אל תתן לו ליפול...
-
כשמחפשים פיתרון למצב הכלכלי, הדבר הראשון שאנחנו צריכים לעבוד עליו הוא מה שנקרא 'שינוי חשיבה'.
דוגמה לכך: אם חשבנו עד היום שאפשר לגהץ את האשראי ו'בעזרת ה' עד העשירי זה יסתדר'
אז לא עוד! בואו נוציא את הדמיונות הללו מהראש!!
-רק הכנסה אמיתית שהקב"ה כבר שלח לנו זה מה שיש כדי לקנות בסופר, וגם לשלם את המשכנתא וכו'.אתמול התקשר אלי יהודי יקר להכוונה מקצועית - הוא בעל משפחה גדולה בלעה"ר,
דירה במרכז ללא משכנתא, ובחמש שנים האחרונות צבר 200 אלף חובות באשראי מההתנהלות השוטפת.
תוך כדי תיאור הסיפור האישי שלו, הוא אומר לי שיש לו אח שמנהל גמ"ח,
ובכל סוף חודש הוא שיחרר לו איזה 5 אלף ככה רק כדי להסתדר בינתיים עם האשראי שיורד וכו'...
ולמפרע הוא מסתפק אם היה חסד גדול יותר במניעת ההלוואה,
כי זה נתן לו להמשיך לחיות באשליה עד שכיום כבר הרבה יותר מאתגר להחזיר את הגלגל אחורה
על אף נפילת האסימון.אני מעלה את זה כאן בהמשך לשרשור הארוך בנושא ההפקדה בגמ"חים מול השקעות,
ומבלי להכניס ראשי בין ההרים - רק לציין כאן נקודה נוספת:
שראוי אולי לחקור היטב מה סופה של מצווה זו, כאשר אנו מעודדים אנשים לקחת הלוואות ענק,
ולהחזיר סכומים כבדים ביותר מדי חודש...לעומת זאת הרחבת המודעות להשקעה חודשית ('בנקל'!) דווקא אומרת לאנשים
'אל תקחו לעולם הלוואות!' ונא אל תצריכנו..
אדרבה - תחיה בצניעות, אל תשתמש בכל ההכנסה שלך, תקבע לעצמך גדרים וכו'
-מדובר כאן בחינוך בריא מאוד שנוכל לתת לעצמנו, לילדינו, ולכל הסובבים אותנו.אני נזכר עכשיו בשיחת טלפון שקיבלתי פעם מאיזו 'יועצת הפקדות'
שדירבנה אותי לסדר לכל ילד הלוואה של 300-400 אלף לדירה,
ושאלתי 'בתמימות' האם הם רואים באמת שאנשים מחזיקים מעמד ומצליחים להחזיר 12 אלף בחודש ויותר.כמעט נפלתי מהכסא כששמעתי את התגובה:
'אנשים לא מעניין אותם איך להחזיר - הם צריכים את האישור של ההלוואה!
אז נכון בגיל 50-60 מוסיפים איזה שטעלע, ומקסימום פונים קצת לערבים שישלימו...
אבל יש לך כאן הלוואה ענקית עם בקושי 9 ערבים שאתה מביא עבור כל יחידה...'בסוף אמרתי לה שאני מקווה לעשות השתדלות להשיג את הכסף מראש,
שיהיה לי לתת להם מתנה אמיתית של 400 אלף.
אשת מכירות ממולחת: 'אז תחשוב מה זה לתת לבת שלך 800 אלף--'זה כבר לקבל חתן בליגה אחרת...
-
הטור הכואב של נחום ברוק על הגמחים
נחום פרסם אצלינו בטיפים לכלכלה נכונה ובעוד במות, מאמר שעורר הדים רבים מאד על כל נושא הגמחי"ם, הנושא הפך לויכוח לוהט בהרבה מקומות וגם אני קיבלתי עליו עשרות תג...
הפורום הכלכלי החרדי הראשון (forum.benakel.org)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות