לא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?
-
@דיוידי כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
אני משקיע גם אקטיבי, האסטרטגיה שלי הוא, כשיש מניה שיורדת הרבה מפני סיבות אשר לא משכנעות אותי במיוחד אני קונה, כי הרבה פעמים המניות יורדות בגלל רעשי רקע ולא בגלל סיבות אמיתיות,
כך למשל במניות בארץ שבשעת מלחמה הרבה פעמים יורדות, כולם יודעים שבסוף זה יחזור לעלות,
וכמו"כ למשל עם אינבידיה שירדה לפני תקופה ב-17% בגלל שהתפרסם על חברה סינית שהצליחה לעשות ביצועים מעולים יותר בשבבים שלה, רק בגלל כזה פירסום שלא ממש אומת עם נתונים גלויים ועוד מחברה סינית שהם "אמינותם מפורסמת מאד", למה לא לרוץ להשקיע בכזה מקרה,
ועוד יש הרבה דוגמאות כאלו,
פשוט לעשות בדיקה אלו מניות הם בשפל וכשאתה מוצא אותם תבדוק מה הסיבה לכך האם זה מבוסס על סיבות צודקות מוחלטות או סתם פחד ובהלה.האם רק אתה חכם. ואילו המשקיעים שהעיפו את המניה הזאת מהתיק שלהם, ולמעשה גרמו לה לרדת, הם טפשים?
@ה.-שלמה כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
אני משקיע גם אקטיבי, האסטרטגיה שלי הוא, כשיש מניה שיורדת הרבה מפני סיבות אשר לא משכנעות אותי במיוחד אני קונה, כי הרבה פעמים המניות יורדות בגלל רעשי רקע ולא בגלל סיבות אמיתיות,
כך למשל במניות בארץ שבשעת מלחמה הרבה פעמים יורדות, כולם יודעים שבסוף זה יחזור לעלות,
וכמו"כ למשל עם אינבידיה שירדה לפני תקופה ב-17% בגלל שהתפרסם על חברה סינית שהצליחה לעשות ביצועים מעולים יותר בשבבים שלה, רק בגלל כזה פירסום שלא ממש אומת עם נתונים גלויים ועוד מחברה סינית שהם "אמינותם מפורסמת מאד", למה לא לרוץ להשקיע בכזה מקרה,
פשוט לעשות בדיקה אלו מניות הם בשפל וכשאתה מוצא אותם תבדוק מה הסיבה לכך האם זה מבוסס על סיבות צודקות מוחלטות או סתם פחד ובהלה.האם רק אתה חכם. ואילו המשקיעים שהעיפו את המניה הזאת מהתיק שלהם, ולמעשה גרמו לה לרדת, הם טפשים?
אני לא יודע אם הם טיפשים, אני רק יודע שהרבה פעמים דברים קטנים יוצרים בהלה גדולה שיוצאת מפורפורציה, בפרט אלו שמחוברים מאד לתקשורת כלכלית כל הזמן, שזה גורם לעודף מידע ועודף בהלה
-
אני לא יודע אם הם טיפשים, אני רק יודע שהרבה פעמים דברים קטנים יוצרים בהלה גדולה שיוצאת מפורפורציה, בפרט אלו שמחוברים מאד לתקשורת כלכלית כל הזמן, שזה גורם לעודף מידע ועודף בהלה
זה שזה קורה הרבה פעמים לא אומר שאתה הוא זה שתרוויח מזה.
-
מה שאתם דנים כאן נבדק מדעית
תחפשו "תיאוריית מבחן הקוף בשוק ההון"
המסקנה הייתה שבחירת מניות להשקעה בצורה עיוורת על ידי "קוף"
השיגה בממוצע רווחים דומים (אולי אפילו יותר לא זוכר) מקבוצה של מומחי השקעות
אבל אפשר תמיד לנסות להמציא את הגלגל מחדש
אולי זה יצליח.... -
מה שאתם דנים כאן נבדק מדעית
תחפשו "תיאוריית מבחן הקוף בשוק ההון"
המסקנה הייתה שבחירת מניות להשקעה בצורה עיוורת על ידי "קוף"
השיגה בממוצע רווחים דומים (אולי אפילו יותר לא זוכר) מקבוצה של מומחי השקעות
אבל אפשר תמיד לנסות להמציא את הגלגל מחדש
אולי זה יצליח....@בוטח-בה כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
תיאוריית מבחן הקוף בשוק ההון
זה מה שחיפוש מעלה
״הקוף שניצח את מומחי ההשקעות מאת מאיר לירז הוא ספר המציע לקוראים אסטרטגיות להשקעה חכמה בשוק ההון ובניית תיק השקעות אופטימלי. הספר מבוסס על תחקיר מעמיק שנמשך כשנתיים, במהלכו למד המחבר את הנושא ממקורות שונים, כולל מחקרים אקדמיים ועבודות של מומחים בתחום. התובנות שהושגו מצביעות על כך שאסטרטגיות ההשקעה היעילות שונות מהמקובל לחשוב, ומציעות גישות חדשות להשגת תשואות גבוהות במינימום סיכון״ -
