דילוג לתוכן

התייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה

נדל"ן
9 5 29 5
  • ב"ה משפחתי גדלה והקן צר מהכיל
    יש לי כרגע 2 אופציות או לקנות דירה יותר קטנה (כמובן יותר גדולה מכיום) עם משכנתא סבירה (הפער בין הדירה שלי כיום לדירה האחרת) או לקנות דירה יותר גדולה ולעשות יחידה שתכסה את רוב הפער של התוספת במשכנתא
    כהשקעה אני מעריך שזה לא שווה מבחינת האחוזים שזה מניב זה פחות משוק ההון וכו' אבל לכאו' זה סוג של על הדרך כשהשכירות תכסה את רוב הפער וכאמור
    אשמח לעצת המבינים איזה עוד כיוונים ומחשבות שלא חשבתי על האופציות הנ"ל
    @משהמשה @מרים-הורביץ-נכסים ועוד...
    ייש"כ

• לא כל דבר צריך להיבדק מול שוק ההון !!!
    הרבה יותר זול וכלכלי לאכול לחם, אז לא תקנה גבינה???
    ואני אומר את זה בתור משקיע שנים בשוק ההון לפני שהעולם החרדי "התעורר" בעניין.
    יש כאן כמה שיקולים שאתה צריך לקחת בחשבון-
    1- רכישת דירה היא הזדמנות להוציא הלוואה זולה במשכנתא
    2- יחידה ליד הבית בדרך כלל הטיפול שלה קל מאד במיוחד אם אתה גר באזור ביקוש.
    3- יחידה ליד הבית עוזרת גם באירוח של משפחה כשהדיירים לא נמצאים
    4- היחידה היא עתודה להרחבת הדירה בעתיד
    5- תוכל לשקול גם רכישה של דירה ללא יחידה +דירה בפריפריה. הטיפול בה קשה יותר אבל המכירה שלה קלה יותר בהמשך.

• והנה השוואה של נדל"ן מול שוק ההון. השוואה היסטורית של 20 שנה אחורה.
    רכשתי דירה לפני 20 שנה ב450,000 ש"ח כיום היא שווה 2,200,000 וקיבלתי שכירות ממוצעת של 3500 ש"ח. מה היה קורה אם הייתי שם את הסכום של ה450,000 ש"ח בשוק ההון עם רווח של 10% כל שנה וכמובן הפחתה של 25% מס מרווחי הון
    Gemini said
    זו שאלה מרתקת שנוגעת בלב הדיון של "נדל"ן מול שוק ההון". בוא ננתח את המספרים שלך ונראה מה הניב כל אפיק ב-20 השנים האחרונות.

1. ניתוח עסקת הנדל"ן שלך
      לפי הנתונים שסיפקת, זהו המצב כיום:
      • עליית ערך: הדירה צמחה מ-450,000 ש"ח ל-2,200,000 ש"ח.
      • הכנסות משכירות: 3,500 ש"ח בחודש למשך 20 שנה (240 חודשים) שווים סכום מצטבר של 840,000 ש"ח.
      • סה"כ שווי נומינלי: 2,200,000 (הדירה) + 840,000 (שכירות) = 3,040,000 ש"ח. (הערה: בחישוב זה לא לקחנו בחשבון הוצאות תחזוקה, ביטוחים או מס רכישה, וגם לא את הריבית שאולי קיבלת על השקעה חוזרת של השכירות).

1. ניתוח שוק ההון (תשואה של 10% שנתי)
      כאן נכנס לתמונה "פלא הריבית דריבית". אם היית משקיע את 450,000 השקלים בשוק ההון עם תשואה שנתית ממוצעת של 10%:
    2. לפני מס: הסכום היה צומח ל-3,027,375 ש"ח.
    3. חישוב המס: הרווח שלך הוא ש"ח.
    4. תשלום מס (25%): עליך לשלם למדינה כ-644,344 ש"ח.
    5. נטו ביד: לאחר ניכוי המס, היית נשאר עם כ-2,383,031 ש"ח.

השוואה בשורה התחתונה
    פרמטר נדל"ן (הדירה שלך) שוק ההון (10% שנתי)
    הון סופי (ברוטו) 3,040,000 ש"ח 3,027,375 ש"ח
    מס/הוצאות פטור ממס (תחת תנאים מסוימים) 644,344 ש"ח מס רווחי הון
    נטו משוער 3,040,000 ש"ח 2,383,031 ש"ח

במילים פשוטות.... מזה ומזה אל תנח ידך. יועץ שמושך אתכם לכיוון מסויים אחד שרלטן. לכל אדם, מצב מתאים משהו אחר ובשום דבר אין בטוחה יותר מאופציה שניה

(לא חישבתי מס שבח. תורידו אולי 300,000 ש"ח עדיין הנדל"ן עשה יותר

• גלשתם לשאלת נדלן מול שוק ההון הכללית יש לזה אשכול פורה לא כאן
    לגופו של עניין קניית דירה גדולה יותר במקרים רבים מתאפשרת עם כיסוי קרוב למלא של המשכנתא על ידי היחידה
    במקרה שתקנה דירה קטנה יותר לא תהיה לך יכולת לקחת משכנתא גדולה כל כך וממילא ההשקעה תהיה פחות משתלמת

