסף האמיתי בלי חינוך לוקח זמן.

@השומר כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':

@אפ_על_פי_כן ברור שבציבור הליטאי שנותנים סכום יחסית גדול זה יישר אותם בהמשך הדרך לתרבות הקהילתית הזאת אבל בעומק שהראש יתישב להבין את משחק הכסף האמיתי בלי חינוך לוקח זמן.

בקיצור, כולנו מסכימים שצריך חינוך... 😊

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    96 פוסטים
    5k צפיות
    שמיל שמילש
    אין לי את הכלים לבחון כל שם וטענה לאורך ולרוחב, אביא בקצרה את הנתונים שהצבתי מול כלי הבינה הנה עיקרי הטענות נגד התוכן ביקורת מפורטת על המאמר: "הסכנה בשוק ההון" בדיקת עובדות, ניתוח טענות, ורקע היסטורי ביצועי המשקיעים המפורסמים שהוזכרו — מול המציאות הכותב מציג רשימת שמות מרשימה כ"קונסנסוס של גדולי המשקיעים". בדיקת הרצועה ההיסטורית של אזהרותיהם חושפת תמונה שונה לחלוטין: מייקל בארי מפורסם בחיזוי משבר 2008 — אבל מאז, תשואות ה-S&P עלו אחרי כל אחת מהאזהרות שלו: • דצמבר 2015: חזה קריסה ← S&P עלה 11% • מאי 2017: חזה קריסה ← S&P עלה 19% • ספטמבר 2019: חזה בועת ETF ← S&P עלה 15% • מרץ 2020: דובי קיצוני ← S&P זינק 72% • פברואר 2021: חזה קריסה ← S&P עלה 16% • ספטמבר 2022: חזה שפל חדש ← S&P עלה 21% מתוך 14 תחזיות מרכזיות בין 2017–2023 — כ-71% התבררו כשגויות. ג'רמי גרנת'אם הזהיר על בועה בינואר 2021. מי שהקשיב לו ויצא מה-S&P החמיץ כמעט 95% עלייה (מ-~3,800 ל-~7,400 נקודות כיום). גרנת'אם עצמו מודה שמאז עבר זמן רב ורווחים לא מבוטלים הושגו בשוק. הווארד מארקס ב-2012 דווקא היה שורי — ראה פסימיות מוגזמת בשוק. רק לאחרונה ב-2025 אמר שאנו עשויים להיות "בשלבים הראשונים" של בועה — ולא חזה קריסה קרובה. ג'ים רוג'רס מזהיר על קריסה ברציפות מדי שנה לפחות מ-2011: • 2011: "100% סיכוי למשבר, גרוע מ-2008" • 2013: "תרוצו להרים!" • 2014: "מכרו הכל ורוצו על נפשכם" • 2016: "קריסה ביבלית של 68 טריליון דולר" • 2017: "הגרוע בחיי" מי שהקשיב לו ב-2011 החמיץ מעל 600% עלייה ב-S&P עד היום. סת' קלארמן הביע פסימיות לגבי השוק כבר ב-2010, ומאז ה-S&P עלה כמעט 170%. לקוחותיו משכו כ-7 מיליארד דולר מהקרן שלו לאחר שהרוויחה רק כ-4% בשנה מאז 2014, בעוד השוק זינק הרבה יותר. פול טיודור ג'ונס חזה מיתון ו-S&P לשפל חדש ב-2022. חזה שוב מיתון ב-2023. המציאות: S&P עלה 24% בסיום 2023 ועוד 23% ב-2024. לא היה מיתון. ממשיך לחזות קריסות ושוב ושוב טועה. ג'פרי גונדלאך בינואר 2024, לאחר עלייה של 24%, הכריז על "מיקום סחר גרוע" ו"double top". מאז ה-S&P עלה עוד כ-50%. טבלת סיכום — כמה תשואה הפסדת אם הקשבת משקיע. מתי התחיל להזהיר. תשואת S&P שהוחמצה ג'ים רוג'רס 2011 ברציפות +600% סת' קלארמן 2010 ואילך +170% ויותר מייקל בארי 2015 ברציפות (71% טעויות) +270% ג'רמי גרנת'אם ינואר 2021 +95% ג'פרי גונדלאך ינואר 2024 +50% פול טיודור ג'ונס 2022–2023 +47% תופעה זו ידועה בעולם ההשקעות כ-"Permabear" — מי שמזהיר תמיד על קריסה, ובסופו של דבר "צודק" פעם אחת כשמגיע תיקון טבעי. הבעיה: בהמתנה, מחמיצים עשרות ואף מאות אחוזים. ג. הדעה הרווחת היום — מה ממליצים הגדולים? וורן באפט — ממשיך להמליץ על S&P "לדעתי, עבור רוב האנשים, הדבר הטוב ביותר הוא להחזיק קרן מדד S&P 500" — באפט בכינוס השנתי 2020. ב-2008 הוא ניצח הימור של מיליון דולר נגד חמש קרנות גידור מנוהלות: S&P הניב 126% לעומת ממוצע של 36% בקרנות הגידור על פני 10 שנים. הנתונים האקדמיים — מדברים בעד עצמם על פי Morningstar ו-SPIVA לסוף 2024: • רק 7% מקרנות ה-Large Cap האמריקאיות