@בוטח-בה כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
תיאוריית מבחן הקוף בשוק ההון
זה מה שחיפוש מעלה
״הקוף שניצח את מומחי ההשקעות מאת מאיר לירז הוא ספר המציע לקוראים אסטרטגיות להשקעה חכמה בשוק ההון ובניית תיק השקעות אופטימלי. הספר מבוסס על תחקיר מעמיק שנמשך כשנתיים, במהלכו למד המחבר את הנושא ממקורות שונים, כולל מחקרים אקדמיים ועבודות של מומחים בתחום. התובנות שהושגו מצביעות על כך שאסטרטגיות ההשקעה היעילות שונות מהמקובל לחשוב, ומציעות גישות חדשות להשגת תשואות גבוהות במינימום סיכון״@עומק-הסיכוי
האינטרנט שלי פתוח לדברים ספציפים כך שאין לי אפשרות חיפוש כ"כ
בכל אופן את התיאוריה הזאת שמעתי באיזה הרצאה בתור סיבה להשקיע רק בקרנות סל
אולי זה הגישה עליה מדובר בספר לאודע.. -
@עומק-הסיכוי
האינטרנט שלי פתוח לדברים ספציפים כך שאין לי אפשרות חיפוש כ"כ
בכל אופן את התיאוריה הזאת שמעתי באיזה הרצאה בתור סיבה להשקיע רק בקרנות סל
אולי זה הגישה עליה מדובר בספר לאודע..@בוטח-בה
לא לא שם מדובר להיפך
אבל אני כתבתי את זה עם חיוך כי החיפוש העלה את ההיפך מהסיפור עם הקוף
יש סברות לכל דבר ועניין
אילו היה אפשר להוכיח שהשקעות פסיביות/אקטיביות/אלטרנטיביות/…ביות מנצחות
כל השאר היו נעלמות.אבל לאברך ממוצע השביל הזהב הוא השקעה פסיבית במדדים
(כמובן בשילוב האופציות)
כי זה ממש לא דורש הרבה מאד התעסקות ומצד שני יש לקוות תשואה מהטובות שיש
כל מי שרוצה לבחור מניות מסוימות או לסחור יצטרך להשקיע בזה זמן
יש יוצאי מן הכלל כמובן אבל הם מועטים
זה סוג של עבודה (כמובן עם המעלה שאתה לא מקבל שם רשמי של בעל הבית ואפ׳ אברך שעובד כי אין לך תיק ברשויות)
אין בזה כל פסול אבל צריך להיות כנה עם עצמך אם זה מה שאתה רוצה -
@הגיוני כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
השאלה כרגע האם אנחנו מבינים את שוק ההון ויכולים לחזות אותו בדרך הטבע או לא.
אכן גם השקעה במדדים אינה בטוחה, אך שוב מכיון ואין את התמונה מהלאה לא ניתן לדעת בדיוק מהו הגורם למה, הדבר היחיד שניתן הוא לראות כרגע מה מצליח ולמה יש שווי שוק גדול יותר.
@הגיוני כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
מה עם ניתוח טכני כמו שכתבתי לדוגמא?
מכיר את המשפט הכי חכם והכי נכון שקיים אצל כל יועצי ההשקעות 'תשואות העבר אינם מעידות על העתיד', עאכו"כ הדברים נכונים בניתוח טכני מה רלוונטי מה שהיה למה שיהיה [בעיקר לטווח הארוך], כ"כ הרבה שינויים נכנסים בתוך החברה עצמה, בעולם, עם המתחרים.
אתן לך דוגמא שעולה לי לראש כרגע
אם לפני כמה שנים הייתי אומר לך שיתכן וחיפוש גוגל לא הולך להיות מנוע החיפוש העיקרי של האנשים מה היית אומר, [כרגע גוגל עדיין מובילה, אך זה כבר לא כזה רחוק שזה יפסק] האם ניתן לבחון דברים כאלו ע"ס נתונים טכניים?@שמיל-שמיל כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
מכיר את המשפט הכי חכם והכי נכון שקיים אצל כל יועצי ההשקעות 'תשואות העבר אינם מעידות על העתיד', עאכו"כ הדברים נכונים בניתוח טכני מה רלוונטי מה שהיה למה שיהיה [בעיקר לטווח הארוך], כ"כ הרבה שינויים נכנסים בתוך החברה עצמה, בעולם, עם המתחרים.
אם לפני כמה שנים הייתי אומר לך שיתכן וחיפוש גוגל לא הולך להיות מנוע החיפוש העיקרי של האנשים מה היית אומר, [כרגע גוגל עדיין מובילה, אך זה כבר לא כזה רחוק שזה יפסק] האם ניתן לבחון דברים כאלו ע"ס נתונים טכניים?הטענה של ה"יועצי השקעות" שלך,
נכונה גם לגבי השקעה פאסיבית,
כך שזה לא רלוונטי לאשכול.
ולגבי עצם הטענה, זה משפט שא"א לזרוק אותו ולברוח,
יש הרבה מה לדון בזה, זה נושא מורכב מאד,
מה שבטוח הוא שתשואות העבר נותנים איזושהי אינדיקציה לעתיד אחרת למה להשקיע במדדים, תקנה כרטיס לוטו. -
@שמיל-שמיל כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
אם לפני כמה שנים הייתי אומר לך שיתכן וחיפוש גוגל לא הולך להיות מנוע החיפוש העיקרי של האנשים מה היית אומר, [כרגע גוגל עדיין מובילה, אך זה כבר לא כזה רחוק שזה יפסק] האם ניתן לבחון דברים כאלו ע"ס נתונים טכניים?הטענה של ה"יועצי השקעות" שלך,
נכונה גם לגבי השקעה פאסיבית,
כך שזה לא רלוונטי לאשכול.
ולגבי עצם הטענה, זה משפט שא"א לזרוק אותו ולברוח,
יש הרבה מה לדון בזה, זה נושא מורכב מאד,
מה שבטוח הוא שתשואות העבר נותנים איזושהי אינדיקציה לעתיד אחרת למה להשקיע במדדים, תקנה כרטיס לוטו. -
@הגיוני
אין קשר, תשואות העבר לא קשורות לעתיד
מבנה שוק שפועל באותה צורה ממשיך גם הלאה כל עוד מבנה השוק לא השתנה אין סיבה שמשהו יפעל בצורה ושנה מה שלא רלוונטי כלל לניתוח טכני מהסיבה שציינתי
אולי ארחיב על כך בהזדמנות.@שמיל-שמיל כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
@הגיוני
מבנה שוק שפועל באותה צורה ממשיך גם הלאה כל עוד מבנה השוק לא השתנה אין סיבה שמשהו יפעל בצורה ושנה מה שלא רלוונטי כלל לניתוח טכני מהסיבה שציינתי
אולי ארחיב על כך בהזדמנות.אם אפשר תוספת ביאור...
אשמח מאד -
כן!
ומה קורה אם היית נופל על המניות הללו:
חברה טיקר שיא עשור (בערך) מחיר נוכחי ירידה מצטברת VEON Ltd. VEON $10–12 <$2 ~85% General Electric GE $30+ ~$10–12 ~60%+ Perrigo PRGO $200 ~$30 ~85% Apache / APA APA $100 $15–20 ~80%+ Occidental Petroleum OXY $95 ~$45 ~50% Zoom ZM $560 ~$60–70 ~85–90% RingCentral RNG $450 ~$30–40 ~90%+ Peloton PTON $160 ~$3–5 ~95–97% Intel INTC $68 $25–30 ~55–60% Bed Bath & Beyond BBBY $70 $0 ~100% @ה.-שלמה כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
כן!
חברה טיקר שיא עשור (בערך) מחיר נוכחי ירידה מצטברת VEON Ltd. VEON $10–12 <$2 ~85% General Electric GE $30+ ~$10–12 ~60%+ Perrigo PRGO $200 ~$30 ~85% Apache / APA APA $100 $15–20 ~80%+ Occidental Petroleum OXY $95 ~$45 ~50% Zoom ZM $560 ~$60–70 ~85–90% RingCentral RNG $450 ~$30–40 ~90%+ Peloton PTON $160 ~$3–5 ~95–97% Intel INTC $68 $25–30 ~55–60% Bed Bath & Beyond BBBY $70 $0 ~100% מכל המניות הללו, רק את אינטל קניתי, בהתבסס שהיא חברה אמריקאית בינלאומית וטראמפ לא יתן לה ליפול, ואכן התממשה הערכתי והיא אצלי כרגע ברווח של מעל 30%
-
כן!
חברה טיקר שיא עשור (בערך) מחיר נוכחי ירידה מצטברת VEON Ltd. VEON $10–12 <$2 ~85% General Electric GE $30+ ~$10–12 ~60%+ Perrigo PRGO $200 ~$30 ~85% Apache / APA APA $100 $15–20 ~80%+ Occidental Petroleum OXY $95 ~$45 ~50% Zoom ZM $560 ~$60–70 ~85–90% RingCentral RNG $450 ~$30–40 ~90%+ Peloton PTON $160 ~$3–5 ~95–97% Intel INTC $68 $25–30 ~55–60% Bed Bath & Beyond BBBY $70 $0 ~100% מכל המניות הללו, רק את אינטל קניתי, בהתבסס שהיא חברה אמריקאית בינלאומית וטראמפ לא יתן לה ליפול, ואכן התממשה הערכתי והיא אצלי כרגע ברווח של מעל 30%
-
@שמיל-שמיל כתב בלא שווה לסחור אקטיבית!!! אבל... אולי בכל זאת?:
@הגיוני
אולי ארחיב על כך בהזדמנות.אם אפשר תוספת ביאור...
אשמח מאד