דילוג לתוכן

עזרה במענק עבודה

הועבר פרנסה
18 2 21 1
  • אני הולר לקנות הדירה הצמודה אלי לחברם לדירה אחד אני מקבל את הדירה בעוד שנתיים האם אני הולך להפסיד את כל המענק של שלש שנים זה אירוע יקר מדאי ..... קרוב ל120000 האם מישהו יודע ממתי דירה נחשב של החותם חוזה לענין המענק והאם על 2025 אני גם יפסיד למרות שלא היה לי 2 דירות אז על שמי היות שבזמן בקשת המענק כבר חתמתי חוזה

• אתה מתכנן להוציא היתר בניה לאיחוד הדירות?

• אתה מתכנן להוציא היתר בניה לאיחוד הדירות?

@משקיע-זהיר-מידי בודאי אבל זה יקח לי זמו נראה לי שאפשר לאחד את הדירות רק אחרי שהם בחזקה שלי

• בעיקרון (אני לא עורך דין כך שאני לא לוקח אחריות אבל זה הכיוון לברר עם עו"ד שמתמחה בתחום) מה שקובע לכל הדברים האלו בדירה שיש לה אישור איכלוס זה התאריך המוקדם מבין חתימת חוזהת זכרון דבריםת דיווח לרשויות המס ויש עוד אופציה שאני לא זוכר מה היא.
    אבל יש עשרים וארבע חודש למכור את הדירה הישנה ולקבל את ההקלות של משפר דיור (מבחינת הנתונים היבשים מענק עבודה משתמש באותם כללים)
    בעיקרון איחוד דירות בהיתר שקול למכירת הדירה הישנה.

• שמעתי מאנשים שהפסידו מענק לכאורה זה לא אותם כללים כמו מס רכישה ותודה על החשיבה

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-"צאו והתפרנסו" - הבית לעסק החרדי (בהרצה)
  • מבדיקה חוזרת אתה כנראה צודק

לשון החוק לגבי מענק עבודה

הזכאות למענק לפי פרק זה לא תחול על עובד שהתקיים בו, במועד כלשהו בשנת המס, אחד מאלה:
    (1)
    לו, לבן זוגו או לילדו הסמוך על שולחנו, זכות במקרקעין, בין בישראל ובין מחוץ לישראל, שאינה דירת מגורים יחידה ואינה דירת מגורים שחלות לגביה הוראות סעיף 9(ג1ג)(2)(ב) לחוק מיסוי מקרקעין

לשון הסעיף הנ"ל

ב־24 החודשים שלאחר רכישת הדירה, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה; ואולם אם רכישת הדירה היתה מקבלן – ב־12 החודשים מהמועד שבו היתה החזקה בדירה שרכש אמורה להימסר לידיו על פי ההסכם עם הקבלן, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה, ואם חל עיכוב במסירת החזקה בשל נסיבות שאינן בשליטתו של הרוכש – ב־12 החודשים מהמועד שבו נמסרה לידיו החזקה בדירה בפועל, מכר את דירת המגורים שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה;

כך שלמרות שהפסיקה מכירה באיחוד דירות לגבי מס רכישה לפי דירה יחידה כנראה ללא תביעה בבית משפט לא תוכל לקבל מענק עבודה כיוון שזה לא מופיע בחוק היבש.
    בכל מקרה בשונה ממס רכישה שניתן לשלם מקדמה מופחתת כאן הם לא משלמים עד שבפועל מתברר שאתה בעל דירה יחידה.

• תודה רבה האם מי שחתם למכור דירה כבר יורד ממנו הדירה ראשונה לעניין מענק ןלעניין מס רכישה

• בעיקרון זה קובע לשתי הכיוונים לפי הכלל של המוקדם מבין כמה פעולות שהצד השווה שבהם שהם סביב חתימת החוזה.
    כך שדיווח לרשות המיסים על מכירה זה שווה ערך למכירה.
    כמובן שהכל בהנחה שהעסקאות הושלמו בסוף

• האם נראה לך שעוזר לחתום למישהו שאינו אזרח ישראלי חוזה שבעוד 20 שנה הדירה נהיה שלו ואז מיד אני זכאי למענק עבודה

• גם אם מדובר במכירה לכל דבר ומאה אחוז חוקית אני לא הייתי משחק משחקים כאלו עם רשות המיסים בלי שיש מייצג מוסמך שלוקח אחריות ומוכן לייצג אותך בהליכים ברשות המיסים
    הרשות ממש לא אוהבת שמשחקים איתה גם אם יש לך תירוצים מצויינים.

• מה אתה חושב על קונה שלא משלם ולכן הדירה לא עובר אליו
    אין כזה רוצה להבין מה יכול להיות אם קונה לא משלים עיסקה

• אז בעיקרון אתה אמור להחזיר את כל מה שקיבלת בגלל זה עם ריבית והצמדה.
    אם אתה מתחרט על הרכישה בגלל הנזק של המענק עבודה כבר עדיף לבטל את הרכישה של הדירה החדשה.
    אבל אז אם בסוף תחליט לרכוש את זה מחדש תסתבך כשתנסה לחדש את החוזה מול רשות המיסים.
    המשחקים האלו לא ממש עובדים גם במקומות שזה עומד בחוק היבש לפי ההסברים שלך.
    בכל מקרה בחיים אל תעשה דברים כאלו בלי להתייעץ עם מייצג מוסמך שמוכן לייצג אותך ולגבות את חוות דעתו.
    (ואם קוראים לך בנימין נתניהו גם אז זה לא יעזור היה לו חוות דעת ברורה מעו"ד ויינרוט על הסיגרים של מילצ'ן)

• ואם אז אחבר 2 הדירות יחד גם אתה חושב כן

• בסוף אתה הרי תצטרך לעדכן שרכשת את הדירה ושגם לא מכרת אותה
    הפתרון היחיד שיכול לעבוד זה למכור את הדירה הישנה למישהו (כמובן רק אם הוא באמת מוכן לקנות אותה ואתה מעונין למכור אחרת זה עבירה על החוק)
    ואז אתה יכול לרכוש אותה מחדש לפחות עוד שנתיים (אחרת רשות המיסים לא תכיר בזה בשום אופן) ואז תוכל לקבל את זה בהעברה מידית ולהוציא היתר באופן מידי בתקווה שרשות המיסים ילא יטענו שמדובר במשחק השקוף (הם בדר"כ יותר מהזן החשדן ולא מהזן התמים)

• בקיצור יש דרכים אבל צריך להיות זהיר יותר מדאי

• בקיצור יש דרכים אבל צריך להיות זהיר יותר מדאי

@YM98745 יש דרכים חוקיות אבל צריך לבדוק את כל המשמעויות שלהם ובשביל זה אתה חייב בעל מקצוע שמתמחה ספציפית בדיני המס בפסיקה ובהתנהלות לגבי משפרי דיור ומאחדי דירות.
    כל טעות כאן יכולה לעלות ביוקר הרבה יותר מהשווי של מענק העבודה.

• מכיר מישהו צריך דחןף שחזק בתחום עדכן כאן

• תשאל את כריש הנדל"ן שאתה מכיר בעיר שלך/בקהילה שלך במי הוא משתמש.
    אל תיקח עצות כאלו מבן אדם שאתה לא מכיר.

נושאים מוצעים