דילוג לתוכן

הלוואות או תמיכה

תורני
4 4 25 4
  • אשמח מאוד לשמוע על מידע השקפתי
    מבעלי מקצוע העוסקים בתחום ליווי כלכלי
    משפחה שנפלה לחובות בעקבות השקעה כושלת
    האם עדיף להמשיך לגלגל את החובות כמובן עם תוכנית מסודרת איך לפרוע את זה
    או לבקש תרומות ולצאת לקמפיין גיוס כספים
    השאלה היא השקפתית האם עדיף להיות בעל חוב או להיות נתמך ?

• סליחה שאני הדיוט קופץ בראש, ולמרות שאיני מלווה כלכלי.

אני חושב שאם יש להם אפשרות לפרוע את ההלוואות בצורה מסודרת, שזה עדיף ע"פ להצטרך לציבור.
    אא"כ אין להם איך לצאת מזה שאז הם חייבים להזדקק לציבור. (ואנחנו חייבים לקיים "והחזקת בו")

מה שכן ידוע שיש קהילות שמתחייבים לחתונה ע"ד שהציבור יתרום להם,
    ויכול להיות שאם התורם יודע שתורם לאדם שיכול להסתדר אלא שזה מאוד יועיל לו, שזה בסדר.

• אני גם חושב שראוי לעשות תוכנית מסודרת בשביל לא להזדקק לבריות מה עוד שזה שיעור טוב וכואב לחיים לכל המשפחה על אחריות על כסף מה שיקרה הפוך עם נתרום לדברים כאלה אגב גם בחתונות ילדים תרומות לפעמים גורמות לחוסר אחריות כמובן כפוף לזה שהמשפחה תצמח מזה ולא חלילה תיפול.

• כל מי שיכול בלי להזדקק לעזרת הציבור פשוט שעדיף, זה גם דעת גדולי ישראל.
    בנוסף, לא ברור שהציבור ישוש וישמח לתרום דווקא לאלו שנפלו בהשקעה כושלת, לא ראיתי קמפיינים כאלו.
    מבחינת ליווי כלכלי, תמיכה נותנת סיכוי סביר שיפלו שוב, ועכ"פ לא יתרוממו,
    תכנית יציאה מהחובות ברוב המקרים תביא אותם להתבססות והגדלת הכנסות למקום הרבה יותר טוב.

נושאים מוצעים

• עבודה הבעל או האשה?

תורני עולם התורה
    46
    2 הצבעות
    46 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @ia90990 כתב בעבודה הבעל או האשה?: רואים למשל בתור דוגמא בציבור הירושלמי של מאה שערים וכדו' - רק לשם דוגמא - ששם הנשים יותר נשמעות לבעל כי הם פחות יצאו החוצה.. @הקול-השפוי כתב בעבודה הבעל או האשה?: בנוגע לציבור הירושלמי, קשה לדעת מה גורם למה, זה תרבות אחרת וברור שזה שאשה עובדת זה לא ההבדל היחיד אני לא חולק על הרעיון שלך. אבל הדוג' היא אכן לא הוכחה, כי אצלם הגברים פחות מתרגשים מתגובות, והם מנהלים את הזוגיות כמו פעם "להיות כל איש שורר בביתו" והאשה מקבלת את זה כמובן מאליו, כי ככה היה בבית הוריה. בנוסף הניתוק שלהם (יחסית) מהציבור הרחב, גם הוא תורם למצב להישאר כמו בדורות קודמים. ומעשה שהיה במלך שקרא לכל נתיניו, ואמר להם: מי ששולט באשתו שיעמוד בצד ימין, ומי שאשתו שולטת בו שיעמוד בצד שמאל. כולם עמדו בצד שמאל, חוץ מאחד שעמד בצד ימין, שאל אותו המלך: איך אתה עושה את זה? ענה לו אותו אחד: אשתי אמרה לי לעמוד פה:)
  • ביטחון או שאננות-בקשת מאמרים

תורני השתדלות
    10
    2 הצבעות
    10 פוסטים
    301 צפיות
    טריידרט
    וועדים לחתן בבטחון מאת הרב קסלר שליט"א מקרית ספר לחתן-בבטחון.pdf
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    225 צפיות
    טריידרט
    מצו"ב ספר 'שמח זבולון בצאתך' מבט על נסיונות החיים. מזווית הראיה של העובד לפרנסתו ואשתו. הלבטים, התפקידים והתמודדויות. שמח זבולון בצאתך.pdf לטעמי, המחבר קולע אל המטרה, ומציע את הדברים בצורה מאוזנת ובריאה, עם מבט ישר למציאות. אין בכוונה להפר זכויות יוצרים, קיבלתי פעם במייל, ואין כתובת ופרטי מחבר ומוציא לאור
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    271 צפיות
    צ
    @טריידר צודק בכל מילה, באופן אישי הייתי חותם ערבויות [על סכומים קטנים], פעם אחת גם שילמתי את הערבות... סיפרתי את זה לחבר, והוא אמר שאני אשם, הוא נוהג לחתום ערבויות לכל מבקש [כי הוא מגלגל הרבה כסף בשביל הבית כנסת וצריך להיות מוכר בכל הגמ"חים וצריך ערבים, אז הוא גם חותם ערבויות] הוא אומר לכל לווה, אם אתה לא מחזיר את הכסף בזמן ואני צריך לשלם במקומך, אני מגיע אליך הבייתה ומתחיל להוציא דברים... פעם אחת קרה שמנהל גמ"ח התקשר אליו והודיע לו שהלווה לא פרע בזמן, הוא הלך מיד לאותו לווה דפק בדלת, פתחה הגברת, הוא הודיע לה שבעלה לקח הלוואה והחתים אותו, אם עד מחר הוא לא מסדר את העניין, הוא לוקח את הספה. למחרת הלווה פרע את כל הכסף.
  • להשקיע בשוק ההון - לכתחילה או קולא ?

הועבר תורני
    17
    0 הצבעות
    17 פוסטים
    520 צפיות
    צ
    @טריידר https://drive.google.com/file/d/1i2UxzW7emfwQ6TIAXotfv4Qz377GPBXW/view?usp=sharing אני מקווה שעכשיו זה בסדר, שלחתי בקשה לנטפרי לפתוח את זה.