התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא
-
יש שם גם גרייס? כלומר חלק מהקרן שהוא כלל לא מחזיר?
-
@המוצלח אם מדובר על מיחזור פנימי
ניתן לקבל הצעות טובות כמעט בכל הבנקים מול הצעה מתחרה,
בבנק לאומי לא תמיד ניתן לקבל משהו טוב.
לגבי מיחזור חיצוני לבנק אחר, כיום הכי זולים זה לאומי ודיסקונט [ופאג"י]
בהצלחה -
ייש דרך להתעקש כדי להוזיל במיחזור פנימי בטפחות? איך עושים את זה?
מה הריביות שאפשר להשיג במיחזור בטפחות היום? -
מה הריביות שאפשר להשיג במיחזור בטפחות היום?@מבין-עניין כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
רק מול הצעה מתחרה
@מבין-עניין כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
מה הריביות שאפשר להשיג במיחזור בטפחות היום
בקל"צ בסביבות 4.55-4.6
במל"צ תוספת של סביבות 1% [שזה כיום 4.42%]
ומומלץ לקבל אישור עוד היום או מחר כדי להרויח את ירידת העוגנים הצפויה בטפחות ב-26 לחודש
בהצלחה -
@המוצלח במיחזור פנימי
קל"צ בסביבות 4.5-4.4
מל"צ בסביבות 4.4-4.35 -
אחד מהיועצים הוותיקים פה בפורום יכול לעזור לי? (לדוגמא: משכנתא בקצב שלך)
מעשה שהיה כך היה, הבאתי שמאי לדירה כדי להוסיף כסף למשכנתא (שיפוצים) ולא רק שהשמאי מרך אותי במשך שבועיים ולקח ממני 1000 ש"ח במזומן (עם הפנייה מהבנק), אלא כשהוא ירד במדרגות הוא אומר לי שמע תתכונן להכין עוד כסף ודבר איתי רק אחרי פורים.
וזה לא שאני תקוע באחוזי מימון, איך אני מגיב לשמאי החצוף הזה ( כבר שילמתי לו) ואיזה הגנה יש לי נגדו שלא יברח עם הכסף
תודה רבה -
מעשה שהיה כך היה, הבאתי שמאי לדירה כדי להוסיף כסף למשכנתא (שיפוצים) ולא רק שהשמאי מרך אותי במשך שבועיים ולקח ממני 1000 ש"ח במזומן (עם הפנייה מהבנק), אלא כשהוא ירד במדרגות הוא אומר לי שמע תתכונן להכין עוד כסף ודבר איתי רק אחרי פורים.
וזה לא שאני תקוע באחוזי מימון, איך אני מגיב לשמאי החצוף הזה ( כבר שילמתי לו) ואיזה הגנה יש לי נגדו שלא יברח עם הכסף
תודה רבה@המוצלח אכן, זוהי בעיה ידועה [ולצערי לאחרונה גם יותר מוכרת] שמאים שעושים מה שבא להם בנוגע למחירים.
אני כיועץ כשאני נתקל בשמאי כזה, אין לי הרבה מה לעשות מכיון שאני לא רוצה לשרוף איתו קשרים לגבי עסקאות בהמשך החיים.
אך אתה כלקוח יכול לומר לו בפרצוף שאתה יודע שהחוק מחייב אותו לקחת רק כפי מה שרשום בהפניה לשמאות של הבנק, ותוכל להתלונן עליו בבנק ובכל מקום אחר אפשרי על ניסיון הסחיטה שלו.
מקווה שזה יעזור אם הוא יראה שאתה יודע שהחוק לא מאפשר לו לגבות ממך תשלום נוסף.
בהצלחה -
@המוצלח כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
אני כן יועץ (טרי טרי)
דבר ראשון מאחל לך הצלחה גדולה!
@המוצלח כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
ולא יודע מה לעשות בכזה מקרה
אכן בעיה, יש יועצים שמעדיפים לשלם [לפעמים מכיסם] ולהמשיך הלאה,
בכל אופן להבא, לא לקוחים שמאי ללא התייעצות עם קולגות בתחום שימליצו על מי ניתן לסמוך.תוכל לומר ללקוח לאחר סיום השמאות להתלונן על השמאי הנ"ל
-
אם 'מלשינים' עליו לבנק, לא 'מעיפים' אותו מהרשימות של הבנק?
-
תודה רבה@המוצלח
מה גודל הדירה במ"ר בסוף המחיר שמופיע בהפניה נגזר מכמות המ"ר שיש בנכס
אם זה מעל 100 מ"ר המחיר הוא בד"כ בסביבות ה1200 ברוב הבנקים
מבחינת זה שהוא מעכב את השומה להבא תברר טוב מראש על שמאי שמביא עבודה במהירות וכן קריטי לעשות תיאום ציפיות מראש ,
לרוב אם השמאי עמוס ואתה מסביר לו שחשוב לך מהירות הוא יגיד לך מלכתחילה שהוא מלא כרגע ותפנה לשמאי אחר