דילוג לתוכן

פנסיה וקרן השתלמות בתחילת החיים.... טיפים והמלצות מבעלי ניסיון...

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
6 5 55 5
  • אשה צעירה בתחילת דרכה מתחילה עבודה איפוה הכי מומלץ להשים את קרן הפנסיה למי שמחפש רוגע ויציבות ואיך מטפלים בזה בפועל... אשמח גם לטיפים בנוגע לקרן השתלמות כנ"ל

• בד"כ מומלץ בתחלת הדרך לשים ב"קרן נבחרת".
    המעלה - ד"נ יחסי נמוכים, גם במשכורת וצבירה נמוכים, עם התחייבות ל10 שנים.
    בנוסף, אין העלאת ד"נ אם יש הפסקות בעבודה בהמשך.
    השלב הראשון, לפנות ישירות לחברה (לא דרך סוכן) - ולבקש ד"נ טובים (לפני שפותחים - אחרי זה יש פחות סיכוי).
    להחליט איזה כשרות מחפשים, ואיזה מסלול (או מסלולים).

• בד"כ מומלץ בתחלת הדרך לשים ב"קרן נבחרת".
    המעלה - ד"נ יחסי נמוכים, גם במשכורת וצבירה נמוכים, עם התחייבות ל10 שנים.
    בנוסף, אין העלאת ד"נ אם יש הפסקות בעבודה בהמשך.
    השלב הראשון, לפנות ישירות לחברה (לא דרך סוכן) - ולבקש ד"נ טובים (לפני שפותחים - אחרי זה יש פחות סיכוי).
    להחליט איזה כשרות מחפשים, ואיזה מסלול (או מסלולים).

@הון_כשר כמה יקחו לי על הכנסה של 7000
    כי ראיתי פה
    שזה דמי ניהול מצבירה של 0.22
    בעוד לי היום יש פחות
    השאלה בכמה יורידו לי אם אני יפנה אליהם?
    יש אפשרות להשקיע בS&P בגלאט הון?
    כי אחת האופציות היא דרך מיטב דש שכידוע יש לה S&P עם הכשר של גלאט...

• @הון_כשר כמה יקחו לי על הכנסה של 7000
    כי ראיתי פה
    בעוד לי היום יש פחות

@יצירתי said:

במיטב ובהראל

• אשה צעירה בתחילת דרכה מתחילה עבודה איפוה הכי מומלץ להשים את קרן הפנסיה למי שמחפש רוגע ויציבות ואיך מטפלים בזה בפועל... אשמח גם לטיפים בנוגע לקרן השתלמות כנ"ל

@המסתפק said:

אשה צעירה בתחילת דרכה מתחילה עבודה איפוה הכי מומלץ להשים את קרן הפנסיה למי שמחפש רוגע ויציבות ואיך מטפלים בזה בפועל... אשמח גם לטיפים בנוגע לקרן השתלמות כנ"ל

כפי שכתב @הון_כשר בתחילת הדרך פותחים בקרן נבחרת,
    זה אפשרי בחברות, אינפיניטי, אלטשולר שחם, מור, מיטב.
    דמי ניהול 1% מהפקדה, 0.22% מהצבירה, וזה ממש מצויין בשלב הזה.
    בוחרים את המסלול שרוצים כדוגמת עוקב מדד S&P500 וזהו,
    עד שמצטבר סכום נכבד, ואז פונים לסוכן שיציע הצעה יותר טובה.

קרן השתלמות דרך כל סוכן אפשר בדמי ניהול 0.6%,
    וכך בהעתקת הקישור שבחתימה שלי.

• @הון_כשר כמה יקחו לי על הכנסה של 7000
    כי ראיתי פה
    בעוד לי היום יש פחות

@יצירתי said:

