דילוג לתוכן

תמיד יש סיבה לא להתחיל — וזו בדיוק הבעיה

• בס"ד

יש לי חבר יקר, אברך ירא שמים, אדם מוכשר ועם ראש על הכתפיים
    כבר שנים אני מנסה לשוחח איתו על השקעות לטובת חתונות הילדים
    יש לו ילדים, שנים מהם בשידוכים ויש לו גם ב"ה קצת כסף פנוי בסוף החודש

אבל בכל פעם שאני מעלה את הנושא, יש סיבה
    בשנת תש"פ הוא אמר לי: "ישראל, עכשיו קורונה. כל העולם עוצר. זה ממש לא הזמן."
    בשנת תשפ"ב הוא אמר לי: "מלחמת רוסיה אוקראינה, זה גוג ומגוג ממש. ממילא העולם הולך לאן שהוא הולך."
    בשנת תשפ"ד הוא אמר לי: "ישראל, יש מלחמה. אחים שלנו נלחמים. אי אפשר לחשוב על השקעות עכשיו."
    השבוע פגשתי אותו שוב. הוא אמר לי: "עם כל הגיוס והיועמשי"ת וההפגנות והבחירות — זה ממש לא הזמן."

השבוע כבר לא יכולתי להתאפק.
    אמרתי לו בשקט:
    "כשהבן שלך ירצה להיכנס לשידוכים — גם תגיד לו עכשיו זה לא הזמן כי קורונה?
    כשהמחותן יבקש ממך להביא את הכסף לאולם — תגיד לו עכשיו זה לא הזמן כי אוקראינה?
    כשהזוג הצעיר יצטרך דירה — תסביר להם שיש שיירת רכבים לכלא?"
    הוא שתק.

האמת הפשוטה היא כזו:
    אי אפשר לתזמן את שוק ההון. אי אפשר לתזמן את עולם הנדל"ן. ובוודאי אי אפשר לתזמן את חתונות הילדים.
    אבל את הדחיינות — אפשר לתזמן בדיוק. היא תמיד מגיעה בזמן.
    הדחיינות לא באה בלבוש של עצלנות. היא באה בלבוש של "שכל ישר". של "זהירות". של "עוד לא הזמן הנכון".
    ובינתיים הזמן עובר.
    בינתיים הילדים גדלים.
    בינתיים כל שנה שעוברת ללא תכנון שווה — במספרים אמיתיים — מאות אלפי שקלים שיצטרכו להגיע מאיפשהו. מגמ"חים. ממשכנתאות. מהחזרים שלא נגמרים.
    כבר יותר מ-22 שנה אני עוסק בכלכלת משפחה בציבור שלנו. ושוב ושוב אני פוגש את אותו הסיפור — אנשים טובים, ישרים, חכמים — שמגיעים אלינו שנה לפני החתונה הראשונה ואומרים: "אם רק הייתי מתחיל לפני עשר שנים."
    לא לפני מאה שנה. לא לפני דור. לפני עשר שנים.
    כשהילד שלהם היה בן שלוש.

אז מה עושים?
    לא צריך לסחור במניות. לא צריך לשבת מול מסכים כל היום. לא צריך לוותר על שעת לימוד.
    צריך תוכנית ברורה, מותאמת לערכים שלנו, שיודעת בדיוק לאן הולכים ומתי, ופועלת בשקט בצד — בשוק ההון ובנדל"ן — בזמן שאנחנו ממשיכים לחיות את החיים שבחרנו.

ולכן — אנחנו יוצאים למחזור 4 של קורס גולדפלוס
    קורס שבנינו במשך שנים בדיוק בשביל זה. בשביל האברך שרוצה להישאר אברך — גם בתקופת חתונות הילדים.
    במחזור הזה תקבלו:
    ✅ 11 מפגשים מלאים בזום — שוק ההון, נדל"ן, מיסוי, פנסיה, וכשרות עולם ההשקעות עם הרב ישראל איראם מחבר הספר "מסחר כהלכה"
    ✅ מודל הזה"ב — ארבעה שלבים מסודרים שהופכים ידע לתוכנית עבודה מעשית, מותאמת אישית לכל משפחה
    ✅ ספר הקורס — 200 עמודים על עולם ההשקעות, לא נמכר בשום מקום אחר
    ✅ קבצי אקסל מקצועיים לחישוב השקעות בנדל"ן ובשוק ההון
    ✅ שיחת מיקוד אישית עם המחלקה המקצועית של גוטפלוס
    ✅ ליווי לאורך כל הדרך — פורום משתתפים ומשימות מעשיות בסיום כל מפגש
    הקורס מיועד למי שמסיים את החודש בפלוס ורוצה לדעת מה לעשות עם העודף
    בצורה בטוחה, מעשית, ובלי לוותר על הערכים שלו.

