דילוג לתוכן

התייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה

נדל"ן
14 6 84 6
  • גלשתם לשאלת נדלן מול שוק ההון הכללית יש לזה אשכול פורה לא כאן
    לגופו של עניין קניית דירה גדולה יותר במקרים רבים מתאפשרת עם כיסוי קרוב למלא של המשכנתא על ידי היחידה
    במקרה שתקנה דירה קטנה יותר לא תהיה לך יכולת לקחת משכנתא גדולה כל כך וממילא ההשקעה תהיה פחות משתלמת

• ב"ה משפחתי גדלה והקן צר מהכיל
    יש לי כרגע 2 אופציות או לקנות דירה יותר קטנה (כמובן יותר גדולה מכיום) עם משכנתא סבירה (הפער בין הדירה שלי כיום לדירה האחרת) או לקנות דירה יותר גדולה ולעשות יחידה שתכסה את רוב הפער של התוספת במשכנתא
    כהשקעה אני מעריך שזה לא שווה מבחינת האחוזים שזה מניב זה פחות משוק ההון וכו' אבל לכאו' זה סוג של על הדרך כשהשכירות תכסה את רוב הפער וכאמור
    אשמח לעצת המבינים איזה עוד כיוונים ומחשבות שלא חשבתי על האופציות הנ"ל
    @משהמשה @מרים-הורביץ-נכסים ועוד...
    ייש"כ

@חנינא כמובן שכדאילקנות דירה יותר קטנה אבל שמספיקה לצרכיך בלי לחץ אם אתה באמת יכול לעמוד בתשלומי משכנתא יותר גדולה (גם אם לא שווה להתאמץ בשביל העתיד ולהתכוונן לזה) תעשה דבר ראשון חישוב של רווח מיחידת הדיור באחוזים על הכסף שישאר מההון העצמי ועוד משכנתא לשיפוץ במידת היכולת תחשב הרבה שומן בהוצאות בניה זה לא כזה פשוט במיוחד למי שלא עשה את זה ותשווה לשוק ההון אבל כהמלצה אישית כמובן בלי להמליץ הייתי חושב גם על נדלן במקום מתפתח או אפשרות התחדשות עירונית וכדומה כמובן תלוי בסכום הייתי פחות ממליץ על יחידה כי זה מקבע לך את ההשקעה דווקא בזה בשונה מנדלן חיצוני או שוק ההון שאתה יכול להמשיך להתגלגל הלאה לעוד השקעות עם הרווחים שנעשו. והעיקר תתיעץ עם איש מקצוע ללא אינטרס שמבין בתחום היעוץ טוב.

• ב"ה משפחתי גדלה והקן צר מהכיל
    יש לי כרגע 2 אופציות או לקנות דירה יותר קטנה (כמובן יותר גדולה מכיום) עם משכנתא סבירה (הפער בין הדירה שלי כיום לדירה האחרת) או לקנות דירה יותר גדולה ולעשות יחידה שתכסה את רוב הפער של התוספת במשכנתא
    כהשקעה אני מעריך שזה לא שווה מבחינת האחוזים שזה מניב זה פחות משוק ההון וכו' אבל לכאו' זה סוג של על הדרך כשהשכירות תכסה את רוב הפער וכאמור
    אשמח לעצת המבינים איזה עוד כיוונים ומחשבות שלא חשבתי על האופציות הנ"ל
    @משהמשה @מרים-הורביץ-נכסים ועוד...
    ייש"כ