@הון_כשר כמה יקחו לי על הכנסה של 7000

גובה הדמי ניהול תלוי בגובה הצבירה ובגובה ההפקדות.
    כאשר הצבירה גבוהה כדאי להוזיל את הדמי ניהול מהצבירה.
    מה גובה הצבירה שלך?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    130 צפיות
    צ
    @רוצה-לדעת-0 said: שאלה לי אל המבינים בתחום, עבדתי בעבודה מספר חודשים והמעסיק הפריש לי לקרן השתלמות, כעת אינני עובד יותר, האם אני יכול להמשיך להפריש לקופה זו ולקבל את ההטבה של פטור ממס? לא. לקרן השתלמות של שכיר - רק המעסיק יכול להפריש. (והאם מעסיק יכול להפריש לי לקרן השתלמות יותר מה12 אחוז של המשכורת?) כנראה התכוונת 10%. אא"כ אתה עובד הוראה. הוא יכול להפריש יותר, אבל כל מה שמעבר לתקרה, יהיה חייב במס רווחי הון בעת המשיכה, והפטור של מס רווחי הון יחול רק על הכספים שהופקדו עד התקרה. ייתכן מאוד שהחברה תחזיר את הכספים שהופקדו מעל התקרה. כמו כן הסכום שמעבר לתקרה יהיה חייב גם במס הכנסה.
  • 0 הצבעות
    24 פוסטים
    507 צפיות
    הון_כשרה
    @צמיחה https://revach.pages.dev/sharetracks/ [image: 1781527991504-47d70d40-5b75-4529-85a0-1e9d51946f08-image.jpeg]
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    596 צפיות
    רחל עומסיר
    @הקוד-הפיננסי במשיכה מוקדמת תשלם מס על ה-13203+ הרווחים עליהם. לא מס רווחי הון אלא מס מירבי (או שולי)
  • 5 הצבעות
    1 פוסטים
    297 צפיות
    ס
    מהו מס PFIC המאיים? אז ככה, מס זה חל על כל השקעה בהתאגדות זרה – שאינה בארה"ב – שמטרתה הכנסה פאסיבית, כולל קרנות נאמנות, קרנות סל, קופת גמל להשקעה ופוליסות חיסכון שאינן מונפקות בארה"ב, בין אם הן משקיעות בארה"ב (כמו במסלולי S&P 500) ובין במקום אחר, ובין אם הקרנות מנוהלות או מחקות. פורסים את הרווח על כל השנים בהם המשקיע החזיק את הקרן, ממסים את הרווח לכל שנה לפי המדרגה הגבוהה ביותר שהייתה קיימת לאותה שנה, שנכון להיום עומד על 39.6% (משנת 2013), והיות והמס היה אמור להיות משולם בשנים ההן, צריך לחשב ריבית פיגורים על אותו מס – ריבית דריבית – לפי ריבית הפד. מס זה יכול להגיע אחרי כמה שנים לכדי כמעט כל הרווח ואפי' לנגוס בקרן. אפשרויות ההשקעה לטווח ארוך: אפשרויות השקעה לטווח הארוך שאינן בעייתיות הן: קרנות סל שמונפקות בארה"ב (גם דרך בית השקעות ישראלי אפשר לקבל גישה לבורסה האמריקאית ולקנות שם קרנות סל שמונפקות בארה"ב ). מניות בודדות (לא מומלץ בעליל). נדל"ן. כמו כן אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה על שם בן הזוג או הילדים אם אינם אמריקאים, או על שם קרוב משפחה אחר שאינו אמריקאי. אפשרויות ההשקעה לטווח קצר: קרן כספית וכן קרן אג"ח הן גם בכלל PFIC, ולכן לא מומלץ לאזרח אמריקאי להחזיק בהם. ישנם 3 אפשרויות שאינן בעייתיות להשקעה לטווח קצר: פקדון בנקאי. קניית מק"מ דרך חשבון מסחר (עדיף על פני פיקדון). אגחי"ם ממשלתיים בודדים. יש לשים לב לא לקנות אג"ח ללא קופונים, שכן באג"ח שלא משלם קופונים יש כפל מס בארה"ב וישראל (מאחר שארה"ב ממסה לפי כל שנה את החלק היחסי, ובישראל אין חבות מס עד המכירה ולכן לא יהיה זיכוי, ויהיה חיוב כפול בהמשך לישראל במכירה/פדיון), וכן לא אג"ח שמונפק מתחת לשווי הפדיון. כמו כן אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה במסלול אג"ח על שם בן הזוג או הילדים אם אינם אמריקאים, או על שם קרוב משפחה אחר שאינו אמריקאי. בעיקרון אפשר גם לקנות קרן כספית ולמכור אותה באותה שנת מס בה נקנתה ואז אין מס PFIC, אך עדיין נדרש לדווח על כך בטופס 8621 (זהו הטופס על דיווח מוצרי PFIC) ורוב רו"ח לא מתעסקים עם הטופס הזה וגם אם כן התשלום לרו"ח יקר מאוד. בנוגע לקרן השתלמות, פנסיה וחסכון לכל ילד לאזרח אמריקאי, וכן למי שאינו אזרח אמריקאי אבל יש לו מספר ITIN, לא ארחיב בזה כעת, וכבר כתבתי על כך באשכול הזה והזה.
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    3k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.