פנסיה והשתלמות
-
כיום הפנסיה שלי במגדל s&p500
שאלתי היא :
האם לא כדאי לעבור למיטב למסלול עוקב מדדי מניות שעשה כמעט פי 2 בחמש שנים האחרונות
ובקרן השתלמות יש לי במגדל במסלול s&p בדמי ניהול של0.35 ,השאלה אם עדיף להשאר בזה או לעבור אולי לאינפטי עוקב מדדי מניות שעשה בשנה האחרונה פי 3 (אין לי נתונים יותר מזה) או שיש למישהו המלצה על מסלול יותר טוב? -
כיום הפנסיה שלי במגדל s&p500
שאלתי היא :
האם לא כדאי לעבור למיטב למסלול עוקב מדדי מניות שעשה כמעט פי 2 בחמש שנים האחרונות
ובקרן השתלמות יש לי במגדל במסלול s&p בדמי ניהול של0.35 ,השאלה אם עדיף להשאר בזה או לעבור אולי לאינפטי עוקב מדדי מניות שעשה בשנה האחרונה פי 3 (אין לי נתונים יותר מזה) או שיש למישהו המלצה על מסלול יותר טוב?כיום הפנסיה שלי במגדל s&p500
שאלתי היא :
האם לא כדאי לעבור למיטב למסלול עוקב מדדי מניות שעשה כמעט פי 2 בחמש שנים האחרונותבגלל שעוקב מדדי מניות של מיטב זה נאסד"ק מגודר מט"ח,
ולכן בשנים האחרונות שהדולר ירד כ"כ הרבה, זה השפיע על מסלול S&P500 ולא השפיע על מסלול עוקב מדדי מניות של מיטב.עכשיו השאלה היא כשהדולר נמוך,
האם אתה מעדיף להיות חשוף לדולר שאולי יעלה,
או מעדיף להיות מגודר מט"ח, כי אולי הדולר ירד.ובקרן השתלמות יש לי במגדל במסלול s&p בדמי ניהול של0.35 ,השאלה אם עדיף להשאר בזה או לעבור אולי לאינפטי עוקב מדדי מניות שעשה בשנה האחרונה פי 3 (אין לי נתונים יותר מזה) או שיש למישהו המלצה על מסלול יותר טוב?
לגבי אינפיניטי,
באמת היה להם מסלול מעניין בעוקב מדדי מניות,
אבל הם שינו את תמהיל ההשקעה בתקופה האחרונה.ברמת העיקרון,
ברור שעדיף מסלול שמביא תשואה יותר גבוהה, מאשר לשלם פחות בדמי ניהול.
הבעיה היא, שמכיון שאין לנו רוח הקודש, אין לנו שום אפשרות לדעת איזה מסלול יביא תשואה הכי גבוהה בשנה הבאה.
ולכן צריך לבחור מסלול שמתאים לך.
ומסלול עוקב מדד S&P500 זה בחירה מצויינת לרוב האנשים.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות