דילוג לתוכן

מדד המחירים לצרכן- חודש יוני

כלכלת המשפחה
5 3 299 3

נושאים מוצעים

• 11 הצבעות
    2 פוסטים
    182 צפיות
    איציק התותחא
    השקל שמעבר ל"פתיחת הדלת" בטור הקודם שברנו את האשליה המסוכנת של ה"חודשיים עבודה". עכשיו נגיע ישר לעיקר כי כאן נמצא ההבדל בין מי שרק שורד לבין מי שבאמת בונה חיים כלכליים. אני תמיד אומר ללקוחותי גם העסקיים וגם הפרטיים ברגע שסגרת את פתיחת הדלת של החודש, כל שקל נוסף הוא שלך. נקי. אמיתי. בלי מיסים סמויים של החיים. תיקחו את הדוגמא מהטור הקודם, הכנסה 5,000 ₪, הוצאות מחיה 4,500 ₪. עד 4,500 ₪ אתה עבדת רק כדי לא ליפול. כל השקלים האלה הם עבודה בשביל הבנק, המשכיר, החשמל ועבור יש חסד/אשר עד/רמי לוי. אבל מהשקל ה 4,501 זה השקל הראשון שלך. זה הכסף שיכול להתחיל לבנות לך עתיד. ועכשיו תעבירו את זה לעסק, אתה גאה במחזור של 50,000 ₪ בחודש. אבל אם שכירות, ארנונה, חשמל, משכורות, ספקים, פרסום וכל ההוצאות הקבועות אוכלות 48,000 ₪ =לא הרווחת כלום. עבדת חודש שלם רק כדי שהעסק יישאר פתוח. רק השקלים שמעבר ל 48,000 ₪ הם רווח נקי. רק הם נספרים באמת. השקל הזה, השקל שמעבר לפתיחת הדלת, הוא השקל החשוב, החזק והיקר ביותר בכל חודש. רוב האנשים מתמכרים למספר הגדול, להכנסה הגולמית, למחזור, ל"וואו". המצליחנים האמיתיים מתמקדים אך ורק בשקלים שנותרים אחרי שסגרו את הדלת. הלקח שכדאי לקחת הביתה, תדע בדיוק מהו סף פתיחת הדלת שלך. ואז תשנה את כל השאלות שלך, לא "איך אני מגדיל הכנסה?" אלא "איך אני מגדיל כמה שיותר את השקלים שמעבר לקו הזה?" כי שם ורק שם מתחיל החופש והשקט הנפשי.
  • 1 הצבעות
    18 פוסטים
    752 צפיות
    ה
    לגבי הביטוח לא ידוע לי על בעיה וגם לי אישית פעם הפעלתי ולא שאלו, משיטוט בגוגל ראיתי שכותבים שאין בעיה, וזה גם ההגיון כיון שזה נוגע לתשתיות הדירה. לגבי מיסוי אם זה דירה יחידה ואתה שוכר במקום אז עד 7500 בחודש מתקזז לך מהרווח, ואז יש לך עוד 5600 בערך להגיע לחיוב אם זה יותר אז דבר ראשון ברוך השם דבר נוסף יש כאלה שלכן עושים חוזה מול בעל החברה או מישהו מטעמו ואולי זה גם יותר בטוח אבל לא הייתי מתעקש על זה כי בסכום פעוט שעוברים את הרף הנ"ל (שתי התיקרות)נראה לי עדיף להתעלם זה לא מצוי שתופשים אותך כשזה לא ריבוי דירות.
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    635 צפיות
    ה
    בית שמש מה יצא? תעדכן
  • 6 הצבעות
    15 פוסטים
    688 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש כתב בירידת עוגנים צפויה: מתי זה קרה? בימים האחרונים? בתחילת החודש הלועזי כל בנק ביום אחר בין 2-11 לחודש ובטפחות ב-26 לחודש הקודם
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    872 צפיות
    פ
    @התותח-זה-אני כתב בהתייעצות לגבי קניית דירה ברמה ד בבית שמש: @סתם-אחד בנתיים ירדתי מהדירה הזאת אבל בכללי זה בערך 70 מ"ר לכל אחד לא כולל חניה מחסן גג ומרפסות עלות הבניה היא בערך 400 אל"ש עשית בשכל