שוק ההון מול נדל"ן
-
@צמיחה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:
וצריך לציין שצורת ההשקעה בנדל"ן של @משהמשה
היא באמת פותחת את הראש והיא לא משהו קלאסיאכן.
ואציין שיצחקיאן הנ"ל פועל בדיוק באותה שיטה ואותו ראש.
אאל"ט, שכר טירחה שלו מסתכם בעלות תיווך (2% ממחיר הדירה הסופי +מע"מ).נו, עכשיו פליז תפתח לנו אתה קצת את הראש:
איך אפשר למנף לטווח קצר (5 שנים) בלי להגיע לחתונה עם תיק שנמצא בהפסדים, והכרח לקחת הלוואות גישור עד יעבור זעם....
-
אאל"ט, שכר טירחה שלו מסתכם בעלות תיווך (2% ממחיר הדירה הסופי +מע"מ).נו, עכשיו פליז תפתח לנו אתה קצת את הראש:
איך אפשר למנף לטווח קצר (5 שנים) בלי להגיע לחתונה עם תיק שנמצא בהפסדים, והכרח לקחת הלוואות גישור עד יעבור זעם....
-
@טריידר כתב בשוק ההון מול נדל"ן:
יצחקיאן הנ"ל פועל בדיוק באותה שיטה ואותו ראש.
אאל"ט, שכר טירחה שלו מסתכם בעלות תיווך (2% ממחיר הדירה הסופי +מע"מ).זה מחיר בסיסי ומקובל מאוד בכלל לא יקר.
בהתחשב בכך שהרווח של העיסקה הוא הרבה יותר ממחיר דירה. -
@משהמשה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:
בהתחשב בכך שהרווח של העיסקה הוא הרבה יותר ממחיר דירה.
הרווח הרבה יותר ממחיר הכולל של הדירה ???
כנראה אתה מתכוון ביחס להון העצמי...
@טריידר בוודאי.
זה כמובן מהצד של הלקוח האברך שלא מתכוון לשלם את כל המחיר הראשוני של הדירה, והזוצ יחד עם המחותן ישלימו. והזוצ יקבל בסוף דירה במחיר אחר לגמרי...
ולכן הסכום הזה הוא ממש מזערי יחסית לרווח של הלקוח.
מהצד של המתווך זו מכירת דירה לכל דבר ועניין, רק עם אקזיט גדול, ולכן מצידו זה סכום הגיוני. -
@טריידר
האמת, ששאלתי כמה מהעוסקים בתחום,
ולאף אחד לא היה תשובה.
אדרבה, היו שאמרו שזה כבר מאוחר,
אבל צריך לדאוג לשאר הילדים...
רק אהרן סלומון אומר שיש לו פתרונות גם לכאלו מצבים.
אבל ברור שזה לא 100%.
וגם אצל אהרן סלומון זה משולב בנדל"ן ולא רק בשוק ההון.בציבור הכללי, אין סיבה להשקיע במינוף לכזה זמן קצר ולסכן את הכסף,
אבל בציבור החרדי שיש דד ליין לחתונות,
זה מתבקש.
לקחת משכנתא ולהשקיע בשוק ההון ולמנף שוב, או לקנות קרנות ממונפות.
אבל זה מתאים רק אם השוק היה לפני זה בירידות, ואז יש יותר סיכוי שיבואו העליות,
ועם מינוף נכון זה יהיה עליות יותר גבוהות,
אבל ברור שא"א סתם לעשות כאלו דברים,
כי זה יכול לגרום למפולת וסחרחורת כלכלית.ואני לא יכול לומר לאנשים לרוץ למנף בזמן שאדרבה הם צריכים לרוץ להוריד סיכונים.
-
@טריידר
ולאף אחד לא היה תשובה.
אבל ברור שזה לא 100%.
וגם אצל אהרן סלומון זה משולב בנדל"ן ולא רק בשוק ההון.בציבור הכללי, אין סיבה להשקיע במינוף לכזה זמן קצר ולסכן את הכסף,
זה מתבקש.
כי זה יכול לגרום למפולת וסחרחורת כלכלית.ואני לא יכול לומר לאנשים לרוץ למנף בזמן שאדרבה הם צריכים לרוץ להוריד סיכונים.
ואני לא יכול לומר לאנשים לרוץ למנף בזמן שאדרבה הם צריכים לרוץ להוריד סיכונים.
כוונתך שאי אפשר להמליץ באופן כללי לציבור, אבל יכול להיות שיש כאלו שזה מתאים להם, למשל במקרים שאין חשש של התנהגות משקיע...
או שלכולם זה סיכון גדול מידי? -
ואני לא יכול לומר לאנשים לרוץ למנף בזמן שאדרבה הם צריכים לרוץ להוריד סיכונים.
כוונתך שאי אפשר להמליץ באופן כללי לציבור, אבל יכול להיות שיש כאלו שזה מתאים להם, למשל במקרים שאין חשש של התנהגות משקיע...
או שלכולם זה סיכון גדול מידי?@משהמשה
לא זו אף זו,
לאנשים רגילים ודאי,
לאנשים יותר מתקדמים,
הם גם לא יכולים לדעת מה קורה כשפתאום מפסידים כמה מאות אלפי ש"ח.
אבל זה בהחלט תלוי ומשתנה מאדם לאדם,
כי מישהו שיותר קל לו לגלגל גמ"חים גדולים, אז מקסימום הוא יצטרך לגלגל כמה שנים, ואח"כ בעז"ה השוק יחזור,
כמובן שאנחנו לא בונים כאן ע"ז שייקח רק 12 שנה להתחיל להרויח.
כמו כן תלוי בגמישות, יש אחד שמקסימום הוא יגיד לזו"צ שיחכו עוד כמה עם הקניית דירה, עד שהשוק יעלה. -
@משהמשה
לא זו אף זו,
לאנשים רגילים ודאי,
לאנשים יותר מתקדמים,
כי מישהו שיותר קל לו לגלגל גמ"חים גדולים, אז מקסימום הוא יצטרך לגלגל כמה שנים, ואח"כ בעז"ה השוק יחזור,
כמו כן תלוי בגמישות, יש אחד שמקסימום הוא יגיד לזו"צ שיחכו עוד כמה עם הקניית דירה, עד שהשוק יעלה. -
@משהמשה
לא זו אף זו,
לאנשים רגילים ודאי,
לאנשים יותר מתקדמים,
תוך כדי הדברים, אני חושב,
שיש אפשרות לקחת משכנתא,
להשקיע, וגם לקנות אופציות כדי לעשות סוג של ביטוח מפני ירידות.
עכ"פ הצד השווה, שא"א לעשות את זה לבד בלי הכוונה.
ודרך אגב, אין מה להתייעץ איתי בנוגע לאופציות. -
@טריידר
ולאף אחד לא היה תשובה.
אבל ברור שזה לא 100%.
זה מתבקש.
אבל זה מתאים רק אם השוק היה לפני זה בירידות, ואז יש יותר סיכוי שיבואו העליות,תודה על פירוט הראשי פרקים, אכן בפועל כדאי לשלם להכוונה וייעוץ.
אז שורה תחתונה, בשוק ההון של היום שנמצא בשיא, וגם עלות מינוף דרך משכנתא יקר מאוד,
אין אפיק בשוק ההון עם מאפיינים איכותיים כמו בנדל"ן בשיטת @משהמשה !?
(טווח 5 שנים, 20% רווח בשנה, אפס סיכון הפסד, עם 0% מס, ושקט נפשי לקראת שידוכים) -
אבל זה מתאים רק אם השוק היה לפני זה בירידות, ואז יש יותר סיכוי שיבואו העליות,תודה על פירוט הראשי פרקים, אכן בפועל כדאי לשלם להכוונה וייעוץ.
אז שורה תחתונה, בשוק ההון של היום שנמצא בשיא, וגם עלות מינוף דרך משכנתא יקר מאוד,
(טווח 5 שנים, 20% רווח בשנה, אפס סיכון הפסד, עם 0% מס, ושקט נפשי לקראת שידוכים) -
כמו בנדל"ן בשיטת @משהמשה
זו לא השיטה שלי, זו השיטה של המתווך שמכר לי שכיום אינו פעיל בשוק מסיבות אישיות.
כמו בנדל"ן בשיטת @משהמשה
סתם רציתי לתת לך קרדיט על העלאת הרעיון... אז נקרא לזה שיטת "יצחקיאן"...
-
כמו בנדל"ן בשיטת @משהמשה
סתם רציתי לתת לך קרדיט על העלאת הרעיון... אז נקרא לזה שיטת "יצחקיאן"...
@טריידר יש הרבה שמכרו בשיטה הזו, רק שרובם לא כל כך מוצלחים למצוא באמת את הפרויקטים הזולים עם אופציה לקפיצת מחירים.
וכל פעם שקבלן כל שהוא כתב "פריסייל" הם שיווקו את זה...
כמו בשכונה של 4000 יח"ד שבמשך שנה שלימה פרסמו מודעות בריכוזים החרדיים על פריסייל בשכונה.... -
@טריידר יש הרבה שמכרו בשיטה הזו, רק שרובם לא כל כך מוצלחים למצוא באמת את הפרויקטים הזולים עם אופציה לקפיצת מחירים.
וכל פעם שקבלן כל שהוא כתב "פריסייל" הם שיווקו את זה...
כמו בשכונה של 4000 יח"ד שבמשך שנה שלימה פרסמו מודעות בריכוזים החרדיים על פריסייל בשכונה....@משהמשה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:
יש הרבה שמכרו בשיטה הזו, רק שרובם לא כל כך מוצלחים למצוא באמת את הפרויקטים הזולים עם אופציה לקפיצת מחירים.
וכל פעם שקבלן כל שהוא כתב "פריסייל" הם שיווקו את זה...צודק מאוד.
יצחקיאן לדוגמה, אחרי בחירת מתחם בעל פוטנציאל גדול, הוא בודק כל חברה כמה היא שילמה במכרז על הקרקע, ואח"כ בודק את המאפיניים הפיננסים של החברות, ואז בא עם קבוצה גדולה, לחברה שזכתה במחיר נמוך, והנמצאת במצב של צורך להזרמת כספים, כמה חודשים לפני שלב התחלת הפריסייל...
(ולא כמו גיסי ששילם 15 אש"ח עבור יעוץ/תיווך לרכוש בפריסייל המפורסם של אפריקה_ישראל בקרית יובל בירושלים...)
-
אבל אל תשכח שגם בנדל"ן יש סיכונים.
בנדלן הסיכונים הם על הרווח ולא על הקרן.
אם אתה קונה בעיסקה נורמלית וחוקית, הקרן שלך מבוטחת ב 100% על ידי חוק המכר.עד לאחרונה לא היה חשש מירידת מחירים, וגם היום אנשי מקצוע טובים יכולים לקחת מקום שהחשש הזה נמוך עד לא קיים.
אם בסוף לא עלו המחירים כמו שחשבת.
הפסדת את ההוצאות הנלוות כמו תיווך עוד וכו'.
ואת הריביות ששילמת על המשכנתא, וכמובן שהפסדת את הרווחים שהיית יכול להרוויח בעיסקא אחרת או בשוק ההון.אבל כל זה לא משתווה להשקעה בשוק ההון שביסודה היא סיכון על הקרן עצמה ואין לך מי שמבטיח לך אותה בשום צורה.
מי שרוצה להרוויח בענק בנדלן, עושה עיסקאות יותר מסוכנות.
כמו רבים שקונים דירה עוד הרבה לפני שהחוק מתיר. מה שנקרא "טרום בנייה".
יש הרבה פרויקטים כאלו בבני ברק, שזה בעצם קניית אופציה לדירה, ומבחינה חוקית זו הלוואה לקבלן...
אם הקבלן באמת יציב והרווח שלו מובטח, אבל הוא לא מספיק גדול בשביל לממן את הפרויקט,
אז אפשר להרוויח הרבה מאוד.
עם סיכון גדול של הקרן.
וזו רק דוגמא אחת לעיסקא מסוכנת, יש שלל דברים כאלו שצריך להתרחק מהם.
ורק מי שיש לו כיסים עמוקים יכול להשקיע במקביל בכמה עיסקאות כאלו להפסיד באחת או בשתיים ולהרוויח פי כמה וכמה באחרות. -
@צמיחה
בחוך כל החומרים שאני קורא על השקעה פסיבית. ניכר שהם מתמודדים מול רבים מאוד שמסכימים עם הגישה האקטיבית, יכול להיות שבעשור האחרון הגישה הפסיבית הוכיחה את עצמה, אבל בשביל להבין באמת אשמח גם לקרוא מאמרים על הגישה האקטיבית מאנשים שאפשר לסמוך עליהם.
לא שיש לי כוונה להיות ברוקר יום אחד.. אבל אם יש מישהו אקטיבי רציני שאפשר להשקיע אצלו אני רוצה לבחון מה הוא כותב ומה כותבים בשיטה השניה.
תודה -
ממליץ מאוד לעקוב אחריו
https://www.youtube.com/@Micha.Stocks -
(טווח 5 שנים, 20% רווח בשנה, אפס סיכון הפסד, עם 0% מס, ושקט נפשי לקראת שידוכים)@טריידר כתב בשוק ההון מול נדל"ן:
טווח 5 שנים, 20% רווח בשנה
מבחינת שנים נראה לי שזה בין 5 ל 7 שנים
יש אפשרות לקחת משכנתא,
להשקיע, וגם לקנות אופציות כדי לעשות סוג של ביטוח מפני ירידותאולי במקום אופציות להשקיע במוצרים מובנים, שמוגנים בפני ירידה על הקרן וצמודים למדד כלשהו (נניח הS&P500)
בכל מקרה טווח ההשקעה צריך להיות גמיש עם סיבולת לחכות קצת