דילוג לתוכן

איך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים

מהנעשה ונשמע ב"בנקל"
34 19 1.5k 16
  • @עומק-הסיכוי כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

לדעתי היות והסיכון להפסד לטווח הארוך כן קיים לא בטוח שמוצדק לשלול אותו לגמרי בחובר

לא הייתי מדגיש שהוא קיים [אין טעם להכניס אנשים שלא מבינים יותר מדי לתרחישים כאלו, גם הבנק או המדינה יכולה לקרוס], כן הייתי מדדגיש שלאור הנתונים שהיו בהיסטוריה אף פעם לא יצאת נפסד לטווח הארוך, אך לא שאין סיכוי להיפסד לטווח הארוך

@שמיל-שמיל לא צריך להדגיש רק לציין.
    כי אנשים לא מבינים כלום ויחשבו שיש כאן ביטוח מקיף.

@בן-צבי כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

מבדיקת 100 שנה אחורה על מדד 500 החברות בארה"ב לא היה הפסד בהשקעה מעל 15 שנה!!!

לא היו ב-5 שנים האחרונות מקרים שלא קראו ב-100 שנה האחרונות?
    זה שלא היה זה לא מבטיח שלא יהיה

• ברושור בנקל2 לדיגיטל איכותי_1.jpg
    מוזמנים לקרוא ולהפיץ לתועלת הציבור!

כמו תמיד, נשמח להערותיכם לקראת הדפסתו בימים הקרובים.

בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידינו והדברים יהיו לתועלת בני התורה בכל אתר ואתר.

איך מחתנים בנקל - הפרוספקט המעשי והמקיף כולל מאמרים.pdf

להורדה בדרייב

@ארגון-בנקל
    6c7b8491-879d-470a-9861-cad454e66074-image.png
    למה קרן השתלמות רק לעצמאיים ולא לשכירים?, יש שכירים רבים שיכולים לפתוח קרן השתלמות ולא עושים זאת
    [מכיר אישית ממעסיק שעדכן את הסייעות בכיסתן לעבודה שהם זכאים לקרן השתלמות ואף הוסיף לטרוח שזה שווה זהב וחבל לפספס זאת עד לרגע זה הם לא הגיעו לפתוח את הקרן השתלמות]
    בנוסף גם מעסיק שלא רוצה לפתוח על חשבונו אם זה על חשבון העובד הרבה פעמים הוא יאפשר לו זאת

• האם הפרוספקט מופץ (יופץ) גם מודפס?
    א"כ היכן

• אולי כדאי לשנות את הסכום הרשום בתקרה השנתית בגמל להשקעה,
    הוא רלונטי ל 2024

א"כ היכן

@יום-הדין כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

האם הפרוספקט מופץ (יופץ) גם מודפס?
    א"כ היכן

כנראה שהם ימתינו לכל ההערות כאן בפורום ויתקנו לפני ההדפסה....😉

• @יום-הדין כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

האם הפרוספקט מופץ (יופץ) גם מודפס?
    א"כ היכן

כנראה שהם ימתינו לכל ההערות כאן בפורום ויתקנו לפני ההדפסה....😉

@משהמשה @יום-הדין
    אכן זו המטרה, לשמוע את חכמי הפורום ולהשכיל היכן לשפר.
    אני מאמין שכבר בימים הקרובים זה יודפס ויופץ בעזרת הציבור לכל מקום שנצליח להגיע.

• ראשית כל חובה גדולה להודות לבנקל על המעטפת המיוחדת שנתנו לציבור עבור חתונות הילדים, חסרים ארגונים כאלו בציבור הפועלים לטובת הכלל ולא חושבים על טובת עצמם ירבו כמותכם בישראל!

כמה הערות והארות [אם זה לא יצא עדיין לדפוס...]
    א הסיבה שהקופות של תשואה כהלכה לא מופיעה שם הוא משום שפחות אנשים מכירים את ההכשר או משום שהם מקילים יותר? [אולי בגלל החרם על כלל?]
    ב בנוגע למאמר ההשתדלות אותי אישית זה לא דרבן אותי להשקיע, ראשית כל משום שהכותב אינו ידוע לציבור לא חסרים ת"ח רבים עם השקפות שונות, שנית משום שנכתב שם ששבט לוי לא צריכים להשקיע לחיסכון הילדים, מי לא מרגיש את עצמו ברחבי הכוללים כשבט לוי?, זה הרי מה שחונכנו שזה הסיבה שאנו לא הולכים לצבא.
    אישית הייתי מעדיף להביא תשובות של גדולי הדור שעברו כדוג' תשובות שבט הלוי [ח"ד סי' א'] שאותי שכנעו הרבה יותר. [אולי @משהמשה יביא לנו אותה..]

רק מתזכר שוב בנוגע לאזרחים אמריקאים, אחוז האזרחים בציבור שלנו לא קטן [להערכתי לא פחות מ10 אחוז, אך לא עשיתי בדיקה מקיפה לבדוק את הענין לתומו] חובה להדגיש שהשקעות בקופות גמל או בחיסכון לכל ילד מהווים בעיה שעלולה לעלות יותר מהרווח במידה ורשויות המס האמריקאיות יבצעו בדיקה על התיק הזה.
    צורות ההשקעה האפשריות אסכם בקצרה
    בחיסכון לכל ילד או הפקדה בבנק, או להשאיר במסלול מנייתי ולקחת את הסיכון אך לא מומלץ להגדיל את הסכום ולהכניס כסף נוסף לסיכון.
    קרן השתלמות ופנסיה לשכירים בפשטות מוגנים מתקנות אלו ולכן ניתן להשקיע שם ואף להוסיף מטעם עצמנו [בתלוש] כסף נוסף עד קרוב להפרשות המעסיק מעל השיעור במס ואז זה לא יחשב PFIC.

• ראשית כל חובה גדולה להודות לבנקל על המעטפת המיוחדת שנתנו לציבור עבור חתונות הילדים, חסרים ארגונים כאלו בציבור הפועלים לטובת הכלל ולא חושבים על טובת עצמם ירבו כמותכם בישראל!

א הסיבה שהקופות של תשואה כהלכה לא מופיעה שם הוא משום שפחות אנשים מכירים את ההכשר או משום שהם מקילים יותר? [אולי בגלל החרם על כלל?]
    ב בנוגע למאמר ההשתדלות אותי אישית זה לא דרבן אותי להשקיע, ראשית כל משום שהכותב אינו ידוע לציבור לא חסרים ת"ח רבים עם השקפות שונות, שנית משום שנכתב שם ששבט לוי לא צריכים להשקיע לחיסכון הילדים, מי לא מרגיש את עצמו ברחבי הכוללים כשבט לוי?, זה הרי מה שחונכנו שזה הסיבה שאנו לא הולכים לצבא.
    אישית הייתי מעדיף להביא תשובות של גדולי הדור שעברו כדוג' תשובות שבט הלוי [ח"ד סי' א'] שאותי שכנעו הרבה יותר. [אולי @משהמשה יביא לנו אותה..]

רק מתזכר שוב בנוגע לאזרחים אמריקאים, אחוז האזרחים בציבור שלנו לא קטן [להערכתי לא פחות מ10 אחוז, אך לא עשיתי בדיקה מקיפה לבדוק את הענין לתומו] חובה להדגיש שהשקעות בקופות גמל או בחיסכון לכל ילד מהווים בעיה שעלולה לעלות יותר מהרווח במידה ורשויות המס האמריקאיות יבצעו בדיקה על התיק הזה.
    בחיסכון לכל ילד או הפקדה בבנק, או להשאיר במסלול מנייתי ולקחת את הסיכון אך לא מומלץ להגדיל את הסכום ולהכניס כסף נוסף לסיכון.
    קרן השתלמות ופנסיה לשכירים בפשטות מוגנים מתקנות אלו ולכן ניתן להשקיע שם ואף להוסיף מטעם עצמנו [בתלוש] כסף נוסף עד קרוב להפרשות המעסיק מעל השיעור במס ואז זה לא יחשב PFIC.

@שמיל-שמיל כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

בבקשה

ב.
    ואשר שאלת בענין תוכניות חסכון כעין בטוח חיים שהמטרה היא שכאשר אדם מגיע לימי זקנה או שרוצה לחתן בניו שיהי' לו כסף חסוך אי אריך למיעבד הכי או אין דעת חכמים נוחה הימנו או לא (משום חסרון אמונה ובטחון) והערות מכמה מקומות כדרכה של תורה.
    לעניות דעתינו אין בו משום חסרון בטחון ואמונה, דדבר פשוט דמה שהוא בטבע העולם, כזקנה, ונשואי בניו ובהגיעו לזה אינו לפי כוחותיו להכין כל הנצרך לו אז כזה מצוה להכין בעוד מועד כדי שלא יצטרך לבריות, ואף על פי שאמת לאמיתו דמי שהוא במדרגת בטחון אמיתית בלי שמשטה את עצמו יכול להשליך על ה' כל יהבו והוא יעמוד לו בעת דחקו ויזמין לו פרנסתו והצטרכותו בדרך נס פלא, וע"ז כ' ברוך הגבר אשר יבטח בה' והי' ה' מבטחו וכמש"כ המקנה סוף קידושין על משנתינו שם דמניח אני כל אומנות שבעולם ואיני מלמד את בני אלא תורה, דהקשה המקנה שזה סותר משנתינו דפ"ק דקידושין דצריך ללמדו אומנות וכ' ראה חיים עם אשה אשר אהבת כדאיתא שם, וכ' רבינו המקנה דודאי צדיק גמור ובטוח באמת בכל מצפון לבו לא צריך לעשות שום השתדלות והקב"ה יהי' בעזרו וימציא לו הכל באופן נפלא, אבל סתם בני אדם שאינם מגיעים למדריגת בטחון כזאת עליהם להשתדל ולהנהיג בהם דרך ארץ, והרבה עשו כרשב"י ולא עלה בידם, וזה מפתח גדול להרבה ענינים כאשר נסיתי כמה פעמים בחיים, ובזה מתיישבים סתירות בכמה מאמרים מחז"ל, והייתי יכול להאריך בהם אך אין זה מקומו.
    ועיין סוטה מ"ח ע"ב דאמר ר"א מה דכ' מי בז ליום קטנות מי גרם לצדיקים שיתבזבז שולחנם לע"ל קטנות שהי' בהם שלא האמינו בהקב"ה דמי שיש לו פת בסלו ואומר מה אוכל למחר אינו אלא מקטני אמונה, הנה זה מיירי במי שאין בידו, לעשות פעולה ונופל למחשבת יאוש ואומר מה אוכל למחר ואינו בוטח כל צרכו כי הקדוש ברוך הוא לא יעזוב חסידיו, אבל עדין אין זה אומר שאם יש בידו לעשות ומכין מזונו לכמה ימים כדי שלא יהא טרוד אז שיש בזה חסרון אמונה, אמנם עיין בש"ס יומא ע"ו ע"א מפני מה לא ירד מן לישראל פעם אחת בשנה וכו' יע"ש, ועיין מהרש"א בסוטה שם, ובמג"א או"ח סו"ס קנ"ז בשם זוהר הק' פ' בשלח.
    יהי' איך שיהי' בהא דידן דאם לא יכין עצמו מעט מעט לחתונת בניו קרוב לודאי דלא יהי' יכול לעמוד בעול הזה בבת אחת פשיטא דאין בזה חסרון אמונה, וכמדומני דמאז ראיתי כזה בצוואת הגאון הקדוש בעל ווי העמודים בנו של השל"ה הק' זי"ע, ומקום אתי להאריך בזה אבל כתבתי רק להפיס דעתך היפה, והריני מברכך שתזכה להמשיך לשבת על התורה ועבודה כאות נפשך היקרה ונפש רבך.
    ידידך דוש"ת מצפה לחסדי ה'

@שמיל-שמיל
    כבר אין חרם על כלל,
    [דרך אגב, נפק"מ לעובדי הוראה שתחת הסתדרות המורים - קה"ש בדמי ניהול של 0.4].
    בנקל עובדים עם הראל שזה בכשרות גלאט הון.
    ולכן אי"צ להזכיר הכשרים נוספים.

• @שמיל-שמיל
    כבר אין חרם על כלל,

@צמיחה כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

@שמיל-שמיל
    כבר אין חרם על כלל,

עד לאחרונה גמל להשקעה בהראל מסלול הלכה לא היה בכשרות גלאט הון (אלא רק מסלול S&P500), ולאחרונה ממש זה נכנס לכשרות
    מצורף העדכון האחרון גלאט הון - עדכון 18 אב תשפה.pdf

• @שמיל-שמיל
    כבר אין חרם על כלל,

@צמיחה
    בפרוספקט כן הזכירו את הכשרות של העדה החרדית ולא רק את של גלאט הון

• @א-מייבין כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

למה להכפיל את החיסכון לכל ילד ? הרבה יותר עדיף להשקיע כסף זה בקופת גמל להשקעה עצמאית או בקרן השתלמות

והרבה יותר עדיף, גם להכפיל, וגם להפקיד את המקסימום שאפשר בקה"ש.
    בחל"י אתה פשוט מכניס כסף שבכלל לא נכנס לך לחשבון בנק, ואתה לא מרגיש בחסרונו בכלל. בשונה מכל השקעה אחרת.
    אם כל היכולת שלך להשקיע זה רק את הסכום הזה, אתה באמת צודק.

להלן החסרונות בחיסכון לכל ילד
    1] כשמושכים זה חייב להיכנס לחשבון בנק ע"ש הילד !
    הילד חושב שזה שלו ולא מבין שזה של ההורים ולא ייתן להם את זה בנפש חפיצה [במקרה הטוב במקרה הרע לא ייתן בכלל]

אז או שמיד כשיגיע לגיל 18 תפתח איתו חשבון בנק ואז תוציא איתו ביחד את הכסף לחשבון בנק שלו, ותסביר לו איך להעביר את הכספים אליך, או שתעביר לקרן כספית בחשבון שלו, ותסביר לו שזה הכסף לחתונה שלו.
    או שכבר כמה שנים קודם תסביר לו שאתה והמדינה חוסכים כסף לחתונה שלו.
    ואם הוא באמת ישתמש בכסף - תשלם עליו פחות...
    רק בגיל 21 הילד יכול למשוך את הכסף בלי אישור מההורים.
    ואל תדאג, גם החברים של הילדים שלך ישמעו את זה מההורים שלהם...

2] חייב במס רווח הון [ משא"כ בהשתלמות -ובגמל להשקעה להורה שיהיה בגיל 60 ]

נו באמת, מי משאיר את הכסף עד לגיל 60.
    וחוץ מזה גם חל"י שישאר עד לגיל 60 ויימשך כקצבה, יהיה פטור ממס רווחי הון.
    ולגבי השתלמות כבר עניתי,
    חוץ מזה, שלא לכולם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות.

3] אי אפשר להוציא הלוואה על סמך זה מקופת הגמל כי זה נחשב ככסף לא נזיל

צודק, אבל זה לא סכום משמעותי בשביל לקחת הלוואה.
    ואם כבר נצבר סכום משמעותי שאפשר לקחת הלוואה משמעותית כנגדו, כנראה שכבר הגיע הזמן למשוך את הכסף...

בחל"י אתה פשוט מכניס כסף שבכלל לא נכנס לך לחשבון בנק, ואתה לא מרגיש בחסרונו בכלל. בשונה מכל השקעה אחרת.

זו סיבה פסיכולוגית בלבד!
    לא כולם יעדיפו את הפסיכולוגיה ע"ח הטבות אחרות שהזכיר @א-מייבין ,
    כדאי להעלות את כל הצדדים והבוחר יבחר,
    אישית, עד שראיתי את הפוסט של @א-מייבין , לא שמתי לב לזה,
    אבל אני משאיר את ההכפלה בגלל הסיבה שכתבת אתה...

• @א-מייבין כתב באיך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים:

למה להכפיל את החיסכון לכל ילד ? הרבה יותר עדיף להשקיע כסף זה בקופת גמל להשקעה עצמאית או בקרן השתלמות

והרבה יותר עדיף, גם להכפיל, וגם להפקיד את המקסימום שאפשר בקה"ש.
    אם כל היכולת שלך להשקיע זה רק את הסכום הזה, אתה באמת צודק.

להלן החסרונות בחיסכון לכל ילד
    1] כשמושכים זה חייב להיכנס לחשבון בנק ע"ש הילד !
    הילד חושב שזה שלו ולא מבין שזה של ההורים ולא ייתן להם את זה בנפש חפיצה [במקרה הטוב במקרה הרע לא ייתן בכלל]

אז או שמיד כשיגיע לגיל 18 תפתח איתו חשבון בנק ואז תוציא איתו ביחד את הכסף לחשבון בנק שלו, ותסביר לו איך להעביר את הכספים אליך, או שתעביר לקרן כספית בחשבון שלו, ותסביר לו שזה הכסף לחתונה שלו.
    או שכבר כמה שנים קודם תסביר לו שאתה והמדינה חוסכים כסף לחתונה שלו.
    ואם הוא באמת ישתמש בכסף - תשלם עליו פחות...
    רק בגיל 21 הילד יכול למשוך את הכסף בלי אישור מההורים.
    ואל תדאג, גם החברים של הילדים שלך ישמעו את זה מההורים שלהם...

2] חייב במס רווח הון [ משא"כ בהשתלמות -ובגמל להשקעה להורה שיהיה בגיל 60 ]

נו באמת, מי משאיר את הכסף עד לגיל 60.
    ולגבי השתלמות כבר עניתי,
    חוץ מזה, שלא לכולם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות.

3] אי אפשר להוציא הלוואה על סמך זה מקופת הגמל כי זה נחשב ככסף לא נזיל

צודק, אבל זה לא סכום משמעותי בשביל לקחת הלוואה.
    ואם כבר נצבר סכום משמעותי שאפשר לקחת הלוואה משמעותית כנגדו, כנראה שכבר הגיע הזמן למשוך את הכסף...

גיל 60 של הילד...

א"כ היכן

@יום-הדין
    אכן, זכינו והמון גבאים ונציגי קהילות חילקו בקהילתם, ובימים הקרובים המשלוחים יגיעו לכל מי שהזמין.
    cef0c5e7-0dac-44d9-8c8d-f622d39ab6eb-image.png

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    1 פוסטים
    100 צפיות
    א
    אחד התסכולים הכי גדולים שלי זה כשאני פוגש זוגות צעירים שבאים ואומרים לי שהם לא צריכים להשתתף בתוכניות לכלכלת הבית כי הם עכשיו מסודרים. כרגע הם לא צריכים כי אין הרבה הוצאות ואין עדיין הרבה ילדים וכו'. כשאני שומע את זה בא לי לצרוח: למתי אתם מחכים? שיהיה קשה? שיהיו הרבה ילדים עם הרבה יותר צרכים והוצאות ויהיה הרבה יותר קשה לשנות הרגלים ואז תגיעו לתוכנית ותבכו למה לא עשינו את זה לפני 10 שנים? אגב, זה קורה בעוד תחומים: כשאני בריא אני מרשה לעצמי להשתולל עם אוכל ושינה ואורח חיים, מתי אני נזכר לטפל בעצמי? כשמתחילות הבעיות. זה הגיוני? לפני שנדבר על מה גורם לכך, אני רוצה לדבר על נקודה מפרשת מקץ: אחרי שיוסף פותר לפרעה את החלום, הוא מציע לו משהו נוסף: לאגור את התבואה בשבע שנות השובע. תמיד חשבתי שהמטרה של יוסף הייתה פשוט לשמור את האוכל לשנות הרעב שיבואו. אבל לפני שנה שמתי לב למשהו מעניין: למעשה, מבחינת הכמות, לכאורה זה לא באמת היה אמור להשפיע איפה התבואה תשמר - אצל האנשים במצרים או באסמים של יוסף. אנשים שמרו אצלם תבואה אלא שקרה משהו לא צפוי והיא נרקבה בגלל שגזר יוסף (כפי שמסבירים חז"ל ורש"י), ורק התבואה שנאספה לאסמים של יוסף נשמרה. אז למה באמת היה כל כך חשוב ליוסף לרכז את כל התבואה אצלו? אולי יוסף לימד אותנו עיקרון פסיכולוגי-התנהגותי חשוב מאין כמוהו! רק 3,000 שנה אחר כך, חוקר בריטי נתן לזה שם: "חוק פרקינסון" או "מלאי מגדיר שימוש." הרעיון פשוט: ככל שיש לנו יותר מלאי זמין, כך השימוש בו גדל. וזה נכון להמון תחומים: זמן: תחשבו על ההספקים שלכם בערב שבת. איכשהו, אנחנו מספיקים את אותם המשימות ביום שישי בחורף ובקיץ, למרות שבקיץ יש יותר שעות... מזון: מחקרים גילו שאנשים ממלאים את הצלחת שלהם לפי הגודל שלה, לא לפי מידת הרעב. משאבים אחרים: כסף, מוצרים, אשראי – ככל שיש יותר, אנחנו נוטים להשתמש ביותר. יוסף הבין שאם התבואה תישאר בידי האנשים, הם ישתמשו ביותר ממה שהם באמת צריכים, כי "יש מספיק!" ובסוף, לשנות הרעב לא יישאר. המטרה שלו לא הייתה לחסוך או לצמצם את הצרכים של האנשים בשנות השבע, אלא למנוע בזבוז מיותר שנובע מתחושת שפע מיידית. זווית חדשה ומעניינת על החוק המוכר: כשיש לנו מלאי חיובי, אם זה כסף או בריאות וכדומה, אנחנו "משתמשים בו", אנחנו לא שמים לב לשמור עליו, אנחנו מממשים את העתודות שכרגע זמינות לנו, ובעצם בלי לשים לב, ה"מלאי" מגדיר לנו שימוש... בדבר הכי חשוב שיש לנו! כרגע החיים טובים ואנחנו מממשים אותם ללא הבחנה! ומה למעשה? אנשים חכמים יודעים לשמור על ה"מלאי" דוקא כאשר הוא זמין וישנו. לא לחכות שהוא ייגמר! יש לך מלאי? איך אתה שומר עליו? איך אתם דואגים שהוא לא יתבזבז בגלל שעצם קיומו "מגדיר שימוש" אלא אדרבא - ממנפים אותו למלאי שיישמר לטובתכם לימי סגריר? תזכרו תמיד: דוקא מתי ש"טוב", זה הזמן לחשוב על ההמשך ה"לא טוב", ולוודא שה"טוב" יישאר "תמיד טוב", "ועוד יותר טוב", "ועוד יותר טוב". בסייע"ד.
  • "קום ועשה"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    3
    10 הצבעות
    3 פוסטים
    231 צפיות
    ד
    @ביזנייעס ישבתי עם מנהל גמ"ח גדול ודיברתי אתו על בנקל והוא אמר לי אם רק היה לי מאה אלף שקל לחתונה של הבת שלי הכול היה נראה אחרת זה אומנם לא היה מספיק אבל היה לי מאיפה להתחיל... קם דור חדש
  • לפני שמתחילים 'לשמוע הצעות'...

1
    3 הצבעות
    1 פוסטים
    183 צפיות
    מ
    פנתה אלי משפחה שהילדה הגדולה בת 17 - והשאלה מה עושים... אז קודם כל, יפה שהם שואלים עכשיו ולא אחרי שכבר סגרו שידוך והתחייבו לסכומי עתק שאינם ברשותם..! מה שאני אוהב לעשות במקרים כאלו, זה דבר ראשון - להוציא אותם מהפוקוס. מה זאת אומרת? כל מה שהם חושבים כרגע, זה איך מתחילים להשיג המון כסף..? הרי אנחנו כבר שומעים את השדכנית איך שהיא אומרת שיש לבחור כבר כמה הצעות שנותנים 500+ לדירה, ואם אתם רוצים בחור מוצלח אז כדאי ש... כידוע, כל ההבדל בין האנשים שמצליחים בחיים (בכלכלה, בלימוד התורה, בריאות הגוף וכו') ובין אלו שלא... שורש הדבר תלוי בהאם הם בוחרים להיות יוזמים מובילים ומתכננים של חייהם, או שמעדיפים 'לזרום' ולתת לדברים לקרות לבד עד שנאלץ להגיב אליהם... אז בואו נאמר שאנחנו נמצאים כרגע 3 שנים לפני החתונה של הבת. יש כאן שלושה נושאים: א. דאגה לילדה שלנו (ולחתן שלה העתידי בע"ה) שיהיו להם חיים שלווים בהקמת בית של תורה, ולהקל במעט את המצב הכלכלי - שלא יעיק עליהם חלילה. בנקודה הזאת, פשוט וברור שעוד מאתיים אלף לדירה לא יהיה מה שיציל אותם..! עיקר ההשתדלות לכאורה צריכה להיות בכך שנבדוק איזו הכשרה \ עבודה נוכל לסדר לבת שלנו כדי שתהיה להם האפשרות להכנסה חודשית מספקת בס"ד. כמו"כ החינוך שנעניק לה לחיות עם חשבון ולהוציא רק מה שנכנס (או שנשלח את הזו"צ למאמן כלכלי שיתן להם הקדמה לחיי כלכלת הבית), הוא יהיה המתנה הגדולה ביותר עבור הבית שלהם - הרבה מעבר לסכום כסף מכובד לדירה... ב. למנוע לחץ מההורים כשמגיעות ההוצאות הגדולות. ג. מה לומר לשדכן \ למחותנים. בנושא הזה, הנקודות החשובות ביותר הן התכנון והאסרטיביות. לפני שמתחילים לשמוע הצעות, כדאי לנו לבדוק עם עצמנו מה הם המשאבים העומדים לרשותנו. אולי הם מורכבים מחסכונות, עזרה מההורים קצת, הלוואות מקרן פנסיה, זכות ליחידה בגמ"ח, גיוס כספים בחו"ל, הכשרה לגלגול גמחי"ם וכו'... לא חשוב כעת איזו אסטרטגיה יש למשפחה, העיקר לבדוק מהי היכולת שלנו באמת. כדאי להכין מראש את הרשימה של כל ההוצאות שישנם סביב החתונה החל מהאירוסין עד אחרי השבת שבע-ברכות. יש לנו 120 אלף ש"ח - הנה כל הרשימה של ההוצאות השונות, בואו נחליט כמה מוציאים על ביגוד, על מתנות, כמה על פרחים וכסא כלה, צלם ב-4000 ש"ח או ב-10,000? כמה ישאר אח"כ לריהוט - חדש או יד 2? מומלץ להתייעץ עם האנשים הנכונים, דהיינו - אותם אלו שחיים ברמת חיים וערכים דומים לשלנו, למצוא את האנשים המחושבים והמסודרים - ולשאול אותם מה מקובל, מה עושים, ואיך משיגים את הצרכים תוך כדי חסכון בעלויות. בשלב הבירורים כדאי לחקור קצת על המשפחה המוצעת - מהי הרמה שלהם? לשאול את המחותנים איפה הם חתנו בעבר? מה הרמה של שבת שבע-ברכות? האם קנו דירות לילדים? בירושלים או בצפון? האם הם עמדו בהתחייבויות שלהם? וכו'... (לא תמיד מורידים על זה שידוך, אבל לפעמים יש בזה קצת רמזים מלמעלה...) והכי חשוב להגיע לכל שיחה עם 'הכללים שלנו'. דהיינו, לקבוע מתוך היכולות שלנו והערכים שלנו - איך אנחנו נוהגים בכל קטגוריה: 'אצלנו נהוג שלא לוקחים מנות יותר מ-69 ש"ח' 'לנו חשוב שיהיה ריהוט חדש לזוג הצעיר ולכן הצלם והתזמורת לא יעלה על מחיר כך וכך'... כמובן שיהיו קצת חילוקי דעות בין הצדדים - וזה בסדר! כדאי להתפשר ולבוא לקראתם בדברים הזולים יותר, ולעמוד על שלנו בסעיפים שיגרמו לנו לחרוג מהתקציב באופן משמעותי. גם בנוגע לנושא הדיור, כדאי להיות ברורים עם עצמנו כמה אנחנו באמת יכולים להתחייב ולתת, ולא לפחד שאנחנו 'מאבדים כאן שידוך' כאשר הנתונים של המציאות נקבעים ע"י הבורא יתברך. אם יש לנו תכנון מעשי איך להביא סכום מסוים - כדאי להדגיש זאת לשדכן, כיון שפעמים רבות אנשים מבטיחים וקצת קשה לקיים... אז אם אנחנו אומרים שאמנם יש לנו קצת פחות להציע לעומת האחרים, אבל הכסף נמצא מוכן למסירה - יתכן מאוד שזו תהיה סיבה להקדים אותנו על פני ההבטחות של השאר... שירבו שמחות בלב שמח!
  • חסכון הכנסות לא צפויות ומענק עבודה.

1
    3 הצבעות
    1 פוסטים
    145 צפיות
    נ.ר.א.נ
    התעוררתי לכתוב את הדברים אגב סכום של מענק עבודה שנכנס לי בשבוע שעבר, חלקינו רגילים בקושי לסגור את החודש, ומי מדבר בכלל על חסכונות... המעניין הוא שדוקא בזמנים שנכנסים לנו סכומים מיוחדים שאינם חלק מההכנסות הקבועות שלנו ואינם מחושבים בתקציב כגון מענק עבודה וכדו', יש לנו הוצאות מיוחדות... או שסתם מתחשק לנו קצת להתפנק, גם זה מותר : ) , בדר"כ אני שואל אנשים מה הם עשו עם הסכום הלא מבוטל של המענק עבודה שנכנס להם בשנים האחרונות וגם הם אינם זוכרים "ב"ה שהיה על מה להוציא". במחשבה שניה אפשר להבין שזה "בדיוק" ההזדמנות שלנו לחסוך עבור העתיד, זה חסכון של סכום משמעותי, שמצד אחד לא יפגע בתקציב החודשי של הבית, ומאידך אם נעבירו לחסכון, הוא ימשיך לצמוח ולהצמיח (באפקט ריבית דריבית), המנוסים אומרים שלאחר שזה עבר לחיסכון הם לא הרגישו בחסרון הכסף. כמובן שמהלך כזה צריך להעשות בשיקול הדעת ובשמחה, הדרך לכך היא "הפיכת הכאב לעונג", כלומר נכון שבזבוז הכסף כעת יגרום לי עונג, וחסכונו יגרום לי סוג של כאב, אבל במחשבה קדימה על חתונות הילדים ועל כך שרצוני לבוא מוכן עם חסכון בצד, החסכון כעת הוא זה שיגרום לי לעונג ובזבוז הכסף דוקא יוכל לגרום לכאב, כולנו לא אוהבים להחמיץ הזדמנויות ובודאי לא הזדמנויות כאלו... בהצלחה.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    217 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    אהבתי את ההגדרה הפלא ”תשיעי בתבל” עד לפני שנה הכרתי שבע ומאז ועד היום הכרתי שמונה היום היא השתנתה ל9!