השקעה בעסקים קטנים
-
יש רעיון חדש ולפיו תוקם פלטפורמה להשקעה בעסקים קטנים.
הרעיון הוא שמשקיעים שלא מעוניינים מכל סיבה שהיא להשקיע בשוק ההון, או לחילופין חושבים שיותר רווחי להשקיע באופן הזה, ישקיעו כסף בעסקים קטנים מהמגזר החרדי, שצריכים כסף לצורך הקמה, התרחבות, או לצורך יציאה ממשבר חד פעמי שמספיק סכום כסף כדי לצאת ממנו.
מבחינת המשקיעים זה בגדול אותו סיכון של פתיחת/קניית עסק, עם פחות רווח ופחות עבודה.
מבחינת המשקיעים לדעתי ימצאו משקיעים רבים שירצו להשקיע בזה, השאלה אם בעלי העסקים ירצו. -
אולי תסביר מה הבעיה שאתה מנסה לפתור?
-
יש הרבה אנשים שלא מעוניינים להשקיע בשוק ההון, אני מציע אפיק השקעה חדש.
ירוויחו מזה גם בעלי העסקים. -
למה הם לא רוצים להשקיע בשוק ההון?
-
לדעתם זה סיכון, משיקולי ריבית, סתם מעדיפים להשקיע קרוב לבית... (אני מכיר משקיעים רבים שישושו על האפשרות להשקיע, אני לא אומר את זה מניחושים).
-
בשוק ההון יש פיקוח מחמיר על הכסף
אז ודאי זה פחות סיכון מאשר לפתוח חנות פלאפל.עדיף שתסביר להם שהם טועים מאשר להקים פלטפורמה חדשה
זה יהיה לך יותר קל ומתשהים תרויח אותו הדבר (כלום). -
2 טענות שונות 1. לדעתם זה סיכון 2. משיקולי ריבית.
ואגב יש כאלו שמעדיפים לא לסמוך על היתר עיסקא וכדו' ובחנות פלאפל אם זה לא הלוואה אין בעיה.
זה לא מעניין אותי אם הם טועים, הם מבינים את דעתם יותר טוב ממך, והם מחפשים אפיקי השקעה. -
דווקא לגבי חנות פלאפל זה לא תחליף טוב להשקעה מבחינה כלכלית היות והסטטיסטיקה אומרת שבניגוד להפחדות של יועצים שונים ומומחי שיווק משונים, המדברים על "רק אחד מתוך חמישה עסקים שורד את השנה הראשונה" וכו' (אתם בטח מכירים), הנתונים האמיתיים בשטח מראים ששרידותם של עסקים בשנה הראשונה גבוהה ביותר. לפי דו"ח הלמ"ס כ-90.7% מהעסקים שנולדו בשנת 2020 שרדו גם את שנת פעילותם השניה (2021).
מה שעוד לפי הנתונים, אחוז ההישרדות הנמוך ביותר נמצא בענפי שירות האירוח והאוכל, שם רק 11% מהעסקים שורדים את שנתם ה-17,
ובחשבון פשוט זה אומר ששוק ההון הרבה יותר שווה, ללא השוואה בכלל. -
לא דיברתי דווקא על חנות פלאפל.
-
דווקא רעיון שכבר קיים קוראים לזה מימון המונים
יש את פאנד איט ואת פיפלביז
אמנם זה לא רק לציבור החרדי
וכאחד שהשקיע שם ועוקב
אפשר לומר שלא היה הצלחה גדולה -
זה לא יותר בכיוון של סטארטאפים?
-
לא זה פתוח לכולם,
רק שסטארטפים הם בעיקר המגיסים....
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות