דילוג לתוכן

תוכנית אפריון

שוק ההון והשקעות
10 7 622 7

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    197 צפיות
    ד
    יש בתי השקעות גם אם פחות אני עובד עם מנהל השקעות שמשקיע אקטיבי שלוקח סכום קבוע כל חודש . המטרה שם היא לא רק הרווח הכספי אלא גם לקבל ערך משיחה כל שבועיים עם איש השקעות בכיר . לטווח קצר ברור שזו האופציה הכי טובה , יש עולם שלם מעבר להשקעה במדד או קרן כספית . אפשר גם לעשות פגישה שנתית עם יועץ שלוקח סכום חד פעמי ונניח פעם בשנה לתחזק את זה בעוד פגישה .
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    297 צפיות
    מ
    משה-צבי said: ולקבל ריבית והצמדה ללא מס. מצד שני אם תהיינה עליות מעל 4% + אינפלציה ההפסד הוא על אחוז העליה מעבר לסך זה, תיקון חשוב מאוד לא רק את החזר המס ניתן לקבל "רק" בתום שנת המס, אלא גם הריבית וההצמדה מחושבים החל מתום שנת המס ולכן יש לשקול זאת גם. אני רוצה לעשות סיכום קצר, 1.ככל שהתיק גדול יותר (סך התיק) והרווח הריאלי של התיק לא עולה בהרבה על הרווח שהמס המחויב על רווח זה הוא בשיעור שיזוכה בנקודות הזיכוי הבסיסיות הפנויות לו לדעתי ושוב "לדעתי" כדאי לו לשקול פעולת מכירה וקניה מחדש כבר כעת. 2.ככל שהתיק קטן יותר או שהרווח גבוה בהרבה יורד הכדאיות של מהלך זה במיוחד אם גם וגם גם תיק קטן וגם רווח גדול. בכ"א כדאי לשקול הלוואה עצמית (מהכיס כמו ש @השומר נוהג ) או לקחת הלוואה חיצונית.
  • 6 הצבעות
    4 פוסטים
    352 צפיות
    איציק התותחא
    מעלות הקרן 1185164 – Invesco MSCI World UCITS ETF Acc הקרן נסחרת בשקלים, ולכן במס רווחי הון מנכים את האינפלציה מהרווח משלמים מס רק על התשואה הריאלית. בזכות שהיא קרן אירית (UCITS Ireland) + מנגנון הצבירה (Accumulating), הדיבידנדים חוזרים ומשקיעים אוטומטית בתוך הקרן. זה נותן שני יתרונות: מס של 15% בלבד על דיבידנדים אמריקאיים (במקום 30%) + דחיית המס הישראלי של 25% על דיבידנדים.
  • 1 הצבעות
    73 פוסטים
    2k צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 3 הצבעות
    11 פוסטים
    1k צפיות
    ב
    @משכנתא-בקצב-שלך כתב בבנק הפועלים מחלק מניות לכמיליון מלקוחותיו: @רואה-את-הנולד ניסן עציוני כתב: רק לציין שלדעת רוב הרבנים (תשואה כהלכה, גלאט הון והעדה"ח) אסור לסחור במניות בנק הפועלים משום ריבית דאורייתא, ולדעת הרב דביר זה מותר. יש מכתב שהרב דביר כותב מפורש שמותר?