דילוג לתוכן

הזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות)

שוק ההון והשקעות
2 1 20 1
  • מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

• רוב העצמאיים מחכים ליומיים האחרונים של השנה כדי להפקיד, רק בשביל ה'וי' על הטבת המס. אבל בואו נחשוב על זה רגע – אם כולם יחכו, והדולר יתקן למעלה ב-5-6% עד אז (מה שסביר שיקרה אחרי שפל כזה), הטבת המס 'תתקזז' מול שער חליפין גבוה יותר.

מבחינתי, להפקיד עכשיו כשהמדד מדשדש והדולר ברצפה זה כמו לקנות את ההטבה בנחה. אני מעדיף 'לנעול' את השער הנמוך של היום מאשר להמר על מה שיהיה בדצמבר. הרי בסוף, אנחנו קונים יחידות של המדד, וכשיש הזדמנות לקנות יותר יחידות באותו שקל – למה לחכות?"

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    49 פוסטים
    856 צפיות
    ר
    @מחוץ-לקופסא כתב בשגעון שוק ההון - עו"ד נתן רוזנבלט: קודם כל שוק הנדל''ן בירידה! וגם אם לא ברגע שיש ממשלה שתתטפל בהיצע יכול להיות קריסה רצינית. לא תהיה ממשלה שתקריס את הבנקים - לא תהיה ממשלה שתטפל בהיצע.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    88 צפיות
    בנימין 26ב
    וכלל נוסף בהחלת וותק: זה רק מקופה אחת נזילה לקופה אחת שאינה נזילה. אי אפשר להשתמש באחת נזילה על כמה שאינן.
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    304 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 1 הצבעות
    38 פוסטים
    1k צפיות
    מ
    אם כבר טחנו אותו מכל הכיוונים לפחות ניתן לעסקאות שלו לדבר זה המייל שהוא שלח עכשיו. לא קראתי אותו עדיין עשיתי העתק הדבק. אבל איתמחי גברא שהוא מציע דברים טובים. ומי שחושב שיש לי קשר אליו ואני משווק אותו שיעשה לי דיסלייק.... [אגב גם מי שמרוויח מדברים דומים בשוק ההון נקרא שהוא משווק ???] נכס מהמם בירושלים, אבל רק לבעל יכולת, תנאים מפליגים ופוטנציה השבחה גבוהה ​נכס מהמם ב-גילה בירושלים ​ דירת פנטהאוז 4.5 חד' 106 מ' דירה משופצת קומפלט: צנרת חשמל חדשה, כלים סניטריים חדשה. מחסן פרטי בקומת המחסנים. קומה עליונה עם מרפסת גדולה ויפה. עם מעלית. שווי שכ"ד להשכרה 7,000 ש"ח. לפינוי בינוי עם היזם חב' "עומר" הנדסה הבונה את הפרויקט המרכז העולמי של ויז'ניץ. תוספות של דירות התמורה, כמות לא מקובלת בשוק של 42 מ' מתוכו 12 מ' מרפסת. לפי תוספת התמורה, תתקבל דירה של 6 חד' ועוד תוספת מחסן צמוד לדירה, (לא בקומת מחסנים) ​ ​שווי שכ"ד שתתקבל מהיזם לפחות 10-20% מעל שווי שכ"ד. ​ ​שווי הנכס החדש הצפוי (לפי מחירי היום) הנו לפחות 4,600,000 ש"ח ​ ​חלום של השקעה ​במיוחד בתנאי מינוף: ​של דירה לא ראשונה ההשקעה 1,325,000 ש"ח ​במצב של דירה ראשונה, ההשקעה 662,500 ש"ח בלבד ​ ​מדובר על אחוזי רווח גבוהים מאד, במיוחד לאור התנאים ​הנמוכים כיום בפרויקטים של פינוי בינוי.
  • כלכלת ארה"ב לאן?

שוק ההון והשקעות s&p 500
    12
    1
    3 הצבעות
    12 פוסטים
    339 צפיות
    טריידרט
    לפי הניתוח הטכני של איש מקצוע (שאני סומך עליו), אפשרי בהחלט (לא שזה הצפי) שהמדד S&P500 ירד עד 5100, דהיינו ירידה נוספת של 7.5% בערך, כלומר, שעד שם זה עדיין בגבולות התנודות הסבירות, אז אל תהיו מופתעים. לא יעוץ, ללא אחריות, אך חשוב לא להיכנס לפאניקה במדה וזה יקרה, כי העיתונאים יעשו מזה "קריסה טוטאלית בלתי ניתנת לשיקום לנצח"