דילוג לתוכן

מדד המחירים לצרכן- חודש יוני

כלכלת המשפחה
5 3 289 3

נושאים מוצעים

• 11 הצבעות
    2 פוסטים
    127 צפיות
    איציק התותחא
    השקל שמעבר ל"פתיחת הדלת" בטור הקודם שברנו את האשליה המסוכנת של ה"חודשיים עבודה". עכשיו נגיע ישר לעיקר כי כאן נמצא ההבדל בין מי שרק שורד לבין מי שבאמת בונה חיים כלכליים. אני תמיד אומר ללקוחותי גם העסקיים וגם הפרטיים ברגע שסגרת את פתיחת הדלת של החודש, כל שקל נוסף הוא שלך. נקי. אמיתי. בלי מיסים סמויים של החיים. תיקחו את הדוגמא מהטור הקודם, הכנסה 5,000 ₪, הוצאות מחיה 4,500 ₪. עד 4,500 ₪ אתה עבדת רק כדי לא ליפול. כל השקלים האלה הם עבודה בשביל הבנק, המשכיר, החשמל ועבור יש חסד/אשר עד/רמי לוי. אבל מהשקל ה 4,501 זה השקל הראשון שלך. זה הכסף שיכול להתחיל לבנות לך עתיד. ועכשיו תעבירו את זה לעסק, אתה גאה במחזור של 50,000 ₪ בחודש. אבל אם שכירות, ארנונה, חשמל, משכורות, ספקים, פרסום וכל ההוצאות הקבועות אוכלות 48,000 ₪ =לא הרווחת כלום. עבדת חודש שלם רק כדי שהעסק יישאר פתוח. רק השקלים שמעבר ל 48,000 ₪ הם רווח נקי. רק הם נספרים באמת. השקל הזה, השקל שמעבר לפתיחת הדלת, הוא השקל החשוב, החזק והיקר ביותר בכל חודש. רוב האנשים מתמכרים למספר הגדול, להכנסה הגולמית, למחזור, ל"וואו". המצליחנים האמיתיים מתמקדים אך ורק בשקלים שנותרים אחרי שסגרו את הדלת. הלקח שכדאי לקחת הביתה, תדע בדיוק מהו סף פתיחת הדלת שלך. ואז תשנה את כל השאלות שלך, לא "איך אני מגדיל הכנסה?" אלא "איך אני מגדיל כמה שיותר את השקלים שמעבר לקו הזה?" כי שם ורק שם מתחיל החופש והשקט הנפשי.
  • 12 הצבעות
    99 פוסטים
    4k צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    ערב טוב לכולם בעקבות צפי לירידה משמעותית מאוד בעוגני המלצי"ם בתחילת החודש הבא [כרגע הצפי הוא ליותר מרבע אחוז, עדיין נתון לשינויים] מומלץ מאוד לכל מי שיש לו במשכנתא מסלולים של משתנות [כולל פריים] בריביות לא כ"כ טובות, לגשת בימים הקרובים לקבל אישור למיחזור פנימי לחלקים אלו ע"מ לקבל מרווחים נמוכים ולבצע את המיחזור בפועל לאחר תחילת החודש הבא עם העוגנים הנמוכים וכך למקסם את הריביות האטרקטיביות. בבנק מזרחי מומלץ כבר עכשיו לקבל אישור עקרוני, הירידה שם תהיה כבר ב-11 לחודש הקרוב, בשאר הבנקים מומלץ להוציא שבוע הבא. בהצלחה
  • 2 הצבעות
    79 פוסטים
    2k צפיות
    חיסכון לחתונהח
    היום התפרסם מדד המישרות שנוספו בארה"ב. הוא היה גבוה מאוד מהצפוי ומראה על שוק חזק ועל כסף שזורם. דבר שגורם לחשש מעלית האינפלציה ולכן מרחיק את הצפיה להורדת ריבית בארה"ב. דבר שכמובן משפיע גם בארץ. לכן ההצהרות של הנגיד על הורדות עכשיו נשארות שסימן שאלה בנוגע לביצוע.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    711 צפיות
    איש קישא
    @ה.-שלמה הי יעקב רייניץ כתב כלכלי בהמודיע מומחה בזה, פעמים רבות שמעתי ממנו שיש מלא פתרונות חוקיים בעניין
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    @יצחק-שקל-דעת כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים: שלום וברכה !! אני שמעתי שזה נכנס לציבור החרדי מהסיבה שבחיסכון לכל ילד נתנו בחירה למסלול השקעה ואז ככה הציבור נכסף לזה. קשה להאמין