דילוג לתוכן

הריבית בארה״ב ירדה ב-0.25%

נדל"ן ומשכנתאות
3 3 148 3

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    2 פוסטים
    175 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    תלוי אלו מסלולים לקחת ובאיזה בנק במסלול הפריים העדכון הוא מיידי במסלולים שמשתנים לפי האג״ח תלוי מתי הבנק מעדכן והאם האג״ח ירדה
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    157 צפיות
    ס
    @מזומנים אתה בטוח? ממה שאני הבנתי מהחוק כפי שהביא אותו המתורגמן הפיננסי מדובר רק על זיכוי מס על ילדים, שהחוק מעלה את סכום הזיכוי מ-2,000 דולר ל-2,200 דולר לילד, אבל לא את כל הזיכוי ניתן לקבל כמענק לחשבון הבנק (כשגובה המס המתחייב נמוך מסכום הזיכוי) אלא רק את חלקו, והחלק הזה נשאר על סך $1,700 כמו שהיה עד היום. תקן אותי אם אני טועה (הלוואי )
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    273 צפיות
    ה. שלמהה
    @צמיחה כתב בחשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש: @ה-שלמה יש היתר עיסקא עם הבתי השקעות? כן.
  • 3 הצבעות
    2 פוסטים
    177 צפיות
    טריידרט
    ידוע שמדדי הלמ"ס מעוותים, וצ"ע על בעלי תואר שני ושלישי שאינם יודעים חשבון, אבל תכל'ס, גם אם עקרונית חל ירידה במחירי הדירות החדשות עקב הטבות מימון, בפועל זה מחזיק את המחירים הריאלים בשוק ברמה הקודמת ואף מעלה אותם, (כמו שצויין בכתבה, ואכן גיס שלי לדוגמה רכש דירה במימון 10/90 לפני היתר בנייה במחיר גבוה יותר מדירה מוכנה יד2) כך שעם ירידת הריבית, ייבוא פועלים זרים, עליית שכר המינימיום, ושיקום שוק העבודה אחרי המלחמה, המחירים רק יעלו מכאן והלאה. ואכן, הקולר נמצא בעיקר בהלמ"ס, אך כמדומני שגם אם מדד הלמ"ס היה מורה על ירידת מחיר הידורת, הציבור מודד מחירים בריאלי, כלומר שגם אם הציבור היה מודע שהטבות מימון פירושו הורדה של 5%, הם לא היו רואים או חשים בהעלאת מחיר הדירה ב5% וביטול הטבות מימון עלייה של 10% שלא מקובל עליו. כך שהלמ"ס אכן אשם הלחצת אנשים לרכוש דירה כאן ועכשיו, אבל בעיקר בנק ישראל אשמה המאפשרת הלוואות קבלן ומימון 10/90 הזויים. כן נלענ"ד.
  • נדל"ן בארה"ב

הועבר נדל"ן ומשכנתאות
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    249 צפיות
    מ
    @סייעתא-דשמיא ישנם מספר דרכים להיפטר מזה. אחוז המקרים שהמס הנ"ל נגבה בפועל הוא נמוך מאוד. ועכ"פ כמובן שכדאי להתייעץ עם רו"ח אמריקאי כדי לצמצם את הסיכון ע"י הגדרת הבעלות בנוסח מסוים.