דילוג לתוכן

קרן השתלמות עם קצבת אזרח ותיק

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
7 4 357 1
  • אודה לעזרת המומחים:
    אני מקבל כיום קצבת אזרח ותיק, ברצוני במקביל לפתוח עוסק פטור/זעיר, עד כמה אוכל להרוויח מבלי שזה יפגע לי בקצבה.
    האם אוכל לפתוח קרן השתלמות וכדו'.
    יש הגבלה לגיל פתיחת/ השקעה בקרן השתלמות.
    במידה ודעת המומחים לפתוח עסק זעיר /פטור, האם
    יש אפשרות לעשות תהליך זה באופן עצמאי ומה התהליך.
    מה איזה גיל אין תקרה הכנסות .
    בתודה מראש

• אודה לעזרת המומחים:
    אני מקבל כיום קצבת אזרח ותיק, ברצוני במקביל לפתוח עוסק פטור/זעיר, עד כמה אוכל להרוויח מבלי שזה יפגע לי בקצבה.
    האם אוכל לפתוח קרן השתלמות וכדו'.
    יש הגבלה לגיל פתיחת/ השקעה בקרן השתלמות.
    במידה ודעת המומחים לפתוח עסק זעיר /פטור, האם
    יש אפשרות לעשות תהליך זה באופן עצמאי ומה התהליך.
    מה איזה גיל אין תקרה הכנסות .
    בתודה מראש

@miryamku
    על הקרן השתלמות בטוח אפשר לפתוח ואין שום סנכרון בין החברות לבין הרשויות. כמה שתדווח על ההכנסה בחברה שאצלה הקרן השתלמות, שם זה ישאר המידע ולא יועבר הלאה.
    לגבי השאר אני מאמין ש @רחל-עומסי שאין שני לה בתחומים האלו תענה יותר טוב.

• @miryamku
    על הקרן השתלמות בטוח אפשר לפתוח ואין שום סנכרון בין החברות לבין הרשויות. כמה שתדווח על ההכנסה בחברה שאצלה הקרן השתלמות, שם זה ישאר המידע ולא יועבר הלאה.
    לגבי השאר אני מאמין ש @רחל-עומסי שאין שני לה בתחומים האלו תענה יותר טוב.

• @miryamku
    ליחיד עד הכנסה של 9208 ש"ח לחודש (הכנסה בניכוי הוצאה) זכאי לקצבת אזרח ותיק מלאה, גבוה מ-9208 ועד 13,258 ש"ח קצבה חלקית.
    לנשוי עד הכנסה של 12,277 ש"ח זכאי לקצבה מלאה, גבוה מ-12,277 וקטן מ-18510 קצבה חלקית.

מי שזכאי לקצבה חלקית ומעדיף לדחות את קבלת הקצבה יקבל 5% תוספת על כל שנה שלא קיבל קצבת אזרח ותיק.
    מגיל 70 אין מבחן הכנסות וזכאי בכל מקרה.

לרוב עדיף לקבל קצבה חלקית, כי מי שמקבל קצבת אזרח ותיק פטור מתשלום ביטוח לאומי מהכנסותיו.

כל זה ביחס להכנסות מעבודה (ולא פאסיביות)
    בהצלחה!

• @miryamku
    ליחיד עד הכנסה של 9208 ש"ח לחודש (הכנסה בניכוי הוצאה) זכאי לקצבת אזרח ותיק מלאה, גבוה מ-9208 ועד 13,258 ש"ח קצבה חלקית.
    לנשוי עד הכנסה של 12,277 ש"ח זכאי לקצבה מלאה, גבוה מ-12,277 וקטן מ-18510 קצבה חלקית.

מי שזכאי לקצבה חלקית ומעדיף לדחות את קבלת הקצבה יקבל 5% תוספת על כל שנה שלא קיבל קצבת אזרח ותיק.
    מגיל 70 אין מבחן הכנסות וזכאי בכל מקרה.

לרוב עדיף לקבל קצבה חלקית, כי מי שמקבל קצבת אזרח ותיק פטור מתשלום ביטוח לאומי מהכנסותיו.

כל זה ביחס להכנסות מעבודה (ולא פאסיביות)
    בהצלחה!

@רחל-עומסי
    תודה רבה על המענה המפורט.