מי שמעוניין לשמוע עוד, לשאול שאלות, או להבין האם זה רלוונטי למצב שלו
    מוזמן לשאול כאן בפורום ואשתדל לענות לכל אחד.
    ניתן גם לקבל פרטים בקישור כאן >>

בסייעתא דשמיא
    ישראל גוטמן
    מאסטר לכלכלת המשפחה ויו"ר גוטפלוס

• וואו ישראל טוב לראות אותך מידי פעם
    מתי מתחי להקורס הקרוב אני שוקל להצטרף

• וואו ישראל טוב לראות אותך מידי פעם
    מתי מתחי להקורס הקרוב אני שוקל להצטרף

@בוגר-גוטפלוס
    בעז"ה ביום ראשון הקרוב. לבוגרים יש הטבה מיוחדת, נשמח שתהיה איתנו!

• מדהים
    בהצלחה ענקית בס"ד.
    ממליץ מאוד להצטרף ולא להתלבט חבל על הזמן שעובר

נושאים מוצעים

• 9 הצבעות
    45 פוסטים
    2k צפיות
    ל
    @שמח-לעזור גם אני כבר קניתי קניתי דירה בפריפריה... אני חושב בעיקר על הבנות שלי שיוכלו לגור לידי, אחרת נשלח אותם לפריפריה דפריפריה.... בעצם, מסתבר שעד אז ישתנו קצת הגדרות הפריפריה.....
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    291 צפיות
    התותח זה אניה
    @י.-ויסבקר לכן ציינתי כתב במדד המחירים לצרכן- חודש יוני: חוץ ממקרים שזה ישתלם ללקוח
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    913 צפיות
    טריידרט
    דה מרקר: ללא 15 אלף עובדים זרים נוספים לשיקום ההרס בגוש דן — ענף הבנייה עשוי לקפוא! במשרד השיכון מתגבשת תוכנית להטיל על חברות בנייה את שיפוץ ושיקום המבנים שנפגעו מהטילים ■ ואולם בהיעדר עובדים נוספים שיוקצו לכך, ענף הבנייה כולו עלול לשלם בהאטה חדה של התחלות הבנייה ■ "עוד לא החל השיקום של הנגב המערבי והצפון — וכבר חסרים עובדים".
  • 10 הצבעות
    1 פוסטים
    1k צפיות
    רחל עומסיר
    כללי תיקון חשוב לדיוור הקודם + תשובה לשאלת קורא קרן השתלמות מעל התקרה – חכם או מיותר? עדכון חשוב למורות החינוך העצמאי האם חוסכי מסלולי ההלכה יקבלו יותר אפשרויות השקעה השקל מתחזק – האם הגיע הזמן לעבור למסלול מנוטרל מט"ח? עדכון מסלול השקעה עוקב מדדי מניות 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה. ואתם? האם יכול להיות שחצי ועוד חצי שווים יותר ממשרה מלאה אחת? מבנה השכר היום והביטחון הכלכלי של מחר אם שילמתם מס יתכן שפעלתם נכון תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית האם קרן כספית עדיין מהווה פתרון נכון לאחר ירידת הריבית? עדכון בשוק הקרנות הכספיות הכשרות קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה מה קורה לכספי הפנסיה במקרה פטירה? קרן פנסיה המרכיבים שמשפיעים על הקצבה והביטחון הכלכלי שלך למה משיכת כספי פנסיה היא כמעט תמיד טעות האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית האם שינוי כלכלי משנה את הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות אי ודאות כלכלית בתחילת מבצע ומה נכון לעשות כבר עכשיו חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    14
    5 הצבעות
    14 פוסטים
    533 צפיות
    פלוספ
    @צמיחה יש לך את זה בדרייב? תעלה קישור.