יש לי כרגע 2 אופציות או לקנות דירה יותר קטנה (כמובן יותר גדולה מכיום) עם משכנתא סבירה (הפער בין הדירה שלי כיום לדירה האחרת) או לקנות דירה יותר גדולה ולעשות יחידה שתכסה את רוב הפער של התוספת במשכנתא
    כהשקעה אני מעריך שזה לא שווה מבחינת האחוזים שזה מניב זה פחות משוק ההון וכו' אבל לכאו' זה סוג של על הדרך כשהשכירות תכסה את רוב הפער וכאמור
    ייש"כ

@חנינא כמובן שכדאילקנות דירה יותר קטנה אבל שמספיקה לצרכיך בלי לחץ אם אתה באמת יכול לעמוד בתשלומי משכנתא יותר גדולה (גם אם לא שווה להתאמץ בשביל העתיד ולהתכוונן לזה) תעשה דבר ראשון חישוב של רווח מיחידת הדיור באחוזים על הכסף שישאר מההון העצמי ועוד משכנתא לשיפוץ במידת היכולת תחשב הרבה שומן בהוצאות בניה זה לא כזה פשוט במיוחד למי שלא עשה את זה ותשווה לשוק ההון אבל כהמלצה אישית כמובן בלי להמליץ הייתי חושב גם על נדלן במקום מתפתח או אפשרות התחדשות עירונית וכדומה כמובן תלוי בסכום הייתי פחות ממליץ על יחידה כי זה מקבע לך את ההשקעה דווקא בזה בשונה מנדלן חיצוני או שוק ההון שאתה יכול להמשיך להתגלגל הלאה לעוד השקעות עם הרווחים שנעשו. והעיקר תתיעץ עם איש מקצוע ללא אינטרס שמבין בתחום היעוץ טוב.

ייש"כ

@חנינא
    כבר ענו לך יפה מאוד.
    ראשית בנושא שוק ההון אין לי מושג, רק שאלה קטנה האם ההשוואה היא שכמו שתיקח משכנתא גדולה לצורך היחידה כך תיקח להשקעה בשוק ההון, שזה שאלה אם זה שווה, וגם זה לא בדיוק אפשרי כי בדירה גדולה יותר יש לך משכנתא הרבה יותר גדולה וזולה.
    בנוסף בנייה של יחידה מחייבת אותך לעמוד בתשלומים ולחסוך.
    וכמובן שהיתרון הגדול שאחרי שסיימת את המשכנתא יש לך נכס שלך, והוא מאוד חשוב להמשך החיים מכל מיני בחינות. [ילדים נשואים הורים מבוגרים הרחבת הדירה ועוד].
    החסכון הגדול הוא שהכל מוגדר כדירת המגורים ואין לך שום מיסוי והמשכנתא גם נוחה וגדולה.
    צריך כמובן לבדוק טוב עלויות כולל שיפוץ, וכמה אתה מתאים לתחזק יחידה, הגם שצמודה לבית זה הרבה יותר קל.
    וכמה הביקוש באזור שלך, אם יש ביקוש רותח = אזור מרכזי כנראה שלא יהיה שינוי ב 20 שנים הקרובות בביקוש ליחידות. לא נראה שמישהו יכול לפתור את מצוקת הדיור בצורה שלא תצריך יחידות...

בנוסף בגדול אלו שיש להם יחידות נראים די מסודרים כשהם באים לחתן.
    סתם התרשמות חיצונית - לי אין יחידה מסיבות טכניות, כך שאני לא יודע על עצמי, רק רואה אחרים מהצד.

• @חנינא
    כבר ענו לך יפה מאוד.
    ראשית בנושא שוק ההון אין לי מושג, רק שאלה קטנה האם ההשוואה היא שכמו שתיקח משכנתא גדולה לצורך היחידה כך תיקח להשקעה בשוק ההון, שזה שאלה אם זה שווה, וגם זה לא בדיוק אפשרי כי בדירה גדולה יותר יש לך משכנתא הרבה יותר גדולה וזולה.
    בנוסף בנייה של יחידה מחייבת אותך לעמוד בתשלומים ולחסוך.
    וכמובן שהיתרון הגדול שאחרי שסיימת את המשכנתא יש לך נכס שלך, והוא מאוד חשוב להמשך החיים מכל מיני בחינות. [ילדים נשואים הורים מבוגרים הרחבת הדירה ועוד].
    החסכון הגדול הוא שהכל מוגדר כדירת המגורים ואין לך שום מיסוי והמשכנתא גם נוחה וגדולה.
    צריך כמובן לבדוק טוב עלויות כולל שיפוץ, וכמה אתה מתאים לתחזק יחידה, הגם שצמודה לבית זה הרבה יותר קל.
    וכמה הביקוש באזור שלך, אם יש ביקוש רותח = אזור מרכזי כנראה שלא יהיה שינוי ב 20 שנים הקרובות בביקוש ליחידות. לא נראה שמישהו יכול לפתור את מצוקת הדיור בצורה שלא תצריך יחידות...

