דילוג לתוכן

מה שחשוב לפני שתתחילו לטפל בשיניים שלכם

הועבר כלכלת המשפחה
5 5 306 1
  • יש נרטיב שהתקבע לפיו, רפואת שיניים פרטית היא יקרה מאד, מי שירצה לשלם זול יותר יגרר למרפאות הדנט של קופות החולים , שם לאחר המתנה של מספר חודשים יהנה מהנחה מרשימה.

זהו שזה לא ברור בכלל, נראה שבדיוק כמו בחנויות שמעלות מחירים כדי לעשות מבצעים, חלק מקופות החולים בוחרים לייקר את הטיפולים, כדי להגדיל את הנראות של המבצע שהם עושים למי שרוכש ביטוח סופר משלים, התוצאה לרוכשי אותו ביטוח היא בדרך כלל יפה, אבל למי שלא רכש את הביטוח גרועה מאד.

השירות במרפאות השיניים של קופות החולים, יכול לקחת חודשים על גבי חודשים עם אפס יחס ומינימום שירות, בזמן שכל רופא פרטי ידאג לכם לתור מהיום להיום ולשירות מלא, ולפעמים עם מחיר זול מהקופה, פשוט תעשו את ההשוואה המתבקשת, אל תסגרו על טיפול לפני שאתם בודקים מי הכי מקצועי והאם הוא לא זול יותר.

באופן כללי, כמו בכל שוק, מומלץ לבצע לפני טיפול גדול, ביקור אצל מספר רופאים, כדי לקבל אינדקציה על סדר הגודל של הטיפול ומה הוא דורש אם בכלל, במקרים רבים תמצאו מחלוקות בין הרופאים ותצטרכו לקבל החלטה מי הצודק מבינהם, ביקור כזה יעלה כמה עשרות שקלים, וחלק מהרופאים מספקים אותו בחינם.

אני נתקלתי בזה לראשונה, כשבצעתי צילום יקר במעבדה פרטית עם הפניה מקופת החולים, ובמרפאה הפרטית אמרו לי שדרכם העלות היא בדיוק חצי מקופות החולים!!

לסיום, רוצים טיפ שיחתוך לכם עלויות ויחסוך לכם אלפי שקלים? צחצחו שיניים, זה יכול למנוע מכם טיפולי שיניים יקרים מאד, וזה עוד לפני הסבל והכאב שבטיפולים האלו.

ואם כבר שיניים, קבלו טיפ זהב שעובד, אל תדחו טיפולים, אל תחסכו על טיפול עכשיו, זה יכול לעלות לכם ביוקר מאד אחר כך, דחיה של טיפולים נצרכים בגזרת השיניים, עלולה להחמיר את המצב ולייקר את עלויות הטיפולים בעשרות אלפי שקלים.

• מניסיון עשיר, כל מילה בסלע.
    בתחום השתלים הם גם לא היו מקצועיים (בלי שמות ספציפיים) וגם תורים רחוקים ומחירים הרבה יותר יקרים בפער.

• מניסיון עשיר, כל מילה בסלע.
    בתחום השתלים הם גם לא היו מקצועיים (בלי שמות ספציפיים) וגם תורים רחוקים ומחירים הרבה יותר יקרים בפער.

@צופה-ומביט זה נשמע קונספירציה
    אבל הרופאים בקופה מקבלים לפי טיפול
    ולכן גם אם החלטתם לעשות טיפול בקופה תשלמו כמה שקלים לרופא שאתם סומכים עליו
    ותעשו בדיקה לבדוק האם אתם צריכים את הטיפול
    הם עושים סתימות מיותרות

• @צופה-ומביט זה נשמע קונספירציה
    אבל הרופאים בקופה מקבלים לפי טיפול
    ולכן גם אם החלטתם לעשות טיפול בקופה תשלמו כמה שקלים לרופא שאתם סומכים עליו
    ותעשו בדיקה לבדוק האם אתם צריכים את הטיפול
    הם עושים סתימות מיותרות

@רואה-את-הנולד
    אם אתה לא הולך לכל רופא שיש בקופה אלא הולך לרופא שביררת עליו וקיבלת המלצות טובות (וכן, יש כמה כאלו...) לא חושב שיש מה לחשוש.