@חנינא
    כבר ענו לך יפה מאוד.
    ראשית בנושא שוק ההון אין לי מושג, רק שאלה קטנה האם ההשוואה היא שכמו שתיקח משכנתא גדולה לצורך היחידה כך תיקח להשקעה בשוק ההון, שזה שאלה אם זה שווה, וגם זה לא בדיוק אפשרי כי בדירה גדולה יותר יש לך משכנתא הרבה יותר גדולה וזולה.
    בנוסף בנייה של יחידה מחייבת אותך לעמוד בתשלומים ולחסוך.
    וכמובן שהיתרון הגדול שאחרי שסיימת את המשכנתא יש לך נכס שלך, והוא מאוד חשוב להמשך החיים מכל מיני בחינות. [ילדים נשואים הורים מבוגרים הרחבת הדירה ועוד].
    החסכון הגדול הוא שהכל מוגדר כדירת המגורים ואין לך שום מיסוי והמשכנתא גם נוחה וגדולה.
    צריך כמובן לבדוק טוב עלויות כולל שיפוץ, וכמה אתה מתאים לתחזק יחידה, הגם שצמודה לבית זה הרבה יותר קל.
    וכמה הביקוש באזור שלך, אם יש ביקוש רותח = אזור מרכזי כנראה שלא יהיה שינוי ב 20 שנים הקרובות בביקוש ליחידות. לא נראה שמישהו יכול לפתור את מצוקת הדיור בצורה שלא תצריך יחידות...

בנוסף בגדול אלו שיש להם יחידות נראים די מסודרים כשהם באים לחתן.
    סתם התרשמות חיצונית - לי אין יחידה מסיבות טכניות, כך שאני לא יודע על עצמי, רק רואה אחרים מהצד.

• @חנינא
    כבר ענו לך יפה מאוד.
    ראשית בנושא שוק ההון אין לי מושג, רק שאלה קטנה האם ההשוואה היא שכמו שתיקח משכנתא גדולה לצורך היחידה כך תיקח להשקעה בשוק ההון, שזה שאלה אם זה שווה, וגם זה לא בדיוק אפשרי כי בדירה גדולה יותר יש לך משכנתא הרבה יותר גדולה וזולה.
    בנוסף בנייה של יחידה מחייבת אותך לעמוד בתשלומים ולחסוך.
    וכמובן שהיתרון הגדול שאחרי שסיימת את המשכנתא יש לך נכס שלך, והוא מאוד חשוב להמשך החיים מכל מיני בחינות. [ילדים נשואים הורים מבוגרים הרחבת הדירה ועוד].
    החסכון הגדול הוא שהכל מוגדר כדירת המגורים ואין לך שום מיסוי והמשכנתא גם נוחה וגדולה.
    צריך כמובן לבדוק טוב עלויות כולל שיפוץ, וכמה אתה מתאים לתחזק יחידה, הגם שצמודה לבית זה הרבה יותר קל.
    וכמה הביקוש באזור שלך, אם יש ביקוש רותח = אזור מרכזי כנראה שלא יהיה שינוי ב 20 שנים הקרובות בביקוש ליחידות. לא נראה שמישהו יכול לפתור את מצוקת הדיור בצורה שלא תצריך יחידות...

בנוסף בגדול אלו שיש להם יחידות נראים די מסודרים כשהם באים לחתן.
    סתם התרשמות חיצונית - לי אין יחידה מסיבות טכניות, כך שאני לא יודע על עצמי, רק רואה אחרים מהצד.

@משהמשה לי דווקא יש יחידה ואני לא רואה איך זה עוזר לחתן ילדים זה יכול לעזור תזרימית וזה עדיף על השכרה בפריפריה מהבחינה של קלות השכרה ותיחזוק אבל זה הון שתקוע בקירות.

• @משהמשה לי דווקא יש יחידה ואני לא רואה איך זה עוזר לחתן ילדים זה יכול לעזור תזרימית וזה עדיף על השכרה בפריפריה מהבחינה של קלות השכרה ותיחזוק אבל זה הון שתקוע בקירות.

@השומר כתב בהתייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה:

הון שתקוע בקירות.

פירושו אפשרויות טובות במשכנתא וזה דבר מאוד חשוב כשמחתנים.

• @השומר כתב בהתייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה:

הון שתקוע בקירות.

פירושו אפשרויות טובות במשכנתא וזה דבר מאוד חשוב כשמחתנים.

@משהמשה בהנחה שיש בשר למשכן וגם צריך להסתדר עם הפיצול שלא כל כך חוקי הם הרי לא יחשיבו את השווי כמו של היחידה בפני עצמו חוץ מזה שכל נכנס נדלני אחר שעולה הוא אופציה לתוספת משכנתא.

• @חנינא אשתדל להעלות עוד נקודות בהמשך לשיקולים ש @מבין-עניין העלה:
    אכן זמן של שידרוג דירת המגורים הוא הזדמנות נפלאה להתקדם להגדלת נכסי הנדל''ן שלכם.

אשתדל להתייחס לעוד כמה הבטים:
    אפשרות א':
    רכישת דירה נוספת
    -הדירה נידת וקלה למכירה ולשינוי בהתאם לצרכים ולאפשרויות.
    -דירה בפריפריה אפשר אח''כ להעביר מתנה לילדים או לצורך הענקת דירה לנישואים או למכור אח''כ בלי לשלם מס שבח על ההשבחה.
    חסרונות אפשריים:
    הפסד מענק עבודה לבעלי דירה שנייה.
    יש ערים שעלולים להפסיד הנחה בארנונה וגם תמיכות קהילתיות מסוימות.
    השכירות היא ברוטו.
    רכישת יח''ד:
    מעלות-
    לעיתים מאפשר להגיע לדירה טובה יותר, דירת הבסיס ביחס לרכישת דירה נפרדת נוספת.
    מחירי השכירות עם פוטנציאל עלייה בשל המחסור בציבור החרדי.
    חסרונות-
    הדירה לא ניתנת למכירה בקלות (טאבו משותף גורם לנזק עצום לערך הדירה הראשונית)
    כל הדירה ביחד גם יותר קשה למכור כי מדובר על נכסים יותר יקרים ויותר 'מסורבלים'
    פעמים רבות עלויות הבנייה והשיפוץ יקרות משמעותית וגורמות לתחשיב הראשוני להפוך להפסדי או למעיק על ההחזר החודשי.
    לעיתים אפשר גם לפרוס את המשכנתא הקיימת ליותר שנים,
    ולשרג את סוג ההשקעה להשקעה מניבה הרבה יותר עם פוטנציאל השבחה בלי להכביד על ההחזר החודשי.
    במקרה כזה-
    בו אפשר להגיע לרכישה משמעותית יותר,
    יש פעמים רבות עדיפות לרכישת דירה נוספת.

אני ממליצה על ייעוץ מותאם אישית כי נתונים משתנים מאחד לשני.
    בהצלחה רבה!

• אני מציע שתמצא נכסים ספציפיים שיהיו פוטנציאליים מבחינתך ותשווה ביניהם. השוואה כללית בין שתי פרות שלא נולדו היא פילוסופיה יפה אבל ממש לא אופרטיבית

• @מבין-עניין אני מתנגדת.
    קריטי להתחיל לתכנן כיוון,
    ואז לבדוק לעומק ובמידת הצורך לשנות.

זה נשמע דומה אבל אחר לגמרי לגמרי.
    אחרת אני משווה את זה לילדם שרוצים לעבור כביש,
    מסתכלים ימינה שמאלה בלי סוף פעמים בסוף הם רצים לכביש...

מי שהולך לראות דירות בלי סדר וכיוון-
    עלול להתבלבל ולהפסיד.

• @מבין-עניין אני מתנגדת.
    קריטי להתחיל לתכנן כיוון,
    ואז לבדוק לעומק ובמידת הצורך לשנות.

זה נשמע דומה אבל אחר לגמרי לגמרי.
    אחרת אני משווה את זה לילדם שרוצים לעבור כביש,
    מסתכלים ימינה שמאלה בלי סוף פעמים בסוף הם רצים לכביש...

מי שהולך לראות דירות בלי סדר וכיוון-
    עלול להתבלבל ולהפסיד.

@מרים-הורביץ-נכסים מפנה אותך למחקר של ד"ר ריצ'ארד ויסמן על 'חסרי מזל' ו'ברי מזל'.
    בקיצור נמרץ ההבדל ביניהם הוא שחסרי המזל ממוקדים מידי, לכן הם מפספסים הזדמנויות. ברי המזל פותחים עיניים לכל הכיוונים. הם לא מחפשים משהו מסויים!.
    ומי שרוצה באריכות, פורסם בעלון ערכים לפני כמה חודשים-
    c578568c-4717-471b-856d-1d5b1d569b40-שימו לב.pdf

• @מבין-עניין
    תודה,
    בעז''ה אקרא.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    15 פוסטים
    56 צפיות
    ב
    @יושב-בגנים כתב באיזו השקעה יותר מסוכנת? מכרה באתיופיה או קרקעות חקלאיות עם סיכוי להפשרה?: @חופש-כלכלי רק לי זה מרגיש שמישהו מעדיף שיפסיקו לדבר על המכרות וניסה להעביר נושא? ההיפך הוא הנכון, מכיוון שהנושא קיבל תאוצה ויש הרבה ענין סביבו, בישקתי להכפיל את הענין. מזה ומזה אל תנח ידיך
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    45 צפיות
    מ
    אנחנו מחפשים דירה להשכרה וראינו דירת קבלן בבניין שעבר תמ"א 38 ונוספו לו קומות. איזה דברים כדאי לדעת/לבדוק/לשאול בפגישה? יש פה למישהו נסיון בלשכור דירה ישירות מהקבלן? המתווך אומר שהוא לא מתכנן למכור את הדירה רק להשכיר.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    298 צפיות
    מ
    @בוטח-בה כתב בהתייעצות: דירה שניה בטאבו משותף: אתה יכול למסור לו שהוא יכול לשאול בעצמו ולהגיד שהוא שואל בשביל חבר אפשר להניח שלחבר אין אינטרנט זמין.... @בוטח-בה כתב בהתייעצות: דירה שניה בטאבו משותף: רק חשוב לשקלל גם את הסכומים של המס רכישה לא תמיד יש מס רכישה בטאבו משותף תלוי איך רושמים את זה וע"ש מי. וזה באמת דבר שחובה מוחלטת כפי שכתב @בוטח-בה כתב בהתייעצות: דירה שניה בטאבו משותף: להתייעץ עם אנשי מקצוע ודיינים מקומיים הם היחידים שיידעו להגיד לו על השוק של טאבו משותף אפשר לקבל יעוץ חינם על טאבו משותף בבני ברק אצל המתווכת שוב - תיווך מרחבים|0534164860 יש להם נראה לי ביום שלישי יעוץ חינם במשרד שלהם בבני ברק עם אנשי מקצוע. והם מאוד מבינים בתחום. [כמובן שזה שווה להם כי חלק מהמתייעצים ממשיכים לעבוד איתם בתשלום]. ודאי שצריך גם מישהו מקומי מביתר. וכדאי להתייעץ עם הרב ברוורמן. אבל אם יש שאלות כלליות על טאבו משותף, ורוצים לחסוך ביעוץ מעו"ד ואתם בכל מקרה מגיעים לאיזו חתונה בב"ב... אז אפשר להתייעץ עם הנל.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    117 צפיות
    צ
    @נחמן-רוזנבלום אתה לא יכול לשאול את הרב גוטמן ??? טיפ קטן, תעשה את זה רק אחרי שאתה גר בדירת החלומות שלך, כי אם הדירה שלך שווה 2 וחצי מליון לצורך הדוגמא, וקנית דירה להשקעה בשווי מליון, אז כרגע הדירה שלך נחשבת דירה שנייה, נפק"מ אם תרצה לשפר דיור תשלם מס.
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    206 צפיות
    fishelF
    @חופש-כלכלי כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: @fishel כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: ביטוח דירה מחריג מלחמה וטרור ואין פיצוי אחר? לא...