ביטקוין, לא מדבר אלי!
-
קשה למצוא עקרונות מוסכמים בשוק ההון, יש כאלו המאמינים במסחר תוך יומי, וישנם פסיביים מושבעים ,יש שדוגלים בניתוח טכני, ויש את אלה עם הניתוח ערך, וכמובן יש את המשלבים.
אך עיקרון אחד לדעתי מוסכם על כולם, אני בכל אופן, עוד לא פגשתי לו מתנגדים.
שוק ההון, דומה במידה מסוימת לחדר מלא מפה לפה בצעצועים וממתקים, והמשקיע דומה לילדון שמוצף בריגושים למראה החדר, לולא מחשבה ותכנון מסודרים מסתבר שאותו ילדון מתוק לא יצליח להשיג מלא תאוותו, כך גם שוק ההון, יש בו לא מעט הזדמנויות, שמי שינסה להרוויח את כולם, ישאר קירח מכל הכיוונים.
אחד הדוגמאות למניעים שמבלבלים משקיעים וגורמים להפסדים הוא ה - FOMO הכינוי לתופעת הפחד מפספוס הזדמנויות, כך למשל מצאתי את עצמי בצהרי יום קיצי מטפס במעלה גבעה בגולן עם כאבי ראש נוראים, במחשבה לאחור הבנתי, שהרבה יותר מהנה בשבילי, היה להעביר את היום על הספה עם ספר טוב, רק הפחד מהחוויות שיצברו חברי ואני אפספס גרם לי לצאת לטיול.
באותו טיול באמת נגרמה לי אי נוחות מסוימת, אך כשנכנס למניה כלשהיא, רק מהסיבה שהיו רבים שהרוויחו בה לאחרונה, הגיוני במצב כזה שתיווצר בועה, והכסף ירד לטמיון.
ישנם עוד מספר גורמים שעלולים להקשות על החשיבה הרציונלית של משקיע, אולי אכתוב עליהם בעתיד בעז"ה.
לכן הדבר הכי חשוב, אחרי שהחלטנו על צורת הפעולה המועדפת עלינו, הוא לאמץ אותה, ולא להתרשם מהזדמנויות נוצצות שבוודאי יבואו.
ובנימה אישית, לפני מספר חודשים, שוחחתי עם חבר ששכנע אותי לרכוש ביטקוין, הוא צפה שעד סוף השנה ערכו יעמוד על 60,000$ הוא טעה, אבל במובן החיובי של המילה, בזמן שאני כותב את השורות הבאות, שוויו כבר עבר את ה 100,000$ וכנראה שאם הייתי שומע לעצתו, הייתי מרוויח סכום נחמד.
רק שאחד מעקרונות היסוד שאני מאמין בהם הוא, שאני לא משקיע במוצר שמנגנון הרווח שלו לא ברור לי, וביטקוין מסתבר עוד נשגב מבינתי, וכמו שהיה ברור לי אז שאני ביטקוין לא רוכש, ברור לי היום שלא טעיתי.
אני לא ממליץ על שום דרך או שיטה, אבל אחרי שבחרתם לכם אחת כזו, אל תסטו ממנה גם לא בעד ביטקוין. -
@ביזנייעס קילורין לעיינים, דברים כדורבנות.
-
בעיקרון זה נכון,
אבל כבר יצא לי לראות כאלו שבהתחלה לא הסכימו לחשוב על ביטקוין, ודוקא לאחרונה הם החליטו שבערך 3% מתיק ההשקעות שלהם כן יהיה בביטקוין -
@צמיחה כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:
בעיקרון זה נכון,
אבל כבר יצא לי לראות כאלו שבהתחלה לא הסכימו לחשוב על ביטקוין, ודוקא לאחרונה הם החליטו שבערך 3% מתיק ההשקעות שלהם כן יהיה בביטקויןכל אחד והתיק השקעות שלו כמובן
ופותח אשכול זה לא התכוון חלילה במאמר הנפלא שלו לצאת על הביטקויון, אלא על רעיון של שינוי אסטרטגיה באמצע השמחק, אין בעיה לשנות, אבל הענין חייב להיות מוחלט, ושלא יהיה כפוסח על שני הסעיפים חלילה -
דרך אגב,
שמעתי מאבנר סטפק ביום ראשון האחרון בבני ברק ש-5% מתיק ההשקעות כדאי בביטקוין, שמתוכו הוא נתן עדיפות של 3% לאיתריום ו-2% לביטקוין. -
דרך אגב,
שמעתי מאבנר סטפק ביום ראשון האחרון בבני ברק ש-5% מתיק ההשקעות כדאי בביטקוין, שמתוכו הוא נתן עדיפות של 3% לאיתריום ו-2% לביטקוין.אמר ונשאר בחיים...
מזכיר לך שהדעות שהוא מייצג הם בגדול התאוריות של מנהלי קרנות, שבמשך שנים לא מצליחים לנצח את המדדים לאורך זמן. -
@עמית-של-סגל כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:
דרך אגב,
שמעתי מאבנר סטפק ביום ראשון האחרון בבני ברק ש-5% מתיק ההשקעות כדאי בביטקוין, שמתוכו הוא נתן עדיפות של 3% לאיתריום ו-2% לביטקוין.אמר ונשאר בחיים...
מזכיר לך שהדעות שהוא מייצג הם בגדול התאוריות של מנהלי קרנות, שבמשך שנים לא מצליחים לנצח את המדדים לאורך זמן.מדויק
סטפק מהחסידים הראשונים של שוק הקריפטו. -
אם תחפשו במרחבי הרשת תמצאו הרבה שכך נוקטים, גם כאלו שבעבר סברו אחרת.
לגבי דבריו של אבנר סטפק, אדרבה דבריו היו שאם אתה לא מנהל קרן ואין לך את הסכומים שלהם אל תעשה את ההשקעות שלהם, הם יכולים לקחת סיכונים בהתאם ליכולת שלהם, וגם אם הם יפסידו לא יקרה להם כלום, מה שהאדם הפשוט לא יכול, וצריך להשקיע רק פאסיבי במדדים. -
פוסט זה נמחק! -
-
לא חוכמה להסתכל בדיעבד על גרפים ולהצהיר הצהרות.
תראה לי מישהו שקנה לפני תשע שנים ביטקויין ועדיין לא מימש...
רוב האברכים היקרים שישקיעו בביטקויין, כשהוא יעלה עשרים אחוז - הם ירוצו לממש.
וכשהוא ירד עשרים אחוז - הם ירוצו למכור בהפסד.דבר נוסף, עד כמה שהעבר הוא וורוד, עדיין הוא לא מנביא עתיד.
-
@עמית-של-סגל
אה"נ,
אבל מה שאפשר לעשות זה לראות את תשואת העבר ולהגיד שזה לא מחייב את תשואת העתיד,
ובכל זאת לקוות שתהיה תשואה טובה.
בדברים שיש הגיון של צריכה וצמיחה יש היגיון להשקיע יותר, אבל בביטקיון שאין בו את ההיגיון הזה, אז ההיגיון אומר להשקיע בו רק חלק מהתיק.
לגבי הטענה שאברכים ירוצו למשוך בירידות, זה באמת נכון ולא רק אברכים, ולכן ההשקעה צריכה להיות מותאמת כל אחד לפי דרכו וטבעו.
מעניין מה אתה היית עושה אם התיק עולה או יורד ב-20%. -
@צמיחה
חלילה לא דיברתי נגד אברכים,
גם אני עלול להתפתות למשוך או לקנות בזמנים לא נכונים.אני רק אומר, שלהראות היסטוריה כל כך מרשימה, ולגרות את דמיונם של המשקיעים הפוטנציאלים, זה קצת לא אמיתי.
כי ככל הנראה אף אחד לא היה מחכה לעליות של 29,000% אלא היה מממש הרבה לפני...דבר נוסף, הביטקויין נפל אתמול ב - 9% אז לכן לא נשמע בשבוע הקרוב את האופטימיים,
אבל שבוע הבא כשהוא יעלה, הם פתאום יחזרו....
חבר'ה, קחו נשימה, תעשו חושבים, ותשקיעו בחכמה.