דילוג לתוכן

פרעה בפיג'מה באמצע הלילה...

כלכלת המשפחה
1 1 373 1
  • וואו - יש לי שיתוף מצחיק שיכול לשמש אתכם בהרצאות:

הבן שלי בגיל 5 חוזר יום אחד מהמכינה,
    והוא מתלונן בקול בוכים שהוא שכח להביא פיג'מה לחיידר...
    -הם עשו הדגמה כיתתית של 'פרעה בפיג'מה' וגו',
    ומכיוון שהוא שכח לעדכן אותנו לגבי התוכנית --
    הוא נשאר היחיד המוזר שעמד בצד עם בגדים רגילים.. 😞

כשעולה הנושא של השפעת הסביבה, סטנדרטים וכו'--
    לפעמים אנחנו נותנים לאשה\שכן\גיס מוסר
    על כך שהוא מושפע מהרחוב ולא מחשב אם יש לו כיסוי להוצאה הזאת,
    או האם בסדרי העדיפויות זה קודם ללחם וחלב...

אם נשתמש בסיפור מצחיק כדי לעשות 'ליצנות'
    מהמשיכה ל'מה שכווולם עושים' -
    זה יכול להפיל חומות של התנגדות,
    ולהיכנס לשומעים מהדלת האחורית..!

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    2 פוסטים
    111 צפיות
    הקול השפויה
    https://forum.benakel.org/topic/639/הטור-הכואב-של-נחום-ברוק-על-הגמחים?_=1776244689490
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    163 צפיות
    מ
    יש לי קרוב משפחה שקיבל עדכון על זכייה במחיר למשתכן בכרמיאל -במחיר 7430 ש"ח למ"ר (הגרלה מ-2017) לקרוב הנ"ל אין אפשרויות מימון, ואני מחפש עבורו שותף לעסקה תמורת חצי מהרווחים במכירה. הדירות שנשארו הם במחיר 2.3-2.5 מיליון הדירה הזולה יותר היא 196 מ"ר (כולל מרתף) + 136 מ"ר חצר כפי הנראה יש כאן איזה הנחה של 700 אלף ממחיר שוק. -האיכלוס ב-2026, אז צריכים הון עצמי 25% +יכולת מימון המשכנתא עד למכירה. אשמח ליצירת קשר אם יש לכם רעיון לשותף. [כמובן - הכל באופן המותר ע"פ חוק, דהיינו הלוואה כספית תמורת ריבית וכדו']
  • 0 הצבעות
    30 פוסטים
    1k צפיות
    chavy7032C
    בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה, והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים: עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן עד כאן הכול ברור ️ אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי: העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק. כלומר – הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע, והוא גם לא יכול "לשחק" איתו. העוגן חייב להיות מבוסס על גורם: חיצוני אובייקטיבי שלא תלוי בבנק לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א): "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל." אז מה כן נשאר למשא ומתן? המרווח זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע — ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע. ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא: אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת. תפרקו אותה: מה העוגן מה המרווח כי מי שמבין את ההבדל — מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ️
  • אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה 613
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    205 צפיות
    הקול השפויה
    פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה. הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה. הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות". לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה. כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...
  • צ'ק בנקאי - מה זה?

כלכלת המשפחה בנקים צקים
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    300 צפיות
    ש
    @טריידר אוקיי, העברתי למי שאמור להוציא את הצ'ק את השמות כפי שהם בחוזה.