מגורים בפריפריה פרק ז' - חריש
-
@רציני
ועדת הדיור כאמור היא של שכונה אחרת.
כנראהשכל אחד מעונינים למשוך לשכונה שלו.
בכל אופן אם אתם רוצים לשמוע כפי שכתבתם על שכונת החורש, אתם מוזמנים להתקשר לקהילה בשכונה הנ"ל ולקבל מהם תשובות לכל השאלות.
03-313-1785
0533-19-4561פוסט זה נמחק! -
@רציני
בכל אופן אם אתם רוצים לשמוע כפי שכתבתם על שכונת החורש, אתם מוזמנים להתקשר לקהילה בשכונה הנ"ל ולקבל מהם תשובות לכל השאלות.
03-313-1785
0533-19-4561חיסכון-לחתונה said:
@רציני
03-313-1785
0533-19-4561ולענין הנושא עצמו, אם כוונתכם לאברכים ליטאים אז בהחלט, הקהילה בחורש היא קהילה שנפתחה לפני כשנה ושונה לדוג' מהקהילה בבצוותא שקימת מעל 5 שנים. (אולם חרדים יש בשכונת החורש בכמות הגדולה ביותר)
ואין ספק שהקהילה בהחורש היא קטנה יותר כעת. אולם שני השכונות והקהילות מצויינות וזה בהחלט תלוי לפני כל משפחה.
יש שמעדיפים קהילה גדולה יותר ומבוססת עכשיו, ויש שמעדיפים מרפסות סוכה ושכונה בצביון דתי יותר.
לכן טוב שתבררו ותשמעו מאנשי המקום מה המעלות של כל מקום וחשוב ביותר לא להסתמך רק על דיבורים אלא באמת לבוא ולראות.
שיהיה בהצלחה רבה. -
אני לא מכיר כלל לא את העיר ולא את השכונה.
אבל זה נשמע שחריש יהפך לעיר החרדית הבאה, זה נשמע מקום מתוכנן טוב, מקום חדש ומרענן. - ולא רחוק כ"כ.
וכך שמעתי מכמה יועצי נדל"ן.
צריך להתנהל בחכמה, ללמוד מהקהילה של עפולה איך לשמור על המחירים שלא יעלו.
או לשמור על זה מתחת לרדאר שלא יקפצו המחירים, - וזה חבל שלא ידעו על המקום המיוחד הזה.
צריך קבוצה איכותית שתתגבש ותבוא לשם, ומשם הכל יהיה היסטוריה. -
אני לא מכיר כלל לא את העיר ולא את השכונה.
אבל זה נשמע שחריש יהפך לעיר החרדית הבאה, זה נשמע מקום מתוכנן טוב, מקום חדש ומרענן. - ולא רחוק כ"כ.
וכך שמעתי מכמה יועצי נדל"ן.
צריך להתנהל בחכמה, ללמוד מהקהילה של עפולה איך לשמור על המחירים שלא יעלו.
או לשמור על זה מתחת לרדאר שלא יקפצו המחירים, - וזה חבל שלא ידעו על המקום המיוחד הזה.
צריך קבוצה איכותית שתתגבש ותבוא לשם, ומשם הכל יהיה היסטוריה. -

-
מישהו מכיר את חריש באיזה שכונות או פרויקטים בנו סוכות לדירות ?
-
השכונות שבהם יש פרויקטים שלמים עם מרפסות סוכה לכל הדירות ולא רק הדירה בקומה הראשונה והאחרונה, הם החורש ואבני חן, בהחורש הפרויקטים הם נאות חנן עם למעלה מ18 בנינים ועוד פרויקט בשם "לעבדך באמת" עם 2 רחובות מלאים בפרויקט הזה, חוץ מזה יש עוד כמה פרויקטים שאני לא מכיר את השם. באבני חן יש גם כמה פרויקטים אבל אני לא מכיר את השמות שם.
בהצלחה! -
מישהו מכיר את חריש באיזה שכונות או פרויקטים בנו סוכות לדירות ?
@מתעניין-רציני
האמת שזה שאלה מוכרת,
בגדול ברוב העיר יש דירות עם סוכות
זה נכון שלמשל באבני חן ובהחורש יש פרויקטים עם סוכות
אך הרבה מהם הם מגזרים מסוימים,
בנוסף כעת יש פרויקט חרדי בבנייה צמוד לשכונת בצוותא, (הפרויקט מהווה המשך לפרויקט דמרי החרדי, ומהווה גם המשך לכל האיזור של רחובות שד' ההגשמה והקהילה בהם מרוכזים חלק גדול מציבור האברכים של שכונת בצוותא).
