דילוג לתוכן

האם תבוטל הטבת המס על קרן השתלמות?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
4 4 175 4

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    16 פוסטים
    188 צפיות
    מ
    @צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי: לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים. לא התכוונתי לזה, רק שהם נותנים להעביר קה"ש בסכום נמוך אם מעבירים פנסיה.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    150 צפיות
    בנימין 26ב
    הבנתי שיתכן שיהיה סנכרון אם קיים אותו בנק מתפעל, לדוג' בהראל ובמגדל הבנק המתפעל שלהם זה בנק לאומי, יתכן ויהיה סנכרון ביניהם. במיטב לדוג' הבנק המתפעל זה מזרחי טפחות.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    168 צפיות
    חופש כלכליח
    @פנחס-מנחם כתב במה עדיף קרן השתלמות או פנסיה?: מה הכי טוב לעצמאי קרן השתלמות או פנסיה זה למטרות שונות פנסיה זה לגיל פרישה וקרן השתלמות זה לא לגיל פרישה אלא לטווח הקצר יותר
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    484 צפיות
    הקול השפויה
    @לחכמים-לחם כתב ברשות המסים פתחה לאחרונה את האפשרות לתרום מניות.: @הקול-השפוי לא. אני שואל למה להשקיע מניות ולהשאיר אותם שם. (מה שדובר בהודעות #5 ו#6 אין עניין לתרום מוקדם, זה באמת עשוי להקטין את סכום התרומה. מי שמבחינת שנת המס וכדו' יש לו עניין שהתרומה תחשב כבר עכשיו תרומה, אבל מבחינת מעשרות או ייעדי התרומה לא מתאים לו לתרום יכול להשתמש בזה. Spoiler אגב עדיף להגיב להודעה המדוברת או לצטט, באייקונים האלו- [image: 1760983506909-fc4cf6ca-78da-4195-b304-8d8ab93f1382-image.png]