דילוג לתוכן

עובדים בלבן – ומקבלים מענק מהמדינה!

כלכלת המשפחה
3 3 39 3
  • אברכים חשובים
    הגיע הזמן לנפץ את המיתוס:
    עבודה "בשחור" לא באמת משתלמת. כשאתם מדווחים על הכנסות כחוק, אתם לא רק ישנים בשקט, אלא גם זכאים למענק עבודה (מס הכנסה שלילי) שיכול להגיע לאלפי שקלים בשנה.

למה כדאי לפתוח עוסק פטור?
    גם אם אתם עוסקים בתחומים כמו עריכה תורנית, לומדים בכולל, כתיבת סת"ם או כל תחום אחר – כדאי לכם לפתוח "עוסק פטור". זה מאפשר לכם להוציא קבלות כחוק, לעבוד מול מוסדות וארגונים בצורה מסודרת, וחשוב מכל: לקבל מענק כספי מהמדינה.

אברך כולל שמדווח על הכנסותיו בצורה מסודרת הופך לזכאי למענק, בעוד שמי שעובד ללא דיווח פשוט משאיר את הכסף הזה בקופת המדינה.

התכל'ס – מי זכאי?
    גיל ומשפחה: בני 21+ עם ילדים (עד גיל 19), או בני 55+ (גם ללא ילדים).

הכנסה חודשית: ממוצע הכנסות (רווח נקי) בטווח שבין כ-2,300 ש"ח לכ-7,500 ש"ח (התקרה עולה משמעותית להורים ל-3 ילדים ומעלה).

הגשת דו"ח: פשוט מגישים את הדו"ח השנתי למס הכנסה ובקשה למענק באזור האישי באתר רשות המסים.

השורה התחתונה:
    צריך שראשי הכוללים יתנו משכורת ולא מילגה.
    (גם חייבי גיוס מקבלים מענק עבודה)

• יש לזכור רק כשיש עוד הכנסה יש לזה גם השלכות על כמה דברים כמו
    הנחה בארנונה (שבזה תלוי גם תלושי מזון אם וכאשר)
    הנחה במעונות היום
    כמו"כ מחיר הביטוח לאומי עולה בעוד כמאה ש"ח(תלמיד משלם 161 ועצמאי מינמום 266)

• @יהודי-טוב אין הבדל בין קבלת מילגה מהכולל לחשבונית הכוונה היא שההכנסה תשאר על אותו הסכום רק שזה יהיה מוכר ולא מילגה

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    32 פוסטים
    670 צפיות
    BRISKERB
    חברים, נראה לי שאנחנו קצת סוטים מהנושא ונכנסים לכיוונים של פוליטיקה — וזה פחות מה שחיפשתי כאן. אני כן רוצה למקד את הדיון לשאלה המקורית, בצורה עניינית: מבחינה טכנית ומבחינה חוקית — האם הרעיון שהצעתי יכול לעבוד? אפשר כמובן לחדד אותו, למשל בכיוון של שירות מוגדר יותר (כמו שיעורים, או כל שירות אחר שהוא אמיתי וניתן בפועל), כמו ש @יצירתי לדוגמא הציע. מה שחשוב לי להבין זה: האם מודל כזה עומד בדרישות החוק? איך זה אמור לעבוד בפועל מול רשויות המס וביטוח לאומי? מה התנאים שצריך להקפיד עליהם כדי שזה יהיה תקין לחלוטין? אשמח מאוד לשמוע במיוחד מרואי חשבון / יועצי מס / מנהלי חשבונות — @אסתר-קונינסקי @רחל-דיקמן @חוה-דייטש אם יש כאן מישהו מהתחום, אפילו תשובה קצרה או כיוון כללי יעזרו מאוד. ובעיקר: איפה עובר הגבול מבחינת הרשויות בין פעילות עסקית לגיטימית לבין משהו שעלול להיחשב מלאכותי? תודה רבה לכל מי שלוקח רגע ומאיר את העיניים מהצד המקצועי
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    154 צפיות
    ב
    ערב טוב רציתי להתייעץ כיוון שיש כאן רואי חשבון אני חושב שזה המקום אני מנהל גמ"ח הלוואות כספים משנת 2011 הגמ"ח הוא לא עמותה והוא מנוהל בבנק פאג"י בתור גמ"ח בצורה רשמית וחוקית לפני מספר חודשים הבנק פנה אלי למילוי טפסים (דבר שקורה מעת לעת) ובין היתר הביא לי למלא טופס 942 בקשה לרישום מוסד פיננסי ישראלי שאינו מדווח לצורך FATCA ואני צריך להחזיר להם אישור ממס הכנסה אני כבר חודשיים מנסה לסיים עם זה ולא מצליח הלכתי לרשות המיסים פ"ת וראש העין הם לא יודעים מה זה ואמרו לי שזה דרך החטיבה המקצועית\ היחידה הבין לאומית פניתי לרואי חשבון שלא ידעו איך למלא את זה שלחתי מייל למס הכנסה ל-mikzoit ולא נעניתי גם הבנקאית עצמה לא יודעת איך אני אמור לעשות את זה כיוון שאין הרבה גמחי"ם שהם לא עמותות בקיצור אני אובד עצות מי שיודע איך אפשר למלא את האישור אשמח שיעדכן תודה רבה
  • 4 הצבעות
    15 פוסטים
    711 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 כתב בעוסק פטור או עוסק זעיר-מה יותר כדאי?: זה נכון שניתן לפתוח עוסק זעיר ואז להיות זכאים לפתוח קרן השתלמות ואח"כ ניתן לסגור את העסק ולהמשיך להפקיד בקהש ? זה נכון שניתן לפתוח במקביל בכמה חברות קרן השתלמות וכך ניתן להפקיד בשנה 40000 ? זה נכון כמו שזה נכון שניתן לעבוד אצל כמה מעסיקים ולהצהיר אצל כולם בטופס 101 שזה עבודה יחידה ולא לשלם מס הכנסה. בסוף מס הכנסה יחייבו הכל עם ריבית 4% והצמדה ואז לא הרווחנו כלום.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    783 צפיות
    צ
    @ia90990 למיטב ידיעתי כן
  • זכויות עובדים במגזר בחרדי

הועבר כלכלת המשפחה מיצוי זכויות
    4
    7 הצבעות
    4 פוסטים
    292 צפיות
    א
    @רק-בס-ד תכנס לאזור אישי ברשות המיסים, ותנסה להוציא טפסי 106 לשנים המדוברות.