דילוג לתוכן

החזר מס על גמל להשקעה ועל חיסכון לכל ילד

שוק ההון והשקעות
6 4 54 3
  • אשמח לדעת האם יש החזר מס על גמל להשקעה וכן על חיסכון לכל ילד לאדם שאין לו הכנסות [אברך] או לפחות ע"י סעיף 46?

• אשמח לדעת האם יש החזר מס על גמל להשקעה וכן על חיסכון לכל ילד לאדם שאין לו הכנסות [אברך] או לפחות ע"י סעיף 46?

@יצירתי
    תחפש כאן בפורום על זה, נכתב על כך רבות.
    החזר המס הוא לפי תא משפחתי ולפי בן הזוג שהרוויח יותר, אא"כ הקופה נפתחה לפחות שנה לפני החתונה. אם נשארו נקודות זיכוי בסיסיות (2.25 לגבר ו2.75 לאשה) שלא השתמשו בהם למשכורת אפשר להשתמש בהם החזר מס רווח הון. ישנם עוד נקודות זיכוי פחות מצויות שאפשר גם איתם להשתמש לרווח הון.
    סעיף 46 תקף גם לרווח הון.

• וזה אומר שאם יש לי את האפשרות לקבל החזר מס
    ואני כל שנה ימשוך ויחזיר
    אז יהיה עדיף לי קופת גמל מקרן השתלמות [במקרה ויתכן שאזדקק לכסף בשש שנים הקרובות]??

• החזר מס על רווחים בשוק ההון
    1.נקודות זיכוי בסיסיות של בן הזוג עם ההכנסה הגבוהה.
    2.ע"י קבלות של תרומה לפי סעיף 46
    3.תרומה של מניות דרך מערכת Jgive לכל עמותה שתרצו בניכוי 2% (כך שאם תכננת לתרום השנה נניח 20000 שקל דרך עמותות רשמיות, תתרום מניות בשווי הזה ותקנה בכסף המיועד לתרומה את אותם מניות ולא תשלם מס על מניות אלו ובנוסף תזדכה על סכום זה לפי סעיף 46)
    4.מתנה לילד מעל גיל 18 שיש לו נקודות זיכוי לניצול.
    5.אם אתה גר מעל 12 חודשים בעיר או ישוב בפריפריה שיש לו הטבת מס.
    6.קיזוז מול הפסדים יש להתיעץ עם יועץ מס הבקי בתחום.
    לא הכל מתאים לקופת גמל כמובן. בהצלחה.

• ההחזר הוא מלא או שאפשר להחזיר רק עד אחוז מסוים?

• ההחזר הוא מלא או שאפשר להחזיר רק עד אחוז מסוים?

@יצירתי
    מלא - עד לשימוש של נקודות הזיכוי

נושאים מוצעים

• הלואה כנגד גמל להשקעה

שוק ההון והשקעות גמל להשקעה הלוואה
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    18 צפיות
    ה
    20 אלף מינמום הלוואה.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    129 צפיות
    צ
    @בן-עליה בד"כ מסחר עצמאי בבנק יקר ולא רלוונטי חוץ מקרן כספית.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    438 צפיות
    צדיק יסוד עולםצ
    תודה רבה עזרת לי מאד כדרכך
  • 6 הצבעות
    1 פוסטים
    165 צפיות
    רחל דיקמןר
    נעים להכיר רחל דיקמן יועצת מס, מומחית להחזרי מס. המוטו שלי הוא: "אין סיבה לתרום כסף למס הכנסה" ולכן אתעקש על כל פרט בתהליך ההחזר, ולא אוותר גם על סכומים נמוכים (פעם הגשתי ללקוח בקשת החזר ע"ס 50 ש"ח..). הסטטיסטיקות מספרות לנו ש80% מהשכירים זכאים להחזר מס החזר המס הממוצע במשרדי עומד על כ11,000 ש"ח. והנה כמה סיפורים מעניינים מהשטח: לקוח הגיע עם ניכוי מס קטנטן מהתלוש של 75 ש"ח, בשיחת טלפון מקדימה טען שלא שילם מעולם מס נוסף. בבדיקה מעמיקה גיליתי זכאות להחזר מס שבח. הלקוח קיבל החזר בסך 10832 ש"ח! לקוח הגיש בעצמו החזרי מס במשך שנים, ואכן תמיד קיבל החזרים יפים. חבר הציע לו לפנות אלי, בתחילה הוא לא ראה צורך, ובהמשך החליט שכיוון שהבדיקה ללא עלות- אין לו מה להפסיד. בבדיקת התיק גיליתי החזרים נוספים בכל השנים, ובחלק מהשנים עליהן עברה בעבר חברה להחזרי מס, גיליתי גם החזר שלישי. לקוח מבוהל הגיע עם יתרת חוב במס הכנסה שכבר הגיעה לעיקול, לאחר בדיקה מעמיקה של התיק הצלחתי להסיר את העיקול, להסיר את החוב ואף להפוך אותו להחזר בסך 6238 ש"ח. הטבות מיוחדות לחברי הפורום: בדיקה מקיפה ללא עלות ועל בסיס הצלחה בלבד: לא קיבלת- לא שילמת! הבדיקה הראשונית היא חינמית, ותשלום יתבצע אך ורק לאחר שהכסף יכנס לחשבון הבנק שלכם. שירות איסוף תרומות: אני מציעה שירות ייחודי של איסוף קבלות התרומה ישירות מהעמותות אליהן תרמתם, כדי לתת לכם להנות מתהליך קל, מהיר ופשוט, ללא כאבי ראש. הנחה משמעותית בשכר הטרחה- אני מציעה לחברי הפורום הנחה ייחודית בשכר הטרחה- אחוזים נמוכים במיוחד. לבקשת החזר במהירות ובקלות d7103244@gmail.com[image: 1767266718295-%C2%AA-%C2%AA-01.jpg]
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    369 צפיות
    א
    @טריידר לא לזה התכוונתי. התכוונתי לחיסכון בעמלות (עמלת מינימום) ע"י העברת כסף לחשבון העיקר, וקניית המניות יחד. ואז חלוקת המניות לתת חשבונות.