המנוהלות אקטיבית הכו את המדד הפסיבי על פני 10 שנים • ב-2025, שנה של תנודתיות קיצונית (שאמורה לטובת מנהלים אקטיביים) — רק 38% מהקרנות הכו את עמיתיהן הפסיביים • על פני 20 שנה, כמעט 92% ממנהלי הקרנות נכשלו בהכאת ה-S&P 500 גולדמן זאקס — תחזית 2026 גולדמן זאקס צופה תשואה כוללת של 12% ל-S&P ב-2026, עם צמיחת EPS של 12% לשנה — "צמיחת רווחים דו-ספרתית מהווה בסיס פונדמנטלי לשוק שורי נמשך". ד. הטענות ישנות — לא חדשות כלל הכותב מציג את הטיעונים כאילו הם גילוי חדש. האמת ההיסטורית: • הטיעון ש"S&P בבועה" נשמע ברציפות לפחות מ-2011. מאז — השוק עלה מעל 600%. • הטיעון ש"השקעה פסיבית מעוותת את השוק" (Mike Green's thesis) מסתובב בתעשייה לפחות מ-2017–2019. • גרנת'אם הזהיר על בועה ב-2021, 2022, 2023, 2024 — שוב ושוב. • בארי הזהיר על "הבועה הגדולה בכל הזמנים" כבר ב-2015. אין כאן שום חידוש עובדתי — זוהי חזרה על טענות ותיקות שלא התממשו. ה. תגובה קצרה לטענות המרכזיות טענה: "S&P בבועה היסטורית של 50 שנה" הטיעון נשמע 15 שנה — ובינתיים השוק עלה פי 4–6. הערכות שווי גבוהות יכולות להימשך עשורים, ואינן מדד לתזמון שוק. טענה: "אף משקיע גדול לא ממליץ עוד על S&P" פשוט לא נכון. באפט ממליץ עליו עד היום שוב ושוב, וכך גם Vanguard, Fidelity, וכלל הממסד האקדמי הפיננסי. טענה: "עדיף אג"ח ממשלתי קצר מועד" אג"ח קצר מועד על פני 20 שנה הניב תשואה ריאלית אפסית או שלילית בתקופות ריבית נמוכה. מי שיצא מה-S&P ב-2010, 2015 או 2021 לאג"ח קצר — הפסיד מאות אחוזים ביחס לאלה שנשארו. טענה: "אין ערך אמיתי מאחורי העלייה — הכל פסיביות" עם כ-63% מחברות ה-S&P 500 שדיווחו לאחרונה, שיעור צמיחת הרווחים המשוקלל עמד על 27.1% — יותר מכפול מהתחזית. ברבעון השלישי של 2025: 87% מהחברות דיווחו על רווחים מעל לציפיות — גבוה מהממוצע ל-5 ו-10 שנים. כ-9 רבעונים ברצף של צמיחת רווחים. ה-S&P עולה עם הרווחים — לא בגלל זרימת כסף עיוורת בלבד. טענה: "כולם" משקיעים פסיבית בפועל כמחצית השוק פסיבי — עדיין מחצית אקטיבי. קיימים מאות מיליארדי דולרים של קרנות גידור, ארביטראז'יסטים ואנליסטים שקובעים מחירים בפועל. 50% פסיבי לא אומר שהשוק "עיוור לגמרי". ו. מה כן נכון במאמר יש לציין בהגינות שהמאמר מכיל גם נקודות נכונות: • האזהרה נגד מינוף — נכונה תמיד, ללא קשר לבועה. מינוף בשוק ההון הוא סיכון אמיתי עבור המשקיע הלא מקצועי. • ניהול ציפיות ריאלי: תשואה עתידית של 6–7% סבירה יותר מ-10%, בהינתן הערכות שווי גבוהות כיום. • הריכוזיות ב-Magnificent 7 (32% מה-S&P) היא סיכון אמיתי שראוי לקחת בחשבון. • חשיבות העמידות הנפשית בירידות — זו נקודה פסיכולוגית לגיטימית לחלוטין. אך המסקנה של הכותב — לצאת מה-S&P לאג"ח קצר — היא בדיוק הטעות הקלאסית שמשקיעים מחוץ לשוק מבצעים שוב ושוב ומפסידים תשואות אדירות בהמתנה לקריסה ש"מגיעה מתישהו". הערה חשובה: מסמך זה אינו מהווה ייעוץ השקעות. הוא נועד לבחון את הנתונים והטענות של המאמר המקורי באופן ביקורתי ועובדתי בלבד. כל החלטת השקעה צריכה להתקבל בהתייעצות עם יועץ השקעות מוסמך.
  • 5 הצבעות
    69 פוסטים
    2k צפיות
    ש
    כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?: @משהמשה חושב שהאסטרטגיה היחידה היא לחסוך כל חודש סכום יפה @אפ_על_פי_כן נראה שזה נכון גם במקרה שלך… בעז״ה שתצליח בזה
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    604 צפיות
    ה
    @אפ_על_פי_כן מעולה!!!
  • מה העדכון הבא של המדד?

שוק ההון והשקעות מדד
    13
    0 הצבעות
    13 פוסטים
    472 צפיות
    בית שמשב