דילוג לתוכן

ניוד פנסיה מעל גיל 41/ 47

• נתקלתי בזה עכשיו, ומסובך לי להבין את הנתונים
    מה קורה מעל גיל 41 בניוד של פנסיה? משלמים פחות ומקבלים פחות?
    ואם אני רוצה להישאר על הכיסוי הביטוחי שהיה לי קודם?

ומה קורה בלי ניוד, הנתונים של הביטוח שלי נשארים כמו קודם?

תודה!

• בניוד אין בעיה, אם מדובר לקרן פנסיה אחרת עם אותם תנאים.
    בניוד צבירה לקופת גמח זה מאפס הביטוחים בפנסיה (מה שנשאר), ויש נפק"מ לגבי מעל גיל 41 - מקבל פחות כיסוי ביטוחי.

• אז מה קורה עם פנסיה לא פעילה כבר שנתיים,
    עוזר להפעיל אותה בחברה הישנה?
    יש הבדל בין להפעיל אותה לבין לנייד למקום חדש?

תודה!

• הקפצה, אם יותר לי... תודה!

• אז מה קורה עם פנסיה לא פעילה כבר שנתיים,
    עוזר להפעיל אותה בחברה הישנה?
    יש הבדל בין להפעיל אותה לבין לנייד למקום חדש?

תודה!

@דרור לא עוזר להפעיל - אין שום הבדל בין להפקיד לשם או לפתוח חדש

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    237 צפיות
    רחל עומסיר
    ודאי - מקיפה! בפרישה אחוז הבטחת תשואה גבוה יותר וזה חשוב ואין אפשרות כבר להעביר. גם כיום זה חשוב בנוסף לא לוותר על כיסוי ביטוחי לצערי אני מכירה כמה שממש חיים מקצבאות נכות מהקרן וכן כאלה שקצבאות שאירים מפרנסות אותם
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    813 צפיות
    חיסכון לחתונהח
    @מישהו-חדש פנסיה זה השקעה לזמן ארוך. אני מאמין שאתה משקיע פסיבי ולא אחד שסוחר ומהמר על הפנסיה שלו. סוכן שאמר לך להעביר את המסלול או שהוא פשוט רוצה את הכסף של שהוא יקבל מהחברה על המעבר שלך או שהוא "התבלבל" עשית משהו. העברת את הפנסיה, יופי עוד 10 שנים תשאל מה לעשות בנתיים לא נוגעים
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    162 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    927 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    @רחל-עומסי כתב ב"פנסיה" בגיל 33: רק לאחר גיל 60 על זה נידון האשכול - פנסיה לגיל הזקנה
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    261 צפיות
    ש
    @חופש-כלכלי למה זה כ"כ חשוב לך, ממילא אין אפשרות לצפות את העתיד