דילוג לתוכן

החזר מס על גמל להשקעה ועל חיסכון לכל ילד

שוק ההון והשקעות
3 2 14 1
  • אשמח לדעת האם יש החזר מס על גמל להשקעה וכן על חיסכון לכל ילד לאדם שאין לו הכנסות [אברך] או לפחות ע"י סעיף 46?

• אשמח לדעת האם יש החזר מס על גמל להשקעה וכן על חיסכון לכל ילד לאדם שאין לו הכנסות [אברך] או לפחות ע"י סעיף 46?

@יצירתי
    תחפש כאן בפורום על זה, נכתב על כך רבות.
    החזר המס הוא לפי תא משפחתי ולפי בן הזוג שהרוויח יותר, אא"כ הקופה נפתחה לפחות שנה לפני החתונה. אם נשארו נקודות זיכוי בסיסיות (2.25 לגבר ו2.75 לאשה) שלא השתמשו בהם למשכורת אפשר להשתמש בהם החזר מס רווח הון. ישנם עוד נקודות זיכוי פחות מצויות שאפשר גם איתם להשתמש לרווח הון.
    סעיף 46 תקף גם לרווח הון.

• וזה אומר שאם יש לי את האפשרות לקבל החזר מס
    ואני כל שנה ימשוך ויחזיר
    אז יהיה עדיף לי קופת גמל מקרן השתלמות [במקרה ויתכן שאזדקק לכסף בשש שנים הקרובות]??

נושאים מוצעים

• כסף על הרצפה

שוק ההון והשקעות נדלן השקעות פסכולוגיה
    2
    6 הצבעות
    2 פוסטים
    144 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @שמעון-יוחאי-חסן כהמשך לכסף על הרצפה--- מצרף את נתוני בנק ישראל שפורסמו בימים האחרונים [מאתר SPONSER] ג"כ בהקשר זה: נתוני בנק ישראל לחודש פברואר 2026 חושפים כי הציבור הישראלי מחזיק כ-225 מיליארד שקל בחשבונות העו"ש סכום אדיר שרובו אינו נושא ריבית כלל למרות סביבת הריבית הגבוהה בעוד שהפקדה בפיקדונות לטווח של חצי שנה עד שנה יכולה להניב ריבית ממוצעת של 3.88%, הריבית על פיקדונות יומיים נמוכה משמעותית ועומדת על 1.25% בלבד
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    129 צפיות
    צ
    @בן-עליה בד"כ מסחר עצמאי בבנק יקר ולא רלוונטי חוץ מקרן כספית.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    373 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 2 הצבעות
    22 פוסטים
    1k צפיות
    שמיל שמילש
    @צמיחה לא חידשתי משהו גדול רק חידדתי כשאדם מניח לצורך הענין 100 שקל בשוק ההון והשוק ירד באופן טבעי אנשים נטים למשוך בירידות כאשר בפועל משיכה בירידות היא מימוש ההפסד, ההגיון צריך להיות שאם יש ירידות אז המוצר כרגע הוא בזול וזה הזמן לקנות דברים לא למכור. מאידך כשהשוק עולה ובפרט כשהוא עולה בצורה חדה הנטיה הטבעית היא להניח את הכסף או לחילופין לרכוש עוד ועוד בתקווה שנרויח יותר, אך מכיון ואין הכרח שמה שהיה עד לרגע זה ימשך, מבחינת שווי שוק המוצר כרגע הוא מוצר יקר כך שיש פחות הגיון לרכוש מוצר כזה, מאידך אם אני מוכר בנקודת הזמן הזאת כשאני בעליות אני מממש רווח ולא מממש הפסד. מקוה שהסברתי את המשפט שרשמתי בהודעה הקודמת כתב בהאם כדאי להעביר עכשיו חסכון לכל ילד מהראל הלכה למיטב הלכה?: אם תעבור לסנופי כרגע יש הגיון בכך, אם תעבור מהסנופי לת"א כרגע הייתי קורה לזה צעד פחות הגיוני. לממש את הרווח זה ללכת על בטוח כמו לממש את ההפסד
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    750 צפיות
    הקול השפויה
    @לחכמים-לחם כתב ברשות המסים פתחה לאחרונה את האפשרות לתרום מניות.: @הקול-השפוי לא. אני שואל למה להשקיע מניות ולהשאיר אותם שם. (מה שדובר בהודעות #5 ו#6 אין עניין לתרום מוקדם, זה באמת עשוי להקטין את סכום התרומה. מי שמבחינת שנת המס וכדו' יש לו עניין שהתרומה תחשב כבר עכשיו תרומה, אבל מבחינת מעשרות או ייעדי התרומה לא מתאים לו לתרום יכול להשתמש בזה. Spoiler אגב עדיף להגיב להודעה המדוברת או לצטט, באייקונים האלו- [image: 1760983506909-fc4cf6ca-78da-4195-b304-8d8ab93f1382-image.png]