• פוסט זה נמחק!
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מאמרים ב-

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    70 צפיות
    תכנון נכוןת
    חוב או התחייבות: על מה אתם באמת משלמים בכל חודש? אם אתם שואפים לצאת לעצמאות כלכלית, הצעד הראשון הוא לאו דווקא לחסוך יותר, אלא קודם כל לעשות סדר במושגים שמנהלים אותנו. רובנו נוטים לערבב בין "חוב" ל"התחייבות", אבל בפועל, המשמעות הכלכלית שלהם הפוכה לגמרי. ההבדל ביניהם הוא מה שקובע אם אתם עובדים בשביל העבר שלכם, או בונים את המחר. חוב=רע התחייבות=תלוי בנסיבות ובתזרים.. מהו חוב? חוב הוא תשלום על העבר חוב הוא מצב פסיבי שבו אתם משלמים על משהו שכבר נצרך ונעלם. זהו כסף שיוצא היום כדי לכסות ערך שכבר איננו – כמו הלוואה שכיסתה מינוס שנוצר מחופשה או קניות ספונטניות. הבעיה הגדולה כאן היא שהעתיד שלכם "משלם" על הנאות שכבר חלפו, וזה מה שמושך אתכם כל הזמן לאחור. התחייבות היא השקעה בעתיד לעומת זאת, התחייבות היא פעולה אקטיבית. זו החלטה מודעת להקצות משאבים היום כדי לבנות נכסים, עסק, ידע או כושר השתכרות גבוה יותר מחר. כשמישהו לוקח מינוף ללימודים או לנכס, כמו משכנתה או הלוואת סטודנט, הוא לא "חייב על העבר", אלא מתחייב מההווה כלפי העתיד. הכסף כאן לא בוזבז; הוא הומר בנכס שאמור להניב יותר ממה שההתחייבות עולה. מתי התחייבות הופכת לבעייתית? לא כל התחייבות היא טובה. היא הופכת לרעה ברגע שהיא גדולה על מידותיכם או כשהיא מופנית למוצרים שמאבדים ערך במהירות, כמו רכב יוקרה בתשלומים חונקים. התחייבות נהפכת לחוב עתידי אם היא חונקת את התזרים שלכם או אם הנכס יהיה שווה חצי בעוד שנתיים בזמן שהתשלום נשאר מלא. כדי להמחיש את ההבדל בתוצאה הסופית, בואו נסתכל על שני אנשים שמהחשבון של שניהם יורדים 4,000 ש"ח בכל חודש: מאיר מחזיר חוב: הכסף שלו הולך אחורה בזמן. הוא משלם על חופשה מהשנה שעברה. הזיכרון דהה, אבל התשלום נשאר, ועליו נוספת ריבית שהופכת את החופשה ליקרה בהרבה. מאיר הוא "עבד" של החלטות ישנות ומרגיש שהוא עובד בשביל לפרנס את הבנק. יצחק מנהל התחייבות: הכסף שלו בונה ערך. הוא התחייב להפריש את הסכום הזה בקרן כספית. הוא לא משלם קנס על העבר – הוא מרוויח ריבית. בזכות התכנון הזה, הכסף שלו מייצר עוד כסף, ובפועל החופשה שלו תעלה לו פחות מאשר למאיר. יצחק הוא "אדון" לעתידו; הוא משתמש בהתחייבות כמנוף לצמיחה ומנהל אותה בקור רוח. בשורה התחתונה: השינוי מתחיל כשמפסיקים לשאול "כמה אני חייב?" ומתחילים לשאול "על מה אני משלם?". ברגע שמבינים שמשלמים על העבר, נוצר דחף לסגור את זה מהר. חוב הוא משקולת, והתחייבות חכמה היא המנוע שלכם. אז מה קורה אצלכם בדף החשבון – אתם עובדים בשביל האתמול, או בונים את המחר?
  • 11 הצבעות
    8 פוסטים
    864 צפיות
    ה
    במי ברק (בני ברק), גם אם הדירה מפוצלת בארנונה, אפשר לקבל עליה הנחה במים, כמובן צריך צילום ת.ז. שגרים שם בבניין. ואני יודע שיש הרבה בעלי דירות מפוצלות או טאבו משותף וכדו', שלא מעדכנים ומפסידים הרבה כסף. יש לי חבר בכולל שגר בטאבו משותף כבר שבע שנים, והוא אמר שהשותף שלו עושה את כל החשבונות, ומעולם לא ביקש ממנו לעדכן נפשות.
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    295 צפיות
    איש קישא
    @אמת-מארץ-תצמח מה שאני עשיתי זה נרשמתי והעברתי את כל ההוצאות רק לאשראי הזה (לפי הדרישות צריך 1000 בחודש) את האשראי השני שמרתי בצד( לא כל אחד מצליח כי נח ככה לכן אם אתה לא חזק אל תעשה את זה) כך לא היה לי פיזור הנפש וההוצאות ואחרי 3 חודשים פשוט שברתי אותו, בכל מקרה על שנה ראשונה לא גובים דמי כרטיס ואני במעקב על זה כדי לבטל כשהצטרך ויהיה לי כוח לזה, קצת כאב ראש אך שווה למי שאוחז ראש ולא מתפתה להשאיר שניים בסופו של דבר. אגב אתה יכול לעשות אחד עליך ואחד על אשתך לפי מה שהבנתי(אולי זה תלוי אם יש לך שתי חשבנות בנק שונים).
  • והרצים יצאו דחופים // ניסן עציוני

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    182 צפיות
    אבי ה-נערהא
    נראה לי בשם הגראי"ל אמרו שהכל נכלל ב'כופין על הצדקה'. מתחבר לתוכן, הייתי מכוון יותר לעני קרוב שמתחבא בבית כנסת או בכולל ואנחנו יודעים שהוא נזקק כפשוטו, גופי הצדקה הגדולים עושים גם עושים וכופין על הצדקה בכל דרך חדשנית שניתן לשער. יש לכולנו עני קרוב, ת"ח או שלא, מישהו שלא נדון למה הוא במצב קשה ולמה הוא לא מתנהל נכון כלכלית ולמה אנחנו לא צריכים לתת לו כדי שילמד לחיות נכון, נפסיק להכנס לנעליים הקרועות של השני וניתן ביד רחבה ונעשה את המצווה שלנו והקב"ה יעשה את שלו.
  • פכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    8
    6 הצבעות
    8 פוסטים
    394 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @זבדיאל כתב בפכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?": האמת שאף פעם זה לא 15 שקל זה 25 בעמלות לנבק 15 באשראי כפול 2 10 בטלפון 20 בחשמל 15 בללכת שת דקות לסופר במקום במכולת 15 בלעבור חברת גז וכו' וכו' בסוף זה מגיע ל100/150 שקל בחודש בדוק אצלי ואצל אחרים מסכים איתך לגמרי רק אוסיף ואומר שמניסיוני זה מגיע למאות ואלפי ש''ח לחודש! כן זו האמת!