דילוג לתוכן

פנסיה והשתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
2 2 15 2
  • כיום הפנסיה שלי במגדל s&p500
    שאלתי היא :
    האם לא כדאי לעבור למיטב למסלול עוקב מדדי מניות שעשה כמעט פי 2 בחמש שנים האחרונות
    ובקרן השתלמות יש לי במגדל במסלול s&p בדמי ניהול של0.35 ,השאלה אם עדיף להשאר בזה או לעבור אולי לאינפטי עוקב מדדי מניות שעשה בשנה האחרונה פי 3 (אין לי נתונים יותר מזה) או שיש למישהו המלצה על מסלול יותר טוב?

• כיום הפנסיה שלי במגדל s&p500
    שאלתי היא :
    האם לא כדאי לעבור למיטב למסלול עוקב מדדי מניות שעשה כמעט פי 2 בחמש שנים האחרונות
    ובקרן השתלמות יש לי במגדל במסלול s&p בדמי ניהול של0.35 ,השאלה אם עדיף להשאר בזה או לעבור אולי לאינפטי עוקב מדדי מניות שעשה בשנה האחרונה פי 3 (אין לי נתונים יותר מזה) או שיש למישהו המלצה על מסלול יותר טוב?

@אאליהו כתב:

כיום הפנסיה שלי במגדל s&p500
    שאלתי היא :

בגלל שעוקב מדדי מניות של מיטב זה נאסד"ק מגודר מט"ח,
    ולכן בשנים האחרונות שהדולר ירד כ"כ הרבה, זה השפיע על מסלול S&P500 ולא השפיע על מסלול עוקב מדדי מניות של מיטב.

עכשיו השאלה היא כשהדולר נמוך,
    האם אתה מעדיף להיות חשוף לדולר שאולי יעלה,
    או מעדיף להיות מגודר מט"ח, כי אולי הדולר ירד.

לגבי אינפיניטי,
    באמת היה להם מסלול מעניין בעוקב מדדי מניות,
    אבל הם שינו את תמהיל ההשקעה בתקופה האחרונה.

ברמת העיקרון,
    ברור שעדיף מסלול שמביא תשואה יותר גבוהה, מאשר לשלם פחות בדמי ניהול.
    הבעיה היא, שמכיון שאין לנו רוח הקודש, אין לנו שום אפשרות לדעת איזה מסלול יביא תשואה הכי גבוהה בשנה הבאה.
    ולכן צריך לבחור מסלול שמתאים לך.
    ומסלול עוקב מדד S&P500 זה בחירה מצויינת לרוב האנשים.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    1 פוסטים
    112 צפיות
    רחל עומסיר
    השינויים שמדברים עליהם יכולים להשפיע על העתיד הכלכלי של כולנו לאחרונה פורסמו נתונים ותוכניות שממחישים עד כמה עולם העבודה והפנסיה משתנה מול העיניים שלנו. מצד אחד מדברים על אפשרות להמשך העלאת גיל הפרישה בעתיד ועל שינויים אפשריים בעולם הפנסיה וההפרשות. ומצד שני, הנתונים מראים שהישראלים עובדים שעות רבות מאוד ביחס למדינות אחרות, אבל לא תמיד מצליחים לייצר תחושת ביטחון כלכלי אמיתית. אני פוגשת לא מעט אנשים שעובדים קשה מאוד במשך שנים, מרוויחים יפה, מתנהלים באחריות ועדיין מרגישים שהם כל הזמן “רודפים” אחרי המציאות הכלכלית במקום להרגיש שהם באמת בונים יציבות. וזו בדיוק הנקודה שחשוב להבין היום יותר מתמיד: עבודה בלבד כבר לא תמיד מספיקה כדי לייצר ביטחון כלכלי עתידי. המשמעות היא שלא בטוח שנוכל בעתיד להסתמך רק על פנסיה רגילה או על מקום עבודה אחד לאורך כל החיים. דווקא בגיל צעיר, החלטות שנראות קטנות יכולות להשפיע בצורה משמעותית על השנים הבאות: • איך מושקע הכסף שלנו • האם אנחנו חוסכים גם מעבר לפנסיה • האם קיימת קרן חירום למצבים בלתי צפויים • ואיך בונים יציבות גם כשהמציאות הכלכלית משתנה לא מעט אנשים מגלים רק אחרי שנים שהם יכלו להגיע למקום אחר לגמרי אם היו עושים סדר מוקדם יותר, בודקים את החסכונות שלהם בזמן ומבינים איך הכסף באמת עובד עבורם. תכנון פנסיוני נכון לא מתחיל רק בגיל הפרישה. הוא מתחיל הרבה קודם, בהחלטות הקטנות של היום. המציאות משתנה מהר, ולכן חשוב שהתכנון הכלכלי לא יתבסס רק על מה שהמדינה תיתן בעתיד, אלא גם על בנייה נכונה ועצמאית של היציבות הכלכלית האישית והמשפחתית. תכנון פנסיוני נכון לא עוסק רק בכמה כסף נחסוך, אלא גם בשאלה איך הכסף יגן עלינו ועל המשפחה שלנו בכל שלב בחיים. אם מזמן לא עצרתם לבדוק האם החיסכון שלכם באמת מותאם למציאות של היום, אולי זה הזמן לעשות סדר ולהבין מה אפשר לשפר כבר עכשיו. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    351 צפיות
    צ
    @שמחה-ה מדד עולמי יש ב- מיטב מניות סחיר ואינפיניטי הלכה הממוצע של מדד עולמי הוא 8% קצת פחות מהסנופי. וממש לא בהכרח שצריך להשקיע בישראל. כדאי להכיר גם את מסלול עוקב מדדי מניות, זה שונה בין החברות, יש חברות שזה דומה לנאסד"ק 100, ויש חברות שזה משולב כמה דברים.
  • 5 הצבעות
    8 פוסטים
    467 צפיות
    אבי ר.א
    אז כמובן שחשוב לתעד את כל התהליך, או להתכתב דרך המייל.
  • 1 הצבעות
    3 פוסטים
    349 צפיות
    רחל עומסיר
    798964.45%= 3555 ש"ח 100000 12.55%= 12,550 ש"ח סה"כ 16101 ש"ח הואיל ומעל שכר ממוצע הסכום המינימלי להפקדה הינו 13582 ש"ח אך כדאי לחשב גם כמה פנסיה תהיה בעתיד וכן כיסוי ביטוחי והטבות מס כיום ובפרישה
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    730 צפיות
    שמיל שמילש
    אין טעם להאריך במקום שהאריכו בו רבים אך בגדול ההשקעה במדדים לא באמת חשופה לשער הדולר https://www.hasolidit.com/kehila/threads/ריכוז-כל-הפוסטים-בנושא-גידור-מט-ח-וסיכון-מט-ח.5393/