דילוג לתוכן

תהליך על הבמה?!

חתונות הילדים
1 1 44 2
  • שלום לחברים היקרים הי"ו!

אני במשא ומתן עם משפחה יקרה ששוקלת לעשות מצוה גדולה ולהיחשף לתהליך בזמן אמת!! (עם משפחות המשתתפות בזום)
    ואני רוצה שתעזרו לי לדייק את התוכנית, וגם להצביע על תקלות אפשריות שלא שמתי לב אליהן:

מדובר במשפחה ליטאית עם 7 ילדים בלעה"ר
    שהמצב שלהם בחודשי הוא די יציב ברוך ה',
    והם אפילו התחילו עם הפרשות בקרן השתלמות ועוד..
    אבל עדיין מרגישים רחוקים מהיעד של הכנה מלאה לנישואי הילדים.
    יש להם כמובן כל מיני סימני שאלה פתוחים:

• לאיזה יעד אנחנו מנסים להגיע?
    • האם כדאי לקחת עוד משכנתא ולהשקיע, או לפרוס מחדש וכדו'?
    • האם כדאי למקד את ההתקדמות בשוק ההון או בנדל"ן?
    • יש איזשהו חצי נכס שצריכים למכור - האם כדאי.. ואיך עושים את זה נכון? (מי יהיה המתווך..)
    • איזה כיוון מקצועי יש בשוק ההון או בנדל"ן - דברים שאנחנו עוד לא מכירים..?
    • האם כדאי לאשה לעבור משכירה לעצמאית..? (לא רק בשביל הכסף..)

המטרה שלנו תהיה לאסוף את כל החלקים יחד בע"ה
    ולהתקדם שלב אחר שלב עד להשגת היעד מבורך שהם יבחרו בו,
    כשהציבור יראה את התהליך המלא איך שהוא קורה בפועל, וכל אחד יוכל לקחת מזה תובנות לעצמו.
    המשפחה משלמת מחיר מלא על התהליך - יוצרים כאן מחויבות גבוהה,
    ואם נגבה דמי השתתפות מהצופים - אז יהיה לנו תקציב לתת להם פינוקים על כל שלב בהתקדמות.. ⛱🍦

מהי התועלת המדויקת שאני רוצה שתהיה כאן לציבור המשתתפים?
    לא מדובר בתוכנית טלוויזיה שאנשים יסתכלו מהצד ויגידו 'וואו! כל הכבוד להם' 👏👏
    אלא שיצטרפו אלינו בעיקר כאלו שמוצאים את עצמם עונים לאותה ההגדרה:
    יש אפשרות להתקדם,
    לא יודעים עדיין איך להציב מטרות,
    רוצים להבין את כל השלבים - ואיך עושים את זה בכיף ובלי לחץ,
    ואיזו תועלת מקבלים מהעזרה של בעלי מקצוע שונים.

אנחנו ננהל פורום פעיל במייל (- אולי נשלב איזה מנטור?)
    והתקווה שלי היא שכל אחד יוכל להתחיל ולהתקדם תוך כדי התוכנית,
    ויעתיק את ההצלחה לבית שלו בע"ה (אולי עם ליווי אישי? אצלי או אצל מישהו אחר - לא משנה)

יתכן שתהיה גם תועלת לכאלו שלא רואים את עצמם מוכנים כרגע להשקעות,
    אבל מדובר באנשי מפתח שיש להם השפעה על הציבור,
    והם ישמחו לעדכן בסביבה שלהם שיש דרך להתקדם בחיים,
    והצעקות בשטיבלך על כמה קשה לחתן ילדים - לא יהיה הקול היחיד שנשמע...

עכשיו כמה דגשים חשובים ביותר:
    א. הצטרפות לתוכנית זו אינה מהווה תחליף לקורס מקצועי בהשקעות!
    אתם לא תקבלו כאן הבנה מעמיקה כיצד לפעול בכל תחום,
    רק תיחשפו לבעלי מקצוע בפעולה,
    ואיך משפחה פותרת אתגרים ומתקדמת.
    ב. היעד של התוכנית איננו 'חתונות ללא הלוואות',
    אלא: איך אנחנו עושים את הצעד הבא, ומתקדמים עם מה שכבר יש לנו!
    התקדמות זוהי ההגדרה הנכונה.
    ג. אתם לא תקבלו כאן תחליף לייעוץ מקצועי פרטני,
    אולי תובנות שתוכלו לקחת לכיוון שלכם - אבל העיקר הוא להיחשף לבעלי מקצוע,
    ולהבין ששווה לשלם להם כאשר יש התאמה למה שאתם מחפשים.
    ד. מי שצריך מספר טלפון של יועצת פנסיונית או יועץ נדל"ן אמין -
    אשמח לתת מספרי טלפון בחינם, אבל לא זהו הנושא כאן...

מה יהיו שלבי התוכנית בפועל?
    הגדרת מטרות ויעדים, אתגרים \ פחדים וכו', הבנת המצב הפיננסי הקיים וכיוונים שונים
    פגישה עם מומחה מימון כדי לברר אפשרויות מינוף, וכמה זה יעלה להם בחודשי
    פגישה עם יועץ נדל"ן כדי להבין כיצד בונים השקעה בצורה מושכלת, ומהו הפוטנציאל הכלכלי לצד הסיכונים, העלויות והמיסוי.
    פגישה עם מומחה בשוק ההון - לשמוע איך משקיעים סכומים גדולים יותר, האם ומתי מומלץ למנף..
    פגישה עם מומחי נדל"ן מארה"ב - להכיר מושגים חדשים (השקעות עם תזרים נוח יותר בחודשי), וללמוד על ניהול סיכונים (השקעות מעבר לים! גיוועלד!!)
    דיונים בין הכיוונים השונים, קבלת החלטות - ויציאה לדרך בס"ד!!
    סיכום התהליך של המשפחה

מה התפקיד שלי בתמונה?
    אני היזם ☺️. החוזקה שלי היא לזהות ערך שיש לאחרים לתת,
    ולחבר בין האנשים הנכונים בס"ד.
    אני משתמש כמובן בכלים שקיבלתי בהכשרות שונות (ומתוך ניסיון בשטח)
    כדי לנהל את התהליך ולעסוק בנושא של התאמה אישית למשפחה.

מה אני צריך ממכם:
    א. האם יש כאן מה לחדד עוד בתוכנית הזאת?
    ב. אילו תקלות יכולות לקום כאן שלא צפיתי מראש?
    ג. כמה לדעתכם יהיה שווה למשפחות רלוונטיות לשלם כדי להצטרף לתוכנית?

הכנתי כאן שאלון קצר -
    נערוך בל"נ הגרלה על השתתפות חינם בתוכנית בין אלו שישתתפו בסקר

תודה לכם על העזרה
    ועל הזמן שהקדשתם לקרוא אותי!!

🙏

אם נצליח לתעד כאן תהליך אמיתי של משפחה אחת- מאות משפחות יוכלו ללמוד ממנו,
    לשאול את השאלות הנכונות, ולהתקדם מתוך מציאות אמיתית ולא מתוך תאוריה בלבד.

נושאים מוצעים

• איך מקבלים החלטות בנדל"ן..?

נדל"ן ומשכנתאות 613
    5
    3 הצבעות
    5 פוסטים
    179 צפיות
    ב
    יש כאלו שמכניסים כסף מדבידנדים אבל כמובן הכל ביחס להשקעה
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    214 צפיות
    מ
    מצד אחד יש בשנים האחרונות הרבה מודעות לנושא הזה (-בתודה לכל הארגונים וחברות השונות שמפיצות את הבשורה!), אך יחד עם זאת יש בציבור קצת סקפטיות אם מדובר במשהו מובטח עם תוצאות (כי שמענו גם על אנשים שזנ לא כ"כ עזר להם...), וגם לא מובן כל כך מה הולך להתחדש שם, או למה לא מספיק מה שאנחנו מנסים לעשות לבד..? ואני רוצה ברשותכם לתת כאן קצת בהירות בנושא: כשאנחנו מתחילים פרויקט חדש של התייעלות - יש כאן צורך לעבוד בארבעה מישורים: תודעה בריאה - להאמין באפשרות לשנות את המצב בס"ד, להאמין שהקב"ה רוצה להשפיע לנו המון טובה וברכה (לא התכוונתי לחלוקה של ערבי החגים...), להאמין שאנחנו יכולים לגלות בתוכינו כוחות חדשים שטרם יצאו לאור, להאמין שהשיח בבית יכול להשתדרג באופן פלא וכו'... רצון חזק - או במילה המוכרת 'מוטיבציה'. להבין שהמצב כיום כואב; יש משהו לא בסדר בלהישאר כאן, לחשוב על העונג הצפוי מההצלחה הכלכלית שלנו בס"ד - איזו ברכה זה יביא לנו בשאר תחומי החיים..!! הדרכה - ישנם דרכים מסוימות שכבר נבדקו מאות ואלפי פעמים, אז כדאי ללמוד מהם השלבים הנכונים להתקדמות בריאה במקום לסחוט את עצמנו ולירות בכל הכיוונים. פעולות - כן, אנחנו כאן ב'עולם העשייה', ואם לא ניקח את כל מה שאנחנו יודעים וניישם אותו בשטח, בחיים שלנו - אז לא יקרה שום דבר, וכל ה'בכוח' הזה הופך לתסכול אחד גדול... כאן אנחנו מחפשים איך בצורה עקבית לצעוד קדימה פסיעה אחר פסיעה, עוד הרגל קטן, עוד שינוי מבורך - עד שהדברים נעשים טבע שני, ואנחנו גם מתחילים להאמין שאנחנו יותר אלופים ממה שחשבנו... ישנו עוד נושא נלווה, קוראים לו 'חסמים' - לפעמים עם כל הרצון הטוב להתקדם הלאה, יש איזה משהו שחוסם אותנו מבפנים. מתביישים, 'לא מתאים לי לשווק את עצמי', כל מיני הנחות קדומות, או אמונות מגבילות... בנושא הזה לפעמים יש צורך בשירות מהתחום של הטיפול הרגשי, אך לפעמים מדובר במשהו שניתן לשחרר די בקלות אצל מומחה, או אפילו תוך כדי העשייה בעצמה נולדת אמונה חדשה, כנ"ל. יש משל יפה מאוד ששמעתי מהיועץ העסקי צבי קרינסקי: משפחה שיצאה לטיול בטבע, ואיכשהו מצאו את עצמם בלב היער לאחר שירדה החשיכה... לא ידעו מה לעשות כדי להגן מפני החיות הרעות... ופתאום רואים איזה 'בעל עגלה' עובר שם עם פנס קטן... 'סליחה אדוני!!' קורא לעברו אבי המשפחה, 'יש לך אולי איך לעזור לנו? אנחנו נתקענו כאן עם המשפחה...' -'תראה' משיב לו העגלון, 'אין לי מקום בעגלה הקטנה שלי לקחת את כולכם. אבל יש לי כאן סחורה של כלי נשק שאני לוקח למכור לציידים בעיר - אולי אתה רוצה איזה קלצ'ניקוב; שיהיה ככה במה להתגונן...' האב הודה לו בחמימות, שילם על הנשק הארוך, והתחיל לצעוד לעבר המשפחה. 'רגע' הוא מסתובב חזרה, 'אני אברך כולל - מעולם לא עברתי הדרכה איך להשתמש בדבר הזה--- יש מצב שאתה נשאר איתי כאן חצי שעה להתאמן, ואני נותן לך עוד מאה ש"ח..?' אוקי; עברה חצי שעה של אימונים בשטח, והאבא קנה מיומנות בסיסית. 'למעשה' מפטיר האבא עם בקשה אחרונה, 'אני מאוד הייתי מעדיף שתישאר כאן אתה ותשמור עלינו למשך הלילה... כמה זה יעלה לי בתעריף 2..?' כולנו חכמים, כולנו נבונים. אם יש למישהו אתגר כלשהו - המצווה שלו היא למצוא איך לפתור את העניין! אם מספיק לך לקרוא ספר על כלכלה התנהגותית + ניהול תקציב, אז יופי - סיימת כאן סיפור ב-79 ש"ח (כולל משלוח עד הבית!), אם אתה צריך להשתתף ככה בסדנא עם קבוצה של חברים מהקהילה או החסידות; וזה מה שיקדם אתכם לפתרון - אז זה להשקיע קצת יותר, אולי דמי השתתפות של כמה מאות שקלים... ואם אתם מרגישים שדברים לא יזוזו עד שתקבלו ליווי אישי 1X1 (או 'אחד על שתים' יותר נכון..) - אז תשקיעו מה שצריך כדי להגיע אל המנוחה ואל הנחלה בע"ה. [אני יודע שהרב גוטמן למשל, אם הוא מזהה שיש כאן בתיק הזה עוד עניינים נלווים - הוא מודיע למשפחה שהתהליך היקר אצלו מותנה בתהליך נוסף אצל יועץ זוגי, או מטפל רגשי לטיפול בהתמכרויות וכדו', יקר יקר - אבל זה מה שצריכים...] ולסיום - חשוב לזכור!!! הקב"ה לא יקח מאף אחד את הבחירה! גם אם תקבלו את המאמן הכי מקצועי בעולם וכו'וכו' - הבחירה היא שלכם להמשיך ולצעוד בשמחה ובבריאות כרצון השם, מתוך אמונה ש'אין הדבר תלוי אלא בי'! שנזכה לראות בישועתם של כל אחינו בית ישראל! מ"ח
  • 6 הצבעות
    5 פוסטים
    430 צפיות
    ה
    @רואה-את-הנולד 20,566 ש"ח
  • 1 הצבעות
    11 פוסטים
    588 צפיות
    מ
    יש מקום לעוד 2 משתתפים ביום שלישי י"א אב רמה ד' ב"ש בשעה 10 בבוקר 50 ש"ח דמי השתתפות לא מעמד מכירתי!! אפשר ליצור איתי קשר בפרטי
  • 1 הצבעות
    42 פוסטים
    3k צפיות
    צופה ומביטצ
    @טריידר אכן זה בשלבי ביצוע סופיים, ובתקווה שבקרוב יופץ לרבים, וחשוב לומר שהרבה נזקף להערותיו המחכימות של רבי @טריידר וכל מחשבון נוסף שיופץ הרי זה משובח ויביא עוד אנשים להכיר ולהחכים ולהתנהל בחכמה.