• אשמח למידע מהימן
    סבתא שלי משכה כספי פנסיה והתחייבה במס של 35%
    השאלה האם אפשר לקזז את זה על ידי תרומות עם סעיף 46
    ואם כן על איזה שנים השנה הנוכחית של המשיכה או אף לפני כן
    ועד איזה סכום לקזז מס כנגד סעיף 46
    והאם יש עוד דרכים לקזז מס חוץ מנקודות זיכוי
    אשמח למענה מחברי הפורום המכובד

• אשמח למידע מהימן
    סבתא שלי משכה כספי פנסיה והתחייבה במס של 35%
    השאלה האם אפשר לקזז את זה על ידי תרומות עם סעיף 46
    ואם כן על איזה שנים השנה הנוכחית של המשיכה או אף לפני כן
    ועד איזה סכום לקזז מס כנגד סעיף 46
    והאם יש עוד דרכים לקזז מס חוץ מנקודות זיכוי
    אשמח למענה מחברי הפורום המכובד

@משקיע-צעיר

בת כמה היא? עדיין לא הגיעה לגיל פרישה?
    ניתן לקבל החזר במצבי מסכנות :

• הוצאות רפואיות- של המבוטח או קרובו (ההוצאות גבוהות ממחצית ההכנסות של העמית וקרובו- ביחד)
    • נכות צמיתה בדרגה של 75% או יותר לעמית או קרובו
    • צבירה נמוכה מ-8000 ש"ח בכל הקופות
    • בגיל 67- אם סך הצבירות בכל הקופות נמוך מ-104140
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-תכנון וליווי פרישה עם רחל עומסי ב-
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-