בנוסף בגדול אלו שיש להם יחידות נראים די מסודרים כשהם באים לחתן.
    סתם התרשמות חיצונית - לי אין יחידה מסיבות טכניות, כך שאני לא יודע על עצמי, רק רואה אחרים מהצד.

@משהמשה לי דווקא יש יחידה ואני לא רואה איך זה עוזר לחתן ילדים זה יכול לעזור תזרימית וזה עדיף על השכרה בפריפריה מהבחינה של קלות השכרה ותיחזוק אבל זה הון שתקוע בקירות.

• @משהמשה לי דווקא יש יחידה ואני לא רואה איך זה עוזר לחתן ילדים זה יכול לעזור תזרימית וזה עדיף על השכרה בפריפריה מהבחינה של קלות השכרה ותיחזוק אבל זה הון שתקוע בקירות.

@השומר כתב בהתייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה:

הון שתקוע בקירות.

פירושו אפשרויות טובות במשכנתא וזה דבר מאוד חשוב כשמחתנים.

• @השומר כתב בהתייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה:

הון שתקוע בקירות.

פירושו אפשרויות טובות במשכנתא וזה דבר מאוד חשוב כשמחתנים.

@משהמשה בהנחה שיש בשר למשכן וגם צריך להסתדר עם הפיצול שלא כל כך חוקי הם הרי לא יחשיבו את השווי כמו של היחידה בפני עצמו חוץ מזה שכל נכנס נדלני אחר שעולה הוא אופציה לתוספת משכנתא.

נושאים מוצעים

• דירה מחולקת בעפולה

נדל"ן דירה להשקעה
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    237 צפיות
    אבי ר.א
    צילום מסך ממפות גוגל[image: 1770225508626-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-02-04-191341.png]
  • 1 הצבעות
    36 פוסטים
    1k צפיות
    פ
    @שמיל-שמיל כתב בשאלת השאלות: האם לקנות דירה או לחכות?: השכירות הממוצעת יותר קרוב הל3.5 אחוז איפה?
  • 3 הצבעות
    6 פוסטים
    291 צפיות
    חופש כלכליח
    @סומכוס כתב במה עדיף לזו''ץ עם ילד גבעת המורה או בית שאן: עפולה עילית עפולה עילית עולה כפול מבית שאן
  • קבוצת רכישה בעד או נגד

הועבר נדל"ן קבוצת רכישה
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    219 צפיות
    אין סוףא
    @שמואל כתב בקבוצת רכישה בעד או נגד: @חושב-שאני-גאון א. התכוונתי במילה 'השקעה' לרכיב הסיכון שבקבוצת רכישה. ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה? מומלץ לשמוע מה יש ליעקב רייניץ לומר בעניין. חלק א' https://www.youtube.com/watch?v=-VrklBAjdbM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel חלק ב' https://www.youtube.com/watch?v=EGlcmSWq8LM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel
  • מחיר למשתכן \ דירה בהנחה פתרון או הבעיה?

הועבר נדל"ן מחיר למשתכן
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    491 צפיות
    פ
    כמה נקודות שעלו כאן צריכות התייחסות, ברור שמחירי הדירות עולים מהמון סיבות חלקם פתירות וחלקם לא. עדיין רכיב הקרקע הוא בעל משמעות עצומה במחיר הדירה הסופי ומסחר הקרקעות במדינה הוא מטורף והזוי. רק תחשבו את המחיר הנגרם ללקוח בגלל מחיר הקרקע, נניח שמחיר הקרקע הוא 100,000 ש"ח ליחידה: נוסיף על זה עלויות מימון לקבלן עד גמר ההיתר, כשנתיים לפחות ועד 5-6 שנים נוסיף את המע"מ שהוא על כל ערך הדירה, מס רכישה, ואת הסיכון שהקבלן לוקח אם הוא ייכשל יוצא שעל כל 100,000 שהמדינה מכניסה ממכירת קרקעות הלקוח ישלם 120,000-150,000 במחיר הדירה שיטת המכרזים הנהוגה במדינה גורמת שלמעט מקרים נדירים מחירי הקרקעות תמיד יעלו וכל קבלן ייתן את המקסימום שהוא יכול. אין דבר כזה קבלן מרוויח או מפסיד, כל הוצאה של הקבלן מתגלגלת ישירות על הרוכש בקצה. מכאן הטענה שמחיר למשתכן גורמת לעליית מחירים כיוון שהרווח נשען על הדירות בשוק החופשי הוא בעצם מעלה את מחירי הדירות בשוק החופשי. הסיבה העיקרית של שיטת ההגרלות היא פשוט אופיום להמונים!!! אין אפשרות לתת לכל הזוצי"ם דירות במחיר למשתכן לכן עושים הגרלות, כולנו מכירים מישהו שזה בירושלים או בית שמש ומסייע לחלום שלנו להמשיך ולהחלם. ולכן מחיר מטרה של כל הפרויקט וסבסוד קרקעות בפריפריה הוא הפתרון היחידי שיכול לסייע, וזה כנראה לא יקרה.