הפסדתם כסף? אז זהו, שלא: איך להימנע מהמלכודות הפיננסיות
-
@פלוס כתב בהפסדתם כסף? אז זהו, שלא: איך להימנע מהמלכודות הפיננסיות:
פיתחתי רעיון מהפכני. (סיפור ששלחו לי מהרב אריה ליבוביץ')
-
תגידו, לפי המאמרים כאן,
הוי אומר, שכל המודעות ברחובות על השקעות מניבות,
דירות בזול וכו' וכו',
כולם שקר ומרמה? -
יתכן רק רוב (ככל) המודעות...
מצטער מאוד, כן.
והבעיה העיקרית, שהמדיה החרדית (עיתון/אתרי חדשות/קווים/מודעות רחוב) פשוט מפוצץ עם מודעות אלו.
(כמובן שלא באשמתם... הרי מופיע למטה "אין המערכת אחראית על הפרסומים"...)
ובנוסף, כל מי שמעיז לכתוב משהו לא הכי מחמיא על חברה כזו או אחרת זוכה מיד לתביעה משפטית על הוצאת דיבה...
אפילו לכתוב בפורום על חברה ספציפית שהיא "לא ממש הוגנת", כבר מזכה את הנהלת הפורום בתביעות דיבה.
(שמעתי ממנהלי פורום אחר, שקיבלו כמה וכמה תביעות, עד שהוצרכו למחוק את כל הנושאים האלו,
ולהקפיד שלא יעיזו שוב חלילה לפתוח אשכול על כדאיות השקעה או שיתוף פעולה עם חברה כזו או אחרת)@ארגון-בנקל מה אתם אומרים ? האם אפשר לכתוב כאן את האמת, ואתם תתמודדו עם התביעות
-
@טריידר כתב בהפסדתם כסף? אז זהו, שלא: איך להימנע מהמלכודות הפיננסיות:
יתכן רק רוב (ככל) המודעות...
מצטער מאוד, כן.
והבעיה העיקרית, שהמדיה החרדית (עיתון/אתרי חדשות/קווים/מודעות רחוב) פשוט מפוצץ עם מודעות אלו.
ובנוסף, כל מי שמעיז לכתוב משהו לא הכי מחמיא על חברה כזו או אחרת זוכה מיד לתביעה משפטית על הוצאת דיבה...
אפילו לכתוב בפורום על חברה ספציפית שהיא "לא ממש הוגנת", כבר מזכה את הנהלת הפורום בתביעות דיבה.
(שמעתי ממנהלי פורום אחר, שקיבלו כמה וכמה תביעות, עד שהוצרכו למחוק את כל הנושאים האלו,
ולהקפיד שלא יעיזו שוב חלילה לפתוח אשכול על כדאיות השקעה או שיתוף פעולה עם חברה כזו או אחרת)@ארגון-בנקל מה אתם אומרים ? האם אפשר לכתוב כאן את האמת, ואתם תתמודדו עם התביעות
מפחיד!!!!
חייבים כזה אשכול לחשיפת האמת, ואני בטוח שאפשר לעשות את זה בצורה חוקית!!
באמת, שאני מתחיל לפחד! -
@חדש-בשוק כתב בהפסדתם כסף? אז זהו, שלא: איך להימנע מהמלכודות הפיננסיות:
חייבים כזה אשכול לחשיפת האמת, ואני בטוח שאפשר לעשות את זה בצורה חוקית!!
יופי, אז רק תצטרך לשכור שירותי עו"ד מומחה יקר מאוד (ברמה שיש להם), להסביר לאשתך את הצורך להיכנס לבעיות כאלו,
ובסוף אכן להוכיח בבית משפט שמה שכתבת היה חוקי, ואז תקבל חזרה את הוצאות עו"ד (ללא החזר על הלילות המתוחים ודמעות אשתך...),
ותוכל להתפנות לתביעת דיבה השניה והשלישית שלך... איזה כיף...
בקיצור, הבעיה היא לא מה חוקי ומי יזכה בבית מפשט, הבעיה למי יש זמן כסף כח וחשק להתמודד עם זה...
-
@חדש-בשוק לי ברור שכל השקעה ציבורית טובה, לא תגיע אלי בראש ובראשונה אלא לאנשים שיש להם חברה ענקית שרק מחפשת השקעות טובות, ויש לה צוותים שמחפשים ומבררים.
הביא כאן @פלוס כתבה בדה מרקר עם הרב ברוורמן, שבדיוק אומר את זה ומרחיב.
ואני ברמה האישית, כמה שאני מתנגד ורוצה להוקיע בשער בת רבים כל עוקץ וכדו', אני מאוד חושש מהשמצה לא נכונה.
לדוגמה סיפורים על אנשים מוכרים (נא לא לכתוב שמות) שמוכרים קרקעות בכל מיני מקומות או בכל מיני צורות לא רווחיות, לטעמי הם לא גנבים, הקונים הם טיפשים, הם עושים ביזנס לא גלאט. בדיוק כמו שרכשתי נעליים ברבי עקיבא והמוכר דחף לי נעל שהגודל לא תואם (עור אמיתי מתרחב) ושהסוליה לא מחליקה ועוד כהנה וכהנה, וזה אשמתי אם לא עשיתי גוגל קצר וביררתי את דבריו. כ"ש בדבר חשוב כמו השקעות ורכישה קרקעות בצפון השומרון שצופה על תל אביב ואל אקצה ביחד. ומי שלא מברר הוא היחיד שאשם. והמוכר, בדיני שמים (לא מבין בזה) רב 'שכרו' אבל לשפוט אותו כגנב ונוכל ועקצן? אני מסופק.
עדיף לי ללמד את העולם דעת מאשר לשפוט את כל מי שמנצל אנשים חסרי דעת! (לא להעתיק, פנינה שיצאה לי עכשיו). -
מי שלא עובר על דיני תורה מפורשים ו(עדיין)לא זכה לתואר "גזלן" עדיין יכול להיות נוכל ועוקץ מהודר לחלוטין.
ואגב, בחוקיהם להבדיל, הטעייה והפעלת לחץ פסיכולוגי פרסום תשואות ועוד, לא חוקי בעליל.
אכן אין תועלת להמשיץ סתם, כי יבואו אחרים ויתפסו את הטיפשים שהשאירו להם ברשתם...
אך, לכאורה הדרך הכי תועלתי להגביר את המודעות הוא דווקא דרך פרסום עסקי נוכלות מוכרים ופירוט רשעותם.
לקרוא כתבה על "שיטות הנוכלים במצויים בשוק" לא יעזור כל כך, כי זה משהוא אחר..
"איציק יודע מה הוא אומר, ובכלל החברה שלו מפורסמת מדי שבוע בעיתון, והוא מצטלם עם רשכבה"ג, ועוד מעט המחירים יעלו..."
דווקא לכן הסיפורים האותנטים הנ"ל, על סוגי נוכלות מוכרים וידועים בציבור בצדקותם וישרותם, דווקא אלו מזעזעים את הקורא וגורמים לחשוב מסלול מחדש...!
-
@טריידר לחלוטין אתה צודק.
פגשתי המון נוכלים (המון ממש), פגשתי המון נעקצים.
הם לובשים צורה ופושטים צורה ומשתדרגים והעקיצות מתקדמות, והם דוברים אידיש, והם שולטים בניואנסים הקטנים של כל כולל וכל תת מגזר, הם יודעים ש"ך ביורה דעה בעיון רב. בקיצור: תספר שיטה של אחד ותצוף שיטה חדשה שעד שתדע היא תפיל המונים.
הפתרון של ללמד את הציבור איך עובד כסף ולמה אין סיכוי בעולם שמוישה החברותא הוא האיש שיביא את הויז הבא וגם אם הוא האיש 0.1 % שזה יצליח, תלמד את הציבור והנוכלים לא יהיה להם עם מי לעבוד. -
@צופה-ומביט
אז מה עושים?
מה?
איך ניתן להימנע מרמאויות? -
@חדש-בשוק
רק חינוך של הציבור!
חינוך של איך כסף מרויח ואיך מודדים סיכוי מול סיכון, מהם התחומים הסולידים בהשקעות ומה התחומים שלא משנה מי המציע ומה הרעיון, סטטיסטית עשירית מההשקעות מתפתחות למשהו ולא קורסות ועשירית מהם מתעשרות.
האם הכסף שלי לא נצרך לשום חתונה / רכישת דירה, סתם כסף שיושב לי בצד וא יקרה כלום לבית אם אפסיד.
האם אני מגביל את עצמי מראש על הכמות ההפסדים? לדוגמה: השקעתי 100.000 והפסדתי, האם אשקיע עוד 10.000 על מנת להציל את ה100? לייצר מראש גבולות השקעה ברורות.
ומעל הכל, ללמד את הציבור מהם השקעה במדדים פאסיביים ולמה זה בטוח ומרוויח היסטורית יותר מכל דימיון וחלום והוא מתאים לכולם (לטווח רחוק כמובן). -
@צופה-ומביט כתב בהפסדתם כסף? אז זהו, שלא: איך להימנע מהמלכודות הפיננסיות:
עדיף לי ללמד את העולם דעת מאשר לשפוט את כל מי שמנצל אנשים חסרי דעת!
מקווה שהציטוט הנ"ל יחליף בקרוב את הציטוט של חוקר עיתונאות:
"אף אחד בעולם הזה, ככל שאני יודע –
ואני בחנתי את הנושא במשך שנים ואף העסקתי אנשים שסייעו לי –
מעולם לא פשט רגל כיוון שזלזל באינטליגנציה של המוני האנשים הפשוטים"... -
-
תביעה יצוגית יתד נאמן חלק א.pdf
תביעה יצוגית יתד נאמן חלק ב.pdf
הסכם פשרה:
שימו לב: מדור העיתון הוכרח להוסיף הסתייגות שמדור "רשות הרבים" מכיל גם תוכן שיווקי !
כלומר, מכתבים מזוייפים עבור קידום עסקים מסוימים... (כמו שהוכח בתביעה הייצוגית)
ועוד...
-
מצרף כאן קטע שקיבלתי היום מיועץ השקעות:
שבוע שעבר, חול המועד.
חוף בית ינאי.
אשתי ואני, חמישה ילדים, חברים, משפחה – אווירה של חג.
ופתאום – שני כרישים שוחים במים.
קרוב. קרוב מדי.
הנה תמונה שצילמתי מהחוף.
החוף נעצר, כולם מתכנסים, מצלמים.
אני לא מרשה לאף ילד להיכנס למים.
ואז, כמובן –
כמה צעירים גאונים קופצים פנימה.
מנסים לגעת בכרישים.
המציל צורח, מאיים בקנס, רק אז הם יוצאים.
והם? מקללים.
תפסתי אחד מהם ואמרתי לו בפשטות:
"יש סיכונים שפשוט לא שווה לקחת."
....
והנה, רק אתמול – שחיין נכנס לחוף בחדרה…
וכריש טרף אותו למוות.
מצמרר.
.....
להבדיל אלף אלפי הבדלות.
גם בהשקעות.
מבחוץ, הכל נראה נוצץ: פרויקטים נוצצים, הטבות מגניבות,
מניות שעולות בלי סוף, קרקעות שעוד רגע גורמות לך להתעשר,
אבל הסיכונים לא תמיד מובנים וברורים.
מי שלא יודע לקרוא את הקרקע,
מי שלא יודע לזהות את הסיכונים
ופועל בהתאם, פשוט נמצא בסכנה ברורה ומיידית.
בטח ובטח בשוק של היום.