נושאים מוצעים

• קרן השתלמות

שוק ההון והשקעות מסחר עצמאי קרן השתלמות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    103 צפיות
    ל
    @משה-צבי אתה יוצא מתוך נקודת הנחה (ידועה) שקרן השתלמות עדיפה על מסחר עצמאי. אלא שזה לא כ"כ פשוט. בפורום הסולידית (שם יושבים המבינים הכי גדולים בארץ בענייני אופטימיזציית השקעות) הדעות חלוקות בעניין זה נידון שם כמה פעמים אפשר לדוגמא לקרוא החל מפה (יש שם על זה גם לפני ובמלא אשכולות אחרים שם זה רק דוגמא) המהלך הוא כזה: קופות ומסלולים מנוהלים מביאים פחות תשואה בגלל: א. דמי ניהול (הקופות קונות את אותן קרנות שאתה קונה בחשבון מסחר עצמאי אז כל הדמי ניהול יורדים קומפלט מהתשואה) ב.אי יעילות של כסף מזומן שנותר בקופה (שנוי במחלוקת) כל שינוי בתשואה באופן קבוע יצור נזק גדול יותר מתוספת מס בסוף בתנאי שיעבור פרק זמן מספיק ארוך (רעיון דומה מוכח מתמטית בארוכה פה לכן על פני אינסוף זמן עדיף תמיד מסחר עצמאי. על פני שנה אחת עדיף קה"ש. השאלה עבור כמה שנים יתרחש ההיפוך (שבוודאות יקרה כאמור) מקרה"ש עדיפה לעצמאי עדיף תלויה ב2 דברים: ההפרש בתשואה (דמי ניהול + אחוז לא ידוע של אי יעילות בעקיבה + לפעמים ניטרול מט"ח אסוני) התשואה עצמה (ככל שהתשואה נמוכה יותר ההיפוך יקרה מהר יותר ולהפך) אינפלציה חזויה (אינפלציה חזויה גבוהה יותר - יותר ניכוי מס במסחר עצמאי) דוגמאות בהנחת אינפלציה מקובלת של 2.5% דוגמאות א. הפרש של 1% בדמי ניהול ותשואה שנתית של 8% - 16 שנה ב. הפרש של 1% בדמי ניהול ותשואה שנתית של 10% - 23 שנה א.הפרש של 0.6% בדמי ניהול ותשואה שנתית של 8% - 44 שנה ב. הפרש של 0.6% בדמי ניהול ותשואה שנתית של 10% - 47 שנה א. הפרש של 0.2% בדמי ניהול ותשואה שנתית של 8% - 144 שנה ב. הפרש של 0.2% בדמי ניהול ותשואה שנתית של 10% - 144 שנה שימו לב שככל שההפרש יורד הוא נהיה היחיד שמשפיע ניקח את מקרה 3. הקיצוני על שני סעיפיו: גם אם האינפלציה השנתית היא 0% וגם אם היא 1000% עדיין ההיפוך הוא ב144 שנה ואם נחזור לאינפלציה 2.5%, גם אם התשואה היא 5.1% עדיין ההיפוך הוא ב144 שנה נקודה נוספת היא שבמקרה של הדוגמאות מדובר שאין הפקדות נוספות. הפקדות נוספות גוררות בעצם את כל הקרן להיות צעירה יותר כי ממוצע זמן ההפקדות הוא בנקודה מאוחרת יותר אבל גם לזה ההשפעה לא כ"כ משמעותית. דוגמא 3 לא נוגעת לאף אחד ככל ההנראה. דוגמא 2 נוגעת לאנשים צעירים על החלק שהם מקצים לגיל זיקנה דוגמא 1 ומה שבינה לבין דוגמא 2 היא הרלוונטית לאנשים רגילים. כלומר אם אתה משקיע באמצעות קה"ש IRA עם דמי ניהול של עד 0.4% אז קה"ש בודאי עדיף. אבל אם אתה משקיע באמצעות קה"ש מסלול S&P500 אז צריך לבדוק דמי הניהול ולברר טוב את העניין של שגיאות עקיבה + אי ניצול מזומן ולפעמים גם ניטרול מט"ח שיכול לגרום עוד 0.35% נזק שנתי (וצריך לדעת שיש טענות שהפער יכול להגיע ליותר מ1%) יכול להיות מצבים שבשלב מוקדם כבר עדיף חשבון מסחר עצמאי. (במצבי קיצון (1.2% פער, 3% אינפלציה, 8% תשואה) ההיפוך יכול להתחיל מהשנה הראשונה) מסר נוסף מכל העניין הוא שאין חשיבות גדולה לקרן השתלמות כמעט בשום שלב (לוקח לקרן שנים לגדול ורק ככל שהיא גדלה יש תשלומי מס משמעותיים אבל ככל שהשנים עוברות היתרון של הקה"ש נמחק מצורף מחשבון של R הון (משום מה כבר אין אותו באינטרנט) https://docs.google.com/spreadsheets/d/1k3Y6CNEvOeojcVp4_p2X63gSCXZ_MEjfSJ-vXkS7GZc/copy?usp=sharing
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    169 צפיות
    צ
    @S1252 ברור שלא כדאי לחכות, קודם כל תפתח פנסיה ברירת מחדל, שם תקבל את הדמי ניהול הכי זולים למתחילים - 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה. החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל: אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם. אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב. במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה). קה"ש תפתח דרך בנקל - הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6. תבחר לך מסלול מנייתי כשר - לטווח הארוך. או מסלול הלכה של אינפיניטי. ותתחיל להתעמק בנושא. כמובן שתמיד תוכל לשבת עם איש מקצוע ולקצר את הלמידה. בהצלחה.
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    457 צפיות
    חופש כלכליח
    @חיסכון-לחתונה כתב בהתחלתי לעשות שינוי ואני צריך את העזרה שלכם: גם את הקרן השתלמות? לא
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    3k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • אזרח אמריקאי לקרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    11
    1 הצבעות
    11 פוסטים
    929 צפיות
    י
    האם יש בעיה לפתוח קרן השתלמות לעצמאי אם מפקידים שם יותר מההכנסה של העסק כגון שהעסק מרויח 3000 ש"ח לשנה ומפקידים 20,566 ₪מרויח 3000 ש"ח לשנה ומפקידים  בארץ - על עסק עצמאי יש תקרת הפקדה שהיא פטורה ממס הכנסה לפי 4.5% מההכנסה ולא יותר מהתקרה, [התקרה היום היא 13,203 ש"ח בסה"כ לשנה]. בפועל בסוף השנה חברת הביטוח צריכה לוודא שאין חריגות בהפקדות, ואם כן היא מנכה מס במקור. אבל על רווח הון יש תקרה ויתר גבוהה עד 20,566 ₪  הפקדה שהיא פטורה ממס הכנסה הבנתי שרוב רואי חשבון סבורים שאין בעיההשאלה: מה שיותר מהפטור למס הכנסה האם זה בעייתי לאזרח אמרקאי מבחינת PFIC לישראלי אני יודע שאין בעיה מבחינת מס רווח הון - האם אמרקאי שונה -ורק 4.5 אחוז מוכר כהפרשה מותרת? מבחינת פנסיה לא ידוע לי החוקים בארה"ב מה נחשב פנסיה. מה שידוע לי, שלכאורה אפשר לדווח על זה כOther income ולשלם מס אמרקאי. אבל אין בזה בעיה של PFIC, וכן במשיכה אין צורך לדווח על 70 אחוז, כי כבר דווח במהלך ההפקדה כחייב מס. ואם זה נכון הרי שמי שלא עשיר לא יצטרך לשלם מס אמרקאי, כי עד 50000$ הכנסות לשנה אין שום חובת מס ועד 100000$ גם אם יש זה נמוך ממש, כך שאין בעיה להשקיע בקרן השתלמות, השאלה היא כמה אפשר - השאלה העיקרי האם אפשר להשקיע שם יותר מהפטור ממס הכנסה.