דילוג לתוכן

האם קרן כספית עדיין מהווה פתרון נכון לאחר ירידת הריבית?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
1 1 20 1
  • ריבית בנק ישראל ירדה, האם עדיין כדאי להשאיר כסף בקרן כספית?

האם גם אתם כששמעתם על ירידת הריבית שאלתם את עצמכם האם קרן כספית עדיין משתלמת, או שאולי כדאי לחפש אלטרנטיבה אחרת לכסף הפנוי שלכם?

התשובה לא תלויה רק בגובה הריבית.
    היא תלויה בעיקר בשאלה אחת פשוטה, למה הכסף הזה מיועד?

אם מדובר בכסף שאתם צריכים שיהיה זמין עבורכם בכל רגע כמו קרן חירום, כסף לבלת"מ או פשוט תחושת ביטחון כלכלית אז קרן כספית עדיין יכולה להיות פתרון נכון מאוד.

למה? כי מעבר לריבית, יש כאן עוד שני דברים משמעותיים, נזילות וביטחון.

לפעמים המטרה של הכסף היא לא רק להרוויח יותר אלא גם לשמור על הערך שלו ושלא יתבזבז בדרך.

אני פוגשת לא מעט אנשים המחזיקים סכומים יפים בעו"ש רק כי הם "מחכים להחליט".
    ובינתיים הכסף פשוט נעלם לאט לאט על קניות קטנות, חופשות, הוצאות לא מתוכננות או סתם תחושה שיש כסף זמין.

דווקא קרן כספית הרבה פעמים יוצרת סוג של גבול בריא.

הכסף נשאר נזיל וזמין אבל לא יושב מול העיניים בכל רגע, וכשיש סדר יש גם פחות בזבוזים מיותרים.
    אבל חשוב לומר, לטווח בינוני וארוך, קרן כספית בדרך כלל אינה הפתרון המתאים למי שרוצה לייצר צמיחה אמיתית לכסף שלו.

קרן כספית נועדה בעיקר לשמירה על ערך הכסף ולניהול נזילות, לא לבניית הון לאורך שנים. וככל שטווח הזמן ארוך יותר, בדרך כלל נכון לבדוק פתרונות השקעה נוספים שיכולים להתאים יותר למטרות העתידיות שלכם.

אם מדובר בכסף שאתם יודעים בוודאות שלא תצטרכו בנזילות יומיומית והבנק מציע ריבית גבוהה יותר בפיקדון סגור, בהחלט שווה לבדוק את האפשרות הזאת ואף לנהל משא ומתן עם הבנק כדי לשפר את התנאים והריבית המוצעת.
    יחד עם זאת, חשוב לוודא שטווח הזמן שבו הכסף יהיה סגור אכן מתאים לצרכים שלכם ולרמת הנזילות שתצטרכו בתקופה הקרובה.

אם אתם עדיין מתלבטים ולא בטוחים מה נכון עבורכם, לפעמים הדבר הכי נכון הוא פשוט להתחיל.
    להתחיל לעשות סדר, להבין מה המטרה של הכסף ורק אחר כך לדייק את הפתרון המתאים עבורכם.

כסף שעומד במקום בדרך כלל לא מייצר שקט. כסף שמתוכנן נכון כן.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה

• רחל עומסיר רחל עומסי התייחס לנושא זה

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    3 פוסטים
    79 צפיות
    רחל עומסיר
    בקרן הפנסיה אין כיסוי לזה. בביטוח לאומי יש קצבת שאירים.
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    53 צפיות
    רחל עומסיר
    האם שינוי כלכלי משנה את הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות לאורך השנים אני פוגשת לא מעט אנשים בנקודות של שינוי. לפעמים זו ירושה, לפעמים שינוי בהכנסות, ובכל פעם לפני שאנחנו נכנסים למספרים אני עוצרת ושואלת שאלה אחת פשוטה: מה באמת חשוב לכם. כי רק משם אפשר לבנות תכנון שמחזיק לאורך זמן. לאחרונה הגיע אליי זוג יקר, אנשים שחיים בפשטות ובצניעות מתוך בחירה. זו לא הייתה תקופה, אלא דרך חיים ברורה שעל פיה הם גם חינכו את ילדיהם. בשלב מסוים נכנסה לחייהם ירושה משמעותית, ושם התחילה ההתלבטות. האם הכסף משנה את הדרך, או שהוא צריך לשרת אותה. הם הגיעו עם רצון ברור להמשיך לחיות כפי שחיו עד היום, בלי להיסחף לשינויים שלא מתאימים להם. מתוך ההבנה הזו בנינו יחד תכנון שלא מתחיל מהכסף, אלא מהם. התכנון כלל הסתכלות רחבה קדימה, לא רק על הצרכים שלהם בהווה, אלא גם על הילדים ועל הנכדים שיגיעו בעתיד, כדי לייצר יציבות אמיתית לאורך שנים. כך נוצר מצב שבו: החיים נשארים כפי שהם בחרו לחיות, יש יכולת לסייע למשפחה בצורה מסודרת והעתיד הכלכלי שלהם מקבל מענה ברור ושקט. כשהתכנון נכון, הכסף לא משנה אתכם, אלא משתלב בתוך החיים שלכם. מצד השני, אני פוגשת גם מצבים שבהם דווקא לחץ כלכלי יוצר השפעה הפוכה. כשאין סדר ואין בהירות, ההחלטות מתקבלות מתוך תגובה ולא מתוך בחירה, ולעיתים זה מוביל להתחייבויות שלא מתאימות ליכולת האמיתית. ולכן, מעבר למספרים, כדאי לעצור לרגע ולשאול: האם ההחלטות שלי היום תואמות את הדרך שאני רוצה לחיות בה, האם אני פועל מתוך שיקול דעת או מתוך לחץ רגעי האם יש לי תכנון שמחזיק אותי יציב גם כשיש שינוי כי כסף הוא כלי. הוא לא קובע את הדרך, אלא אמור לתמוך בה. וכאשר אין תכנון, הוא עלול לבלבל. כאשר יש תכנון נכון, הוא מייצר שקט ובהירות. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1777279075376-unnamed-resized.png]
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    98 צפיות
    רחל עומסיר
    קיבלתם דוח תקופתי כך תוודאו שהכסף שלכם עובד עבורכם בערב פסח, בין הניקיונות והסידורים, נכנסו גם הדוחות התקופתיים של הפנסיה והחסכונות. אבל כמה מאיתנו באמת פותחים אותם ומבינים מה קורה עם הכסף? רוב האנשים מקבלים את המייל, רואים טבלאות ומספרים, וסוגרים. לא מתוך חוסר אחריות, אלא כי לא ברור מה באמת חשוב לבדוק. אבל בתוך הדוח הזה נמצאת מפת המצב הכלכלית שלכם. לפני שאתם ממשיכים לקרוא, שווה לעצור רגע ולפתוח את הדוח האחרון שקיבלתם. כשתסתכלו עליו, שאלו את עצמכם כמה שאלות פשוטות: האם התשואה שקיבלתם סבירה ביחס למסלול שבו אתם נמצאים? מה גובה דמי הניהול שאתם משלמים, והאם הם מתאימים לגובה הצבירה שלכם? באיזה מסלול השקעה אתם נמצאים, והאם הוא תואם את הגיל ואת רמת הסיכון שמתאימה לכם? האם כל ההפקדות שבוצעו עבורכם אכן נכנסו במלואן? ומה אומרת תחזית הקצבה לגבי רמת החיים העתידית שלכם? לא צריך להבין כל מספר לעומק, אבל כן חשוב להבין את התמונה. הדוח התקופתי אינו מסמך טכני בלבד. הוא כלי שליטה. לא פעם אני רואה אנשים שמגלים באיחור שהם במסלול שאינו מתאים להם, משלמים דמי ניהול גבוהים מהנדרש, או שלא בוצעו הפקדות כפי שסברו. בדיקה אחת בזמן יכולה למנוע טעויות שנגררות שנים. מי שלא בודק, משאיר את הכסף להתנהל על אוטומט. המטרה איננה להילחץ מכל שינוי קטן, אלא לוודא שהכיוון נכון. שהכסף שלכם לא רק מופרש, אלא גם מנוהל בהתאם למטרות שלכם. אם יש נקודות שאינן ברורות, חשוב לא להתעלם מהן. בהירות היום חוסכת אי ודאות מחר. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1776070601103-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%94-resized.png]
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    630 צפיות
    רחל עומסיר
    קשור לתחרות בתחום הקרנות הכספיות
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    282 צפיות
    מ
    @אבי-ה-נערה ברוך שובך, התגעגענו לכתיבה היפה שלך...