דילוג לתוכן

אזרח אמריקאי לקרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
10 5 615 1

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    47 צפיות
    צ
    @מנחם-בקר כתב במידע על קרן השתלמות: להבנתי התקרה של ההפקדה שפטורה ממס היא באזור 20,500 ש"ח ושאלתי היא האם בכלל שייך להפקיד יותר מהסכום הזה ולשלם עליו מס או שאין אפשרות כזאת. נכון שאפשר, אבל יותר נוח להפקיד את זה בגמל להשקעה ששם הכספים נזילים כל הזמן, בשונה מקה"ש שזה נעול ל-6 שנים. ותקרת ההפקדות בקה"ש היא 20,566 ש"ח. ראיתי שכתבו הרבה על הלוואות מהחברה שבה משקיעים ולמעשה לא יצא לי ברור כ"כ ורציתי לדעת האם כשאני לדוג' מפקיד 80,000 אני יוכל לקבל 40,000 בהלוואה ל7 שנים וכן אשמח לדעת כמה ריבית צריך לשלם על זה בהנחה ופתחתי קרן השלמות דרך בנקל שהם עובדים עם חברת הראל התנאים באמת שונים מחברה לחברה, הכי טוב שתפנה אליהם ישירות.
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    148 צפיות
    צ
    @איש-בנימין זה משהו עקרוני, קה"ש לעובדי הוראה מיועדת לשנת שבתון, וממילא הם לא יפתחו מסלולי מניות כדי לא לסכן את הכסף.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    92 צפיות
    בוטח בה'ב
    הירידות במדדים כפי שציינת הם קלות עדיין שוק ההון יחסית יקר גם אחרי ירידת הדולר ולמי שמשקיע באזור נמוך מתקרת ההפקדה (20,566) זה לא כ"כ משנה להפקיד לפני סוף השנה מצטרף להמלצה להתייעץ עם יועץ פיננסי
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • 3 הצבעות
    11 פוסטים
    787 צפיות
    א
    @צמיחה בפרט שהוא @צדיק-יסוד-עולם ....