דילוג לתוכן

דמי לידה לבן זוג עוזר האם זכאי

• אברך שיש לו עוסק האם כשבני ביתו עוזרים לו בעסק האם יכולים לדווח את זה ולהגדיל לה דמי לידה

• תוציא כמה חשבוניות שבא לך למה אתה צריך בני זוג

• הוא עוזרת לי האם זה מגדיל לה דמי לידה?????????

• אברך שיש לו עוסק האם כשבני ביתו עוזרים לו בעסק האם יכולים לדווח את זה ולהגדיל לה דמי לידה

@YM98745 השאלה שלך לא ברורה
    אתה שואל אם אפשר שאשתך תוציא לך הכנסות כדי להגדיל דמי לידה?

• הפוך לי יש עסק והיא עוזרת לי תודה

• ואתה רוצה להעביר אליה הכנסות כדי להגדיל דמי לידה?
    אפשר רק אם אתה פותח לה תיק או מוציא לה תלוש

• מה הפירוש פותח לה תיק אני מבין שלדווח בדוח שנתי לשעבר בסוף שנה לא מועיל
    אבל מה כן צריך לעשות לפתוח תיק בביטוח לאומי מתי? ואיך? עושים את זה

• אין אפשרות להעביר הכנסות בלי לפתוח תיק
    צריך לפתוח תיק בכל הרשויות-מס הכנסה ,מע"מ וביטוח לאומי
    שים לב שצריך להיות מבוטח בביטוח לאומי כעצמאי 10 חודשים לפני כדי לקבל דמי לידה מלאים/ 6 חודשים כדי לקבל דמי לידה חלקיים
    ניתן לפתוח רטרו עד חודשיים אחרונית
    במידה ואת ה מעוניין בשיחת ייעוץ- תיצור איתי קשר בפרטי
    בהצלחה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    179 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @פייבל-אשרינו תנסה לראות אם אתה יכול לדווח למפרע שהיא חזרה לשבוע לעבודה אבל תתייעץ עם יועץ מס/רו"ח לפני שאתה עושה משהו
  • 3 הצבעות
    7 פוסטים
    455 צפיות
    אבי ר.א
    @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: והגר"ח ענה לו שעל מנהל גמ"ח לבחון אך ורק את יכולת ההחזר של הלווה ומעבר לכך אין זה בסמכותו @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: וכמדומני שזה כן מוטל על בעל הגמ"ח לבחון/ להריח האם השגת התשואה היא באמצעים קונבנציונליים או שלא ובזה מאחריותו, עליו לא לסייע לדבר שבעיני רוב האנשים הוא מעשה טיפשי קצת סתירה. @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: אינני מובן מה הבעייתיות בלקיחת הלוואה לצורך חיסכון עלות למשכנתא/השגת תשואה כנראה שעיקר הנושא הוא על תשואה, ובזה יכול להיות שיש קדימה לאדם שצריך את זה לכדי חייו, וודאי שאדם שצריך להעמיד אותו עכשיו עדיף על להעמיד אחר לעוד 20 שנה.
  • 2 הצבעות
    9 פוסטים
    608 צפיות
    ר
    @אבישי כתב בטיפים להרצאה לאברכים צעירים: איך לעורר עניין ומוטיבציה לחיסכון והשקעות?: השאלה ששואלים הרבה אברכים, שכבר לא בגדר אברכים צעירים, האם לא כבר מאוחר מדי ? הילדה כבר בת 16 הילד עולה לישיבה גדולה, לא פיספסנו את הרכבת ? במצב כזה ההשקעה לא לטווח ארוך, אבל אין עוד ילדים אחרי?
  • 11 הצבעות
    17 פוסטים
    2k צפיות
    חופש כלכליח
    יש שיקול הלכתי בבחירת החברה או שכולם בסוף בסדר?
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    564 צפיות
    ס
    @שבתי-בבית-ה @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: מן הסתם אפשר לערער במקרה של טעות, אין צורך אפי' לערער, פשוט שולחים פנייה באזור האישי של ביטוח לאומי ומבקשים לחשב שוב לפי 6/3 חודשים (הגבוה מביניהם), הם מחשבים שוב ושולחים את ההפרש. @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: הרי כל הדיווח מתנהל מול הבוס/ית? המעסיק רק שולח את התלושים לביטוח לאומי אם יש לו הסכם מולם, ואם אין לו הסכם עם ביטו"ל אתה צריך לשלוח להם את התלושים, אבל בכל מקרה את החישוב ביטו"ל עושה, אם יש טעות בחישוב הכתובת היא ביטוח לאומי ולא המעסיק.