דילוג לתוכן

פרעה בפיג'מה באמצע הלילה...

כלכלת המשפחה
1 1 113 1
  • וואו - יש לי שיתוף מצחיק שיכול לשמש אתכם בהרצאות:

הבן שלי בגיל 5 חוזר יום אחד מהמכינה,
    והוא מתלונן בקול בוכים שהוא שכח להביא פיג'מה לחיידר...
    -הם עשו הדגמה כיתתית של 'פרעה בפיג'מה' וגו',
    ומכיוון שהוא שכח לעדכן אותנו לגבי התוכנית --
    הוא נשאר היחיד המוזר שעמד בצד עם בגדים רגילים.. 😞

כשעולה הנושא של השפעת הסביבה, סטנדרטים וכו'--
    לפעמים אנחנו נותנים לאשה\שכן\גיס מוסר
    על כך שהוא מושפע מהרחוב ולא מחשב אם יש לו כיסוי להוצאה הזאת,
    או האם בסדרי העדיפויות זה קודם ללחם וחלב...

אם נשתמש בסיפור מצחיק כדי לעשות 'ליצנות'
    מהמשיכה ל'מה שכווולם עושים' -
    זה יכול להפיל חומות של התנגדות,
    ולהיכנס לשומעים מהדלת האחורית..!

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    1 פוסטים
    54 צפיות
    ד
    מה החוב שלנו באמת אומר עלינו? רמז: הרבה פחות ממה שחושבים. אנשים נלחצים מהמספר של החוב — אבל המספר כמעט לא משנה. הדבר החשוב באמת הוא היחס בין החוב לבין ההכנסה שלנו. אותו חוב בדיוק יכול להיות קליל עבור אדם אחד וכבד מאוד עבור אחר. בדיוק ככה הבנק מסתכל על משכנתא: לא רק כמה הדירה עולה, אלא האם היחס מאפשר לעמוד בהחזרים גם כשהחיים זזים. וזה נכון בכל מקום: במשקי בית, בעסקים ואפילו במדינות. הבעיה היא לא החוב — אלא כשאין מספיק הכנסה שתישען עליו. וזה מה שהופך משפחות בישראל לרגישות יותר לשינויים בריבית וליוקר המחיה. בסוף, יחס החוב הוא לא שיפוט. הוא פשוט מראה שמספר לנו את האמת על המצב שלנו. וכדאי שכל אחד ישאל: לא כמה אני חייב — אלא האם זה מתאים למה שאני מרוויח. לכן בתור התחלה כל משפחה צריך לבדוק מהו היחס בין החוב [משכנתא, הלוואות[בנקים,בני משפחה,גמ"ח] לבין כלל ההכנסות של המשפחה אם היחס בין החוב להכנסות הוא בסביבות 40 % זה אומר שאתם מאוזנים והלוואות שלקחתם הם ברמה סבירה.
  • 4 הצבעות
    5 פוסטים
    236 צפיות
    מונטיפיורימ
    הקטגוריה נועדה להוסיף על הפורום ולא לגרוע ממנו, המשך הדיון כאן
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    108 צפיות
    מ
    יש לי קרוב משפחה שקיבל עדכון על זכייה במחיר למשתכן בכרמיאל -במחיר 7430 ש"ח למ"ר (הגרלה מ-2017) לקרוב הנ"ל אין אפשרויות מימון, ואני מחפש עבורו שותף לעסקה תמורת חצי מהרווחים במכירה. הדירות שנשארו הם במחיר 2.3-2.5 מיליון הדירה הזולה יותר היא 196 מ"ר (כולל מרתף) + 136 מ"ר חצר כפי הנראה יש כאן איזה הנחה של 700 אלף ממחיר שוק. -האיכלוס ב-2026, אז צריכים הון עצמי 25% +יכולת מימון המשכנתא עד למכירה. אשמח ליצירת קשר אם יש לכם רעיון לשותף. [כמובן - הכל באופן המותר ע"פ חוק, דהיינו הלוואה כספית תמורת ריבית וכדו']
  • ה'כלום' הזה שמנהל לנו את החיים...

כלכלת המשפחה 613
    4
    5 הצבעות
    4 פוסטים
    190 צפיות
    התותח זה אניה
    @מפתח_בינה אבל לפעמים צריך לפתוח את הראש להגדלת הכנסות ורק אז להתקדם אם הכסף בחיים קשה להתקדם בחיים עם סכום שבקושי מכסה את החודש
  • השוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..

כלכלת המשפחה
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    402 צפיות
    ניסן עציונינ
    @i90990 באופן אישי חשבתי לכתוב על הנושא לפני תקופה בקבוצה שלי ונמנעתי. בגלל שבריאות שווה קצת יותר מכסף. בגלל שהסל המשלים שונה מאד בכל קופה. בגלל שלרבים מאיתנו רופאים ספציפים מנהלים את התיק הרפואי וזה עלול לפגוע. בגלל שיש הבדל בין משפחה שמטפלת טיפולי שניים בפרטי, למשפחה שמשתמשת בקופה. בגלל שהפערים לא מספיק גדולים.