דילוג לתוכן

ביטוח לאומי

כלכלת המשפחה
6 3 53 3

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    2 פוסטים
    36 צפיות
    ב
    תודה רבה על המידע מה זה אומר להיות עצמאי שלא עונה להגדרות? מה ההשלכות של הדבר? והאם זה מושפע בן הזוג? כיוון שמוגש דו"ח אחד לשנינו לדוגמא אישתי עוסק מורשה אני יכול להיות עצמאי שאינו עונה להגדרות? תודה רבה
  • 4 הצבעות
    15 פוסטים
    494 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 כתב בעוסק פטור או עוסק זעיר-מה יותר כדאי?: זה נכון שניתן לפתוח עוסק זעיר ואז להיות זכאים לפתוח קרן השתלמות ואח"כ ניתן לסגור את העסק ולהמשיך להפקיד בקהש ? זה נכון שניתן לפתוח במקביל בכמה חברות קרן השתלמות וכך ניתן להפקיד בשנה 40000 ? זה נכון כמו שזה נכון שניתן לעבוד אצל כמה מעסיקים ולהצהיר אצל כולם בטופס 101 שזה עבודה יחידה ולא לשלם מס הכנסה. בסוף מס הכנסה יחייבו הכל עם ריבית 4% והצמדה ואז לא הרווחנו כלום.
  • 7 הצבעות
    2 פוסטים
    230 צפיות
    קל זכותק
    כל הכבוד על העלאת הנושא שני דגשים נוספים בנושא א. אם אתם עדיין לפני ויש לכם אפשורת לבקש מהמעסיק איך לתת את דמי ההבראה אם בתשלום אחד או שנים, ניתן להשפיע על השאלה האם דמי ההבראה יהיו יותר מקבע משכר הנימום (מה שרצוי אחרי להידה) או פחות מרבע משכר המינימום (מה שרצוי לפני הלידה). ב. למי שהייתה ירידה בשכר בעקבות מבצע עם כלביא (או אף מסיבות אחרות) ניתן לבקש מביטוח לאומי לתקן את החישוב כך שירידת השכר חבודש זה לא תשפיע על דמי הלידה (ראו כאן).
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    259 צפיות
    ביזנייעסב
    @דוד-גולדברג אם אינני טועה ביטוח רגיל לא מכסה מפני נזקי מלחמה מה גם שהתוספת הזו ביחס לביטוח תכולה רגיל היא זולה משמעותית
  • איך לחשב אם משתלם לי לעשות ביטוח??

הועבר כלכלת המשפחה ביטוח
    7
    1 הצבעות
    7 פוסטים
    164 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר כתב באיך לחשב אם משתלם לי לעשות ביטוח??: @הקול-השפוי כתב באיך לחשב אם משתלם לי לעשות ביטוח??: (ראה כאן) שם מדובר בחברות ביטוח למוצרי חשמל ביתיים, אני התכוונתי להארכת האחריות אצל היבואן. זה באמת עסקה שהיא כנראה משתלמת במידה זו או אחרת מהסיבה שכתבתי. בנוסף היבואנים עושים את זה כחלק מהשיווק של המוצר מה שמסביר עוד למה זה משתלם גם לנו וגם להם.