כמו שכתבו בשכונת בצוותא בכל בניין (כמעט) יש דירות עם סוכות,
גם הדירות שאין-הרי שיש חניות בטאבו (בסוכות חלק גדול מהרחובות נראה כמו ב"ב וירושלים מבחינת כמות הסוכות).[עוד נקודה, אני לא בא לשכנע אבל אני חושב שכשבאים לבדוק מקום, אופי החברה והווי השכונתי יש לו מקום גדולמאוד מבחינת זה שלאברך קלאסי חשוב מאוד שיהיה בשכונה שלו הווי ישיבתי ונוכחות אברכית גדולה, ביחס לסוכות שזה שבוע בשנה, כתבתי במאמר מוסגר כי אני יודע שיש שייסברו אחרת, כתבתי זאת עבור כל מי שסובר אחרת...]
-
@אברך-מהמרכז
אתה צודק מאוד שזה רק שבוע בשנה וזה תלוי כל אחד מה שיותר חשוב לו, אבל אם אתה יכול לקבל גם מרפסת סוכה וגם קהילה ליטאית איכותית שמתפתחת מאוד בחודשים האחרונים אז אפשר להרוויח מכל הכיוונים! -
@אברך-מהמרכז
אתה צודק מאוד שזה רק שבוע בשנה וזה תלוי כל אחד מה שיותר חשוב לו, אבל אם אתה יכול לקבל גם מרפסת סוכה וגם קהילה ליטאית איכותית שמתפתחת מאוד בחודשים האחרונים אז אפשר להרוויח מכל הכיוונים!@תושב-חריש
אני לא איש וויכוחים...
רק אחדד: דברתי על ההוי של השכונה, וכלשון הודעתי: "אופי החברה והווי השכונתי יש לו מקום גדול מאוד מבחינת זה שלאברך קלאסי חשוב מאוד שיהיה בשכונה שלו הווי ישיבתי ונוכחות אברכית גדולה"
והתכוונתי לכל מילה,
שכונת החורש היא שכונה נפלאה, רק העניין שהיא בגודל של כמעט חצי חריש, עם קהילה שמונה 30 אברכים (ממשפחות מעולות), כך שיש גבול להוווי והאווירה האברכית-ליטאית של השכונה.
לעומת שכונת בצוותא שהיא סה"כ 1,500 דירות, עם 100 משפחות בקהילה הליטאית לבד!!
כך שההוי של הציבור האברכי מורגש בה מאוד.
על זה דיברתי. -
יש מעלות לפה ולפה. כמו שכתבת.
באמת בבצוותא יש 100 משפחות ליטאיות, אולם הציבור הכללי הוא ציבור חילוני. ולכן חוץ משבוע של סוכות יש כאלו שחשוב להם אווירה של שבת.
ובשכונת החורש הקהילה מונה כעת קצת מעל 30 משפחות אברכים ליטאיות (ליטאים שאינם משתייכים לקהילה יש עוד כ20 משפחות שעוסקים לפרנסתם במשך היוםאשר אינם נימנים על בני הקהילה ומשתייכים לבית כנסת אחר, כך שהדבר מונע עירבוב בקהילה של סגנונות שונים בשונה ממקומות אחרים)
בנוסף יש בשכונה מעל ל80 משפחות אברכים ספרדים שחלקם הגדול בוגרי ישיבות ליטאיות. ורוב ניכר של השאר הציבור הינו שומרי שבת ,כמו כן יש כאלו שחשוב להם שיהיה לקהילה שלהם רב וכו' וכו'.ועוד פרט חשוב, למעשה כל הקהילות נמצאות יחד במוסדות והמרחק בין השכונות הוא כ5 דקות באוטו.
כך שהחדר עטרת שלמה נמצא במעוף (קרוב יותר לבצוותא) וכן כיתת הגן הנמוכה של הבנות נמצא בגבול הפרחים בצמוד לבצוותא.
ומאידך שאר גני הבנות ובית הספר בנות יעקב נמצא בהחורש.
ואברכים בהחורש יש הלומדים בכוללים בבצוותא ואברכים בבצוותא מגיעים ללמוד בכוללים בחורש
כך שאולי כל השיח נשמע שמדובר על שני מקומות מרוחקים ושונים אך האמת שזה לא כפי שנשמע....לכן נראה לי שבמקום "לא להתווכח" פשוט כל מי שמעונין יכול לראות בהודעות למעלה את שני הטלפונים של הועדות דיור ויכול ומומלץ שיתקשר ויברר איזה מקום מתאים לו בדיוק.
וכמו שכבר אמרתי צריך פשוט להגיע ולראות. בסופו של דבר כשרואים בעיניים מבינים מה הכי מתאים
והאמת לא נראה לי שיש עוד מידע ראשוני קונקרטי שלא הובא כאן, לכן לענ"ד הנושא מיצה את עצמו.
בהצלחה רבה לכל המתענינים ויה"ר שתזכו להגיע למקום הטוב ביותר עבורכם. -
באמת בבצוותא יש 100 משפחות ליטאיות, אולם הציבור הכללי הוא ציבור חילוני. ולכן חוץ משבוע של סוכות יש כאלו שחשוב להם אווירה של שבת.
ובשכונת החורש הקהילה מונה כעת קצת מעל 30 משפחות אברכים ליטאיות (ליטאים שאינם משתייכים לקהילה יש עוד כ20 משפחות שעוסקים לפרנסתם במשך היוםאשר אינם נימנים על בני הקהילה ומשתייכים לבית כנסת אחר, כך שהדבר מונע עירבוב בקהילה של סגנונות שונים בשונה ממקומות אחרים)
בנוסף יש בשכונה מעל ל80 משפחות אברכים ספרדים שחלקם הגדול בוגרי ישיבות ליטאיות. ורוב ניכר של השאר הציבור הינו שומרי שבת ,כמו כן יש כאלו שחשוב להם שיהיה לקהילה שלהם רב וכו' וכו'.ועוד פרט חשוב, למעשה כל הקהילות נמצאות יחד במוסדות והמרחק בין השכונות הוא כ5 דקות באוטו.
כך שהחדר עטרת שלמה נמצא במעוף (קרוב יותר לבצוותא) וכן כיתת הגן הנמוכה של הבנות נמצא בגבול הפרחים בצמוד לבצוותא.
ואברכים בהחורש יש הלומדים בכוללים בבצוותא ואברכים בבצוותא מגיעים ללמוד בכוללים בחורש
כך שאולי כל השיח נשמע שמדובר על שני מקומות מרוחקים ושונים אך האמת שזה לא כפי שנשמע....לכן נראה לי שבמקום "לא להתווכח" פשוט כל מי שמעונין יכול לראות בהודעות למעלה את שני הטלפונים של הועדות דיור ויכול ומומלץ שיתקשר ויברר איזה מקום מתאים לו בדיוק.
וכמו שכבר אמרתי צריך פשוט להגיע ולראות. בסופו של דבר כשרואים בעיניים מבינים מה הכי מתאים
והאמת לא נראה לי שיש עוד מידע ראשוני קונקרטי שלא הובא כאן, לכן לענ"ד הנושא מיצה את עצמו.
בהצלחה רבה לכל המתענינים ויה"ר שתזכו להגיע למקום הטוב ביותר עבורכם.פוסט זה נמחק! -
בהצלחה רבה לכל המתענינים ויה"ר שתזכו להגיע למקום הטוב ביותר עבורכם.יש מעלות לפה ולפה. כמו שכתבת.
ובשכונת החורש הקהילה מונה כעת קצת מעל 30 משפחות אבל בנוסף יש בשכונה מעל ל80 משפחות אברכים ספרדים שחלקם הגדול בוגרי ישיבות ליטאיות. ורוב ניכר של השאר הציבור הינו שומרי שבת ,כמו כן יש כאלו שחשוב להם שיהיה לקהילה שלהם רב וכו' וכו'.
לכן נראה לי שבמקום "לא להתווכח" פשוט כל מי שמעונין יכול לראות בהודעות למעלה את שני הטלפונים של הועדות דיור ויכול ומומלץ שיתקשר ויברר איזה מקום מתאים לו בדיוק.
בהצלחה רבה לכל המתענינים ויה"ר שתזכו להגיע למקום הטוב ביותר עבורכם.בהחלט רוב המידע כבר הובא לעיל
רק תיקון קטנטן:
בבצוותא מלבד 100 המשפחות הליטאיות ועוד מס' גדול מאו של ספרדים בני תורה, קהילת פרושים קהילת תולדות אהרן ועוד...
בנוסף אליהן שאר השונה מורכבת מ הרבה דתיים, והשאר חילונים.
בהצלחה לכולם.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות