דילוג לתוכן

איך מחתנים ב-3 צעדים - הפרוספקט המקיף והמעשי + מאמרים

מהנעשה ונשמע ב"בנקל"
34 19 1.5k 16

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    16 פוסטים
    2k צפיות
    ש
    אני השתתפתי במיזם, תודה על פעלכם. את חלק מהפעולות המופיעות בשאלון ביצעתי לפני פרסומכם, אך בשאלון היה ניתן לבחור או שלא ביצעתי זאת או שביצעתי ומגיעים לי כרטיסי הגרלה, כדאי שבפעם הבאה תהיה אופציה לענות שביצעתי זאת אך לפני המיזם. תודה ובהצלחה
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    ירושלים: פסגת זאב מזרח
  • והרצים יצאו דחופים // ניסן עציוני

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    145 צפיות
    אבי ה-נערהא
    נראה לי בשם הגראי"ל אמרו שהכל נכלל ב'כופין על הצדקה'. מתחבר לתוכן, הייתי מכוון יותר לעני קרוב שמתחבא בבית כנסת או בכולל ואנחנו יודעים שהוא נזקק כפשוטו, גופי הצדקה הגדולים עושים גם עושים וכופין על הצדקה בכל דרך חדשנית שניתן לשער. יש לכולנו עני קרוב, ת"ח או שלא, מישהו שלא נדון למה הוא במצב קשה ולמה הוא לא מתנהל נכון כלכלית ולמה אנחנו לא צריכים לתת לו כדי שילמד לחיות נכון, נפסיק להכנס לנעליים הקרועות של השני וניתן ביד רחבה ונעשה את המצווה שלנו והקב"ה יעשה את שלו.
  • "חובות וסיוטים"

3
    4 הצבעות
    3 פוסטים
    162 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @נחמן-רוזנבלום ממש יפה! אהבתי את: 'להיות חייב לעצמו במקום לאחרים' ממש חזק!
  • "הדרך הקלה לקניה חכמה"

3
    7 הצבעות
    3 פוסטים
    201 צפיות
    שמחהש
    @נחמן-רוזנבלום כתב ב"הדרך הקלה לקניה חכמה": השוואת מחירים: השוו מחירים בין מוצרים שונים ובין סופרמרקטים שונים כדי למצוא את המחיר הטוב ביותר. אכן חשוב מאוד להשוות מחירים אולם צריך להיזהר מלרוץ על כל מוצר לסופר אחר כל כניסה שלנו לסופר עלול לגרום לנו לקנות משהו שלא היינו צריכים מה שכן חשוב זה לא להיקבע על סופר מסוים ולא לפקוח עינים ולראות אם יש מקומות יותר זולים